marți, 4 iulie 2017

Laparoscopia....

Laparoscopia este o procedură chirurgicală ce folosește un tub subțire, luminat, numit laparoscop, ce este introdus în abdomen printr-o mică incizie la nivelul peretelui abdominal și care este folosită pentru examinarea organelor abdominale sau genitale interne. Aceasta este folosită pentru diagnosticul unor afecțiuni precum chisturile, aderențele, fibroamele și infecțiile. Cu acest aparat pot fi recoltate și probe de țesut pentru biopsie. De asemenea, acestuia îi pot fi atașate și alte instrumente, precum foarfecele chirurgical (laparotomie).
În multe cazuri, laparoscopia elimină necesitatea unei operații extensive ce ar necesita o incizie mare a abdomenului. Laparoscopia implică riscuri mai mici, este mai puțin costisitoare și poate fi efectuată fără a necesita spitalizare.
Laparoscopul este dotat cu lentile ca si telescopul pentru a amplifica structuri ale corpului, o lumină puternică pentru a le lumina, si o camera video in miniatura. Camera trimite imagini din interiorul corpului la un monitor TV în sala de operatie. Instrumentele chirurgicale de specialitate pot fi introduse in cavitatea abdominala prin incizii mici.
Termenul ‘laparoscopie’ este utilizat atunci când acest tip de intervenţie chirurgicală se efectuează în abdomen. Se numeşte artroscopie in specialitatea ortopedie .
“Laparo” vine de la un cuvânt grecesc care înseamnă “flanc” (regiunea corpului între coaste si solduri). Laparoscopia (abordul minim invaziv) este interventia chirurgicala ideala pentru pacient pentru ca foloseste cateva incizii foarte mici in comparatie cu chirurgia clasica,deschisa care necesită o incizie mare ce taie si straturile de sub piele (muschietc).
Inciziile mici provoaca daune minime organismului (piele, muschi, grasime), astfel că pacientul poate merge acasă mult mai devreme. Mulţi oameni se pot întoarce la locul de muncă şi rutina lor normala la trei până la cinci zile dupa operatie. În schimb, dupa operatia clasica, deschisa acest timp se poate prelungi pana la cateva saptamani.
Complicatiile postoperatorii si durerea dupa operatie sunt mult diminuate.
Inciziile pentru cele mai multe tipuri de chirurgie laparoscopica se vindeca fara cicatrici vizibile. În chirurgia laparoscopică utilizata la persoanele de sex feminin din protocolul de diagnosticare a infertilitatii rezultatele estetice sunt foarte bune.
Ce fel de anestezie este folosita pentru interventiile laparoscopice?
Pentru toate interventiile laparoscopice se foloseste anestezia generală (relaxeaza muschii si operatia se poate efectua in conditii optime).
Ce tipuri de interventii chirurgicale pot fi efectuate apeland la laparoscopie?
Multiple tipuri de interventii chirurgicale se pot realiza cu ajutorul acestor tehnici noi, minim invazive. Acestea includ interventiile de pe abdomen, inima, organele de reproducere, nervi, ureche, nas, sinusuri, gat, articulatii, urologie si vasele de sange.
Chirurgia laparoscopica  minim invaziva poate fi o alegere potrivită pentru urmatoarele patologii:
Bolile organelor abdominale:
- calculi biliari
- litiaza veziculara( pietre la fiere), colecistita litiazica
- scoaterea splinei deteriorate sau bolnave;
- chirurgia peretelui abdominal – herni inghinale ombilicale, epigastrice, incizionale (eventratii)
- boala de reflux gastroesofagian (GERD)
- patologia stomacului, intestinului subtire, colonului (intestinul gros) sau rectului
- apendicectomia
- infertilitatea masculina (varicocelul)
Procedurile ginecologice, inclusiv:
- dureri pelvine de cauze incerte (laparoscopia diagnostica);
- chisturi ovariene;
- endometrioza;
- aderente pelvine;
- sarcina ectopica(extrauterina)
- infertilitatea;
- histerectomia pentru leziuni benigne( fibrom,adenomioza,etc)
- ligatura trompelor uterine.
Care sunt posibilele riscuri asociate  laparoscopiei?
Deoarece laparoscopia implică ‘daune’ minime la nivelul tesuturilor organismului, aceasta este, în general, mult mai sigura decât interventiile deschise, clasice. O complicatie este o problemă neprevăzută, care apare în timpul sau după intervenţia chirurgicală, cum ar fi hemoragii interne sau leziunile unui organ sănătos.
Riscurile pentru orice tip de interventie chirurgicala pot fi mai mari pentru persoanele care sunt obeze, fumatoare sau au probleme de sănătate asociate( boli de inima, diabet, boli care scad imunitatea).
Leziunile vaselor de sange sau ale organelor interne, care pot provoca sângerări reprezinta o complicatie rara dar posibila a laparoscopiei.

Uneori, operatia nu poate fi finalizata cu succes prin laparoscopie. In acel moment medicul poate converti interventia la cea clasica pentru a finaliza operatia (chiar si medicii cei mai experimentaţi, uneori, descopera ca in timpul operatiei nu o pot finaliza asa cum a fost planificata – laparoscopic). Există mai multe motive pentru care medicul ar putea converti la o operaţie deschisă. Boala pacientului, de exemplu, se poate dovedi a fi diferita sau mai extinsă decât a crezut iniţial. Pacientii care au avut interventii chirurgicale anterioare în aceeaşi zonă pot dezvolta tesut cicatricial, care fac dificila pentru medic interventia laparoscopica.
Sursa medlife.ro

711 comentarii:

1 – 200 din 711   Mai noi›   Cele mai noi»
Iri spunea...

Am endometrioza si adenomioza( in sfîrsit medicii din Franta mi-au dat un diagnostic).Totul a început acum 2 ani dupa a doua si ultima sarcina. Durerile in timpul actului sexual si caderea parului m-au facut sa consult.Nu vor sa ma opereze caci chisturile nu ar fi atât de mari, însa ligamentele uterului sunt foarte afectate.Dar si eu nu as vrea caci stiu ca recidiveaza repede si apoi iarasi si iarasi operatii.Ma întreb cum faceti voi ca sa mentineti armonia in cuplul vostru???Sunt la capatul puterilor. Daca la inceput ziceam ca nu e atît de grav acuma sunt depresiva caci relatia devine tensionata atît timp cît nu exista sex Libido 0, dureri enorme in orice pozitie..nu pot, pur si simplu nu pot!si am abia 31 ani. Cum va fi mai departe? Suntem tineri... el are 33 ani. Stiu ca ma iubeste , suntem o familie, dar totusi... cum sa traiesti fara relatii sexuale?

Ella spunea...

Cade si parul de la endometrioza?

Iri spunea...

Nustiu daca are o legatura dar la mine da! Mi-a cazut mult si nu s-a mai restabilit. Mai ales in frunte. Cred ca e legat de hormoni

Alina spunea...

Da cade și parul din cauza estrogenilor incercati sa va faceți analize să vedeți ce vitamine va lipsesc parul cade și de la stres

Cristina spunea...

vitamina D e fffff buna... antidurere, antiinflamator, echilibrant hormonal... e de fapt hormon aceasta vit D

Denisa spunea...

Stiu ce spui tu acolo...am trecut si eu prin asta in fosta relatie, devenise extrem de tensionata din cauza lipsei mele de chef, din cauza ca ma durea si efectiv nu puteam sta decat inr-o singura pozitie, cu chiu cu vai...poate si de-asta ne-am despartit dupa 5 ani si jumatate. Sincer pe mine singurele care m-au ajutat cu durerile au fost anticonceptionalele. le iau continuu ca sa nu mai am menstruatie si tin durerile sub control...am din nou o viata sexuala cat de cat normala. Am vazut ca mai sunt si alte metode(gen masaj, gen stretching pentru a relaxa zona pelvina), insa la mine pe termen lung singura metoda a fost asta.

Mirela spunea...

Mie mi-a spus un medic ca durerile in timpul actului intim sunt un motiv suficient pt operatie .. si mi se pare normal .. nu este ceva ce poate fi neglijat .. de ce nu vor sa te opereze ? Cauta alt medic si pace ! Apoi va trebui sa incerci diverse tratamente ( anticonceptionale , inhibatoare hormonale , homeopate , acupunctura etc ) .. ceva trebuie sa te ajute nu are cum sa nu , nu pierde speranta ! Nu e vina ta pt ce se intampla , este o boala si punct. In Franta nu exista centrul acela specializat in endo , unul din putinele centre de acest fel ? Apeleaza la ei . Mult succes ! Ah , plus terapie daca te simti coplesita .

Clarisa spunea...

Durerile in timpul contactului sunt motiv suficient de investigatii si tratament in niciun caz de operatie si, in foarte multe cazuri sunt date de adenomioza. Ce ar insemna sa o lase fara uter la 30 de ani? Nu mi se pare deloc o atitudine normala din partea unui medic care pretinde ca stie ce inseamna endo. Sunt fete fara uter si fara ovare si care tot au dureri la contact. Cu ele ce face? Ce mai cioparteste? Durerile sunt provocate de leziuni care intretin inflamatia in zona. De aceea dieta este foarte importanta.

Georgiana Maria spunea...

Exact ce zicea și medicul meu!!!la o vârsta frageda 25-30 de ani nu poti lasă femeia fără uter, ovare....trebuie căutat o cale de mijloc!tratament...etc!!

Cristina spunea...

se amana operatia pana la 40 de ani. Apoi se poate opera. Se considera menopauza la termen la 40 de ani.

Alina spunea...

Și eu vroiam sa scot tot dar simedrea când ma auzit a zis că el la (29 ani cât aveam atunci) nici nu vrea să audă așa ceva ,din fericire am rămas cu toate întregi și fără dureri

Georgiana Maria spunea...

Pai mie mi-a zis doctorul atunci ca la 27-28 de ani ,câți aveam atunci,asa ceva NU!ar fi urmat o serie de dereglări și de disfuncții care poate Mi-ar fi făcut viața mult mai grea și mai dificila!!!

Mirela spunea...

Fetelor , poate nu m-am facut inteleasa .. nu zic sa scoti toate cele , dar dupa investigatii si analize , si daca durerile sunt mari , sa se intervina cu operatie pt a curata ce este acolo.. de ce unele femei au dureri la contact , altele nu dar amandoua categoriile au endo ? Probabil ca la prima categorie , depunerile sunt in asa fel incat deranjeaza la contact .. Deci cred ca daca un tratament nu da roade da , ar trebui discutata si operatia..

Mirela spunea...

Un lucru daca am inteles de la voi este ca durerile nu sunt normale ! De nici un fel ! Trebuie cautat un medic care sa stie ce face astfel incat sa ajute pacienta.

Clarisa spunea...

Unele au adenomioza, altele nu. De asta pe unele le doare la contact si pe altele nu. Adenomioza,ca scala VAS este net superioara endometriozei in ceea ce priveste durerile...

Mirela spunea...

Hmmm.. deci zici ca daca doare ai negresit adenomioza ? Depunerile din cavitatea pelviana ( ovare , ligamente , colon etc ) nu dor ? O sa discut si eu la dr .. cand oi ajunge , nu stiu exact cand ..

Clarisa spunea...

Nu zic ca durerile sunt exclusiv de la adenomioza, ci ca, in foarte multe cazuri ea poate fi un factor de aparitie a durerii la contact sau dupa el. Celelalte focare de pe ovare, ligamente, colon dor, evident si ele dar nu dor exclusiv la contactul sexual sau dupa el. Daca ai chisturi pe ovare de ex sau nodul pe colon sau recto vaginal te va durea si in restul timpului, nu doar la contact. In plus, durerile la contact pot semnala prezenta de micro leziuni endometriozice inclusiv la nivelul vaginului. Si sa vezi atunci "distractie"....

Alina spunea...

Eu nu am avut adenomioza aveam doar endometrioza (noduli pe vezica pe uretere uter chisturi pe ovare și pe trompe )durerile erau de la aderențe

Mirela spunea...

Ca nu dor exclusiv la contact da mi se pare logic.. acele leziuni micro la nivelul vaginului iti poate spune cineva sigur ca le ai sau nu ? Banuiesc ca nu se pot curata .. doar sa se retraga cu tratament daca ai noroc ..

Mirela spunea...

Alina ai facut operatie ? Ai scapat de dureri dupa ?

Clarisa spunea...

Nu se pot curata. Sunt microscopice... Eu am asa ceva. Si, da, cum spunea si Alina..uitasem si de aderente

Alina spunea...

Da eu sunt operata din august 2015,am scăpat de dureri dar țin regimul ,calmante trebuie să iau unul la 2-3luni la menstruație ,la contact nu am dureri

Cristina spunea...

Alina dupa ce ti-a scos nodulii de pe vezica cum a fost la tine? Mie dupa ce mi-a scos sonda la 7 zile mor de durere si cu calmante e doar un pic mai bine. Dr mi-a zis ca unele cazuri sonda provoaca eroziune in vezica si in plus operatia acolo pot da dureri asa..ma gandeam dc si tu ai avut si cat te-au tinut pe tine durerile astea..

Alina spunea...

Mie sonda mia ținuto 3 zile ,nu am avut dureri imediat după operație ci cam după vreo săptămână ,doua ,medicul a curățat foarte adânc și sau format niste varice acolo(sau inflamat vasele de sange)mă durea când urinam și mă apasa tare mia dat să iau ginko biloba

Cristina spunea...

Si ti-a trecut apoi? Cum a vazut ca s-u inflamat vasele acolo? Ti-a facut apoi vreo ecografie?

Alina spunea...

Da la o luna de la operație la control sau văzut vasele de sânge inflamate am luat cam 3luni tratamentul de ginkobiloba că întărește vasele de sange

Cristina spunea...

Multumesc pt raspuns! Voi mai incerca si eu..

Liana spunea...

Ti-a recomandat tratament hormonal? De regula cedeaza sau cel putin se diminueaza mult durerea la contsct sexual.

Iri spunea...

Mi-au zis ca se poate dar e cam agresiv. Esti in menopauza forțata. Mi- e putin frica...

Cristina spunea...

Se opereaza cand exista o stationare hormonala, adica atunci cand focarele endometriozice sunt inactivate de diphereline. E o stare de suspans hormonal, dar tine doar o luna, apoi corpul isi reia programul fiziologic anterior sau unul corectat sau doar moduficat. Depinde de nutritie si sport in ce fel corpul produce hormoni... Faza e ca ne conduc hormonii, mai greu e sa ii conduxem noi pe ei.. dar medicatia poate inhiba sau stimula ceva.

Alina Elena spunea...

Problema cu lidiboul o am si eu...dureri mari nu am.

Cristina spunea...

Eu la ultimul control ginecologuc de acum doi ani, am avut impresia ca dna dr chirurg m- a violat cu mainile, asa durere si trauma psihica am avut... Trebuia sa ma opreze dupa o luna si dusa am fost... nu am mai calcat pe la dr de atunci... dar incep sa prind curaj...

Mirela spunea...

Buna din nou ! Am o curiozitate personala pentru cine a citit \ studiat mai multe materiale .. endo se intalneste mai des la persoanele care au traume sau hopuri psihologice de depasit ? Exista asemenea statistici ? Terapia de lunga durata a fost conectata cu o imbunatatire a acestei conditii? Ce zic statisticile , exista asemenea studii ? Multumesc .

Marina Rasnov spunea...

Studiu oficial in acest sens e numai unu care zice ca stresul influenteaza negativ ebdometrioza. Restul...speculatii sau pareri personale care se pot sau nu aplic. Parerea mea este ca, totusi, nu putem lega endometrioza numai de parametrul asta.

Mirela spunea...

da .. ma gandeam daca exista un studiu care leaga si partea psihologica de boala asa cum s-a aratat ca o alimentatie anume ajuta si ea. O predispozitie genetica " ajutata " de niste perceptii si experiente negative , nu asta sa fie singurul factor. Multumesc !

Monalisa spunea...

Multe boli se trateaza in cabinetul de psihologie si psihiatrie. Sistemul nervos central este in stransa legatura cu cel imumitar si cu tot corpul. Terapia pe lunga durata cu un specialista potrivit poate avea rezultate pozitive. Emotia influenteaza ff mult partea hormonala... recomand psihogerapie. Si eu doresc la fac pentru mine.

Mirela spunea...

Glumind acum .. tu nu te poti psihanaliza singura ? Multumesc pt raspuns. Stiu ca exista tehnici de management al durerii sau cel putin asa am inteles , nu am discutat cu profesionisti neaparat.

Cătălina spunea...

Chiar azi am vazut la ce se intampla doctore cum vb o dr despre asta.
Stresul influențează negativ sănătatea si daca nivelul de stres e maxim si pe o perioada lunga poate duce chiar la apariția cancerului. Din proprie experienta iti spun ca traumele psihice mi au adus doar necazuri legate de endometrioza. Chisturi rupte, evoluție galopantă a bolii etc

Mirela spunea...

Multumesc de raspuns ! Imi pare foarte rau ca trebuie sa descoperim aceste lucruri cu multa suferinta :( sa speram ca , facand primul pas de a le constientiza , mergem inspre vindecare :)sanatate multa !

Monalisa spunea...

Stresul este important in viata noastra. Ne ajuta sa ne mobilizam. Nu conteaza neaparat ce ni se intampla ci ce credem noi despre ce ni se intampla. Felul prin care actionam. Cum ne protejam?! Sa invatam sa gestionam situatiile stresante. Cum ne detasam de stres? Autocunoasterea si autoacceptarea noastra sunt cheia catre un rezultat pozitiv. Eu nu merg pe principiul gandurii pozitive ca ne distanteaza de realitate. Ci mai de graba prin acceptare si aducerea in fata noastra ce avem placut in viata noastra.

Alexandra Rucsandu spunea...

Buna fetele! Eu la fel ca si voi am aceias problema – endometrioza, din pacate trempele imi sunt afectate si unica sansa a noastra a fost fiv-ul. Am facut cateva si in tara si in Spania dar nu au reusit si uite am auzit de la niste cunoscuti de clinica Biotexcom… Ce credeti, acolo am facut tratament cu ovocite donate si a reusit din prima incercare… Chiar nu mai credeam ca o sa ajungem sa avem asa fericire. Succes la toate!!

Ana Corina spunea...

Buna fetelor
Joi seara in urma intarzierii menstruatiei 7 zile am efectuat un test de sarcina care a iesit pozitiv...nu am apucat sa ma bucur de vestea care m.a luat prin surprindere decat 3 zile,azi dimineata am inceput sa sangerez ca la menstruatie am mers la spital mi s.au facut analize, hcg valoare11 ff scazuta deci am pierdut sarcina care avea in jur de 4 saptamai.
Sunt fete care au mai ttecut prin asta? Sunt f trista.Prima sarcina dupa 8 ani de incercari si dupa operatia de endometrioza grad 4 din mai.

Diana Niculae spunea...

off .... nu am cuvinte sa iti spun cat m-a intristat ceea ce am citit si nici nu stiu ce ti-as putea spune pentru a te incuraja. singurul gand care imi vine acum in minte este ca desi ai pierdut sarcina, corpul tau incepe sa reactioneze dupa atatia ani de chin. doamne ajuta sa fie totul bine.

Mariana spunea...

Nu am trecut prin asta, te vor ajuta fetele cu sfaturi practice, dar stiu ca 2-3 prietene de-ale mele au pierdut prima sarcina, dupacare au ramas insarcinate la 2-3 luni iar si totul afost excelent. Uneia i-a zis dr. ca asa se pregateste corpul pt sarcina. Este bine totusi ca s-a intamplat, e un semn ca organismul e ok, fara aderente etc si va fi bine pana la urma! Te imbratisez cu drag!

Emilia spunea...

Off multă putere. Se numește avort menstrual. Am pățit fix același lucru în februarie, menstruația a întârziat, am făcut vreo 3 teste toate pozitive. Eram in concediu deci nu am făcut absolut nimic și într-o dimineață m-am trezit cu sângerare. Am fost la urgenta și mi s-a explicat că a fost doar o tendința de implantare nereușită, deci sarcina nu s- a fixat cum trebuie. Beta in ziua sângerării scăzuse la 14

Emilia spunea...

Acum sunt însărcinată în 12 săptămâni, (am făcut fiv cu ovo donate) acum 2 săptămâni am făcut iarăși hemoragie dar de data asta am un bebe luptător și am învins sângerarea. Deci daca ai reușit o dată vei reuși din nou

Ana Corina spunea...

Super ..sper sa reusesc si eu iar .Sunt daramata acum asa m.am bucurat ...Degeaba

Emilia spunea...

Vei reuși cu siguranță. Poți încerca imediat cum se termina sângerarea. In caz de avort menstrual mi s-a spus că nu e nevoie de perioada de refacere

Ana Corina spunea...


Multumes mult Emilia pt sfat... voi mai incerca poate totu va fi bine :*

Roxana spunea...

Hai mai...
Te cred ca esti trista si este normal, dar nu te descuraja.
Incearca sa fii cat poti de pozitiva, te va ajuta mult! Imi pare tare rau.. ma rog pt tine, sa fii binecuvantata cu un bebe cat de curand.

Ana Corina spunea...

Off Roxy tare greu e... :(

Roxana spunea...

Te cred iubita... off..
Hai ca o sa fie bine, doamne ajuta!! Ai grija de tine!!

Alina Prodan spunea...

Draga mea îmi pare rău să aud asta și eu am pierdut mai demult o sarcina aveam peste 6 saptamani știu cât este de dureros dar acum încearcă cât de repede poate ramai iarăși de obicei după avort spontan se ramane

Marta Marta spunea...

Vorba Marinei, este si o veste buna in toata povestea asta. Corpul tau poate. Vei incerca si vei reusi din nou si vei avea un bebe sanatos. Capul sus, esti puternica si poti trece peste. Acum m-ai pus pe ganduri, in august mi-a intarziat si mie menstruatia vreo 5 zile, eram in concediu si nu am facut un test de sarcina, dar imi era rau si greata in acele zile, poate am trecut si eu prin asa ceva. Off endometrioza asta! O sa fie totul bine! :) Te pup

Ana Corina spunea...

Exact asa am gandit si eu...daca nu faceam test nu as fi stiut ar fi fost totul normal..dar l.am facut dupa 7 zile de intarziere si m.am bucurat 3 zile... :(

Nicoleta spunea...

Eu am apelat la mama surogat dupa 9 ani de incercari, tratament si 4 pierderi a bebelusului. Acum avem un baietel care are 2 anisori.

Ana Corina spunea...

Ai facut la o clinica ceva sau aici in tara? La noi e foarte scump si nu e chiar asa usor sa gasesti mama…

Nicoleta spunea...

Nu, nu am facut in Romania, am fost la o clinica din Ucraina, Biotexcom. Stii ca chiar a decurs totul foarte ok, fara incidente si probleme.

Daniandreea spunea...

am trecut prin asta acu 2 ani.am pierdut o sarcina la 5 sapt.Acum am nascut de 2 sapt un băiețel,al doilea copil.Am 3 operatii la activ de endo in mușchii abdominali. Capu sus si speranta in suflet.

Camelia spunea...

la inceputul lui august mi-a intarziat cateva zile, test pozitiv, dupa 2 zile a inceput sangerarea...avort menstrual. iar luna urmatoare s-a prins din nou si acum sunt in 11 saptamani. deci se poate, nu iti pierde speranta

Georgette spunea...

Corina, imi pare rau pt ce s-a intamplat!! Trebuie sa fi puterinca! Eu am pierdut sarcina la 26 de saptamani iar pe cale naturala nu mai am sanse... Fa investigatii mai amanuntite si vezi ce e de facut. Multa putere!

Ana Corina spunea...

O sa fac ,merg in decembrie la control sa vedem ce zice si Simedrea, sotul meu

Emilia Craciun spunea...

Scuze că întreb: dar ce s-a întâmplat la 26 de săptămâni? Mă gândeam că trimestru 2 e cel mai sigur

Georgette spunea...

O sa fie bine..capul sus!

Georgette spunea...

Emilia Craciun Nu am primit un raspuns clar... posibila trombofile. Doctorul nu mi-a recomandat sa fac profilul de trombofile la momentul respectiv. In schimb toate analizele au iesit perfecte si dezvoltarea fatului la fel... Asta a fost in 2015 si de atunci boala a avansat..doar prin Fiv mai pot incearca. Multa sanatate!

Clar Isa spunea...

Imi pare rau, Corina! Fii puternica si mergi mai departe cu incredere! Sanatate multa! Te imbratisez!

Cristina spunea...

Nu-ti pierde speranta! Ai sa vezi ca te vei bucura in curand!

Magda spunea...

Îmi pare rău, Corina! Îți doresc multă putere să treci peste această pierdere şi să speri, se poate. Doamne ajută să fie bine, îți doresc tot binele din lume.

Mihaela Popescu spunea...

si eu si mama ne rugam pt voi! O sa fie bine, ai sa vezi. Nu iti pierde speranta si increderea in Dumnezeu. Sunt convinsa ca o sa reusiti sa faceti un bebe sanatos si frumos!

Ana Corina spunea...

Multumesc Mihaela :* .Va pup pe amandoua

Andreea spunea...

Da, am trecut prin asta. Mi-a luat un an perioada de doliu (timp in care mai plangeam mai ales cand vedeam gravide sau bebelusi de varsta pe care ar fi trebuit sa o aiba copilul meu). Sotul nu m-a inteles si era nervos ca plang, o lua un pic personal. Ca adica nu e in stare sa ma faca fericita... Este normal sa te simti trista. Este o pierdere. Chiar daca singura dovada ca acel copil a existat sunt un test de sarcina si un beta hcg. Sunt alaturi de tine. Sa dea Dumnezeu sa-ti tii cat mai repede copilul care sa te mangaie in brate. Daca simti nevoia, mergi la un psiholog, alatura-te unui grup de suport si daca esti credincioasa, roaga-te si lasa copilul tau in grija Domnului, in Cer.

Ana Corina spunea...

Multumesc Andreea pt incurajari...e greu dar incerc sa fiu tare... :(

Anca Alexa spunea...

Anul trecut am avut sarcina oprita din evoluție - avea vreo 7 săptămâni. A fost nevoie de "interventia" medicului ginecolog... După 2 luni am ramas din nou însărcinată, iar acum (in timp ce iti scriu) doarme langa mine o minune de 8 luni si 2 săptămâni.
Nu toate suntem la fel, dar suntem multe care am trecut prin asa ceva. Si nu sunt nici tânăra...
Si eu am fost devastată, dar Dumnezeu ne întărește.
Multa sănătate!
Si nu te lăsa!!!

Anca Alexa spunea...

A! Si o cheama Ana ... (Ana-Maria)

Ana Corina spunea...

Sa.ti traiasca si sa va bucurati de ea

Anca Alexa spunea...

Mai am un băiețel care miercuri împlinește 4 ani. Cu el am ramas însărcinată după ce am facut fiv cu ovocite donate in Kiev, Biotexcom. Dupa ani de încercări si tratamente ni-a reusit...

Anca Alexa spunea...

De aceea spun: ai incredere in Dumnezeu si in tine ca poti si ca o sa fie bine!!! Doamne ajută!

Ana Corina spunea...

O sa am...merg inaine cu incredere

Ana Corina spunea...

Multumesc din suflet fetelor chiar am nevoie de incurajari si "povesti" cu final fericit.

Didi Lulu spunea...

Salutare fetelor, azi am fost la controlul de dupa operatie, au trecut aproape 7 luni, sunt pe tratament continuu cu progesterone si nu am menstra si nici sangerari. Controlul l-am facut cu alt medic laclinica biotexcom din kiev, pot sa ma declar multumita de consultație,ecografie si discuție, stie despre endometrioza destule si cum sa o identifice. Cat despre mine, sunt mai mult decat ok, am o mica dereglare de flora(care ma deranjeaza din cand in cand) secretia e ok si am primit lactobaccili sa o reglez si mai am un folicul pe ovarul drept(de la tratament cu progesteron nu se inhiba si ovulatia la unele femei). Sper sa aveam toate doar posturi despre o stare de normalite si endofree.

Roxana spunea...

Doamne ajuta! Ma bucur ca esti bine!! Asa sa fie in continuare!

Lumi Bal spunea...

Ma bucur pt tine nespus de mult! Si noi ne dorim un bebe da asteptam o minune, poate poate s-o intampla.. acum am inteles ca minunea tre sa ne-o facem noi..

Ileana IP spunea...

Vesti bune! Bravo! :) Cat timp o sa mai ieiprogesteron? La la acea clinica e usor de ajuns? Cat a durat sa-ti faci programare?

Didi Lulu spunea...

Relativ repede. Am scris mai intai o scrisoare la adresa clinicii, mai tarziu au luat legatura cu mine persoane de acolo de la clinica si am stabilit cand putem sa venim, nu a durat foarte mult timp toata asta.. sunt foarte receptivi..

Alina spunea...

E clinica la particulara sau de stat, ai platit ceva pentru consultatie, cum e?

Didi Lulu spunea...

Am fost la clinica particulară, pare evident ca la cele de stat e ireal in tara straina, consultația a fost gratuita (prima consultatie la ei e gratuita da trebuie sa ai pachetul de documente cu toate analizele investigatiile, dar la ei mai faci inca o data investigatiile si analizele care l-ai facut acasa in ro)

Florentina spunea...

Imi poti da si mie o adresa sau un numar de telefon? Te rog frumos.

Didi Lulu spunea...

Uite iti trimit siteul lor: http://www.mamasurogat.net/ .poti sa scrii mesaj pe email-ul clinicii, o sa iti raspunda repede (foarte comunicative asistentele, sau coordonatoarele de program, cum zic ele)

Florentina spunea...

Multumesc frumos.

Katia Diana spunea...

Doamne ajuta! Multa sănătate în continuare.

Mirela Ignat spunea...

Multă sănătate! Si sa ne dea Dumnezeu la toate Bebelusi! Succes!!

Ada Rosca spunea...

Buna dragelor..
Eu sufar de endomitrioza. Am facut un control dupa 4 luni de la laparoscopie. Am luat 3 luni anticonceptionale. Si acuma am iarăși chist la ovar mai mare decat am mers la interventie. Eu care ma gandeam la copil..

Iri Irina spunea...

Sarmana :(. Iata de ce eu evit operatia.

Ada Rosca spunea...

Sunt socata de asa rezultat... Am stat 4 luni cu gandul ca dupa pastile a sa incep sa ma gindesc la sarcina... Si iata ca na!! Iarasi aceleasi controale si analize ca inainte de intervetie...

Iri Irina spunea...

Imi pare rau... mie medicul mi-a zis ca sansele de a recidiva dupa operatie sunt mari .acuma nu mai vreau operata, dar înainte eram gata la orice. Apoi dupa operatie stiu ca trebuie urmat un tratament cam neplacut un fel de menopauza indusa chimic , asta ar destabiliza totul in corpul meu.Te inteleg, caci vreai copii. Eu nu mai vreau, am 2 de asta si amân aceasta interventie. Sanatate si rabdare!

Ada Rosca spunea...

Mersi... Sanatate familiei voastre

Andreea Iana spunea...

Te inteleg perfect! Acelasi sentiment l-am avut si eu! Dupa operatie am facut diphereline 5 luni, apoi anticonceptionale 3 luni, 3 luni de incercat obtinut sarcina, rezultat chist aceleasi dimensiuni inainte de operatie 9 cm! Acum urmez dieta, anticonceptionale stodette si sunt fericita ca la ultimul control scazuse 1 cm! Deci urmeaza dieta, mergi la un specialist in endo si mult optimism!

Ada Rosca spunea...

Doamne... Cei cu boala asta??!!
Mersi de incurajare...

Cristina Balaci spunea...

Buna eu m-am operat acum 2 luni si sa aflu ca nu m-au operat cum trebuie si inca mai am din endromitroza 1,3 si tin regim ma chinui sa-l tin ca poate am sanse sa raman gravida :(.multa bafta si sanatate

Ada Rosca spunea...

Oare sa fie vina medicilor? Ca nu miau spus de nici-un regim nimic.. Toti spun ca va fi totul bine...

Didi Lulu spunea...

Eu sunt operată de 7 luni si sunt pe un tratament cu progesteron continuu, inainte de operatie am avut duphereline...am facut controlul saptamana trecuta si totul e ok. Insa la celelalte operatii am avut si eu chisturi aparute imediat dupa terminarea trat hormonal,dar au fost funcționale, important e sa vezi natura chistului pt ca si un folicul piate sa ajunga la 2 cm si ceva in mod normal sau un corp luteal(chistul ce ramane in urma ovulatiei)poate sa atinga si 4,5 cm si astea sunt situatii normale. Inca un lucur un ovar operat are riscul de a dezvolta chisturi functionale mult mai des decât.unul neoperat, chist nu inseamna recidiva endometriozica....deci vb cu dr sa vezi despre ce este vorba. Santate si nu te speria,un chist nou nu insamna operație neapărat.

Andreea Stoica spunea...

Buna, fetelor. Cred ca pe la 18 ani am inceput sa descopar cu durerile, hemoragiile nu sunt chiar normale. De atunci am tot avut chisturi ce nu au trecut cu tratamente. Am ajuns la prima mea operatie unde mi s-a scos ovarul drept. La 2 ani, m-am la celalalt ovar si mi l-a salvat. Am ramas insarcinata la 4 ani dupa ultima operatie, iar acum dupa 2 ani, iar au reinceput durerile...! Nu vreau sa iau anticoncept sau alte medicam pt ca ne dorim inca un bebe. Inafara de antinflamatoare altceva nu iau. Mai exista ceva ce ati incercat si ati vazut rezultate?

Andreea Stoica  spunea...

Andreea Stoica 
Buna, fetelor. Cred ca pe la 18 ani am inceput sa descopar cu durerile, hemoragiile nu sunt chiar normale. De atunci am tot avut chisturi ce nu au trecut cu tratamente. Am ajuns la prima mea operatie unde mi s-a scos ovarul drept. La 2 ani, m-am la celalalt ovar si mi l-a salvat. Am ramas insarcinata la 4 ani dupa ultima operatie, iar acum dupa 2 ani, iar au reinceput durerile...! Nu vreau sa iau anticoncept sau alte medicam pt ca ne dorim inca un bebe. Inafara de antinflamatoare altceva nu iau. Mai exista ceva ce ati incercat si ati vazut rezultate?

Clar Isa Iordache  spunea...

Clar Isa Iordache 
Daca nu sunt probleme mai grave (aderente, noduli) poti tine bine endo in frau cu suplimente personalizate pt nevoile tale si dieta specifica endonetriozei. Doamne ajuta sa vina si bebe doi!

Irina Suvarov  spunea...

Irina Suvarov 
Buna!
Pot sa te întreb daca ai rams însărcinată cu un sg ovar pe cale naturală?
Sper sa nu te deranjeze întrebarea!

Adriana Buriac  spunea...

Adriana Buriac 
Da si eu curioasa cum ai ramas insarcinata am endo grad3 op de 2 ori uter ok trompe ok am ambele ovare insa bebe nu a venit inka asteptam m.ai o luna facem fiv

Andreea Stoica  spunea...

Andreea Stoica 
Da, am ramas insarcinata pprin fiv cu ovule donate la clinica biotexcom din kiev.

Adriana Buriac spunea...

Adriana Buriac Doamne ajuta sarcina usoara

Andreea Stoica spunea...

Andreea Stoica Asta a fost acum 2 ani. Acum imi doresc sa vina si bb 2

Adriana Buriac spunea...

Adriana Buriac Aha ok bafta si la bb 2

Irina Suvarov spunea...

Irina Suvarov
Multumesc pt raspuns.
Sper sa fii binecuvântată si cu bebe 2!

Andreea Vilcovschi spunea...

Andreea Vilcovschi Marton
Ce ironie a sorţii! :) Am intrat aici in cautare de informatii pentru o persoana foarte apropiata mie, diagnosticata cu endometrioza, si iata-ma, un an si jumatate mai tarziu, in situatia de a primi aceeasi veste.
Am un chist endometriozic crescut pe operatia de cezariana (1,8/1.5), extrem de dureros in cea mai mare parte a lunii, si un altul ovarian, despre care medicul nu mi-a putut spune sigur daca e de aceeasi natura sau nu (dupa 3 luni de anticonceptionale, a scazut de la 3,7 la 1,6). Indicatia ginecologului este operatie pentru cel dintai, monitorizarea celuilalt si sterilet Mirena in scop terapeutic. Acum, intrebarile mele: Ajuta in vreun fel steriletul in problemele cauzate de endometrioza? Avand in vedere ca dimensiunile chistului de pe cezariana nu sunt f mari si ca poate reaparea dupa o operatie, sa ma grabesc cu interventia chirurgicala ori sa rezist eroic durerilor?

Dana Grecu  spunea...

Dana Grecu 
Poate iti dispare chistul,daca s-a redus la jumatate in 3 luni.eu as continua inca 3 luni cu ac

Andreea Vilcovschi spunea...

Andreea Vilcovschi Marton 
ginecologul zicea ca mai bine sterilet decat anticonceptionale orale... Eu eram curioasa de cel de pe operatia de cezariana, daca ar trebui scos sa nu cat mai repede.

Dana Grecu spunea...

Dana Grecu
Asta ramane la latitudinea ta si a ginecologului.Ai incercat sa tii o dieta,sa adopte un stil de vital sanatos?Poate iti va mai améliora durerile

Andreea Vilcovschi Marton  spunea...

Andreea Vilcovschi Marton 
abia de 2 zile am aflat diagnosticul. Medicul a fost categoric in privinta operatiei

Dana Grecu  spunea...

Dana Grecu 
si mie un ginecolog mi-a recomandat operatie pt un chist de 3cm pe ovar,iar dr.Simedrea mi-a spus sa nu il operez momentan.Varianta operatiei am exclus-o din start.

Dana Grecu  spunea...

Dana Grecu 
incearca sa adopti un stil de viata sanatos.sigur te va ajuta,nu doar pentru endo

Chifan Adriana  spunea...

Chifan Adriana 
Cel de pe operația de cezariana trebuie scos, Simedrea mi-a spus ca steriletul are efect doar când ai chisturi pe ovare și uter nu când e răspândită și in alte zone din corp!

Dana Grecu spunea...

Dana Grecu :( imi pare foarte rau. poate da Domnu si va fi ok.

Dana Grecu spunea...

Dana Grecu
Avand in vedere posibilitatea de recidiva a bolii...nu stiu ce sa iti spun

Chifan Adriana  spunea...

Chifan Adriana 
Mie mi le-a scos cele de pe cezariana și mi-a pus o plasa pt ca a trebuit sa scoată mult din mușchi!

Dana Grecu spunea...

Dana Grecu si esti bine Chifan Adriana?

Chifan Adriana  spunea...

Chifan Adriana 
Dana Grecu da, sunt bine dar iau visanne, mai au dureri dar acceptabil!

Dana Grecu spunea...

Dana Grecu Visanne-ul l-ai luat de afara?

Chifan Adriana  spunea...

Chifan Adriana 
Da din Germania când locuiam in Ro acum îl cumpăr din Belgia dar am înțeles de la fete ca acum este si in Ro la unele farmaci!

Dana Grecu  spunea...

Dana Grecu 
ma gandesc sa il iau si eu,dar mi-e frica de efecte adverse

Ileana IP  spunea...

Ileana IP Visanne e acum in Ro la destul de multe farmacii  :)

Dana Grecu  spunea...

Dana Grecu 
eu am cautat la mine in oras,si farmacistii pareau picati de pe alta planeta cand intrebam de el

Andreea Csillag  spunea...

Andreea Csillag 
Eu sunt din Arad, nu au absolut la toate farmaciile pt ca ii un medicament scump, dar tot acolo iti pot spune in care anume farmacie gasesti medicamentul si cate bucati au in stoc, respectiv cand mai primesc...

Dana Grecu spunea...

Dana Grecu Super,daca nu gasesc aici pot da o fuga pana in Arad

Andreea Csillag  spunea...

Andreea Csillag 
La Arad este, de 2 saptamani am cumparat si mai aveau 3 cutii la 2 farmacii.

Dana Grecu spunea...

Dana Grecu ok.mersi

Andreea Csillag spunea...

Andreea Csillag Cu placere!

Clar Isa Iordache  spunea...


Clar Isa Iordache 
Ar trebui sa te grabesti cu operatia pt cel de pe cicatrice. Cu cat il lasi sa creasca mai mult, cu atat va taia mai mult din muschiul abdominal, poti ajunge sa porti plasa toata viata, iar durerile se intensifica pe masura ce creste. Si nu...acelea nu dau inapoi cu tratament. Asa ca nu ai niciun motiv pt care sa amani interventia.

Mela Rozorea spunea...

Mela Rozorea 
Și eu am 2 chisturi endometrite pe operația de cezariană unul 3,5 cm și unul 1,5 cm iar Dr meu nu e de acord cu operația 3 injecții cu dipheline am făcut în urmă cu 1 an și acum nu mai am dureri deloc nu te opera că e posibil sa reapară tratează

Roxana Nuica spunea...

Roxana Nuica Steriletul nu ajuta din cate stiu

Andreea Vilcovschi spunea...

Andreea Vilcovschi Marton Nici pe cel din ovar?

Roxana Nuica  spunea...

Roxana Nuica 
Cel mai bine intreaba ginecologul, el iti poate spune exact. Sau poate sunt persoane care au folosit sterilet si ne pot spune daca functioneaza sau nu. In cazul meu, a functionat menopauza indusa prin anticonceptionale, nu mi a recidivat boala.

Andreea Vilcovschi Marton  spunea...

Andreea Vilcovschi Marton 
ginecologul asa zice, dar nu stiu cat de expert e in boala asta

Roxana Nuica spunea...

Roxana Nuica Din ce oras esti?

Roxana Nuica spunea...

Roxana Nuica Eu am fost si sunt monitorizata si operata in Timisoara

Andreea Vilcovschi Marton spunea...

Andreea Vilcovschi Marton zalau

Enache Laura spunea...

Enache Laura Ati auzit de supozitoarele de carpicon? ( sau cam asa ceva) .o prietenă a scăpat de chisturi cu ele ( căutați pe Google)

Anca Szanto spunea...

Anca Szanto Ai putea să ne trimiți tu un link cu produsul respectiv? Multumesc! 

Enache Laura spunea...

Enache Laura Iooooi sunt de ieri dimineață la lucru  :)  :'( net doar pe telefon, încerc sa caut deseară după 18 când ajung acasă

Anca Szanto spunea...

Anca Szanto Oricând. Cu cel mai mare drag.

Dobrovicianu Daniela  spunea...

Dobrovicianu Daniela 
Si eu folosesc Carpicon. Chiar sunt foarte bune! Sunt si cu propolis si fara. Sunt antiinflamatoare.

Daniela Ionescu spunea...

Daniela Ionescu
Din cate stiu eu Mirena este un sterilet hormonal, deci depinzand cum reactioneaza organismul tau iti poate reduce sau stagna chisturile..Sanatate multa si sa auzim de bine !

Dana Grecu  spunea...

Dana Grecu 
Eu de la carpicon m-am ales cu un chist functional,pe langa cel endo:(

Mihaela Tucu  spunea...

Mihaela Tucu 
Nu este posibil să faci chiste de la supozitiarele carpicon ,ele actioneaza ca si antiinflamator local

Mihaela Tucu  spunea...

Mihaela Tucu 
Depinde ce gradul de inflamatie..dacă îl poate tine pe loc dar, nu poate produce efectiv un chist

Dana Grecu spunea...

Dana Grecu Este patania prin care am trecut eu,iar medicul mi/a spus ca de la ele

Ramona Denisa  spunea...

Ramona Denisa 
Eu iau visanne si chisturile s au redus considerabil.parerea mea e sa incerci prin tratament si daca nu se micsoreaza sa recurgi la operatie!

Iri Irina spunea...

Iri Irina
Exact in aceeasi situatie si eu. Mi-am pus Mirena acum 2 saptamani.Astept sa vad ce se intimpla. Cu toate ca nu am incredere.nu ma grabesc la operatie. Te sfatui sa incerci un tratament pe baza de coada soricelului inainte de a te opera. Eu vreau sa incerc. Operatia are si ea efectele ei negative plus ca endometrioza recidiveaza dupa. Am gasit multe marturii ( Forum francez)cum ca coada soricelului trateaza , dar trebuie sa bei ceai din ea aproape un an. Eu voi incerca. Poate chiar e o solutie. Eu mai am si adenomioza pe libga asta. Un coşmar.

Marina Rasnoveanu  spunea...

Marina Rasnoveanu 
am baut sute de litri de coada soricelului la viata mea. Nu a impiedicat chisturile si mai ales aderente si nodulii sa se formeze. Atentie mare cu plantele fitoestrogenice.

Iri Irina  spunea...

Iri Irina 
Steriletul doar va încetini procesul , dar chisturile vor ramane pe loc. Eu sint la evidenta la un specialist in endometrioza in Franta si mi-a explicat. Întelegi ei nu au iesire din situatie pentru asa boală, propun macar ceva ca sa nu descurajeze pacientele

Mihaela Tucu  spunea...

Mihaela Tucu 
Si eu sunt in franta si ași vrea contactul medicului tau daca este posibil

Iri Irina spunea...

Iri Irina Traiesc in regiunea Lyonului

Mistreanu Mistreanca Cristina  spunea...

Mistreanu Mistreanca Cristina 
operatia de endometrioza trebuie facuta imediat dupa cele sase luni de diphereline, cand se considera ca exista o oprire indusa , o menopauza temporara si atunci celulele endometriale sunt inactivate si smochinite. Orice alt moment pentru operatie face ca riscul de a se imprastia endometrioza sa creasca si multiplice prin sange si sa ajunga pe alte organe in corp.

Andreea Vilcovschi Marton  spunea...

Andreea Vilcovschi Marton 
Nu mi s-a recomandat un astfel de tratament, poate si pt ca chistul ovarian e cu semn de intrebare daca e endometriozic sau nu. Iar operatia ar viza endometriomul supraaponevrotic.

Ramona Denisa spunea...

Ramona Denisa
Buna seara,scumpe doamne!de 2 ani ma lupt cu endometrioza, aceasta boala crunta.am facut tratament cu diphereline si de 1 an jum iau visanne.acum doua sapt am avut o usoara sangerare si de atunci am ameteli, senzatii de voma .se poate sa fiu insarcinata chiar daca iau visanne?imi e frica de sarcina extrauterina!da ti mi un sfat,va rog!multa sanatate si putere!

Andreea Lavinia Onuţă  spunea...

Andreea Lavinia Onuţă 
Prospectul Visanne spune: Visanne NU este un contraceptiv. Dacă doriţi să preveniţi sarcina, trebuie să utilizaţi prezervative sau 
alte metode de contracepţie nehormonală.

Ramona Denisa spunea...

Ramona Denisa Multumesc! O sa tin cont pe viitor.

Georgiana Maria spunea...


Georgiana Maria De ce aveți impresia ca dacă ar fi o sarcina,ar fi extrauterina???

Elena Liliana spunea...

Elena Liliana
Daca raneti gravida in timp ce luati visale aveti un risc usor crescut de sarcina extrauterina. Inainte s incercati sa luati acest preparat tra-i sa-i spui medicului daca ai mai avtut o sarcina extrauterina pentru a preveni toate riscurile.

Georgiana Maria  spunea...

Georgiana Maria 
Elena Liliana am înțeles!!nu cunosc viesanne!!eu am făcut trat cu diphereline

Ana Puiu  spunea...

Ana Puiu 
Totuși" boală cruntă" e prea mult spus părerea mea...mergeţi la medic să vă liniștiţi

Andreea Lavinia Onuţă  spunea...

Andreea Lavinia Onuţă 
Cum ați descrie aceasta boala dacă ați avea de 14 ani dureri extreme 20 de zile pe luna, operații multiple in țară și străinătate, tratamente hormonale, tratamente experimentale, implicarea în studii clinice? "Cruntă" e un termen chiar blând.

Madalina Zaharia spunea...

Madalina Zaharia 
Cine nu cunoaste boala si n a suferit pana la muscat din pereti la propriu spune ffff usor " este prea mult spus boala crunta""!!!

Ana Puiu  spunea...

Ana Puiu 
Atunci de cancer ce spuneţi???Eu am endometrioză operată de 2 ori ultima.op luna trecută.stadiu 4....dar nu se compară cu cancerul...am o prietenă și am vazut ce inseamna citostayicile...faptul ca i lipseste un sân și multe altele....totdeauna trebuie să vezi partea bună in toate lucrurile...iar faptul ca gandești negativ că tu ai cea mai cumplită boală nu cred că ajută DELOC ....CREDE TI MA STIU CE VORBESC

Ana Puiu spunea...

Ana Puiu Iar dureri am avut și eu slavă cerului ..

Ana Puiu  spunea...

Ana Puiu 
Pierzi multe când ai endometrioză dar nu așa multe ca atunci când ești bolnav de cancer(până si viata)....strict la acest lucru m am referit...

Nora Andreea  spunea...

Nora Andreea 
Endometrioza-e cancerul care nu te omoara dar nici nu te lasa sa traiesti...e groaznica , nu crunta ! Toate bolile sunt groaznice! Sa ne de-a Dumnezeu sa trecem cu putere de toate durerile,de toate operatiile si de tot ce apartine de urata, groaznica si crunta endometrioza

Clar Isa Iordache  spunea...

Clar Isa Iordache 
Fiecare crede ca suferinta lui e cea mai mare. Si fiecare are dreptate. Nu putem din exterior cuantifica si judeca suferinta nimanui.
Insa, atunci cand spunem ca o boala e prea mult spus crunta trebuie sa ne gandim si la cele care, din cauza acestei boli "prea mult spus crunte" au ramas cu un singur rinichi functional, au noduli pe plamani, rezectii de rect, amputatii de vezica, amputatii de vagin si colostome purtate chiar si sase luni, la numai 18-19 ani uneori. 
Sa vedem cum le spunem unor astfel de copii, caci inca sunt copii fata de noi cele aproape de 40 de ani sau chiar peste, ca la 18 ani sau in floarea tineretii, aceasta boala nu este chiar crunta, ca e ok sa isi priveasca luni de zile fecalele iesind prin stomac sau varsandu-le pe gura. Sau celor carora li se umple abdomenul cu 10 L de lichid hemoragic si au nevoie de paracenteze o data la trei saptamani si dau in infectii care le pun in pericol viata facabd septicemii repetate... Sunt tare curioasa daca aceste femei vor spune vreodata ca aceasta boala este mai putin grava sau neinsemnata decat altele. 
Este o boala care merita toata atentia si seriozitatea noastra in primul rand. Si daca noi nu constientizam asta atunci sa nu ne mai plangem de medicii pe care ii avem si ca nu ne ajuta corespunzato

Madalina Zaharia spunea...

Madalina Zaharia
Foarte bine punctat!!!eu cand m am operat prima data de aceasta boala tampita, aveam 15 ani si jumatate....eram un copil speriat intr un loc unde erau numai femei cu fel de fel de operatii, eram terorizata si de propria mea umbra....eram un suflet nevinovat care ducea pe umeri o durere de neimaginat!:(......anii au trecut, au urmat si alte operatii, trauma psihica a infertilitatii si rezectia de intestin, rect....la un pas de a pierde rinichiul...si lista poate continua....dar ideea este ca nu este "cancer"....pe bune?!!

Ana Puiu  spunea...

Ana Puiu 
Corect....doar ca d na Ramona Denisa punea problema unei sarcini iar aici eu iar privesc partea bună...când am fost la control vineri la d l dr Simedrea am mai văzut o graviduţă cu endometrioză deci se poate și așa....iertați mă doamnelor că sunt mai pozitiva..in endonetrioză există speranţă pe când la cancer...

Nora Andreea spunea...

Nora Andreea Si la cancer exista :) hai sa gandim pozitiv 

Madalina Zaharia  spunea...

Madalina Zaharia 
Multumesc!!O s-o fac....primul moment in care ma adun, o sa iti scriu!:)

Ana Puiu spunea...

Ana Puiu Despre asta cred ca e vb in orice boală

Ileana IP  spunea...

Ileana IP 
Una e sa gandim pozitiv, alta e sa minimizam importanta bolii pe care o avem, doar pt ca avem o forma mai usoara si ca stim pacienti cu alta boala care se manifesta poate mai violent.

Madalina Zaharia spunea...

Madalina Zaharia
Fiecare dintre noi avem pozitivitatea noastra, insa in acest pozitivism exista trauma psihica traita de atatia ani, inevitabil te gandesti cum sa controlezi boala deoarece recidiveaza, te obisnuiesti sau nu la un moment dat ca poti sau nu procrea, te gandesti sa nu ti se mai reintoarca endometrioza in acea zona de rect sanatoasa deoarece ti s a spus clar ca rezectie peste rezectie nu iti mai face nimeni....si totusi cancerul este cancer....dar nu constientizam ca si noi putem fi la un pas de moarte....

Ana Puiu  spunea...

Ana Puiu 
Nu cred că ne ajută gandirea..."am cea mai cruntă cea mai griaznică boală"...părerea mea..rezectie de rect mi s a facut si mie...dar hai să incetam să plangem hai să gabdim pozitiv să vedem ce se poate face să fie bine...deja discutia a luat o in alta directie de unde plecasem si la ce am ajuns

Kitty Crissa  spunea...

Kitty Crissa 
am vazut ca nimeni nu specifica si de nerv.ca ajungi sa iti pierzi si din membre.eu sunt pe drumul pana la urma de ami pierde piciorul.trebui sa fac rmn de nerv se banuieste ca din nou sa refacut.iar daca din nou umbla raman paralizata.deja este taiat din nerv

Clar Isa Iordache  spunea...

Clar Isa Iordache 
Kitty Tu esti un model de perseverenta si putere... Nu ceda, orice ar fi! Sunt alaturi de tine si sunt convinsa ca se va gasi si pentru tine o solutie.

Kitty Crissa spunea...

Kitty Crissa
eu lupt dar nu stiu daca mai pot face eu ceva acum.la recuperare am aj sa nul mai pot misca :((

Clar Isa Iordache  spunea...

Clar Isa Iordache 
Ai mai fost o data in situatia asta si ai reusit, dupa operatie. Am incredere ca vei reusi si de acum. Fii puternica in continuare! Si iti sunt alaturi sa stii.

Kitty Crissa spunea...

Kitty Crissa multumesc draga pentru sustinere. Dumnezeu sa te aiba sip e tine in paza

Daniela Nicoleta Stanga  spunea...

Daniela Nicoleta Stanga 
Chiar e o boala crunta care-ți poate afecta organe din corp și poate perfora organe!!!

Emese Levai  spunea...

Ceau Dragelor. Va rog sa ma ajutati cei care ati avut asemenea simptome. 
Pe scurt: in 11.10 am avut laparo. Control 1.11 chist luteal 5cm pe ovarul drept + tratament visanne. Nu am mai fost la control deoarece zicea ca ne vedem peste 3luni. 
Acum de 4zile am niste dureri enorme pe partea dreapta la miscare+ cand respir de parca este un cutit la nivelului ovarului drept care radieaza in spate la sold. 
M-am gandit sa ma duc azi la urgente.. 
Ati experimentat asa ceva? Creste chistul? Sau acum se micsoreaza? De la ce poate fi durerea?
Va multumesc!!

Clara Iordache spunea...

 Ai siguranta ca ai fost curatata complet si corect la laparoscopie?

Emese Levai spunea...

Emese Levai Asa mi s-a zis dupa laparo ca e drumul curatat ptr bebe. La control de 3sapt a depistar chistul de 5cm:(

Clara Iordache  spunea...

Emese mda..iti dai seama ce bine a fost curatat drumul... Mergi la medic, sincer nu sunt nici eu de parere ca la urgente ai ce cauta, cat mai degraba, la un medig ginecolog cu competente in endometrioza.

Madalina Tanjala  spunea...

Buna Emese Levai, durerile in endometrioza sunt intense mai ales ca ai un chist mare,pot avea tot felul de localizări : lombare, pelvine, vaginale,etc.Nu știu sa ți spun dacă a crescut având in vedere ca iei Visanne.Cel mai bine este sa vorbești cu medicul tău ginecolog,el știe cel mai bine ce conduita sa urmeze.Multa sanatate

Emese Levai  spunea...


Multumesc! Voi vorbi maine cu medicul. Ma speriasem dimineata tare ca abia ma puteam misca de durere si bine inteles sunt curioasa daca a scazut sau a crescut chistul. Multa sanatate si tie!

Mia Mistor  spunea...

Nu cred ca solutia ar fi sa mergi la urgente ci la un ginecolog cu experienta in endometrioza.Personal am avut in dec.2015 interventie laparoscopica pt.un chist endometriozic iar datorita lipsei cunostintelor specifice interventiilor in endometrioza, un renumit domn profesor, s-a ocupat numai de acel chist nu si de aderente iar asta nu a fost deloc ok...Concret dupa interventie endometrioza mea a ,,inflorit" in mod galopant incat la un an de la interventie eram gr.IV. Spun eram, intrucat dupa toate investigatiile (eco, RMN, CT cu protocol) m-a operat iar in prezent sunt foarte bine. Ne dorim sa facem si un fiv cu ovocite donate la clinica Biotexcom din Kiev.

Mihaela Ciocan  spunea...

Endometrioza înseamnă durere...încearcă sa te stăpânești psihic..antiinflamatoare .tratament si multa iubire...cam asta este boala...nu avem ce face 

Cristina Bran  spunea...

Offf!

Cristina Matei  spunea...

Nu sunteți în perioada cu menstruația? Pe mine exact așa m a durut la prima menstruatie după operație, simțeam că un cuțit în ovarul operat

Emese Levai  spunea...

Din pacate nu. Prima menstra nici nu a fost din cauza chistului. Am inceput sa iau visanne si dupa a 2comprimat am sangerat 11zile.

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   1 – 200 din 711   Mai noi› Cele mai noi»