marți, 4 iulie 2017

Laparoscopia....

Laparoscopia este o procedură chirurgicală ce folosește un tub subțire, luminat, numit laparoscop, ce este introdus în abdomen printr-o mică incizie la nivelul peretelui abdominal și care este folosită pentru examinarea organelor abdominale sau genitale interne. Aceasta este folosită pentru diagnosticul unor afecțiuni precum chisturile, aderențele, fibroamele și infecțiile. Cu acest aparat pot fi recoltate și probe de țesut pentru biopsie. De asemenea, acestuia îi pot fi atașate și alte instrumente, precum foarfecele chirurgical (laparotomie).
În multe cazuri, laparoscopia elimină necesitatea unei operații extensive ce ar necesita o incizie mare a abdomenului. Laparoscopia implică riscuri mai mici, este mai puțin costisitoare și poate fi efectuată fără a necesita spitalizare.
Laparoscopul este dotat cu lentile ca si telescopul pentru a amplifica structuri ale corpului, o lumină puternică pentru a le lumina, si o camera video in miniatura. Camera trimite imagini din interiorul corpului la un monitor TV în sala de operatie. Instrumentele chirurgicale de specialitate pot fi introduse in cavitatea abdominala prin incizii mici.
Termenul ‘laparoscopie’ este utilizat atunci când acest tip de intervenţie chirurgicală se efectuează în abdomen. Se numeşte artroscopie in specialitatea ortopedie .
“Laparo” vine de la un cuvânt grecesc care înseamnă “flanc” (regiunea corpului între coaste si solduri). Laparoscopia (abordul minim invaziv) este interventia chirurgicala ideala pentru pacient pentru ca foloseste cateva incizii foarte mici in comparatie cu chirurgia clasica,deschisa care necesită o incizie mare ce taie si straturile de sub piele (muschietc).
Inciziile mici provoaca daune minime organismului (piele, muschi, grasime), astfel că pacientul poate merge acasă mult mai devreme. Mulţi oameni se pot întoarce la locul de muncă şi rutina lor normala la trei până la cinci zile dupa operatie. În schimb, dupa operatia clasica, deschisa acest timp se poate prelungi pana la cateva saptamani.
Complicatiile postoperatorii si durerea dupa operatie sunt mult diminuate.
Inciziile pentru cele mai multe tipuri de chirurgie laparoscopica se vindeca fara cicatrici vizibile. În chirurgia laparoscopică utilizata la persoanele de sex feminin din protocolul de diagnosticare a infertilitatii rezultatele estetice sunt foarte bune.
Ce fel de anestezie este folosita pentru interventiile laparoscopice?
Pentru toate interventiile laparoscopice se foloseste anestezia generală (relaxeaza muschii si operatia se poate efectua in conditii optime).
Ce tipuri de interventii chirurgicale pot fi efectuate apeland la laparoscopie?
Multiple tipuri de interventii chirurgicale se pot realiza cu ajutorul acestor tehnici noi, minim invazive. Acestea includ interventiile de pe abdomen, inima, organele de reproducere, nervi, ureche, nas, sinusuri, gat, articulatii, urologie si vasele de sange.
Chirurgia laparoscopica  minim invaziva poate fi o alegere potrivită pentru urmatoarele patologii:
Bolile organelor abdominale:
- calculi biliari
- litiaza veziculara( pietre la fiere), colecistita litiazica
- scoaterea splinei deteriorate sau bolnave;
- chirurgia peretelui abdominal – herni inghinale ombilicale, epigastrice, incizionale (eventratii)
- boala de reflux gastroesofagian (GERD)
- patologia stomacului, intestinului subtire, colonului (intestinul gros) sau rectului
- apendicectomia
- infertilitatea masculina (varicocelul)
Procedurile ginecologice, inclusiv:
- dureri pelvine de cauze incerte (laparoscopia diagnostica);
- chisturi ovariene;
- endometrioza;
- aderente pelvine;
- sarcina ectopica(extrauterina)
- infertilitatea;
- histerectomia pentru leziuni benigne( fibrom,adenomioza,etc)
- ligatura trompelor uterine.
Care sunt posibilele riscuri asociate  laparoscopiei?
Deoarece laparoscopia implică ‘daune’ minime la nivelul tesuturilor organismului, aceasta este, în general, mult mai sigura decât interventiile deschise, clasice. O complicatie este o problemă neprevăzută, care apare în timpul sau după intervenţia chirurgicală, cum ar fi hemoragii interne sau leziunile unui organ sănătos.
Riscurile pentru orice tip de interventie chirurgicala pot fi mai mari pentru persoanele care sunt obeze, fumatoare sau au probleme de sănătate asociate( boli de inima, diabet, boli care scad imunitatea).
Leziunile vaselor de sange sau ale organelor interne, care pot provoca sângerări reprezinta o complicatie rara dar posibila a laparoscopiei.

Uneori, operatia nu poate fi finalizata cu succes prin laparoscopie. In acel moment medicul poate converti interventia la cea clasica pentru a finaliza operatia (chiar si medicii cei mai experimentaţi, uneori, descopera ca in timpul operatiei nu o pot finaliza asa cum a fost planificata – laparoscopic). Există mai multe motive pentru care medicul ar putea converti la o operaţie deschisă. Boala pacientului, de exemplu, se poate dovedi a fi diferita sau mai extinsă decât a crezut iniţial. Pacientii care au avut interventii chirurgicale anterioare în aceeaşi zonă pot dezvolta tesut cicatricial, care fac dificila pentru medic interventia laparoscopica.
Sursa medlife.ro

711 comentarii:

«Cel mai vechi   ‹Mai vechi   601 – 711 din 711
Geany Geanina spunea...

Buna ! Nu prea am inteles ce inseamna trebuie vazut prin laparoscop ! Adică ? Tot ce iti spun daca ai posibilitate sa mergi la dr Simedrea voicu timișoara sau bucuresti ! Eu sunt operată si din pacate nu ma operat cine trebuie ! Nu te lasa operată imediat ! Incearca sa te interesezi inaibte de a lua o decizie ! sanatate nu te speria !

Valentina Vale spunea...

Scuze..Voicu Simedrea are cabinet si la bucuresti?la cine te referi cand zici si la bucuresti?scuzati ma dar eu vreau să ajung la un medic bun..vad ca majoritatea a ti fost la simedrea..dar la asta care m am trimis doctorită asta ati fost putine.la Onofriescu la iasi..nu stiu la care să ma duc.

Valentina Vale spunea...

Multumesc frumos..o să sun sap asta..vreau să ajung cat m repede.o zi bună

Geany Geanina spunea...

Valentina Vale o zi frumoasa ! multa sanatate !

Valentina Vale spunea...

Poate m am exprimat eu gresit..mi a zis saa duc la dr onofriescu mircea la iasi ptr ca aici in galaţi nu sunt specialisti p endometrioza din cate mi a zis..si mi a zis daca vreau sa am un bebe cum am planuit eu la anu tr sa operez chistul ala Geany Geanina

Geany Geanina spunea...

Aha ! Am inteles ok ! Asa da pot sa inteles ! Eu am fost luna aceasta la d.doctor Simedrea la timișoara . Dar sunt operată de altcineva si nu a fost totul ok ! Poti sa te interesezi de doctori specializați pe endometrioza ! Daca mai ai ceva intrebari nu ezita ! Te pup sanatate !

Burdea Nimi Mihaela spunea...

Pe specializare endo e dr.Maftei Radu , nu Onofriescu

Valentina Vale spunea...

Dar eu nu sunt asa sigura ca vreau sa ma operez deocamdata

Geany Geanina spunea...

Din pacate chisturile ebdometriozice cresc foarte repede ! Al meu a avut 12 cm ...stiu ca e greu ..dar o operație iti va face bine .. ptr bebe ! Sănătate !

Adina Marian spunea...

Geanina scuze ca ma bag dar daca chistul este sub 6 cm nu se recomanda operatia.Nu e o regula ca aceste chisturi cresc.Eu il am de 6 ani si cand l-am depistat era 5,5 iar acum e 2.Am avut perioada cand nici 1 cm nu a fost.Medicul Simedrea mi-a explicat ca operand chistul inervez endometrioza si imi poate reaparea mult mai agresiva.Daca chisturile nu dau dureri mari se evita operatia pt.a nu face boala sa evolueze.Mie nici acum ca imi doresc bebe nu ma opereaza.Voi incerca inseminarea.

Geany Geanina spunea...

Adina Marian da eu nu am zis musai sa se opereze dar important sa vada pe cine trebuie !! Eu am zis doar sa nu pățească ca mine sa meargă la cine nu are habar de endo ...ca din pacate nu este cale se întoarcere ..mai vibe sa vada cel mai bun doctor de la prima consultație !

Denisa Pop spunea...

Am fost f dezamagita de atitudinea lui Onofriescu. Si mie mi-a fost recomandat, dupa o prima consultatie , in urma cu 8 ani cand mi s-a spus ca chisturile mele nu pot fi indepartate laparoscopic ci doar clasic cu incizie chirurgicala, am fost nevoita sa fac operatie si dupa am facut fiv. L-am facut la iev clinica Biotexcom, a reusit din prima.

Sinziana Arina Chirila spunea...

Buna..nu te speria...nu te mai chinui cu medicii din Galati sau Iasi, Brasov sunt praf toti ...eu sunt din Galati si i-am luat la rand in ultimii 3 ani daca poti mergi la domnul doctor Ion Ionut la spitalul Panait Sarbu Bucuresti pentru o parere avizata ...dansu e un medic deosebit eu sunt operata de dansul de endo gradul 4 cu mai multe complicatii ...multa sanatate.. :)

Valentina Vale spunea...

Multumesc..eu o să merg la dr Simedrea să vad ce parere are.sanatate multă

Valentina Vale spunea...

Fetele care a ti fost la dr Simedrea la Bucuresti.aveti o adresa ceva ca eu as vrea să sun luni si poate am noroc să ma puna repede ptr o consulatie.m am mutat de cateva luni in tară si inca nu am asigurare..unde il pot gasi si daca se poate fara asigurare macar consultatia deocamdata să vad ce parere are..cum v am zis dr asta ma trimis la Iasi dar vad ca majoritatea a ti fost la Simedrea..ramãn la dânsul..la Bucuresti ar fi m ai aproape ptr mn..inca ceva ..vă multumesc ptr suport..sunt noua aici si gândul că andometrioza asta la 28 de ani poate să ma impiedice de a mi realiza visul de a avea un bebe mă terorizeaza..multumesc la fiecare ptr sfat si rabdare

Cristina Tismanaru spunea...

Simedrea vine in Bucuresti la Columna. Este clinica particulara. Trebuie sa suni la Columna pt programare si ca sa aflii pretul consultatiei. Dar suna cat de repede poti deoarece stiu ca lista de asteptare este destul de lunga

Valentina Vale spunea...

Cristina Tismanaru eu chiar luni vreau să sun..chiar daca am aflat de chistul asta de o saptamãna vreau parerea dânsului..să speram ca o sa fie bn

Valentina Vale spunea...

Ma speriat dr asta..esti tãnară nu ai nici un copil..daca vrei sa ai un copil dute si te opereaza..i ti dai seama cum m am simțit.de aia vreau un dr bun..

Adnana Cojocariu spunea...

Buna fetele....nu știu ce să fac...am fost diagnosticata cu adenomioza...mi s.a prescris vissane...sunt in prima la tratament...dar mi.a venit menstra...și de 10 zile nu se mai oprește...am dureri și sunt epuizata...mi.e rău...abia mai merg...ați avut astfel de stări?...vă pup ...duminică placuta

Gabrielle Monykue spunea...

Buna. Da,eu. Tot endo si adenomioza, tot visanne. Prima luna ok, a doua luna, din pacate nu s a mai oprit, am facut hemoragie ( hemoglobina 6 ) si am ajuns la chiuretaj biopsic. ( eu sunt si hipertensiva si nu s a putut opri medicamentos hemoragia ).

Adnana Cojocariu spunea...

Mulțumesc mult...acum am ieșit o ora cu fiica.mea in parc...până la genunchi eu sunt și în Germania cu fetiță la tratament. ..pfff. .o să.l sun pe domnul doctor...eu oricum aveam anemie majora....sănătate și dumneavoastră!!!

Gabrielle Monykue spunea...

Adnana Cojocariu , multumesc. Pierderea de sange duce la anemie, din pacate. Suplimente de fier luate in permanenta, pt a va ajuta putin organismul.

Adnana Cojocariu spunea...

Gabrielle Monykue daa...așa este...iau și fier... mulțumesc mult ...sanatate

Ileana IP spunea...

Se poate rezolva. Suna medicul, nu astepta sa treaca de la sine...

Adnana Cojocariu spunea...

Mulțumesc ...l.am sunat acum...sper sa reușesc să opresc hemoragia...

Viorica Candale spunea...

Adnana Cojocariu Ce ti-a zis doctorul sa faci?

Adnana Cojocariu spunea...

Viorica Candale eu sunt in germania și nu prea am variante...am doar 3 fiole de etamsilat..mi.a zis sa iau la 12 ore una... clorocalcin ...sau vidan ..dacă nu se oprește trebuie sa

Viorica Candale spunea...

Adnana Cojocariu Da, să fii atentă în timpul nopții,să nu faci vreo hemoragie puternică.

Mirela Buda spunea...

Încearcă tinctura de crețișoară cate 3 linguri pe zi

Viorica Candale spunea...

Da, e un fel de hemoragie, cred că ar trebui să nu mai iei Visanne. SI eu am luat 2ani si jumatate Visanne, acum iau o jumătate de tableta pentru că mi-a provocat probleme hepatice .In urma cu 2 zile am fost la dr.Simedrea si adenomioza e avansata. Dl.dr. mi-a vorbit de histerectomie, la mine e mai complicat având noduli pulmonari.

Camelia Serban spunea...

Viorica resectie de nerv presacral ai luat in considerare? Ajuta cu ameliorarea simptomelor daca nu esti pregatita ptr histerctomie

Adnana Cojocariu spunea...

Da...și domnul Dr. La fel a spus daca nu se oprește hemoragia va trebui să renunț la

Mistreanu Mistreanca spunea...

Cristina Camelia Serban cine face asa ceva? Cine recomanda? Neurologul ia decizia ca se impune ada ceva sau ginecologul? Exista riscul sa nu simta cand vine defecatia? In sensul ca poate sa ii scape sau sa mearga cu intarziere si apare constipatia?

Camelia Serban spunea...

Mistreanu Mistreanca Cristina ginecologul Draga mea deoarece este o problema de ginecologie-adenomioza. Tu încurci denumirile. Nu știu cine a descoperit-o, dar se practica când nu se dorește scoaterea uterului, si poate ajuta cu amelioararea simptomelor. Are si efecte secundare. Acest nerv transmite durerea la creier, prin rezectie nu mai transmite deci nu mai doare.

Mistreanu Mistreanca spunea...

Cristina Camelia Serban bine de stiut. Anunt ca sunt in cautare de ginecolog care face aceasta rezectie , sa ma scape de durere. Eu nu mai am nici uter si nici ovare... Dar la ce dureri am, as taia orice.

Viorica Candale spunea...

Adnana Cojocariu Iti poate da altceva, depinde, eu de exemplu iau doar o jumătate de 2 săptămâni pt.ca mi-a provocat probleme hepatice

Viorica Candale spunea...

Mistreanu Mistreanca Cristina Unde te-ai operat?

Adnana Cojocariu spunea...

Viorica Candale multumesc

Viorica Candale spunea...

Adnana Cojocariu Cu drag! Esti mai bine? Ti s-a mai oprit sangerarea?

Adnana Cojocariu spunea...

Da....se pare că da...oricum nu mai am nicio fiola de etamsilat ...și pe aici la farmacie nu au știut ce să.mi dea...sper sa fiu ok...

Mistreanu Mistreanca spunea...

Cristina Viorica Candale , m- a operat un chirurg generalist la spital de urgenta Floreasca

Adriana Zaharia spunea...

Mistreanu Mistreanca Cristina dr Mitroi face aceasta procedura si pare ca are ceva experienta. citeste despre ea ca sa iei cea mai buna decizie

Adriana Zaharia spunea...

si nu trebuie sa fii neurochirurg sa o faci, dar trebuie sa stii ca are si efecte secundare

Anca Jiga spunea...

Si eu am patit exact la fel... nu se mai oprea ciclul, dar dr mi- a dat tinctura de Alchemila, calciu si fier si s- a oprit dupa 12 zile de sangerare

Adnana Cojocariu spunea...

Eu sunt in a 12 zi...problema e că sunt în Germania și nu mai am nimic ce sa iau..:( Am luat 3 fiole de etamsilat...s.a micșorat debitul o zi...și azi am luat.o de la capat

Anca Jiga spunea...

Adnana Cojocariu cauta Alchemilla in farmaciile de acolo

Ileana IP spunea...

Mie mi-a trecut sangerarea pe Visanne cu Climen(are estrogen in doza mica), in cateva zile de la administrare.

Adnana Cojocariu spunea...

Anca Jiga o să mă duc să caut

Andra Ioana Noană spunea...

Mie mi-a trecut cu Clorocalcin si tinctura de cretisoara.

Laura Dohotaru spunea...

Povestea mea începe din 2015 când am fost operată urgent de endometrioza ( nestiind ca o am, deși mergeam la 6 luni la control) . Toate bune și frumoase de atunci, deși probabilitatea de a rămâne însărcinată este nulă.
Până acum , când la două săptămâni de la ultima menstruatie, ciclul a venit iar abundent, normal
Mâine dimineață am programare la ginecologie, însă nu ma pot abține să vă întreb...ce ar putea fi??? Alte probleme sau a revenit endometrioza??? Fac 37 de ani în august și așa ceva nu am pățit niciodată.
Nu am copii, mi-aș fi dorit ...dar asta e .
Recunosc că m-am speriat maxim , citind diverse articole pe internet...nu am reusit decât să mă panichez și mai tare.

Adriana Zaharia spunea...

regula de aur - nu mai citi de pe internet sau fa-o dar cu rezerva faptului ca la fiecare unele lucruri se manifesta diferit. altfel, risti sa crezi ca ai tot soiul de boli incurabile (sfat dat de medic). Rabdare pana ajungi la medic, este singurul care te poate lamuri. poate fi o dereglare, dar el este singurul in masura sa te indrume. Sanatate

Laura Dohotaru spunea...

Multumesc frumos
Si da...m-am simțit de parcă...am murit de anul trecut ( scuzați )

Ileana IP spunea...

Ileana IP De ce zici ca probabilitatea de a ramane insarcinata este nula?

Laura Dohotaru spunea...

Pentru ca așa mi s-a spus după operație. Si...de la ultima sarcină nu am mai rămas însărcinată, deși nu ma protejez deloc.

Alina Ciocirlan spunea...

Care au fost argumentele medicale pentru care posibilitatea de a ramane insarcinata este zero?

Ileana IP spunea...

Laura Dohotaru ti s-a spus de ce? Adica mai ai trompe, ovare? Ca asta ca pe endometrioza nu ramai insarcinata e un mit.

Laura Dohotaru spunea...

Am totul în ordine. Investigatii peste investigații, analize și totuși zero sarcină. Din cauza bolii, așa mi s-a spus.

Laura Dohotaru spunea...

Ce sa spun, am fost în multe clinici și eu și soțul...nimic.

Ana- Maria Lupu spunea...

Laura Dohotaru eu am trecut exact prin aceasta situatie ca si tine si vreau sa iti spun ca am reusit sa am bebe. Am fost la o clinica de ferilizare din ucraina si acolo s-a intamplat minunea.

Laura Dohotaru spunea...

Ana- Maria Lupu la ce clinica ai fost? Ai facut fiv?

Ana- Maria Lupu spunea...

Laura Dohotaru da, am facut fiv cu ovocite donate la clinica BIOTEXCOM. Am avut pachet cu 2 incercari fiv. Vreau sa specific ca totul e inclus in pachetul de servicii ales. Si da, pretul depide de nr de incercari care le ai si nu de medicatie, transport, cazare, aplicarea tehnicilor de reproducere etc.

Laura Dohotaru spunea...

multumesc mult de informatie. Cred ca voi incerca si eu acolo.

Ana- Maria Lupu spunea...

Pentru putin. Multa sanatate si nu dispera. Daca iti doresti mult ceva acel ceva se implineste. Succes!

Laura Dohotaru spunea...

multumesc mult de informatie. Cred ca voi incerca si eu acolo.

Ana- Maria Lupu spunea...

Pentru putin. Multa sanatate si nu dispera. Daca iti doresti mult ceva acel ceva se implineste. Succes!

Ana Maria Spafiu spunea...

Buna, fetelor! Inteleg ca in tratamentul endo se recomanda sportul. Incerc sa tin cont de asta, insa am constatat ca, UNEORI, am dureri mari in timpul antrenamentului, insotite de o stare de lesin. Cand se intampla acest lucru trebuie sa iau o pauza de 10 min pana imi revin. Mentionez ca in rest durerile exista doar la menstra. Vreau sa stiu daca patiti la fel si ce recomandari aveti. Eventual daca anticonceptionalele/operatia au tratat simptomele acestea. Orice recomandari sunt binevenite.

Raluca Pop spunea...

Hello. Eu am inceput sportul dupa laparoscopie si tratamente. Fac un soi de bodybuilding (deci, mai putin cardio si mai mult lucru cu greutati). Intr-adevar, in zilele de cardio simt si eu un anumit discomfort in zona abdominala si sub-abdominala (in functie de perioada lunii in care sunt). La partea de lucru cu greutati, chiar nu am probleme si ma ajuta enorm de mult in lupta cu durerile. Daca nu fac sport 2-3 zile consectiv, simt durerile mult mai intens. Prefer o febra musculara decat durerile provocate de endo. Mentionez ca lucrez cu un antrenor care cunoaste f bine situatia mea si abordam fiecare zi in functie de starea mea. Iti doresc multa sanatate

Ana Maria Spafiu spunea...

Da, tot cardio este si problema mea. Am dureri in zona sub-abdominala, chiar daca nu de fiecare data, dar suficient cat sa ma sperie, mai ales ca sunt destul de ciudate. Trebuie sa ma opresc si sa continui cu alt tip de exercitii. Cat am luat Visanne nu am avut probleme, dar l-am oprit

Mistreanu Mistreanca Cristina spunea...

Buna dimineata. Sunt o pacienta care am o dilatare mare a colonului la unirea cu intestinul subtire. Apoi colonul se subtiaza, si este practic imposibil sa treaca prin colon in jos, pentru ca timpul prea lung de modificare a formei fecalomului face sa stagneze si sa se pietrifice, aparand si un mare disconfort, trecand doar gaze cu ajutor espumisan. Ma confrunt din nou cu o problema in spital. Sunt pe sectia de chirurgie generala.Pentru a vedea ce se poate rezolva prin operatie, fac investigatii precum irigografie, colonoscopie. Sunt trecuta la meniu spitalicesc numit " colon" si primesc la mic dejun : un ou, doua linguri de branza proaspata de vaci, o lingura smantana. La pranz supa de pui limpede din coaste spate pui cu pitina carne, morcov si taitei. Nu pot manca morcovul dat prin razatoare, fiind amestecat cu taitei de grau. Nu mi se da paine dar in supa au taitei. Primesc ceai. Seara doar coaste pui cu carne si iar doua linguri de branza si una de smantana. Aseara am cerut doua linguri de orez fiert in lapte si indulcit, facusem cadere glicemica, imi era rau, frison cu transpiratie brusca. Eu ma stiu ca mancand doar f rar , sa zicem de 2-3 ori pe an lactate, 2-3 oua pe luna, iar carne in medie de 10 ori pe an cand sunt constransa de situatie, calatorie sau spitalizare. Acum doua luni am avut operatie de anexectomie. Mi s- a spus ca s- a terminat cu teatamentele pentru endometrioza si cam intr- un an vor disparea natural endometrioamele restante. Joi am baut laxativ Fortrans ca sa fac vineri irigografia cu bariu ca o clisma baritata
Acum mananc branza, smantana, ou, carne. Luni iar 4 litri Fortrams pregatire pentru colonoscopie. Nu le- am spus ca nu pot manca atatea proteine de origine animala si nici lactate care sunt inflamatorii si provoaca dureri mari. In cazul meu nu am de ales. Practic realizez ca indiferent ce mananc, urmeaza Fortrans. Inca nu stiu cum am sa ma descurc dupa alta operatie, important e sa opereze. Exista riscul mare sa puna punga. Va rog, cine imi poate spune mai multe despre colostoma si viata de dupa. Unde gasesc sa citesc, grupuri, regim alimentar? Sau varianta fara punga, intestinul subtire direct de anus. Cine imi poate spune despre viata fara colon? Ce nutrienti pierd prin lipsa de absorbtie colonica? Nici nu stiu cum sa formulez intrebarile , dar va rog, daca aveti idee despre ce vorbesc, va rog sa imi scrieti. Multumesc.

Luciana Bădărău spunea...

Bună, eu am ileostoma de protecție pentru o perioada de 2 luni. Sănătate multa!

Claudia Stefanoiu spunea...

Am avut colostoma timp de 3 luni. Prima luna a fost o perioada de acomodare, dar apoi eram asa de obisnuita cu ea ca mi se parea normal. In anumite situatii colostoma este mult mai potrivita decat lipsa ei, pt ca da posibilitatea operatiei sa se cicatrizeze inauntru fara alte complicatii. Colostoma nu tb privita ca un handicap.

Camelia Serban spunea...

Cred ca cel mai important in acest moment este sa scapi de aceasta problema iar după poți vedea ce si cum. Pas cu pas, focusează te pe lucrurile care sunt importante si îți pun viața in pericol, cum va fii după ajungem si acolo. Te pup

Mistreanu Mistreanca Cristina spunea...

Luciana Bădărău , Claudia Stefanoiu va multumesc. Asta inseamna doua operatii. Si speranta ca " PUNGA" este pe termen scurt. La mine se discuta subiectul sa fie pe viata datorita faptului ca este rectul deja operat si nu se stie daca rezista la alte cusaturi. Am fost intrebata daca sunt de acord cu " punga" . Nu exista varianta 2-3luni de tranzitie de la " punga" la normalitate. Ar fi varianta intestin subtire- anus ceea ce modifica total alimentatia si vor fi scaune greu de tinut sub control. Atat de obosita sunt de Fortrans la 3-4 zile , cheltuieli enorme pe tot felul de medicamente, suplimente cu minerale, vitamine, detergenti, cosmetice protectie arsuri solare... incat acum cand am aflat ca toate acestea vor ramanea pe lista adaptate la glaucom plus noile nevoi de dupa operatie, incat nici nu mai stiu ce sa vreau.

Daniela Musatoiu spunea...

Iti doresc sanatate multa din tot sufletul! Sper sa fie bine,7 ani am tras cu endometrioza,cumplit a fost..am scapat cu bine intr un final la 37 de ani dupa histerectomie si anexectomie bilaterala ! Sa-ti ajute Dumnezeu sa fie totul bine si sa scapi de punga

Mistreanu Mistreanca Cristina spunea...

Daniela Musatoiumultumesc. Si tie multa sanatate. Te rog sa imi spui la cat timp dupa anexectomie nu s- a mai manifestat durerea de la endometrioza? Ai mai facut vre- un RMN sa vezi daca a disparut?

Daniela Musatoiu spunea...

Mistreanu Mistreanca Cristina ,draga mea eu luna asta am facut 14 ani de cand m-am operat de endometrioza..scos tot cum am spus in mesajul anterior..n -am mai avut probleme,dar am ramas cu un colon iritabil ,(diaree)daca mananc doar ce imi permite sunt ok,altfel am dureri,diaree..iau medicamente de o viata (pt digestie)in rest sunt ok,am terminat cu durerile alea crunte care m-au chinuit 7 ani ,plus vreo 5 operatii:(..sa ma tii la curent te rog ,sa-mi zici daca te opereaza Doamne ajuta sa fii bine si sa ai putere sa treci peste toate

Mistreanu Mistreanca Cristina spunea...

Daniela Musatoiu m- au externat. Am de facut un RMN special care vede tot tubul digestiv, intestine. Enteroscopie RMN- EnteroRMN. Stie cineva ceva ddspre asta? Ati mai auzit?

Mistreanu Mistreanca Cristina spunea...

Si chiar daca am scoase ovarele, abea la un an pot spune ca s- a terminat cu endometrioza si dupa un RMN abdomrn si pelvis cu protocol endometrioza .

Andreea Vasilescu spunea...

Salut, eu va recomand clinica Biotexcom din Ucraina, acolo am facut fiv cu ovocite donate. Am reusit din prima incercare. Dupa atatea incercari nereusite nu credeam ca o sa mai fie cu succes.

Mistreanu Mistreanca Cristina spunea...

Mai am de facut si alte investigatii hormonale dar dupa 3 luni de la operatie, adica peste o luna

Daniela Musatoiu spunea...

Eu nu am facut niciodata un rmn,acum 14 ani nu se stiau f multe despre endometrioza,doar dupa ce m -au deschis s-au lamurit ca trebuie facuta histerectomie cu anexectomie bilaterala:(aveam 37 de ani)

Daniela Musatoiu spunea...

Tu chiar bei fortrans la 4 zile? E oribil la gust:(

Mistreanu Mistreanca Cristina spunea...

Daniela Musatoiu m- au trecut pe Pricoprep , pastrez Fortrans. Si Meteospasmil cu indicatie sa studiez despre alimente si sa experimentez, sa notez cum ma simt si sa gasesc totusi ceva care nu imi face asa de rau.

Daniela Musatoiu spunea...

Mistreanu Mistreanca Cristina ,sanatate multa,multa si o sa fie bine

Mistreanu Mistreanca Cristina spunea...

Daniela Mudatoiu multumesc. Multa multa sanatate si tie !

Daniela Musatoiu spunea...

Mistreanu Mistreanca Cristina,multumesc mult!

Adriana Zaharia spunea...

la ce spital esti? esti sigura ca esti pe mana medicului potrivit? ia-le pe rand, cumva le rezolvam pe toate in viata...cu rabdare si curaj (uneori si putin noroc). sanatate

Mistreanu Mistreanca Cristina spunea...

Camelia Serban, Multumesc pentru incurajari. Mi- au spus sa ma gandesc, sa ma documentez, va fi oarecum de ales ceva si asumat decizia care e pusa in aplicare si ireversibila. De aceea am nevoie sa stiu cat mai mult si sa ma gandesc. Cum miroase punga in public, la facultate, la munca. Cine ma ajuta sa gasesc job si ce fel. Ma pensioneaza anual, o nebunie prin spitale pentru 250 ron pensie pe luna ? Cat sunt pe drumul spre Licenta peste 4 ani de facultate, sa spun ca e o vechime oarecare , dar in oricare din variante voi purta pampers preventiv ptr cazuri de urgenta, haine de schimb... incerc sa imi imaginez cum se vor desfasura zile in cazul in care am asigurat un acoperis de- asupra capului. Nu voi mai putea sta in camin studentesc... Sa se susoteasca despre pampers e una, dar sa il si port e alta. Sunt doua subiecte mari :" punga" sau " intestin subtire- anus"

Mistreanu Mistreanca Cristina spunea...

Adriana Zaharia, multumesc pentru incurajari. De joi sunt internata la spital in urgenta pe sectia de chirurgie generala II. Initial am fost marti la ginecologie. Am primit trimitere la gastroenterologie si alta trimitere la Diabet si boli de nutritie. Joi cand am venit la gastro am primit si consult chirurgical si am ramas internata cu poseta pe umar venita si cu o sacosa de acte. Imediat au luat analize , apoi cand am ajuns in pat cu camasa de noapte de la magazia spitalului, m- au pus in perfuzii. Apoi seara mi- au dat de baut 2 litri Fortrans, dimineata continuare inca 2 litri. Am mers la pranz la irigoscopie si acolo dna dr mi- a explicat ce a constata si mi- a zis la ce sa ma gandesc.

Mistreanu Mistreanca Cristina spunea...

Nu cunosc termenii stiintifici pentru operatie de legatura intestin subtire- anus. Stiu ca " punga" inseamna ileostoma-colostoma. Cine ma poate ajuta cu terminologia?

Luciana Bădărău spunea...

Punguța de colostoma nu miroase, se lipește de abdomen iar în partea de evacuare se etanseaza cu un arici. Ma gândesc la variantele pe care ți le au prezentat medicii, și din punctul meu de vedere decât scaune necontrolate mai bine o punguța cu care poți sa trăiești toată viata. Vorbeam cu cineva de la firma de unde mi am luat punguțele și îmi spunea ca sunt persoane care au variante de a fi repuse pe tranzitul normal și nu mai vor. S au obișnuit cu punguța, igiena și tot ce implica, din anumite punte de vedere este mai ok.

Mistreanu Mistreanca Cristina spunea...

Multumesc Luciana Badarau. Aceste persoane probabil sunt deja familiste, aranjate la casa lor. Eu stau in chirie. In ritmul asta financiar nu cred ca imi voi permite in continuare sa stau separat singura. Ceea ce inseamna camin 2- 6 persoane. Sunt ingrijorata rau.

Alexandra Filip Catana spunea...

Of, Doamne! Eu îmi permit să îți dau un sfat: mergi și la Bagdasar la chirurgie generala, Valentin Grigorean, șeful de secție. Este generalist supraspecializat pe gastro. Un chirurg extraordinar! Vezi dacă îți oferă o alta alternativa la cele propuse de medicii din Cantacuzino. Un medic bun are mâini de aur și îți poate schimba viața! Nu lua o decizie pripită! Multă sănătate! PS: DL doctor stie și de Endometrioza foarte multe și bine.

Alexandra Filip Catana spunea...

Mistreanu Mistreanca Cristina cu drag și sper sa te poată ajuta sa te faci bine

Ciofrangeanu Cristina spunea...

Si eu cred ca tb sa gasesti dr care sa iti explice ce se intampla cu organismul in oricare din decizii ai lua. Mie mi-e greu sa cred ca poti exista fara colon. Absorbia apei si electrolitii acolo sunt absorbite, potasiu acolo se secreta, flora microbiana care "fermenteaza" chimul intestinal dispare..eu as scrie si in afara sigur sunt centre unde se fac operatii de genul asta . Macar vezi cum pun ei problema interventiei

Mistreanu Mistreanca Cristina spunea...

Ciofrangeanu Cristina, exista o explicatie la ce se intampla in colonul meu.Am vorbit cu doctorita care a facut irigografia. Eu am nr celule Cajal de motilitate dominuate- stim asta din zona cu anastomoza rectosigmoidiana Dixon unde s- a facut rezectia pentru indepartare tumora endometriozica rectosigmoidiana si uter in " bloc". Practic cel putin in acea zona de " cusatura" este mai lent sau chiar in zona mai extinsa . S- a vazut ca in partea de trecere din intestin subtire in intestin gros este o zona marita la 8 cm diametru numita megacolon. De acolo colonul ascendent este gros diametrul de 7 cm ( zic asa ca sa pot explica- nu am masuratoare- se vede doar pe eadiografie). Iar de la partea cu colon transvers incepe lent sa se subtieze, ajungand pe sub stomac pe mijloc sa doara cumplit pentru ca de aici colonul e in diametru de 4-5 cm. Asa incat timpul de trecere de la ceva mai gros la ceva mai ingustat este la mine mai lent datorita celulelor Cajal de motilitate reduse... Astfel incat pe colonul descendent ajunge mai subtiat si deshidratat, uneori pietrificat si la mine nu coboara singur prin rect. Durerile sunt f mari mereu sub stomac unde se produce trecerea de la format mare la unul mai mic.

Mistreanu Mistreanca Cristina spunea...

Mi s- a spus ca cei cu megacolon sunt operati inca din copilarie si eu fiind adult inseamna ca nu am megacolon- asta zice gastroenterologul la colonoscopie. El nu a inteles mecanismul, traseul greu de facut pentru a avea un tranzit natural. Nu e diagnostic Hirscsprung clasic, dar e pisibil de gasit un ajutor chirurgical.

Mistreanu Mistreanca Cristina spunea...

Alexandra Filip Catana multumesc. De ceva vreme caut si merg la chirurgi. Acesta e al 9- lea si singurul care si- a asumat sa opereze pentru ca gastroenterologul cu care colaboreaza si care m- a consultat a spus ca e chestiune chirurgicala. Ambii au decis ca e nevoie de investigatii si asta facem deocamdata. Alegerea este dintre doua variante. Ceva se va face. De doua luni tot spun ca am probleme cu constipatia si nu a venit nimeni cu acest info important spus de tine acum. Medicii colaboreaza intre ei pentru cazul meu. In luna iulie sunt programata la ginecologie pentru analize hormonale care se fac la distanta de 3 luni de la anexectomie. Tinem legatura si vedem cum vor decurge lucrurile. Aici dna ginecolog medic primar m- a acceptat chiar daca sunt un caz social si m- a recomandat personal la gastroenterologie la o anumita persoana.

Mistreanu Mistreanca Cristina spunea...

Eu la fiecare a 4-a zi beau 4 litri Fortrans si stau pe wc 14-15 ore si tot nu se goleste colonul. Dovada ca adtazi am primit nota 8-9 la pregatire ptr colonoscopie. Eu i- am spus ca imi trebuie 6 pungi Fortrans. Dar nu mi- a dat. Abea acum seara am facut spalaturi colon cu dushul efectiv ca pe un furtun. Am avut toata ziua dureri ptr ca mi- a introdus mult aer in colon, s- a evacuat partial dupa investigatie. Si de atunci cu masaj si stat pe toate partile am tot scos aer 4 ore si la final " clisma".

Unknown spunea...

Buna .ce fel de operatie ai facut pt hidrosalpinx bilateral pt desfundare? Mi-am facut si eu hsg-ul, mi sa gasit hidrosalpinx bil

Unknown spunea...

Buna ! Ce fel de operatie ai facut pt hidrosalpinx bilateral si unde?ai putut ramane gravida dupa aia? Am facut si eu hsg si la fel hidrosalpinx bilateral, dar ginecologul mi a spus k nu se mai poate face nimic nu mai pot ramane pe cale naturala k trb scoase trompele si doar prin fertilizare in vitro mai pot ramane insarcinata.te rog sa imi raspunzi cum leai desfundat si unde?

Unknown spunea...

Te rog din suflet sa mi lasi si mie msj in privat sa mi spui cum tiau desfundat trompele si unde.acelasi diagnostic il am si eu hidrosalpibx bilateral.dar doctorul nu mi a dat nicio sansa .re rog sa mi scri multumesc

Anonim spunea...

Aceste comentarii sunt preluate de pe un grup inchis de Facebook!!! Va rog sa remediati situatia

Anonim spunea...

Comentariile puse aici sunt FURATE de pe un grup privat de facebook!!! S-au facut deja plangeri online la Politie. De luni se vor depune si reclamatii scrise. Sa va fie rusine pentru ca expuneti situatii medicale fara acordul persoanelor in cauza. Aceasta este o fapta penala!!!

Alice Foster spunea...

Numele meu este Dr. Ogbidi, m-am născut într-un mic sat din Africa, fiu demn al Maestrului Kebbi. Tatăl meu mi-a încredințat darul sacru al familiei noastre înainte de a muri. În fiecare zi de când aveam 10 ani, mi-am dedicat viața împlinirii datoriei mele și ajutându-i pe toți cei care vin la mine pentru ajutor. Din acest motiv, mințile mele puternice măresc darul meu față de cel al "Ghidului Sacru", cu permisiunea strămoșilor mei. De aceea a trebuit să călătoresc în afară și dincolo de Africa pentru a-mi pune darul în slujba celor care au nevoie. Incase aveți nevoie de ajutorul meu pentru următoarele: vrăjitorie, sarcină și orice alte tipuri de ajutor nu ezitați să mă contactați la adresa de e-mail: ogbidihomeofsolution1@gmail.com sau apelați / ce puteți face prin: +2348052523829
Până în cele din urmă îmi împlinesc datoria și destinul.

Benita spunea...

Nu voi înceta niciodată să împărtășesc această mărturie pentru că acum sunt o femeie complet fericită, am suferit peste 8 ani de căsnicie când nu am putut rămâne însărcinată pentru soțul meu, apoi am început să fiu disperată din cauza presiunii mamei mele în- legea, si o prietena de-a mea m-a indrumat catre dr. Dawn acuna care a ajutat-o, i-am explicat totul Dr. Dawn acuna pe Whatsapp si mi-a promis ca ma va ajuta, mi-a dat niste instructiuni care am facut totul perfect, scrisoarea de 3 saptamani ea mi-a cerut sa merg la spital la test spre surprinderea mea, doctorul a spus ca sunt insarcinata in 1 saptamana, dar chiar acum am copilul meu frumos, ea a ajutat si pe 3 prietene ale mele, totul datorita doctorului Dawn acuna, contactati-o pe Whatsapp daca aveti orice dificultate va asigur un rezultat perfect,
*Daca vrei sa ramai insarcinata.
*Dacă vrei să te reîntâlnești cu soțul tău.
*Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
*Dacă vrei să atragi un nou amant.
*Dacă ai nevoie de putere spirituală.
*Dacă vrei să reziste mult în pat.
*Dacă doriți să măriți dimensiunea penisului.
*Dacă doriți să opriți avortul spontan.și e.t.c.
Contactați-o Whatsapp: (+2348032246310)
E-mail ( dawnacuna314@gmail.com )

Fairm spunea...

M-am căsătorit cu dragul meu soț în ultimii 12 ani fără să rămân însărcinată, iar fibromul a fost problema. Am luat diferite medicamente prescrise, dar nu am putut să le vindec, dar soțul meu era atât de încrezător în mine și mă tot încuraja că într-o zi cineva mă va numi mamă. nu s-a odihnit căutând o soluție de la diferiți medici, tot ce au putut vedea a fost o intervenție chirurgicală și mi-a fost frică de asta, o prietenă din cabinetul meu mi-a prezentat doctorul DAWN ACUNA, ea a spus că Dawn acuna a ajutat-o ​​când avea tubul blocat și a ajutat-o ​​și ea. multe dintre prietenele ei să conceapă,
I-am scris imediat pe Whatsapp, mi-a promis ca ma ajuta dupa ce i-am explicat totul, mi-a dat niste instructiuni care am facut totul perfect conform instructiunilor, la 3 saptamani dupa tot am fost la spital si doctorul mi-a confirmat sarcina in 1 saptamana dar chiar acum am copilul meu frumos.
*Dacă vrei să tratezi infertilitatea.
*Daca vrei sa ramai insarcinata rapid.
*Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
*Dacă vrei o căsătorie pașnică.
Și mulți alții îl contactează pe Dr dawn acuna pe Whatsapp:+2348032246310
E-mail: dawnacuna314@gmail.com

Anonim spunea...

Nu am mai văzut un astfel de miracol în toată viața mea.
Soțul meu ne-a părăsit pe mine și pe băiatul meu de 5 ani timp de peste 9 luni,
Am fost atât de traumatizată și frustrată, din cauza dragostei pe care o am pentru soțul meu, am căutat ajutor din diferite locuri pentru a-l aduce înapoi la mine, dar nu a fost nicio diferență. Până când mama mi-a făcut cunoștință cu (DR DAWN), acest doctor mi-a promis că soțul meu se va întoarce la mine în 48 de ore după ce i-am explicat totul și, spre cea mai mare surpriză, soțul meu m-a sunat după 48 de ore și mă implora să iert. el că nu mă va mai părăsi niciodată, toate mulțumesc Dr. DAWN pentru că de peste 3 ani sunt fericită cu soțul meu și mă tratează ca pe o regină,
Contactați DR DAWN, dacă aveți orice fel de problemă.

*Pentru a-ți readuce iubitul.
*A IMPACA
*Pentru a ramane insarcinata
*PENTRU A VINDECA CANCERUL
*A SE răzbuna
*PENTRU A PROMOVĂ AFACEREA
*PENTRU A VOI ÎNAPOI BANI/PROPRIETATE
*PENTRU A VINDECA HIV/SIDA SAU ALTĂ BOLĂ.
Contactați-l: dawnacuna314@gmail.com
Whatsapp: +2349046229159

Anonim spunea...

După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am făcut tot posibilul pentru a schimba situația, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un vindecător spiritual. Dr DAWN mi-a salvat viața și căsnicia. acum am 3 copii. Sunt recunoscător Dr. DAWN și de aceea îmi las mărturia oricărei persoane care suferă de probleme conjugale și de fertilitate. E-mail de contact: dawnacuna314@gmail.com
Whatsapp:+2349046229159

Anonim spunea...

E ULIMĂTOR SA VORBI MINUNAT DESPRE DR DAWN. Sunt Vanessa Canga. Am avut o uniune frumoasă cu soțul meu și am împărtășit fericire, căldură și dragoste adevărată. Am locuit împreună timp de 10 ani și am avut doi copii. În urmă cu câteva luni, am început să avem probleme nesfârșite și certuri constante. Casa era plină de nefericire și copiii mei plângeau mereu văzându-ne luptăm tot timpul. În cele din urmă, a plecat și a tăiat toate mijloacele pentru ca noi să comunicăm cu el. Am făcut tot ce am putut să-l recuperez din cauza cât de mult l-am iubit, dar fără rezultat. DR DAWN mi-a venit în ajutor când l-am contactat și mi-a dezvăluit că în spatele problemelor pe care le aveam se afla o femeie și mi-a promis că mă va ajuta, ceea ce a făcut când i-am urmat procedurile de lucru. Soțul meu s-a întors acasă la noi și am inventat lucruri. Trăim din nou fericiți împreună. DRAWN te poate ajuta și pe tine. contactați-l prin WhatsApp: +2349046229159
E-mail: dawnacuna314@gmail.com
*Dacă vrei să te reîntâlnești cu soțul/soția ta.
*Dacă doriți să aveți o căsătorie/relație pașnică.
*Daca ai nevoie de vraja pentru a ramane insarcinata/a ramane insarcinata.
*Dacă doriți să tratați infertilitatea.
*Dacă vrei să-ți răzbuni/reprimi proprietatea.
*Dacă vrei o vrajă de promovare.

Anonim spunea...

Sotul meu s-a intors!!! După 1 an de căsnicie ruptă, soțul meu m-a lăsat cu doi copii și viața mea a fost spulberată. Am vrut să termin, aproape m-am sinucis pentru că ne-a lăsat fără nimic. Am fost rupt emoțional în tot acest timp și viața pare fără sens. Într-o zi fidelă, în timp ce navigam pe internet, am dat peste câteva mărturii despre Dr DAWN. Unii au mărturisit că și-a adus înapoi fostul, alții au mărturisit că restaurează uterul și vindecă afecțiunile cu ierburi. Pe mine m-a interesat mai mult împăcarea cu soțul meu, pe care dr. DAWN a făcut posibilă aducerea soțului meu înapoi în 3 zile. Acum soțul meu s-a întors și de atunci trăim fericiți. Toate mulțumim Dr. DAWN. Aici, las contactul lui pentru toată lumea. Căci are orice fel de provocări,
E-mail ( dawnacuna314@gmail.com )
Whatsapp: +2349046229159

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   601 – 711 din 711   Mai noi› Cele mai noi»