vineri, 30 iunie 2017

Trompele uterine impermeabile și sarcina

Trompele uterine impermeabile înseamnă de fapt că acestea sunt înfundate și reprezintă una dintre principalele cauze de infertilitate.
Trompele uterine sunt două tuburi subțiri așezate de o parte și de alta a uterului și servesc la conducerea ovulului matur de la ovare către uter.
Dacă traseul ovulului este obstrucționat, pacienta are trompe uterine impermeabile sau înfundate. Pot fi înfundate una sau amândouă.
Cum pot cauza infertilitate trompele uterine impermeabile?
În fiecare lună, când se instalează ovulația, un ovul este eliberat de către ovare. Acesta traversează traseul de la ovare către uter prin una dintre trompele uterine. Spermatozoizii trebuie să parcurgă și ei un drum de la cervix până la uter, tot prin trompele uterine, pentru a întâlni ovulul și a-l fertiliza. De obicei, fertilizarea se petrece pe traseu, în timp ce ambii traversează trompele uterine.
Dacă una sau amândouă trompele uterine sunt blocate, ovulul nu poate ajunge la uter, iar spermatozoidul nu poate ajunge la ovul, fiind imposibile astfel fertilizarea și sarcina.
Este de asemenea posibil ca trompele uterine să nu fie total blocate, iar acest lucru crește șansele unei sarcini ectopice.

Care sunt simptomele trompelor uterine impermeabile?

În afară de anovulație, caz în care ciclul menstrual neregulat sau absent poate indica o problemă, ipermeabilitatea trompelor uterine este de cele mai multe ori asimptomatică.
O anumită condiție a blocării trompelor uterine, numită hidrosalpinx, poate cauza dureri în zona inferioară a abdomenului și scurgeri vaginale neobișnuite, însă nu toate femeile vor avea aceste simptome.
Hidrosalpinxul presupune dilatarea trompei uterine și umplerea ei cu lichid. Lichidul blochează ovulul și spermatozoizii, prevenind fertilizarea li sarcina.
În alte cazuri precum endometrioza sau boala inflamatorie pelvină se poate produce instalarea unei menstruații dureroase precum și la resimțirea durerilor în timpul actului sexual. Însă aceste simptome nu sunt relaționate mereu de trompele uterine înfundate.

Care sunt cauzele trompelor uterine impermeabile?

Cea mai des întâlnită cauză a trompelor uterine înfundate este boala inflamatorie pelvină. Aceasta este rezultatul unei boli cu transmitere sexuală, însă nu toate infecțiile pelvine sunt relaționate cu bolile cu transmitere sexuală. Specialiștii susțin că și după ce boala inflamatorie pelvină nu mai este prezentă în organismul pacientei, doar faptul că a existat în istoric crește riscul impermeabilității trompelor uterine.
Alte potențiale cauze ar fi:
–          O boală cu transmitere sexuală actuală sau în istoricul medical, în special chlamydia sau gonoreea
–          Istoricul unei infecții uterine cauzată de avort sau pierdere de sarcină.
–          Istoricul apendicelui rupt
–          Istoricul unei intervenții chirurgicale abdominale
–          O sarcină ectopică în antecedente
–          Intervenții chirurgicale care au implicat trompele uterine
–          Endometrioza

Diagnosticul și tratamentul trompelor uterine impermeabile

De obicei, trompele uterine înfundate sunt diagnosticate cu ajutorul histerosalpingografiei (HSG), o analiză specializată pe bază de raze X. Acest test presupune plasarea unui colorant în cavitatea cervicală folosind un tub foarte subțire, iar apoi cu ajutorul razelor X, medicul va observa dacă vopseaua s-a s-a răspândit în uter, prin trompele uterine și a ajuns la ovare și la cavitatea pelviană. Dacă vopseaua nu a trecut prin trompele uterine, probabil că pacienta suferă de blocarea acestora.
Este important de știut că în 15% dintre cazuri poate apărea un rezultat fals pozitiv, în situațiile în care vopseaua se blochează între trompe și uter. În aceste cazuri se va solicita o nouă testare pentru confirmarea diagnosticului.
Alte teste de diagnosticare a trompelor uterine impermeabile pot fi ecografia, chirurgia laparoscopică de explorare sau histeroscopia. De asemena, pot fi necesare teste de sânge pentru depistarea anticorpilor pentru chlamydia.
Important de spus este faptul că dacă ai doar o trompă înfundată și în rest ești perfect sănătoasă, ai toate șansele să rămâi însărcinată fără prea mult ajutor. Ai putea urma un tratament pentru creșterea ovulației, ceea ce nu reprezintă o opțiune dacă ambele trompe sunt blocate.
În unele cazuri chirurgia laparoscopică poate ajuta la deblocarea trompelor sau la înlăturarea țesutului cicatrizat care cauzează problema. Din păcate, acest tratament nu funcționează de fiecare dată. Șansele de succes depind de vârsta pacientei, de dimensiunea blocajului și de cauza acestuia.

În cazurile în care laparoscopia nu poate ajuta, tehnicile de reproducere umană asistată sunt soluția.
Sursa totuldespremame.ro 

176 de comentarii:

elena spunea...

am conceput si nascut natural primul copil la 20 de ani,o fetita.dupa vreo cinci ani si mai multe incercari esuate nu resuseam sa ramin gravida.am avut noroc de o doctorita care a descoperit ca am trompele infundate.am urmat tratament si am reusit peste un an sa ramin insarcinata.am nascut un baietel sanatos.ii sunt extrem de recunoscatoare ca ma ajutat,deoarece cu 20 de ani in urma la noi nu se stia inca de tehnici de reproducerea asistata.daca nu puteai face copii,ii adoptai.Acum insa cam se uita de adoptie,pacat.Recunosc ca nu toti se incumeta sa educe un copil strain .Nu stii ce gene poarta ce va fi in viata

Oana spunea...

Buna,
sunt o viitoare mamica. Nici gand! doar incerc sa fiu pozitiva si sa ma imaginez mamica :-) Merita sa incerc!
Am 32 de ani si in speranta de a deveni mama am trecut prin toti pasii sugerati de medici: de la stimulari de ovulatie si contact sexual programat , operatie de endometrioza, la inseminari. Paradoxul este ca desi nici unul dintre noi ( eu si sotul) nu avem o problema, rezultatul testelor de sarcina a fost mereu negativ.
Ultima noastra sansa de a avea un copil a ramas FIV-ul.
Apelez la ajutorul vostru pentru recomandari!
Va multumesc

Malita spunea...

Eu am facut in Budapesta. M a costat totul analize+ tratament+procedura + cazare drum 5500 euro. Din pacate n am reusit dar nu ma las, voi incerca in alta parte.

Nicole spunea...

Eu incerc la Biotexcom. Costul unui pachet cu un ciclu fiv cu ovule donate costa 4900 eur cu tot tratament, ovule donate, cazare, mancare etc.

Alina spunea...

Buna, si eu am facut la Biotexcom din Kiev…. O echipa minunata, medici superbi, de fapt intreg personalul e nemaipomenit..

Ramona spunea...

Buna, si ai reusit ? chiar e asa fe fain la ei? Ca numai de bine aud si imi pare suspect..

Alina spunea...

Daaa...am o fetita de 2 ani jumătate. E bine acolo, ce-i drept cand am fost eu era foarte multa lume (si asta la fiecare vizita in Kiev) trebuia sa asteptam mai mult pana a sa facem unele proceduri care trebuia sa le facem. Cazarea e relativa, de fapt, asa a fost la mine… o prietena de a mea tot a facut tratament acolo dar a spus ca la ei in hotel era super, la noi, nu. Erau foarte multi din Italia si au cerut sa schimbe meniul, cantau noaptea, si-au facut graficul lor…

Ramona spunea...

Felicitari ! Cat a costat procedura/ pachetul. Cat ai platit in general ?

Alina spunea...

Multumesc! Acum 3 ani procedura,tratament, cazare,t ransport 6900 euro, pachetul Dublu, in acest pachet, dupa cum am spus si mai sus intra tot. Noi am ales pachet cu 2 cicluri fiv ca sa fim convinsi ca reusim, din fericire din prima am reusit.

ioana spunea...

Buna seara. Am 32 de ani iar in urma cu 8 ani am fost diagnosticata cu displazie de col care s a finalizat cu o cauterizare. Papanicolau iese normal de fiecare data. Sotul are o problema cu mobilitatea spermatozoizilor -20%( dupa tratament cu Proxeed), iar eu ciclu neregulat si ovare polichistice. Mi s a spus ca trebuie sa fac FIV. Mi e foarte frica de reactiile adverse si daca interfereaza in vreun fel cu acea displazie. Va multumesc!

Gabriela spunea...

Buna, tratamentul asociat fertilizarii in vitro nu influenteaza evolutia displaziilor de col, iar in cazul tau oricum ar trebui sa fie vindecata daca ai facut deja tratamentul. Referitor la celelalte efecte adverse posibile trebuie sa discuti cu medicii de la clinica unde faci fertilizarea.

Leticia Vik spunea...


Buna fetelor! Ati avut ceva probleme cu uterul din cauza carora sa nu se poata face transferul embrionilor? Mi-a zis doctorita ca este posibil sa am un fibrom si sa fiu nevoita sa mai astept pana ma vindec pt a putea face transferul.....Voi ati intampinat probleme asemanatoare?

Sorina Lupascu  spunea...

Eu am facut ET avand fibrom de 1.9cm.

Leticia Vik spunea...

 Sorina Lupascu si ai ramas insarcinata?

Sorina Lupascu  spunea...

Da.

Leticia Vik  spunea...

Felicitari!

Sorina Lupascu  spunea...

Mersi, are 11 luni de acum.

Alexa Vlanis spunea...

 Eu am avut fibrom intramural de 30 mm, iar în perioada stimulării a mai crescut putin. Primul FIV esuat, al doilea -gemeni. La 6 luni de la nașterea gemenilor am rămas însărcinată din nou, natural. Abia la a doua cezariana fibromul a fost înlăturat. Sănătate și Doamne ajuta!

Leticia Vik spunea...


Buna fetelor! A avut cineva doar un embrion rezultat in urma tratamentului de stimulare? Daca da, a rezultat sarcina in urma transferului?

Marin Cristina  spunea...

Din cate am auzit Da!

Tatyana Adam  spunea...

Am avut 1 folicul matur și nu am făcut punctie. Dupa a 2 a stimulare au urmat 2 embrioni care nu s-au dezvoltat, a mai fost și al 3, 4, 5 FIV si toate eșuate dar chiar medicul mi-a zis ca fiecare embrion are dreptul la o șansă. Am auzit de cazuri cînd chiar doamne după 40 ani au avut 1 embrion și a fost cu succes. Sa fie și in cazul Dvs cu ochișori. Doamne ajuta

Leticia Vik  spunea...

Multumesc! Sper sa fie....

Leticia Vik  spunea...

Tatyana Adam s-a concretizat vreo procedura? A venit bebe?

Tatyana Adam  spunea...

Leticia Vik din păcate nu Ultimul FIV l-am făcut la Iași iar ambele doamne cu care am fost in salon sunt însărcinate ( cu AMH mic) așa ca aveți încredere in Dumnezeu. Din păcate eu am endometrioza, medicii zic ca aceasta este cauza infertilității.

Leticia Vik  spunea...

Tatyana Adam Dumnezeu e mare si minuni exista! Iti tin pumnii daca iti propui sa continui si sper sa ai parte in viata de implinirea acestei dorinte......

Tatyana Adam spunea...

 Leticia Vik mulțumesc. Sa va dea Dumnezeu si vouă răbdare și împlinirea visului. Sa va țineți cît mai curind îngerașul in brațe.

Marin Cristina  spunea...

Eu am avut 10 din care au rămas 6 curățate si din ele au format 3 embrioni au fost buni 2 foarte buni si unul mai slab la care este si acela este congelat pe 07.12 am făcut transferul acum pe 21 aflam rezultatul

Leticia Vik  spunea...

Iti tinem pumnii Cristina! Sa fie cu noroc!

Marin Cristina spunea...

 Doamne ajută la toată lumea!

Marin Cristina  spunea...

Mult succes!

Marin Cristina spunea...


Buna! Nici nu stiu de unde sa incep sunt un pic cam ne dumerita cu multe chesti si intrebari fără răspuns am făcut Fertilizarea vitro in Ucraina, Kiev pe 07.12.2017 azi am avut o ușoară durere pe jos. Oare este normala această durere? Exista oare un raspuns la aceasta durere? Va rog din suflet daca stiti sau ce simptome ati avut dupa fiv puteti sa imi ziceți???

Marin Cristina  spunea...

La a 14 zi

Marin Cristina  spunea...

Eu sunt la a 5 zi de la biotexcom

Marin Cristina spunea...

 Unde ai facut fertilizarea?

Marin Cristina  spunea...

Blasto de 5 zile

Marin Cristina spunea...

 Doamne ajută!

Marin Cristina  spunea...

La ce medic ?

Monica Borsan  spunea...

Si eu am facut Et pe 06.12 , mi-a spus sa fac beta vineri pe 15.12. Am si eu durere la ovarul stang, simt ca zvâcnește...

Marin Cristina spunea...

 Vad ca eu am ceva durere si acum cand pe jos cand pe burta pe.langa buric eu nu inteleg deloc

Monica Borsan  spunea...

Voi ati stat acasa ? Eu de ieri m-am intors la munca.

Marin Cristina  spunea...

Eu am făcut în grecia joi si sambata am ajuns in bucuresti si tot ce fac este sa stau in pat si ma plimb foarte putin cu excepția de sâmbătă ca am fost devreme in aeroport si plus drumul si iar drumul de la bucuresti pana la Severin

Monica Borsan  spunea...

Eu la primul Et, am stat acasa 70% numai in pat, mai am facut cateva plimbari. Si de prima data doctora mi-a zis sa am o viata normala , sa ma duc la servici si nu am vrut. Rezultatul beta a fost 6,5 negativ . Si acuma am stat acasa 4 zile si de ieri sunt la munca , bine ca lucrez la birou nu am o munca solicitanta.

Marin Cristina  spunea...

Eu sunt casnică si chiar nu am ce sa fac dar nici nu ma apuc sa fac treburile casnice prin casa de teamă 

Monica Borsan spunea...

 Doamne ajuta sa fie bine la toate 

Yoa Ioana Florea spunea...

Am inceput injectiile, am fost la control! Problema este ca am ovare micropolichistice, si foliculii pot sa sie falsi, siexista riscul de a se recolta doar foliculi falsi! S-a mai confruntat cineva cu ovare micropolichistice?

Daniela Anghel  spunea...

Cel mai bun lucru pe care il poti face acum e sa nu te stresezi. Esti pe mana medicilor, ia totul pas cu pas si cu rabdare si incredere o sa reusiti. Mult succes! 

Yoa Ioana Florea  spunea...

Asta fac nu ma stresez:) incerc sa nu ma gandesc si sa las sa decurga lucrurile normal, doar ca mi-a cazut putin greu treaba asta!

Daniela Anghel  spunea...

Medicii sunt datori sa iti seteze corect asteptarile si sa iti spuna si "worst case scenario". Nu inseamna musai ca asa o sa si fie. Va tin pumnii!

Yoa Ioana Florea  spunea...

Daniela Anghel multumesc!

Mihaela Moraru spunea...

 Da, eu! Am avut 28 de foliculi după stimulare. Au rămas 9 ovule bune. Din ele, am obținut 4 embrioni. S-au transferat 2, 2 sunt puși la păstrare. Marti, urmează să nasc un băiețel de aproximativ 3500 de grame. Capul sus și înainte! Chiar dacă, poate cifrele mele nu par așa îmbucurătoare,(între 28 și 4 e diferența mare),important e rezultatul ! Fiecare dintre noi ne dorim O minune mica în viața noastră! Succes!

Yoa Ioana Florea  spunea...

Sa va dea Dumnezeu un baietel sanatos si frumos! Eu inca sunt pe injectii, mergem incet cu dozaje mici, doctoru ii increzator, spune ca s-au mai redus din ei, si ca mergem insore bine!

Mihaela Moraru  spunea...

Mulțumesc mult pentru urări!

Leticia Vik spunea...

Buna fetelor! Ati avut ceva probleme cu uterul din cauza carora sa nu se poata face transferul embrionilor? Mi-a zis doctorita ca este posibil sa am un fibrom si sa fiu nevoita sa mai astept pana ma vindec pt a putea face transferul.....Voi ati intampinat probleme asemanatoare?

Roxana Faraon  spunea...

Pai nu ai facut histeroscopie inainte de a incepe stimularea ?

Leticia Vik  spunea...

Nu am facut pt ca nu am avut niciodata astfel de probleme. Ele au aparut acum, in timpul tratamentului cu Puregon, Menopur......

Roxana Faraon  spunea...

Sincer nu credeam ca se mai face undeva fiv fara histeroscopie

Adriana Popescu  spunea...

Eu am facut fiv fara histeroscopie, nu mi s a recomandat...

Sorina Lupascu  spunea...

Eu am facut ET avand fibrom de 1.9cm.

Leticia Vik  spunea...

Sorina Lupascu si ai ramas insarcinata?

Sorina Lupascu  spunea...

Da.

Leticia Vik  spunea...

Felicitari!

Sorina Lupascu  spunea...

Mersi, are 11 luni de acum.

Alexa Vlanis  spunea...

Eu am avut fibrom intramural de 30 mm, iar în perioada stimulării a mai crescut putin. Primul FIV esuat, al doilea -gemeni. La 6 luni de la nașterea gemenilor am rămas însărcinată din nou, natural. Abia la a doua cezariana fibromul a fost înlăturat. Sănătate și Doamne ajuta!

Cristina Policiuc spunea...

Hristos a Inviat. De curand am fost la un control gineco ( echograf) si o verificare de trompe, si am aflat ca, chistul meu endometriozic s-a micsorat, si singurul lucru pe care l-am facut a fost sa inghit •luminita noptii, si coenzima q10, si sa ma masez de la Craciun incoace dimineata si seara cu ulei de ricin si diferite uleiuri esentiale (tamaie, muscata, salvie, lavanda).. chistul meu a scazut de la 3,8 cm in febr, la 1,5 cm luna aceasta. Problema mea ar fi niste aderente care au tras ovarul drept inspre stanga, si trompa infundata, iar pe stanga ce a mai ramas din chist si trompa inflamata. Cele cu mai multa experienta, ce recomandari aveti in acest caz? Exista oare vreun tratament pentru aderente? Intentionez sa ver o parere si Dr Simedrea...

Marina Rasnoveanu spunea...

Nimic nu e sigur, insa, din experienta mea: pentru aderente incearca Omega 3 - eu am luat de la Solgar - Triple Strength si pt aderente + trompa infundata incearca un timo Goldenseal - si asta m-a ajutat, insa vezi sa nu iei prea mult ca am inteles ca nu e recomandat pe termen lung. Si continua cuuleiurile, sigur acelea au contribuit f mult.

Cristina Policiuc spunea...

Am sa iau si eu omega! Si am sa citesc si despre Timo Goldenseal. Multumesc

Marina Rasnoveanu spunea...

si poate iei ceva si pt scaderea estrogenului...macar asa, metode naturale de scaderea estrogenului..sanatate multa!

Dana Grecu spunea...

Ce ulei de ricin folosesti?

Cristina Policiuc spunea...

Trio verde am luat, de pe FarmaciaTei

Alina Popa spunea...

Si eu am luat coenzima q10 cu catina, primerose luminita noptii, gemoderivate de zmeur si coacaz negru si chiar m am simtit foarte bine in perioada aceea...

Cristina Policiuc spunea...

Si eu tot cu aceeasi reteta.. plus uleiurile. Am
Baut si ceai de coada calului.. dar recunosc ca nu mereu

Alina Popa spunea...

Cristina Policiuc si eu ceai de coada calului. De unde aveti reteta? Eu de pe vibratia vindecarii edith kadar.

Cristina Policiuc spunea...

Alina Popa idem

Ileana IP spunea...

De la gemoderivat de zmeur mie mi-au crescut chisturile. A fost o discutie zilele trecute pe grup si mai erau fete carora zmeurul le-a facut bine la un mom dat, apoi le-a crescut chisturile.

Ven Ioana-Anca spunea...

Toate aceste suplimente naturale le-ați luat la indicațiile medicului ginecolog ?

Cristina Policiuc spunea...

Cu rusine zic ca nu! Am luat dupa capul si instinctul meu. Cert e ca ma sint foarte bine, iar cand am specificat medicului ce am facut.. a ramas mirata, dar in acelasi timp bucuroasa..

Ven Ioana-Anca spunea...

Înțeleg . Mulțumesc

Cristina Policiuc spunea...

Nu am cunoscut pana acum ( cel putin in zona mea) medic care sa recomande ceva naturiste ..

Ileana IP spunea...

Hello. Eu am fost vineri la controlul de 1 an de cand iau Visanne si medicul meu din Cluj mi-a zis ca tinand cont de evolutia chisturilor mele(au scazut de la 9cm la 2), cel mai probabil ca nu sunt endometriozice.
Posibil sa fie asa si la tine.

Alina Rosu spunea...

Ileana IP, cum te simti cu Visanne? Si mie mi-a fost prescris de medic dar nu prea vreau sa il iau de teama reactiilor adverse

Ileana IP spunea...

F bine. Mi-a fost rau la inceput, dar am primit tratament si pt diminuarea reactiilor adverse. Acum nu mai am reactii adverse deloc.

Anca Szanto spunea...


Ileana IP si eu iau de aproape o lună si am palpitatii seara si odată am avut apăsări în piept. Așa ați avut si dvs? Si au dispărut?

Ileana IP spunea...

Anca Szanto eu am avut dureri abdominale, stari de slabiciune, menstra prelungita si din cauza ei si stari de lesin. S-au ameliorat cu alchemilla, altrifer, cred c-am luat si calciu la un mom. dat, nu mai stiu exact, iar pt oprirea sangerarii am luat Climen cateva zile. Toate la recomandarea medicilor. Vezi ca palpitatiile pot sa fie de la magneziu insuficient.

Anca Szanto spunea...

Mulțumesc,calciu, magneziu,si MSM le iau mai mereu ptr că fac sport mult si trebuie ptr refacerea articulatiilor. Dar eu deocamdată nu vreau să intru in panică. Sper sa fie ceva de inceput și să treacă cândva!!! Multumesc!!!

Cristina Policiuc spunea...

Doamne ajuta!

Mirela Nicolae spunea...

Buna! Ai tinut si regim Cristina ?

Loredana Ciocan spunea...

Uleiuri esentiale de tamaie si salvie de unde le-ai cumparat?

Cristina Policiuc spunea...

Lasa-mi mesaj privat! Online de pe YoungLiving. Daca vrei sa iti comanzi te ajut sa iti faci cont

Loredana Ciocan spunea...

Cristina Policiuc multumesc frumos

Izabella Demeter spunea...

Cristina Policiuc se pot comanda și online și se iasă bănuiesc mai ok la bani decât dacă se iau prin reprezentant? Nu știam ca se pot lua online...

Cristina Policiuc spunea...

Ca reprezentant ai 24% reducere la produse:)

Gabi Prisacariu spunea...

Buna fetelor! Azi am aflat ca am o neghinita de doar 4 saptamani! Cele care sunteti adenomioza aveti ceva sfaturi de impartasit?Peste doua saptamani abia voi afla cum e pozitionat embrionul si vreau sa fac tot posibilul sa fie bine.Mi au zis ca va fi dificil, dar ma rog cu tot sufletul sa mergem lin si sigur pana la final.

Adriana Buriac spunea...

Ai reusit fara tratament?

Gabi Prisacariu spunea...

Da.

Adriana Buriac spunea...

Ey nu stiu ce sa mai fac sunt op d 10 luni d atunci incerc di natural am doua iui negative

Adriana Buriac spunea...

Endometrioza asta ma terminat am endometrioza grad 3 urmz sa fac ink un iui in iulie apoi vom incerca fiv

Gabi Prisacariu spunea...

Eu am luat 3 luni cerazette si n am putut continua, apoi din ianuarie am aflat de un calugar din cipru care face niste tincturi naturiste.Mi a dat niste picaturi pe baza de floarea pasiunii si agnus cactus si alte secrete de ale lui cred puse acolo si vreau sa zic ca din luna ianuarie nici nu simteam cand imi vine ciclul.Pe langa asta , sport, mancarea aleasa cu atentie si cateva suplimente.La sfarsitul lui martie am aflat ca aveam hipotiroidism insa valoare putin peste doar.am inceput sa iau levotiroxina.si azi s a intamplat minunea.Sper sa tina.Oricum speranta este.Se poate.

Adriana Buriac spunea...

Ce suplimente ai luat?

Gabi Prisacariu spunea...

Le am tot invartit.Magneziu, omega 3,zinc, seleniu, fier cu acid folic.Astea in mare parte.

Adriana Buriac spunea...

Ok acid folic si magneziu iau si eu tre sa vad sa mi cump omega 3 si vites agnus cactus

Adriana Galu spunea...

La mine nu a fost nicio problema. Am rămas însărcinată la 5 luni după operație si tratament cu Diphereline, dar mai aveam un endometriom micuț pe ovarul care nu a fost operat. Totul a mers perfect. Multa sănătate!

Gabi Prisacariu spunea...

Multumesc! Eu nu m am operat.

Mariana Ilinca spunea...

Felicitari! Totul a mers perfect la mine...nastere naturala la 39 de sapt cu adenomiom de 6 cm. In prima parte am avut un hematom care s a resorbit plus ceva dureri specifice endometriozei...maxim 3-4 nospa am luat in total si apoi am fc trat pt trombofilie. Sarcina usoara si frumoasa!

Gabi Prisacariu spunea...

Multumesc frumos si sa va traiasca bebelul!A ti fost operata inainte de a ramane insarcinata? Aveati uterul marit inainte de a ramane insarcinata, nu?

Gabi Prisacariu spunea...

A ti luat ceva medicamentatie mai speciala ?

Mariana Ilinca spunea...

Multumesc! Fara operatie...uterul era deformat pe partea cu adenomiomul...Acid folic, femibion si arefam toata sarcina + aspenter si apoi clexane cand a fost cazul pt trombofilie

Izabella Demeter spunea...

Felicitări pentru sarcina și sa ai o sarcina ușoară fără probleme!

Anonim spunea...

Daca am tromplele infundate poit sa ramin gravida ce trbie sa fac ca sunit disperata daca fac operatie pit sa rami gravida va rog frumos un sfat

Santorini Santorini spunea...

Dragele mele, am nevoie de sfatul /ajutorul vostru. Ieri am fost la consult la dr. Problema mea era de endometrioza gr IV, adenomioza, fibrom uterin mare, diagnostic pus de alt dr. si confirmat de Simedrea, care recomandase histerectomie totala. Ieri la control, dl dr. nu mi-a spus nimic despre gradul endometriozei, nu a vazut nici un fibrom uterin, doar adenomioza si evident endometrioza (chisturile mari pe ovar). Si el mi-a recomandat operatia, dar i-am spus ca psihic nu sunt pregatita pentru histerectomie totala, doar pentru cea de ovare. Am hotarat sa pun o perioada de 1-3 luni sterilet Mirena( la recomandarea dlui dr), sa vedem daca sunt schimbari, si apoi luam hotararea decisiva. Am cumparat steriletul (destul de mult bani), si citind despre el pe net, nu prea am gasit pareri bune. Asadar, si-a pus cineva sterilet Mirena? Ce simptome a avut dupa? A vazut vreo ameliorare? Imi poate spune mai multe? Si alta rugaminte, daca imi puteti recomanda un psiholog bun in Bucuresti? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Loredana Oprisor  spunea...

Dar de ce sa scoată tot din tine? Asa extinsa e boala? Chiar și simedrea a propus aceasta soluție?

Santorini Santorini spunea...

 Din pacate da, ziceau ca este si varsta inaintata. Sincer, nu simt ca ar trebui facut acest pas. Si Simedrea si Ion Ionut, spuneau ca daca s-ar instala menopauza nu ar mai fi nevoie de operatie, dar nimeni nu stie cand va fi.

Edina Ariana  spunea...

Cati ani ai?

Moni Orban  spunea...

Si eu m-am operat in feb, fac 47 in iulie, nu am fost de acord cu hist., am scos ovarul dr cu chistul, celalalt nu avea si am mai facut ablatie endometru ( capacul endonetrului) si sper sa nu se refaca si sa intru la nenopauza. Eu nu am acceptat Mirena, pt ca oricum tot la operatie ajungeam. Sanatate

Santorini Santorini spunea...

  47 de ani. Si la mine dreptul este acoperit de chisturi, nici nu se mai vede, dar Mirena trebuie pus pentru adenomioza. Durerile erau mari, cheaguri.

Moni Orban  spunea...

Edina Ariana si la mine erau zile cu cheaguri, dureri, ciclu si la 2 sapt., tot timpul balonata, ...dar fiecare isi cunoaste cel mai bine corpul si decide in cauza.

Alexandra.cr spunea...

Buna seara!Matusa mea in varsta de 24 de ani are ambele trompe scoase din 2008.A facut fertilizare in vitro in Spania, de 6 ori, ultima data fiind pe 11 aprilie, fara rezultat din pacate. Oare sa nu aiba rezultat pozitiv din cauza ca are 86 de kg, este fumatoare si din cauza stresului???va rog, raspundeti-mi cat mai repede, daca se poate!multumeesc!

Mirela D spunea...

Stresul si fumatul teoretic pot fi cauze reale, greutatea corporala in nici un caz. Ar ajuta sa poata sa se bucure de prezenta altor mamaici si femei insarcinate aflate in jurul ei. Dureros initial, dar merita.

Alexandra.cr spunea...

Am inteles, dar credeti ca ar trebui sa mai faca o incercare si in Romania ?Si ce clinica ati recomanda?

bestyutza79 spunea...

Chiar citeam de curand un articol conform caruia, potrivit specialistilor, stresul dubleaza sansele femeilor de a ramane gravide, daca recurg la fertilizarea in vitro.

Andra. spunea...

Sora mea a ramas insarcinata prin fertilizare in vitrio.As dori sa stiu ce inseamna HCG 803 mUI/ml -O analiza pentru a demonstra acest fapt.Mai multe informatii despre aceasta analiza se poate?Multumesc anticipat!

OanaBlue spunea...

MTHFR C677T homozigot, tiroidita autoimuna cu hipotiroidism subclinic; sotul: intre OATS severa si azoospermie, infertilitate masculina inexplicabila (cu toate analizele - genetice, hormonale, bacteriologice - perfect normale)
FIV+ICSI iunie 2012 Medlife nereusit, aproape esec de fertilizare din cauza calitatii foarte proaste a ADN-ului spermatic
decembrie 2012 - am ajuns la azoospermie

irinatb spunea...

Credeti ca sunt sanse de reusita cu Amh <0,01 ?

Despina spunea...

Sansele sunt foarte mici, din pacate, si trebuie sa te grabesti daca vrei sa incerci cu materialul tau genetic. Daca iti permiti din punct de vedere financiar, fa o incercare cu ovocite proprii. Nu vreau sa te descurajez, dar ar fi bine sa iei serios in calcul varianta cu donate

bianca_bianca spunea...

Scuza-ma ca sunt off topic dar am o intrebare daca esti draguta sa imi apui...am vazut ca ai mutatia mthfr 677t homozigot, ce tratament ti-a recomandat medicul in cazul unei sarcini? Si eu am tot aceaata mutatie activa...multumesc!

OanaBlue spunea...

In mod normal, se recomanda suplimente de folati (acid folic sau femibion 1 daca nu ai probleme cu tiroida) si aspenter. Numai ca mutatia nu se manifesta la fel la toata lumea - e mai agresiva la unii, se manifesta mai puternic odata cu varsta - asa ca, in functie de evolutia sarcinii si de analizele specifice care se fac (controlul DDimerilor, Anti FXA, si IR-urile dupa saptamana 16 de sarcina) se poate da tratament cu heparina.
In preconceptie e suficient sa iei folati si aspenter, plus Magne B6 si vitamina C.

irinatb spunea...

Am gresit cand am scris valoarea Amh < 0,1 , oricum tot mic. La noi in tara se face FIV cu ovocite donate? Din cate am vazut costurile pt FIV sunt undeva la 3mii euro (fara analize si tratament de stimulare). Din pacate momentan nu dispun de acesti bani...

OanaBlue spunea...

In Romania nu se face FIV cu ovocite donate (poate doar daca iti gasesti tu donatoare si vorbesti la clinica respectiva sa aranjezi lucrurile). In Cehia sunt clinici cu rezultate foarte bune, in Grecia, in Ucraina din cate stiu eu.. si or mai fi, dar nu am prea multe informatii.
Preturile pentru un FIV variaza in functie de clinica, de analizele pe care le recomanda medicul in conformitate cu istoricul si problemele medicale ale cuplului, iar tratamentul poate costa chiar peste 1000 de euro daca esti low responder (AMH mic sau alte probleme care necesita stimulare puternica).

ardnaxuta spunea...

Buna, valoarea mea de AMH avea 0.2 in 2013. Cu toate acestea mai sunt importanti si alti factori, cum ar fi varsta, numarul de foliculi care se identifica la eco de ziua 2 (AFC parca se cheama). Eu am incercat si pe acest AMH mic, ca rezultate: nu am reactionat la stimulare agresiva, cu doze mari; s-a oprit ciclul; reactie greoaie la stimulare moderata; reactie buna la FIV pe ciclu natural. Sunt avantaje si dezavantaje la aceasta procedura insa pentru femei cu rezerva ovariana

ardnaxuta spunea...

insa pentru femei cu rezerva ovariana redusa e una din metodele care da rezultate (chiar daca pot fi sanse sa fie punctie alba)

ardnaxuta spunea...

Eu m-am interesat si de partea cu donatoare, la noi nu e reglementata prin lege banca de ovule dar poti avea o persoana care face asta pentru tine, cu o declaratie la notariat in prealabil pe care clinica sa o aibe la dosar. Insa si ei trebuie sa ii faci toate analizele, tratamentul de stimulare, costurile procedurii.
Succes, sper sa te ajute ce ti-am zis,ar fi bine sa mergi si la un doctor in acest domeniu.

irinatb spunea...

Eu am 34 ani. Valoarea Amh-ului 0,1 am aflat-o in 2012, cand rezultatele analizelor sotului meu au iesit in limite normale, dar de atunci am renuntat la alte investigatii. Sper ca in urmatoarele 6 luni sa recurgem la un imprumut financiar si sa ajung la o clinica specializata in fertilitate. Evident va fi o singura incercare pe care ne-o permitem cu eforturi destul de mari (3-4 ani vom achita imprumutul, timp in care ma apropii de varsta de 40 de ani ). In caz de esec vom depune dosar pt adoptie.
Voiam sa aflu daca se obtin rezultatela noi in tara in cazul unei rezerve ovariene reduse, sperand ca am ramas la aceeasi valoare a AMH

Mio Rațiu spunea...

Salut fetelor, a incercat cineva compresa calda cu ulei de ricin pt desfundarea trompelor? V-a ajutat?

Alexandra Filip Catana spunea...

Da, am incercat, nici un efect, dar eu aveam hidrosalpinx bilateral

Ra Lu spunea...

De 1 an si ceva le fac,dar trompa tot infundata este.

Mio Rațiu spunea...

Ooo, si stateati cum scrie pt. compresa, pana se racea apa din sticla? Ati avut dureri când faceati? Eu am facut ieri si astăzi si am simtit ceva intepaturi in timp ce făceam

Ra Lu spunea...

Nuu, o ora minim si maxim 1h si jumatate.

Lumi Bal spunea...

Buna fetelor,am o nelamurire ...pe data de 7 August sunt programata pt operatie (posibil si mai devreme daca sunt cancelarii),de trei luni iau cerazette si nu stiu ce sa fac acum inainte de operatie..sa continui sa le iau sau sa le opresc?Afecteaza vizibilitatea endometriosis pe parcusul operatiei Daca continui sa le iau,ar fi mai bn sa fac o pauza pana la operatie?ce parere aveti din experienta voastra?

Claudia Stefanoiu spunea...

Eu nu am oprit Cerazette deloc.

Lumi Bal spunea...

Ms,a fost cu succes operatia?

Claudia Stefanoiu spunea...

Da, se poate spune. E totusi devreme - am doar 7 luni de la op. Reusita cred ca o putem estima doar pe termen lung.

Lumi Bal spunea...

Multa sanatate

Camelia Serban spunea...

Îmi cer scuze dacă ma repet si dacă ce spun te va supăra, vorbesc din proprie experiența. Eu am avut fibrom, intramural si subserososal. Cel mare a avut 8cm. Sfatul meu este sa încerci la un medic in România, ptr ca in afara țării nu sunt lăsați sa facă operării grele, merg pe premiza safety first. Fibroamele mari sunt operații complicate dar in mâinile unui medic competent si care nu-i este frica, se poate opera fără histerectomie.

Camelia Serban spunea...

Sunt in multe grupuri de fibroame si am auzit fete care au avut fibroame de 20 de cm si mai mari scoase prin laparotomie.

Camelia Serban spunea...

Nu se vindeca fibroamele naturist, doar pe cele din Africa am auzit sa spună asta. Am o prietena de origine din Nigeria, a venit in România si s-a operat de fibrom, 8 in total, cel mare a avut 14cm. Si a încercat naturiste vreo 2 ani. Incearca dacă asta vrei dar cere si alte opinii. O alta prietena, sora ei a nascut o fetița cu piciorul deformat din cauza fibroamelor. Menoupauza va reduce doar sângerările nu si celalalte simptome in funcție de localizare. Dacă dorești îți trimit in privat un grup in care sunt, este in engleză, de fapt 2 grupuri.

Camelia Serban spunea...

Constipația/balonoarea este cauzată de fibromul posterior care apasă pe colon. Al meu apasă pe vezica si trăiam in toaleta. Îmi pare rău dar ți s-au spus niște informații care se bat cap in cap cu anumite studii. Nu sunt expert, știu doar ce citesc. Menoupauza nu vindeca endometrioza, ptr ca produce propiul estrogen. Faptul ca ți s-a spus ca ptr 2 ani nu îți mai trebuie operație, nu am auzit acest lucru despre operații de endometrioza programate. Dacă ai fost operata corect, nu se poate știi când si dacă va mai trebui o alta intervenție. Laserul este doar o unealta, depinde cum este folosit, ardere sau excizare?

Camelia Serban spunea...

Sunt clinici de fertilitate își mențin rata de succes, chiar dacă mai târziu exista riscuri. Sunt Injecții care induc menoupauza, poate micsora fibroamele sa te poți opera mai ușor. Informează te cat poți de corect nu merge doar pe ce spun medicii.

Mirela Elena spunea...

Bună, FETELOR! cele care aveti/ați avut probleme cu trompele și știți despre ce este vorba, am făcut Hsg iar medicul, ca răspuns mi-a spus ca una dintre trompe este "bunicica" iar cealalta, ca "un drum de tara" fără nicio alta explicație. O fi crezut ca sunt proasta sau nu știu ce impresie i-am lăsat. Am încercat sa îl întreb ce înseamnă asta dar nimic. Cred ca ar cam trebuii sa încerce sa își facă meseria cum trebuie pentru ca o face pe banii clientului. Ma atasez aici si rezultatul pentru cele ce binevoiesc sa îmi explice și mie ce înseamnă.

Mirela Elena spunea...

Cavitatea uterină opacifiată omogen, situat median; trompa uterina dreaptă cudată și aderentă cornului uterin drept, permiabilă; proba cotte pozitiva bilateral cu retenția substanței de contrast peritubar drept sindrom aderențial.

Mirela Elena spunea...

P. S. Am făcut instalații. Este posibil sa se fi îmbunătățit situația? Am renunțat la acel domn doctor și altcineva nu îmi va da acest răspuns, doar dacă repet procedura. Dar nici nu îmi permit financiar sa o repet și este și foarte dureros și as prefera dacă chiar nu este necesar, sa nu o mai fac.

Crystyna Tara spunea...

Off greu cu diagnosticele neclare .La fel sunt și eu de nelămurita. Și am făcut la Viena.Trompa stânga perfect permeabila ,dreapta "parțial " substanta de contrast a pătruns doar un sfert pe ea cumva în forma de S ...Cu toate eforturile mele de a schimba poziția pentru a favoriza trecerea... Am încercat și inseminarea luna trecută doar aceasta trompa fiind pregătită și cu doi folicui.Nu am reușit, din păcate.

Berceanu Loredana spunea...

Eu am avut ambele trompe infundate,nu a patruns substanta de contrast

Lore Halmaghi spunea...

Bună,după cum se vede în diagnostic sant aderențe la trompe,ceea ce nu e Ok, pt fertilizare ar trebui totul sa fie curat

Lore Halmaghi spunea...

Ar trebui să consulți și alt medic sa te lămurească

Mirela Elena spunea...

Tocmai asta e problema. Ca alțiedici zic sa o repet la ei. Nimeni nu își da cu părerea despre ce am deja.

Flory Negoita Mandache spunea...

Incearca in alt oras. Analiza e perfect valabila oriunde. Si dc sunt aderente, la un eco intravaginal se vad in perioada fertila . Multa sanatate! (Am si eu probl cu trompele: una "drum inchis" cea de-a doua permeabila". Cu analizele de la Constanta am mers la Buc, si nu a comentat nimeni . )

Adriana Zaharia spunea...

Eu personal nu as pleca de la medic daca nu ma lamureste. Fetelor, cunoasteti-va drepturile si insistati sa primiti explicatii pe intelesul vostru! in plus, nu exista aceasta explicatie - ca un drum de tara! ai vreun film de la ei primit? sanatate

Adriana Zaharia spunea...

Eu personal nu as pleca de la medic daca nu ma lamureste. Fetelor, cunoasteti-va drepturile si insistati sa primiti explicatii pe intelesul vostru! in plus, nu exista aceasta explicatie - ca un drum de tara! ai vreun film de la ei primit? sanatate

Mirela Elena spunea...

Nu am film am doar o ecografie. Dar e pe plastic nu pe hârtie ca cea pe care o faci la plămâni sau la cap. Am cerut explicații dar nu mi-a dat ci îmi tot zicea "ai încredere în mine" eu am si SOP. Ma întreba luna de luna dacă mi sa reglat menstruația. Și ii spuneam ca "acum ca i-au anticoncepționale, da. Dar dacă le opresc, se oprește și menstruația."dar el cică" vezi ți-am zis? "și insistam dar nu ieșeam la capăt. Dar banii mergeau pe banda rulanta. Și am renuntat

Nikoleta Ciobotaru spunea...

Da legate care le-ați avut ?

Mirela Elena spunea...

Legate nu am avut. Mi-am dorit copii din totdeauna

Elena Irina Spilcă spunea...

Trompe cu aderențe din ce se pare și nu știu dacă e normal faptul că ai cavitatea uterină opacifiată. Acolo pot fi unele semne de întrebare dacă cervixul tău are drum liber, pentru ca spermatozoidul să poată pătrunde. Asta se poate vedea ft bine la o histeroscopie.Trebuie să întrebi dacă acele aderențe ar putea însemna vreun hidrosalpinx și cred că ți-ar fi util să faci pentru claritate mai mare analiza de sonohisterosalpingografie. Ar fi o completare la ceea ce ți-a spus acest medic. Fetele au dreptate că poți merge cu radiografiile(poze) și cu acest diagnostic scris la altcineva, dar următorul medic să fie mai implicat și să insiști tu asupra lucrurilor pe care nu le înțelegi. Până la urmă pentru asta plătim cu vârf și îndesat. Multă baftă!

Iulia Cocirla spunea...

Fisa data este valabila pentru oricare medic Eu personal am trecut si eu prin procedura data si am avut un raspuns socat impermiaile ambele trompe medicul mia zis ca doar FIV ii unica sansa Am mers la alt medic cu radiografia si mi-a facut laparascopie (a desfundat ambele trompe).Acum astept sa vad si eu un rezultat deci in concluzie nimic imposibil nu este doar trebuie sa gasesti medicul potrivit care poate sa te ajute.

Iulia Cocirla spunea...

Mai ales ca la tine ambele sunt permiabile dar sunt foarte multe cazuri care si cu o trompa au cite 2-3 copii, nu dispera o sa fie totul bine

Mirela Preda spunea...

Trompa stanga buna , trompa dreapta cu aderente .Si eu am fost diagnosticata asemanator , am facut si instilatii si mi au zis ca sunt ok.Sarcina nu a aparut , aderentele da . Acum sunt pe drumul pt Fiv , dar inainte de acesta am histeroscopia si multe alte investigatii.

Ionela Dobrescu spunea...

Trompele pot arata la Hsg permeabile ,dar ele poti fi nefunctionale....daca sau distrus acei cilii....adio de sarcina pe cale naturala...singura sansa e FIV

Teotelecan AnaMaria Si Florin spunea...

452. Teotelecan AnaMaria Si Florin Poti incerca fertilizare pt fertilizare nu e nevoie de trompe dar pt înseminare e nevoie de trompe

Teotelecan AnaMaria Si Florin spunea...

Si eu am avut același diagnostic m-am operat după care după 1 an jumate am obtinut o sarcina extrauterina in trompa stanga si nu mia putut să mi o salveze am rămas cu trompa dreaptă care e segmentata doar în fertilizare mai am sanse

Teotelecan AnaMaria Si Florin spunea...

Încearcă în sibiu nr.Ispasoiu Florin clinică Imed

Anonim spunea...

După 4 embriotransferuri eșuate la genesys bucurești la Dr Grec...eu fara probleme,soțul cu ostenozoazospermie
N am primit nici o parere cel puțin legat de eșecuri
De 1 saptamana mergem la imed Sibiu dr Chicea

Lory spunea...

E cineva cu problema trompelor infundate eu am facut analiza aceea cu raze x pentru desfundarea trompelor la un doctor in cipru dar nu stiu daca dupa aceasta analiza pot ramane insarcinata...doctorul mi.a dat 3 luni dar daca nu raman sa merg din nou la el....e cineva care a trecut prin aceasta situatie...va rog sa.mi lasati mesaj..

Loana spunea...

Soțul meu a cerut divorțul, dar cu ajutorul Dr. Dawn Acuna, eu și soțul meu trăim în pace, cu bucurie și fericire, Dr, Dawn acuna a ajutat-o ​​cu o vrajă de dragoste puternică care l-a făcut pe soțul meu să realizeze cât de specială sunt și acum mă tratează ca pe o regină și mă îmbrățișează toată noaptea, asta este ceea ce mi-am dorit vreodată de la soțul meu, datorită Dr. Dawn acuna, contact pe Whatsapp:{ +2348032246310 }
*Dacă vrei să te împaci cu iubitul tău.
*Dacă doriți ca plante medicinale să conceapă.
*Dacă vrei un inel magic.
*Dacă vrei să vindeci orice fel de boală.
*Dacă vrei să devii celebru în afacerea ta.
Si altii,
Îți promit 💯 la sută rezultat pozitiv, e sinceră, se ține mereu de cuvintele ei.

Fairm spunea...

M-am căsătorit cu dragul meu soț în ultimii 12 ani fără să rămân însărcinată, iar fibromul a fost problema. Am luat diferite medicamente prescrise, dar nu am putut să le vindec, dar soțul meu era atât de încrezător în mine și mă tot încuraja că într-o zi cineva mă va numi mamă. nu s-a odihnit căutând o soluție de la diferiți medici, tot ce au putut vedea a fost o intervenție chirurgicală și mi-a fost frică de asta, o prietenă din cabinetul meu mi-a prezentat doctorul DAWN ACUNA, ea a spus că Dawn acuna a ajutat-o ​​când avea tubul blocat și a ajutat-o ​​și ea. multe dintre prietenele ei să conceapă,
I-am scris imediat pe Whatsapp, mi-a promis ca ma ajuta dupa ce i-am explicat totul, mi-a dat niste instructiuni care am facut totul perfect conform instructiunilor, la 3 saptamani dupa tot am fost la spital si doctorul mi-a confirmat sarcina in 1 saptamana dar chiar acum am copilul meu frumos.
*Dacă vrei să tratezi infertilitatea.
*Daca vrei sa ramai insarcinata rapid.
*Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
*Dacă vrei o căsătorie pașnică.
Și mulți alții îl contactează pe Dr dawn acuna pe Whatsapp:+2348032246310
E-mail: dawnacuna314@gmail.com

Anonim spunea...

Nu am mai văzut un astfel de miracol în toată viața mea.
Soțul meu ne-a părăsit pe mine și pe băiatul meu de 5 ani timp de peste 9 luni,
Am fost atât de traumatizată și frustrată, din cauza dragostei pe care o am pentru soțul meu, am căutat ajutor din diferite locuri pentru a-l aduce înapoi la mine, dar nu a fost nicio diferență. Până când mama mi-a făcut cunoștință cu (DR DAWN), acest doctor mi-a promis că soțul meu se va întoarce la mine în 48 de ore după ce i-am explicat totul și, spre cea mai mare surpriză, soțul meu m-a sunat după 48 de ore și mă implora să iert. el că nu mă va mai părăsi niciodată, toate mulțumesc Dr. DAWN pentru că de peste 3 ani sunt fericită cu soțul meu și mă tratează ca pe o regină,
Contactați DR DAWN, dacă aveți orice fel de problemă.

*Pentru a-ți readuce iubitul.
*A IMPACA
*Pentru a ramane insarcinata
*PENTRU A VINDECA CANCERUL
*A SE răzbuna
*PENTRU A PROMOVĂ AFACEREA
*PENTRU A VOI ÎNAPOI BANI/PROPRIETATE
*PENTRU A VINDECA HIV/SIDA SAU ALTĂ BOLĂ.
Contactați-l: dawnacuna314@gmail.com
Whatsapp: +2349046229159

Anonim spunea...

După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am făcut tot posibilul pentru a schimba situația, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un vindecător spiritual. Dr DAWN mi-a salvat viața și căsnicia. acum am 3 copii. Sunt recunoscător Dr. DAWN și de aceea îmi las mărturia oricărei persoane care suferă de probleme conjugale și de fertilitate. E-mail de contact: dawnacuna314@gmail.com
Whatsapp:+2349046229159

Anonim spunea...

Buna Elena poți să îmi spui ce tratament ai făcut .

Anonim spunea...

Sotul meu s-a intors!!! După 1 an de căsnicie ruptă, soțul meu m-a lăsat cu doi copii și viața mea a fost spulberată. Am vrut să termin, aproape m-am sinucis pentru că ne-a lăsat fără nimic. Am fost rupt emoțional în tot acest timp și viața pare fără sens. Într-o zi fidelă, în timp ce navigam pe internet, am dat peste câteva mărturii despre Dr DAWN. Unii au mărturisit că și-a adus înapoi fostul, alții au mărturisit că restaurează uterul și vindecă afecțiunile cu ierburi. Pe mine m-a interesat mai mult împăcarea cu soțul meu, pe care dr. DAWN a făcut posibilă aducerea soțului meu înapoi în 3 zile. Acum soțul meu s-a întors și de atunci trăim fericiți. Toate mulțumim Dr. DAWN. Aici, las contactul lui pentru toată lumea. Căci are orice fel de provocări,
E-mail ( dawnacuna314@gmail.com )
Whatsapp: +2349046229159