marți, 4 iulie 2017

Laparoscopia....

Laparoscopia este o procedură chirurgicală ce folosește un tub subțire, luminat, numit laparoscop, ce este introdus în abdomen printr-o mică incizie la nivelul peretelui abdominal și care este folosită pentru examinarea organelor abdominale sau genitale interne. Aceasta este folosită pentru diagnosticul unor afecțiuni precum chisturile, aderențele, fibroamele și infecțiile. Cu acest aparat pot fi recoltate și probe de țesut pentru biopsie. De asemenea, acestuia îi pot fi atașate și alte instrumente, precum foarfecele chirurgical (laparotomie).
În multe cazuri, laparoscopia elimină necesitatea unei operații extensive ce ar necesita o incizie mare a abdomenului. Laparoscopia implică riscuri mai mici, este mai puțin costisitoare și poate fi efectuată fără a necesita spitalizare.
Laparoscopul este dotat cu lentile ca si telescopul pentru a amplifica structuri ale corpului, o lumină puternică pentru a le lumina, si o camera video in miniatura. Camera trimite imagini din interiorul corpului la un monitor TV în sala de operatie. Instrumentele chirurgicale de specialitate pot fi introduse in cavitatea abdominala prin incizii mici.
Termenul ‘laparoscopie’ este utilizat atunci când acest tip de intervenţie chirurgicală se efectuează în abdomen. Se numeşte artroscopie in specialitatea ortopedie .
“Laparo” vine de la un cuvânt grecesc care înseamnă “flanc” (regiunea corpului între coaste si solduri). Laparoscopia (abordul minim invaziv) este interventia chirurgicala ideala pentru pacient pentru ca foloseste cateva incizii foarte mici in comparatie cu chirurgia clasica,deschisa care necesită o incizie mare ce taie si straturile de sub piele (muschietc).
Inciziile mici provoaca daune minime organismului (piele, muschi, grasime), astfel că pacientul poate merge acasă mult mai devreme. Mulţi oameni se pot întoarce la locul de muncă şi rutina lor normala la trei până la cinci zile dupa operatie. În schimb, dupa operatia clasica, deschisa acest timp se poate prelungi pana la cateva saptamani.
Complicatiile postoperatorii si durerea dupa operatie sunt mult diminuate.
Inciziile pentru cele mai multe tipuri de chirurgie laparoscopica se vindeca fara cicatrici vizibile. În chirurgia laparoscopică utilizata la persoanele de sex feminin din protocolul de diagnosticare a infertilitatii rezultatele estetice sunt foarte bune.
Ce fel de anestezie este folosita pentru interventiile laparoscopice?
Pentru toate interventiile laparoscopice se foloseste anestezia generală (relaxeaza muschii si operatia se poate efectua in conditii optime).
Ce tipuri de interventii chirurgicale pot fi efectuate apeland la laparoscopie?
Multiple tipuri de interventii chirurgicale se pot realiza cu ajutorul acestor tehnici noi, minim invazive. Acestea includ interventiile de pe abdomen, inima, organele de reproducere, nervi, ureche, nas, sinusuri, gat, articulatii, urologie si vasele de sange.
Chirurgia laparoscopica  minim invaziva poate fi o alegere potrivită pentru urmatoarele patologii:
Bolile organelor abdominale:
- calculi biliari
- litiaza veziculara( pietre la fiere), colecistita litiazica
- scoaterea splinei deteriorate sau bolnave;
- chirurgia peretelui abdominal – herni inghinale ombilicale, epigastrice, incizionale (eventratii)
- boala de reflux gastroesofagian (GERD)
- patologia stomacului, intestinului subtire, colonului (intestinul gros) sau rectului
- apendicectomia
- infertilitatea masculina (varicocelul)
Procedurile ginecologice, inclusiv:
- dureri pelvine de cauze incerte (laparoscopia diagnostica);
- chisturi ovariene;
- endometrioza;
- aderente pelvine;
- sarcina ectopica(extrauterina)
- infertilitatea;
- histerectomia pentru leziuni benigne( fibrom,adenomioza,etc)
- ligatura trompelor uterine.
Care sunt posibilele riscuri asociate  laparoscopiei?
Deoarece laparoscopia implică ‘daune’ minime la nivelul tesuturilor organismului, aceasta este, în general, mult mai sigura decât interventiile deschise, clasice. O complicatie este o problemă neprevăzută, care apare în timpul sau după intervenţia chirurgicală, cum ar fi hemoragii interne sau leziunile unui organ sănătos.
Riscurile pentru orice tip de interventie chirurgicala pot fi mai mari pentru persoanele care sunt obeze, fumatoare sau au probleme de sănătate asociate( boli de inima, diabet, boli care scad imunitatea).
Leziunile vaselor de sange sau ale organelor interne, care pot provoca sângerări reprezinta o complicatie rara dar posibila a laparoscopiei.

Uneori, operatia nu poate fi finalizata cu succes prin laparoscopie. In acel moment medicul poate converti interventia la cea clasica pentru a finaliza operatia (chiar si medicii cei mai experimentaţi, uneori, descopera ca in timpul operatiei nu o pot finaliza asa cum a fost planificata – laparoscopic). Există mai multe motive pentru care medicul ar putea converti la o operaţie deschisă. Boala pacientului, de exemplu, se poate dovedi a fi diferita sau mai extinsă decât a crezut iniţial. Pacientii care au avut interventii chirurgicale anterioare în aceeaşi zonă pot dezvolta tesut cicatricial, care fac dificila pentru medic interventia laparoscopica.
Sursa medlife.ro

711 comentarii:

«Cel mai vechi   ‹Mai vechi   201 – 400 din 711   Mai noi›   Cele mai noi»
Cristina Matei spunea...

 Mai bine mergeți la consult , la un ginecolog

Dana Grecu spunea...

 Eu la dureri mai iau supozitoare!sau bai calde

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Bună. Aș dori un ajutor dacă aveti timp si răbdare și pentru mine. Am o fetiță de 4 ani. Îmi mai doresc încă un copil, din păcate dupa fetița mea la circa 2 ani și un pic am pierdut o sarcina la o saptămâna, dupa aceea pierdere am rămas gravida anul trecut în martie. Am sangerat 2 saptamani, am fost la medic de urgență din prima zi de sangerare, mi-au spus că nu sunt gravidă, dacă mai sangerez să revin. Am revenit peste 2 săptămîni pentru că nu am mai suportat durerea. Dupa un consult de circa 30 de min au depistat că am o sarcina ectopică, adica blocata în trompa stanga, m-au operat și au scos trompa ramanand doar cu cea dreapta. Acum pb mea e ca tot incerc să rămân însarcinată de un an și nu mai reușesc. Am fost la controale mi-au zis că totul este bine și că nu ma impiedică nimic sa rămân din nou însarcinată. Întrebarea mea este daca cineva a trecut prin ața ceva dacă exista un anume tratament? sau o clinica care poate mă ajuta? ne dorim enorm încă un copil. Va mulțumesc!

Florina Mocean spunea...

Salut tuturor. Până la urmă ce credeți, contează ce medic ne operează după recidiva? Sau indiferent cine ne operează boala tot va recidiva. Va rog răspundeți din experientele voastre...vreau să mă decid dacă merită efortul financiar sa mă operez la o clinica/dr scump, sau daca boala tot revine mă pot opera la alt medic. Va multumesc

Oana Anton spunea...

 Boala revine daca nu ai un stil de viata adaptat pentru endometrioza, indiferent cine te opereaza. Diferenta consta in cat timp revin (6 luni sau 10 ani etc), cat si tratamentul pe care il faci dupa operatie.
(Eu cred ca am avut endometrioza toata viata, a fost diagnosticata in iunie 2017, operatie in octombrie, asta e toata experienta mea...)

Florina Mocean  spunea...

Îmi poți da mai multe detalii, mulțumesc mult

Oana Anton  spunea...

Florina Mocean Depinde cat de bine "curata" doctorul acolo, sa zic asa. Daca raman celule in continuare pe ovare, trompe sau unde ai probleme, boala apare mult mai repede, ca se dezvolta mai usor. Daca este curatat bine si tii dieta (cat de stricta poti tu, eu nu pot sa renunt total la unele chestii), cred ca poti sa o tii sub control (sa nu iti apara iar chisturi sau sa ai probleme mari). 
Eu, daca as fi in locul tau, as face un efort astfel incat sa ajung ladr bun, care este foarte, foarte, foarte bun pe endometrioza.

Ana Toma  spunea...

Nu la toata lumea care e operata endo revine sunt op de 3 anii si nu mai am deloc tine de genetica noastra si organisme dif . Si nu tin nici regim

Oana Anton  spunea...

Ana Toma Super! Ma bucur foarte mult pt tine 

Timeia Petrut  spunea...

Sunt fete pe grup operate de cativa ani de dr Simedrea la care nu a recidivat,eu sunt operata recent de dansul

Alina Si Ionel Prodan  spunea...

Eu am 2ani și 4luni de când sunt operata de el ,momentan nu am nici o recidiva mă simt foarte bine doar urinările sunt destul de dese ,nu am urmat tratament hormonal după operație decât vitex un an și câteva luni acum nu iau nimic de 4luni ,regimul l-am ținut strict în primi 2ani ,acum nu am mai putut din cauza unor probleme cu stomacul eu zic că merită efortul financiar pt a te opera la el

Florina Mocean  spunea...

Pe ce anume te-ai axat în regim? Multe mulțumiri

Alina Si Ionel Prodan  spunea...

eu am avut acum acum 2ani, regimul a constat în eliminarea totală a glutenului soia zahăr (am mai avut mici scăpări)lactate am mâncat foarte multe legume și fructe nuci , avocado ananas mult peste fără prăjeli și sucuri deloc

Marina Rasnoveanu  spunea...

Operatia ta nu va rezolva definitiv situatia...adica sunt f rare cazurile in care nu exista recidiva gen chist dupa operatie (fie el endometriozic sau nu). Va depinde mult si de tine: ce trat decizi sa iei in colaborare cu medicul tau, dieta, suplimente, stres etc. Pe de alta parte, da, si tehnica conteaza, acele aderente nu se "curata" asa usor. Mai conteaza si echipa multidisciplinara etc. Asadar, daca ai nodul rectovaginal sau cevamai grav, si eu ti-l recomand pe Siemdrea. Daca nu, cred ca si dr. Ion Ionut e f bun.

Yle Goanță  spunea...

Dacă recidivează nu e vina doctorului, cunosc fete operate de dl simedrea și nu a recidivat, la mine în schimb a recidivat.... Cred ca trebuie sa ai grija la cine te operezi pt a nu te nenoroci asa cum am pățit o eu în urma cu 6 ani când am ajuns pe mana unui "măcelar" ! Atenție mare la stilul de viata după operație

Laura Diana Bartha  spunea...

Da, pentru mine contează. Sa ai operații tot la 6 luni eu nu mai rezistam nici fizic și nici psihic. Dacă un medic bun te operează și urmezi un tratament, un regim, suplimente ca sa mai elimini din efectele negative.... am aproape un an jumate de când respir și eu normal și fără stres ca ma operez din nou și operația de dinainte încă nu e vindecata... contează foarte mult cine te operează

Roxana Roxana  spunea...

Fetelor,nu scăpăm de subiectul acesta nici măcar de sărbători.. .si pe mine m-a supărat faptul ca doctorul care m-a operat la Polizu mi-a spus ca nu m-a curățat.. .apoi,discutat cu alti medici,am inteles ca sunt mii de celule care nu pot fi curățate.. .curata doar ce se vede...dar restul? Gand bun la Dumnezeu si vedem ce o mai fi...multa sanatate tuturor!

Maria-Gabriela Spiridon spunea...

Buna ziua tuturor! Va scriu caci sunt foarte suparata. Poate este off topic, insa as vrea sa aflu mai multe pareri de la voi. In 2017 am avut 2 interventii (1 pt chist hemoragic rupt si una pt endometrioza pelvina), iar in 2016 2 interventii la rinichi (hidronefroza si stenoza ureterului, ambii rinichi). Acum o luna am "reusit" sa fac si o infectie urinara cu E-coli, care nu cred ca mi-a trecut nici pana acum (inca merg foarte des la toaleta si cu usturimi). Medicul mi-a recomandat sa fac si analize ginecologice, asa ca am recoltat PAP si secretie. Ambele modificate si cu recomandarea de a face colposcopie. La colposcopie mi s-a spus ca am leziuni profunde si extinse si pare a fi cancer de col uterin. Am recoltat si HPV si mi-a iesit pozitiv, tulpina 31 (cea cu risc crescut). Mama a murit de cancer ovarian la 35 de ani, probabil e si genetic. Oare cum este posibil sa fi luat? Am avut un singur partener toata viata si sotul la fel. Sunt foarte speriata. Nu are nicio legatura cu endometrioza, nu? Ma scuzati pt mesajul lung, dar ma simt groaznic.

Laura Lazarescu  spunea...

Doar în urma unei biopsii se poate afla daca este sau nu cancer de col uterin. Stai linistită, depistat la timp, se trateaza 100%. Multă sănătate și incredere!

Laura Lazarescu  spunea...

Cancerul de col uterin se face în urma infectarii cu virusul HPV, nu are legatura cu infecția urinara si nici cu endometrioza.

Roxana Roxana  spunea...

Draga Maria...lucrurile nu par tocmai bune,dar nu dispera...si mie mi-au spus medicii la un moment dat asemenea lucruri...aveam o rana ff urata pe col...mucoasa intoarsa etc...daar...nu a fost cancer...gand bun la Dzeu si fa-ti biopsia...ea te va lamuri !! Multa sanatate!

Cristina Alvadanei spunea...

 Maria, stenoza ureterului si hidronefroza sunt cauzate de endometrioza sau de alte probleme? In ce au constat cele doua interventii la rinichi, imi spui si mie, te rog?

Maria-Gabriela Spiridon spunea...

 Am avut pietricele si nu au putut fi eliminate din cauza faptului ca ureterul era stenozat, ingustat.. La momentul respectiv nu stiam de hidronefroza, insa medicul care m-a operat de endometrioza in vara, mi-a spus ca sunt sanse mari sa fi fost din cauza endometriozei. Mi s-a montat sonda cook (nu stiu cum se scrie) pentru a rezolva situatia.

Licurici Ramona  spunea...

Da din cauza endometriozei ar putea fi stenoza! Dr. Simedrea chiar imi spunea sa tin sub control asta. Avand endometrioza pelvina!

Madalina Zaharia  spunea...

Da, din cauza endometriozei...si eu am fost la un pas sa imi pierd rinichiul stang din cauza acestei boli si chiar avem un caz in care a fost nevoie sa i se scoata rinichiul

Roxana Negoita  spunea...

Dumnezeu sa se atingă de trupul tău! Fii binecuvântata!

Alina Popa  spunea...

Sa stii ca acest tip de cancer, daca Doamne Fereste se confirma, descoperit intr-un stadiu incipient, are rezolvare.. si chiar suta la suta. Conteaza.enorm starea ta qenerala. Ai incredere in Dzeu si in puterea ta de vindecare. Referitor la infectia cu HPV, o poti avea din nastere, daca zici ca mama ta a avut-o... nu e musai sa o fi luat-o pe parcurs. Tulpina 31 nu stiu daca e asa periculoasa, stiam de 16 si 8.. si eu am avut PAP-ul modificat, am facut ERAD, si colposcopie, iar acum sunt ok. Am citit foarte mult de aceea tind sa cred ca si in cazul tau, e rezolvabil. Mie dl dr mi a zis ca si carcinomul in situ ( daca asa apare la PAP), e rezolvabil. Fii optimista cum am zis, nu lasa disperarea sa te cuprinda, corpul tau va intelege. Doar tu te poti ajuta, dieta .. si o gandire pozitiva. Te imbratisez. Stiu ce simti, dar sa stii ca nu intotdeauna "ce pare" la ecogr, colposcopie, CT se confirma.

Maria-Gabriela Spiridon  spunea...

Va multumesc mult pentru raspunsuri si incurajari!

Roxana Muntean  spunea...

Si la mine s-a crezut ca am cancer de col, fin cauza ranii pe col. Nu te speria, la biopsie iti poate zice exact. Eu am facut hidronefroza de la endometrioza . Dar se poate face si din cauza pietrelor care nu se elimina si blocheaza ureterul. Este foarte bn daca ti s-a pus sonda JJ. Altfel ajungi sa iti pierzi rinichiul, ca mine. Fii puternica!

Maria-Gabriela Spiridon  spunea...

Imi pare asa de rau sa aud ca multe fete tinere au atatea probleme :(. Sper sa fim toate bine. Multumesc pt raspuns si multa sanatate!

Roxana Muntean  spunea...

Trebuie sa fim bine! Multa sanatate!

Popa Daniela Alexandra spunea...

 Multa sanatate!!

Maria-Gabriela Spiridon  spunea...

Multumesc tare mult!

Carmen Hobinca  spunea...

Nu ma pricep, insa iti doresc multa putere si sanatate!

Maria-Gabriela Spiridon  spunea...

Multumesc frumos!

Adelina Florea  spunea...

Maria îți doresc multă sănătate si ai încredere in Dumnezeu ca El va lucra frumos in viata ta. Te pup

Maria-Gabriela Spiridon  spunea...

Multumesc MUlt, Adelina! Te pup

Dana Aciu  spunea...

Maria,sa ai incredere ca acest carcinom in situ se poate vindeca in totalitate,doar sa ai incredere in Dumnezeu si binenteles sa faci ce spune medicul.Multa sanatate!

Maria-Gabriela Spiridon  spunea...

Multumesc mult pt incurajari. 

Keti És Stefi Kondici  spunea...

Tot aceasi problema am si eu Eu miam facut biopsie si daca Dumnezeu ma ajuta saptamana viitoare imi face operatia la Colul uterin O anumita Conizatie daca bine zic Dumnezeu sa te ajute si sa fii puternica 

Maria-Gabriela Spiridon spunea...

 Multumesc tare mult! Multa sanatate si sa iasa totul bine! 

Gabriela Ioana  spunea...

La colposcopie nu ti-a luat pentru biopsie? Ce a ieist exact la testul Papanicolau L-sil/ H-sil/ Ascus?

Maria-Gabriela Spiridon spunea...

 hlsil

Gabriela Ioana  spunea...

Si eu am avut HSil si nu a fost cancer, am ales sa fac tratament cu ovule cervugid 3 luni cate 10-15 zile pe luna. Am luat si spirulina si dupa 3 luni nu mai aveam nimic. A iesit Papanicolau curat. Eu zic sa nu te panichezi si sa le iei usor, colul utetin e afectat de toate temerile noastre. De 2 ori am fist la un pas de cancer de col si in ambele perioade aveam prea multe probleme pe cap.

Gabriela Ioana  spunea...

Si eu am HPV

Maria-Gabriela Spiridon spunea...

 Gabriela Ioana ce tulpina ai? Era mare rana?

Gabriela Ioana  spunea...

Eu nu mi-am facut tiparele fiindca oricum nu exista leac pt hpv si nu vreau sa ma gandesc mereu ca as putea face cancer. A doua oara se vedea macroscopic, un dr mai nebun a zis ca o sa mor daca stau asa. A doua oara am facut acelasi tratament si am scapat iar

Gabriela Ioana  spunea...

Corpul nostru e invatat sa lupte daca il ajutam putin

Maria-Gabriela Spiridon  spunea...

Am inteles. Diseara merg la ginecologie cu rezultatele. Astept sa vad ce imi va spune. Multumesc pt raspunsuri. 

Gabriela Ioana  spunea...

Ti-a iesit biopsia?

Maria-Gabriela Spiridon spunea...

 Gabriela Ioana Nu mi-a luat biopsie. Probabil urmeaza, nici nu stiu care sunt pasii. Mi-a facut doar colposcopie la care mi-a zis ca ar arata a cancer si mi-a iesit si analiza HPV. Diseara merg cu rezultatul, sa vedem ce imi zice.

Gabriela Ioana  spunea...

Mda. Trebuia sa-ti ia direct pt biopsie. Mie mi-au zis n doctori ca am cancer si nu am avut. Nu te lasa doborata de parerile lor, doar biopsia iti spune adevarul

Maria-Gabriela Spiridon spunea...

 Gabriela Ioana abia astept sa ma linistesc odata si sa stiu exact ce am de facut.

Gabriela Ioana  spunea...

Domnul sa te intareasca si capul sus. Chiar daca e cancer 98% se trateaza, am vreo 3 cunostinte care s-au operat de cancer de col si au trecut 20 ani si nu au nimic. Psihicul te poate ajuta f mult daca nu deznadajduiesti

Gabriela Ioana  spunea...

Eu am luat decizia pana la aflarea rezultatului biopsiei sa ma operez

Maria-Gabriela Spiridon  spunea...

Gabriela Ioana Deci pana la urma te-ai operat? Nu a fost suficient tratamentul cu cervugid?

Gabriela Ioana spunea...

 Nu m-am operat. Am scapat cu tratamentul. Ideea e sa te gandesti la toate variantele si sa le discuti cu dr tau pana afli rezultatul si sa iei o decizie la rece. Daca chiar e cancer o sa-ti fie greu sa iei o decizie cand toti stau si plang pe langa tine. Nana mea plangea intr-una, ma termina psihic sa o vad asa

Maria-Gabriela Spiridon spunea...

 Am inteles. Ma bucur ca te ai vindecat. Apreciez enorm ca ti ai facut timp si mi ai raspuns. Multumesc! 

Gabriela Ioana  spunea...

Cu multa placere! Nu trebuie sa te sperii, exista rezolvare pentru toate. Te imbratisez cu drag!

Ana Gabriela spunea...

 Multa ssnatate iti doresc si Doamne ajuta! Asa cum au spus si fetele....diagnosticat timpuriu....cancerul poate fi eradicat. Se poate face conizatie adâncă sau amputatie de col uterin....Eu am deja 2 conizatii.....si imi fac pap la 6 luni. E drept ca situatia mea este mai usoara...dar sunt cu risc! Dumnezeu ne da doar atat cat putem duce....iar ce nu ne omoara ne face mai puternici. Credinta si pace in suflet....si se vor aseza toate cum o sa vrea bunul Dumnezeu!

Carmen Denisa Zaharia  spunea...

hello! as avea si eu o intrebare catre fetele care au fost operate laparoscopic pentru endometrioza si carora li s-a recomandat tratament cu Diphereline pentru stoparea temporara a menstruatiei: eu am fost operata laparoscopic luna trecuta, pe 6 martie, cand s-a descoperit endometrioza gradul I si s-a facut si un drilling ovarian, pe 24 martie a venit menstruatia iar pe 26 martie am administrat prima injectie de Diphereline, conform indicatiilor medicale; problema este ca azi am inceput sa sangerez la fel ca la menstruatie. Este normal sa vina din nou menstruatia, dat fiind faptul ca este prima luna a tratamentului cu Diphereline? sau este vorba de o dereglare?

Clar Isa Iordache spunea...

De ce ai fost operata pt endo de gradul I? Ce fel de endometriom ai avut, mai exact si cat de mare?

Carmen Denisa Zaharia  spunea...

motivul operatiei: infertilitate, 2 FIV-uri nereusite si suspiciunea medicului pentru endomentrioza. Analiza CA125 - valoare 19.5, AMH 3.5, restul analizelor ok. In timpul operatiei s-a descoperit endometrioza, gradul 1, mici focare pe peretii abdominali si ovarul stang micro polichistic. Din cate am citit pe actele primite din Grecia, unde am avut

Clar Isa Iordache spunea...

Carmen Denisa Zaharia imi pare tare rau ca iti voi da tocmai eu vesti mai putin bune: infertilitatea nu se opereaza! Chisturile sub 4 cm nu se opereaza. CA 125 nu are nicio relevanta in endometrioza. Abia după 3 proceduri FIV nereusite, nu dupa doua, exista indicatie de operatie pentru endometrioza de stadiu avansat. Diphereline post operatoriu se da doar in cazuri rare si numai in anumite conditii. Mie medicul mi-a specificat clar aceste aspecte... Daca te-ai operat in Grecia, unde banuiesc eu...imi explic si imi pare extrem de rau...

Carmen Denisa Zaharia spunea...

 iti multumesc frumos pentru raspuns. Ca sa fiu un pic mai explicita, nu m-am operat pentru infertilitate, operatia a fost mai precis laparoscopie exploratorie cu suspiciunea de endometrioza, neexistand alte probleme. In timpul operatiei s-a confirmat endometrioza si pozitionarea.Sincera sa fiu, nu cred ca as mai fi rezistat psihic sa trec peste inca un FIV nereusit ca apoi sa ajung tot la operatie laparoscopica. Nu regret ca am facut operatia, macar in felul acesta am aflat un diagnostic clar . Cat despre clinica din Grecia, nu am cuvinte de lauda pentru ei, in ciuda feedback-urilor pozitive citite pe diverse forumuri. Inainte sa plec in Grecia si citind multe lucruri frumoase pe internet despre ei, ma asteptam la tot ce era mai bun, insa am avut marea dezamagire..

Clar Isa Iordache spunea...

 Carmen Denisa Zaharia Bineinteles ca alegerea apartine fiecaruia. Ce am spus mai sus sunt indicatiile terapeutice existente in ghidurile internationale de buna practica. Iar laparoscopia exploratorie pentru endometrioza nu este necesara. Endometrioza nu se mai diagnosticheaza prin laparoscopie din 2013. Am facut toate aceste precizari si pentru ca mai citesc si alte fete aici si trebuie sa stie cum stau lucrurile si pentru ce sa se lase operate si pentru ce nu.

Carmen Denisa Zaharia  spunea...

Clar Isa Iordache iti multumesc pentru informatii, chiar apreciez ceea ce ati construit. Intentia mea nu este sa induc pe cineva in eroare, cu atat mai mult cu cat, nu am studii de medicina si nu sunt avizata sa imi dau cu parerea despre practicile medicale. Eu am postat acest mesaj tocmai pentru a afla mai multe detalii din experienta altor persoane, care au trecut printr-o astfel de operatie si care urmeaza un protocol asemanator. Cat despre practicile medicale si protocoalele alese de medici, nu sunt in masura sa imi dau cu parerea, eu am expus doar experienta mea personala si sper sa nu deranjeze pe nimeni, ca mi-am permis sa imi spun

Clar Isa Iordache  spunea...

Carmen Denisa Zaharia Doamne, stai linistita ca nu te acuza nimeni de nimic si nici nu ai gresit ceva. Nu asta era ideea, ci de a avea parte fiecare dintre voi de un tratament cat mai ok, nu sa fiti operate degeaba. Parerea mea strict personala, in urma a tot ce am studiat si stiu de la medici si din protocoalele citite pana acum este ca ptr chist de 0.8 cm nu era cazul de operatie, mai ales in stadiul I de endometrioza si cu atat mai mult nu laparoscocopica pentur diagnostic. Atat am vrut sa subliniez. In rest, iti urez sa ai parte de mult bine si sa ti se indeplineasca dorinta de a deveni mamica! 

Iulia Stan  spunea...

Buna! Si eu am făcut laparo tot la clinica din Grecia, cu care am o experiență negativă. Dar nu asta e important.
Important este ca si eu am avut 2 puncte pe peretele abdominal, care au fost cauterizate. Mi s-a spus ca este endo si mi s-au dat 2 injecții cu Diphereline. Spre deosebire de tine, Eu nu am avut nicio sângerare dupa injecții, iar cm a venit abia după 3 luni de la ultima injectie.
Ideea este ca in urma cu 3 saptamani am fost la consultație la un alt medic care operează laparo cu filmarea din Grecia. După ce a văzut filmarea, mi-a zis ca punctele alea in mod sigur nu reprezintă endo si ca am făcut degeaba Diphereline. 
Nici eu nu regret operatia pt ca in urma ei am scapat de hidrosalpinx, care era de fapt problema mea, dar .. cred ca m-am înțepat degeaba cu Diphereline. 
Mult succes si sa ne auzim cu vești bune!!

Oana Anton spunea...

 Da, este "normal". Adica e in reactiile adverse ale Dipherelinului. Exact la fel am patit si eu. La prima injectie, am avut un fel de menstruatie dupa cateva zile. La a doua injectie, am avut menstruatie cu 2-3 zile inainte de injectia propriu zisa.

Carmen Denisa Zaharia  spunea...

multumesc mult, Oana. As mai avea o intrebare, avand in vedere ca tratamentul cu Dipherelin mi-a fost recomandat pe o perioada de 3 luni, exista oare riscul sa am sangerari pe toata perioada tratamentului? la tine s-a normalizat dupa a treia injectie? 

Oana Anton  spunea...

La mine s-a remediat dupa a doua injectie. Eu am facut 4 luni. (mi-a recomandat 6 luni, m-am documentat, am fost si la alt doctor si am decis ca 4 luni este suficient.) Acum astept sa vina... Si nu mai vine :)))
Nu am facut analize, am luat suplimente - omega 3 si un complex de vitamine si minerale (important sa aiba vitamina D3). Am avut efecte adverse, nu groaznice (bufeuri de caldura, iar dupa a doua injectie un mic episod depresiv - plangeam in bucatarie ca nu aveam faina fara gluten sa imi fac paine... :))) )

Alina Ciocirlan  spunea...

Din indicatiile primite de mine de la medic, Diphereline se administreaza in prima zi a ciclului menstrual. Eu nu am luat tratamentul si nu as putea sa ma pronunt asupra efectelor insa am observat ca exista aceasta diferenta de administrare (2 zile distanta mai exact). Nu stiu daca asta o fi cauza...

Clar Isa Iordache spunea...

 Diphereline se administreaza intre ziua 5-9 a ciclului menstrual... :( Scrie si pe el: se administreaza in ziua a 5 a pentru endometrioza, si in ziua a doua, pentru procedurile de infertilitate.

Carmen Denisa Zaharia  spunea...

conform indicatiilor primite de mine de la medic, prima injectie am administrat-o in ziua a 3 a menstruatiei. Fiind prima luna cu tratament, nu stiu exact la ce sa ma astept. Deocamdata, la o saptamana de la injectie nu am alte simptome, in afara de sangerarea de azi

Alina Ciocirlan spunea...

 Pai e clara treaba, fiecare medic are propria lui interpretare. Niiiiice NOT!!! :)

Carmen Denisa Zaharia spunea...

 in prospect scrie asa" Endometrioza
- se administreaza 3,75 mg triptorelina (un flacon Diphereline 3,75 mg), sub forma unei injectari 
intramusculare la fiecare 4 saptamani. 
Tratamentul trebuie initiat in primele 5 zile ale ciclului menstrual. 
Durata tratamentului depinde de gradul initial de severitate alendometriozei si de evolutia in timpul 
tratamentului a manifestarilor clinice (functional si anatomic). 
In general, durata tratamentului endometriozei trebuie sa fie de cel putin 4 luni si sa nu depaseasca 6 
luni."

Alina Ciocirlan  spunea...

Da, asa este, pe prospect scrie ca tratamentul poate fi inceput in primele 5 zile. Si specifica foarte clar ca asta e indicatia in caz de endometrioza. Nu stiu ce sa zic! Poate vei primi lamuriri de la cineva avizat!

Aura Calin  spunea...

Da sunt reacții adverse

Anca Szanto  spunea...

Eu primele două luni am avut patru cicluri

Tirlea Corina  spunea...

Dupa terminarea tratamentului trebuie sa iei anticonceptionale??
Ce ti-a spus doctorul?

Anca Szanto spunea...

 Mie mi,a recidivat și dr a spus să iau visanne

Tirlea Corina spunea...

 Anca Szanto in timp ce faceai tratament a recidivat?sau dupa?
Eu vreau sa stiu ce trebuie facut dupa terminarea tratamentului,deoarece vreau sa raman insarcinata.
Un doctor a spus ca nu mai trebuie sa iau nimic dupa terminarea tratamentului..si pot sa concep un bebe..altul a zis ca trebuie sa iau 3 luni anticonceptionale..

Anca Szanto spunea...

 Povestea mea este una cu un caz mai nereusit. Adică eu am fost operată doar pe ovar si matele mi,au fost eliberatte din stransoarea creată de tesuturile endometrice si punct. Eu i,am spus dr,lui că mai simt si alte focare, dar el a spus ca nu crede , si ca simptomele sunt radiate de durerea chistului ovarian. După operație, m,am investigat singură si am mai găsit chist in peri ard si nodul pe plaman. Cu aceste rezultate am mers la medic si a spus că este nevoie să iau visanne. Recidiva o simt din nou in locul operației, dar mi,este si frică să mă mai investighez, ca să nu aflu că sunt mai rău.La tine, dacă nu recidiveaza si vrei bebe nu cred că va mai fi nevoie de anticonceptionale. Eu cum am oprit tratamentul cu difereline si a sosit primul ciclu, m,am simțit la fel ca inainte de operatie! :-(

Tirlea Corina  spunea...

Vai imi pare rau..!
Eu nu prea stiam prea multe dezpre endo,dar app zilnic aflu cate ceva din ce citesc aici..stiam ca poate ajunge pana la plamani..
Daca luam anticonceptionale si ovarele sunt in repaus e ok ?sau tot recidiveaza si cu anticonceptionale?

Anca Szanto spunea...

 Tirlea Corina e ok dar nu toată lumea le suportă. Niciodată nu am luat fără să am dureri mari de cap. Singurul tratament hormonal care m,a făcut să ma simt bine a fost difereline

Carmen Denisa Zaharia spunea...

 am vorbit mai devreme cu asistenta dlui doctor, care mi-a confirmat ca sunt reactii care pot aparea in prima luna. Dupa terminarea tratamentului voi merge la control in ziua 14 dupa cea de-a 3-a injectie si in functie de cum vor iesi analizele si ecografiile vom decide ce facem mai departe. De prinicipiu, dl doctor a spus ca vom decide daca mai continui tratamentul inca o luna sau daca incepem operatiunea bebe. In cazul meu, nu mi-a recomandat anticonceptionale

Laura Simion spunea...

Buna fetele, am fost operata laparoscopic de un chist endimetriozic pe ovarul stang, practic acum as putea ramane insarcinata( ceea ce ma rog la Dumnezeu in fiecare zi) insa am alta problema, am o infectie cu ureaplasma pe care am tratat-o de 2 ori, sotului i-a iesit negativ insa mie tot pozitiv... Ati avut asa ceva pe perioada sarcinii, cat de periculoasa este? Cu ce as putea sa o tratez ca nu pot sa scap de ea deloc?? Maine merg iar la medic sa imi dea ceva insa simt ca tot nu se va duce..

Firica Elena  spunea...

Infectie cu ureaplasma am avut si eu.In aceeasi situatie.Chisturi endometriozice,operatie.Eu m am vindecat cu antibiotic si supozitoare!Fara contact sexual 10 zile.iar antibiotic a luat si sotul.

Laura Simion  spunea...

Am luat de doua ori si tot pozitiv mi-a iesit, cred ca are legatura cu sistemul imunitar scazut

Achiței Ștefana  spunea...

Si eu am avut ureaplasma

Achiței Ștefana  spunea...


...am luat 20 zile antibiotic..10 doxicilina 10 augumentin si 14 ovule cu betadina...si sotul meu a luat si el 10 zile doxicilina..si am scapat din prima

Laura Simion  spunea...

Azi mi-a recomandat si mie doctorul tot doxiciclina dar doar 7 zile, sper sa treaca e a patra oara cand fac tratament pentru ea... M-am saturat de ea.. Doamne ajuta sa-mi treaca cu antibioticul asta

Achiței Ștefana spunea...

 Tu urmeaza tratamentul prescris de medic..eu sa zicem ca am avut noroc..in plus stiu ca testele pentru ureaplasma si mycoplasma ies in aprox.10% din cazuri fals pozitiv..poate a fost si cazul meu sau poate tratamentul a fost eficient..fii pozitiva

Laura Simion  spunea...

Da, incerc sa fiu optimista dar imi doresc foarte mult sa raman insarcinata si nu pot scapa de ea

Achiței Ștefana  spunea...

Poate uneori simpla relaxare duce la aparitia unei sarcini..si eu lucrez la capitolul "zen"..cu cat esti mai stresat cu atat nu iti iese..asa ca ia tratamentul..si fii optimista..si totul se va intampla cand trebuie sa se intample...astept o veste buna dupa ce termii..vei vedea ca de data asta va da roade

Laura Simion  spunea...

Multumesc mult! Incerc sa fiu zen si poate va fi bine in final

Achiței Ștefana  spunea...

Cu siguranta..numai bine si sanatate multa

Laura Simion spunea...

 Multumesc, la fel! 

Achiței Ștefana  spunea...

Multumesc frumos..sa ma tii la curent

Laura Simion spunea...

 Sigur, Doamne ajuta!

Laura Simion spunea...

 Buna! NEGATIV!

Achiței Ștefana spunea...

 Bineee..ma bucur mult gata..de acum vine bebe

Laura Simion spunea...

 Sa te auda Doamne Doamne!

Laura Simion spunea...

 Eu am luat klabax 14 zile si Tavanic 7 zile

Achiței Ștefana  spunea...

Poti incerca tratamentul ...la mine a mers din prima..

Solcan-Dragoi Madalina Stefania  spunea...

 Eu am luat 14 zile doxicilina si a trecut infectia! Si sotul tau trebuie sa se tratezein acelasi mod. Dupa tratament, astepti 3 saptamani si refaci analizele! Eu am luat ureaplasma de la cabinetele ginecologice. Mergeam atat de des si in atat de multe locuri ca m am pricopsit si cu infectii:(

Laura Simion  spunea...

Nu stiu de unde am luat si doar tetraciclina e sensibila la mine, doar ca am inteles ca e cam slaba

Solcan-Dragoi Madalina Stefania  spunea...

Laura Simion, doxicilina nu este sensibila? Este cel mai bun tratament antibiotic pentru ureaplasma si microplasma.

Laura Simion  spunea...

Din pacate la mine e rezistenta :(((

Solcan-Dragoi Madalina Stefania  spunea...

Incearca atunci cu tetraciclina, doar la recomandarea medicului.

Laura Simion  spunea...

Mi-a iesit de data asta sensibila doxiciclina si mi-a recomandat-o 7 zile, sper din suflet sa-mi treaca

Solcan-Dragoi Madalina Stefania spunea...

 Laura Simion, e posibil sa-ti treaca! In celelalte tari UE se da tratament maxim de 14 zile. Sa refaci analiza dupa 2- 3 saptamani de la terminarea tratamentului

Laura Simion  spunea...

Sper, mersi frumos!

Oana Toma spunea...

Eu am avut in sarcina, am facut vreo 5 cure de antibiotic, disparea apoi reaparea .... cu greu se scapa. Mie imi provoca contractii, sau cel putin asa banuia doctorul, pt ca am avut contractii din saptamana 20 pana la finalul sarcinii. Am refacut analiza dupa sarcina si a iesit negativ ... e pacatoasa uratenia

Despa Liliana  spunea...

Am avut in sarcina.Am luat multe tipuri de antibiotic, unul adus chiar din Franta, degeaba.A trecut dupa sarcina...

Laura Simion  spunea...

Inseamna ca nu afecteaza sarcina

Oana Toma  spunea...

Ba da, poate provoca avort spontan sau nastere prematura.

Laura Simion spunea...

 Mersi, da trebuie sa scap de ea

Oana Toma  spunea...

Poti incerca, am inteles ca chinolonele ar fi bune, eu din pacate sunt alergica la ele

Alina Popa spunea...

 Da. Am avut pe toata perioada sarcinii, desi inainte cu doua luni de a ramane nu o aveam... am luat antibiotic in sapt 14 dupa organogeneza,la recomandarea medicului, apoi am repetat analizele in sapt 28, in continuare o aveam, am.luat antibiotic si... tot nu s-a dus. Am nascut bebe normal, cezariana.. in principiu daca are valoare foarte mare, in primul trimestru de sarcina poate duce la avort spontan... sau mai incolo in sarcina la nastere prematura. Am auzit insa muuulte mamici care au avut ureaplasma pozitiva si totul a fost normal. Cel mai bine e sa fie tratata inainte de a ramane pt ca puteti lua orice antibiotic... pe cand in sarcina doar anumite antibiotice sunt recomandate. Da.. e posibil ca sotul sa fie negativ si dvs pozitiv ... mi a zis dna dr, desi eu nu inteleg…

Laura Simion  spunea...

Va multumesc mult

Adriana Zaharia  spunea...

Buna, dupa cat timp de la operatie v-a recomandat sa incercati sa faceti bebe? Multam.

Laura Simion  spunea...

Buna, dupa 6 saptamani

Adriana Zaharia  spunea...

Multumesc ;)

Laura Simion  spunea...

Cu placere!

Bia Bia spunea...

Fetele imi spune-ti si mie cele care a-ti facut Histeroscopie si culdoscopie sunt dureroase??si cum se fac??

Achiței Ștefana spunea...

 Buna..din cate stiu eu histeroscopia e dureroasa facuta fara anestezie..am o prietena care a facut si era sa moara din cauza durerii..ea avea uter septat..culdoscopia stiu ca se face tot vaginal..eu una as face-o cu anestezie

Bia Bia  spunea...

Si sti cat costa cu anestezie Achiței Ștefana??

Achiței Ștefana  spunea...

Din cate stiu eu poti sa o faci gratuit daca esti asigurata..eu sunt din Iasi iar doctorita mea face histeroscopii cu anestezie generala cu biletul de trimitere de la medicul de familie..nu inteleg de ce nu s-ar face cu anestezie, pentru ca e dureroasa..doar daca vrei tu la privat in mod special

Bia Bia  spunea...

Da dar m-ar interesa c-am cat ar costa....mi-e mi-a dat dr Simedrea sa fac analizele

Achiței Ștefana  spunea...

Ai facut histerosalpingografia?

Bia Bia  spunea...

Nu...am tratament acum pe 3 luni cu viessane...si mia zis ca in prima zi de menstruatie cand imi vine sa ma apuc de unele analize...adica cum mi-a scris el pe foaie

Alina Si Ionel Prodan spunea...

 Esti din tm ?

Bia Bia  spunea...

Nu aproape de Tm...din Caransebes

Alina Si Ionel Prodan  spunea...

Daca poti hsg ul fal la spital bega la trasca marian înainte pe el il recomanda simedrea era 200lei acum 2ani jumate

Ildikoo Kozak  spunea...

Eu am facut histeroscopie fara anestezie in Oradea,a fost suportabila,m-am asteptat la ceva mult mai rau si nu a durat mai mult de 10minute dar stim cu totii ca fiecare caz este diferit .

Bia Bia spunea...

 Alina Si Ionel Prodan acolo la spital la dr trasca mi-a scris pe foaie sa merg

Bia Bia  spunea...

Ildikoo Kozak cat te-a costat la oradea??

Ildikoo Kozak  spunea...

Eu am platit 600ron la un medic care vine din Budapesta.
Am facut inainte cu un an si histerosalpinografie aia a fost 350ron

Bia Bia spunea...

 Ok Ildikoo Kozak....si eu o am pe bunica in Oradea...am fost operata prima data de chist endo

Ildikoo Kozak  spunea...

Bia Bia si eu am chist endo. Adica momentan sper ca mi se absoarba de la sarcina dar am fost operata si eu de 2ori laparo cu chist endo si am ramas insarcinata prin FIV.

Bia Bia  spunea...

Ildikoo Kozak cat te-a costat Fivu ?? Si unde l-ai facut??

Ildikoo Kozak spunea...

 Eventual uita-te pe site la spitalul pelican sa vezi aici cat costa si poti suna sa te interesez dar cred ca si ei fac cu anestezie generala.

Ildikoo Kozak spunea...

 Exact nu stiu dar cam 2500-3000de euro. FIVulnu este asa de scump doar injectiile ptr stimulare sunt ft scumpe. Am facut FIV in Debrecen si era full cu pacienti din Cj,Tim,Oradea

Bia Bia  spunea...

Sa ma ajute si pe mn Dumnezeu...mie dr Simedrea mi-a zis ca el crede ca nu ar trebui sa fac Fiv...mi-ar trebui doar un pic de ajutor...poate imi da tratament....dar acum vrea sa vada analizele

Ildikoo Kozak  spunea...

Bia Bia Doamne ajuta! Eu m-am chinuit cu tratamente aproape 2ani care mi-au amortizat trupul. In Debrecen mi-au zis ca daca nu aduce rezultat un tratament dupa 3luni atunci trebuie facut urmatorul pas ,adica inseminarea. Credca au dreptate…

Bia Bia  spunea...

Of Ildikoo Kozak prin cate ai trecut....bine ca ai reusit sa ramai ... si ca esti fericita!! Ma bucur mult pt tine!!!

Ildikoo Kozak  spunea...

Bia Bia multumesc! da aproape 5ani si am incercat tot ce mi-au recomandat. A fost ft greu si psihic si fizic dar cel mai important ii sa-ti ajungi scopul.
Acuma am 28de sapt in sarcina si deja incepe sa treaca durerea acestor ani asa ca merita Iti tin pumnii si nu trage de timp ptr ca si asta e un factor ft important cu endo

Bia Bia  spunea...

Pai tocmai de aceea vreau sa ma pun pe treaba...

Achiței Ștefana spunea...

 Eu nu stiu ce sa zic de histerosalpingografie..nici doctorita mea nu o recomanda..incearca Hy Cosy..e asemanatoare dar nu e atat de dureroasa..nu se mai foloseste pensa metalica montata pe cervix..iar in loc de substanta aceea de contrast care poate distruge cilii din trompa se foloseste un gaz

Achiței Ștefana spunea...

 La iasi histeroscopia cu anestezie e 1500 de lei la privat

Alina Si Ionel Prodan  spunea...

Cand ai nevoie iti dau nr lui si vorbesti cu el te va programa in functie de menstruatia ta din ziua 5 pana in ziua 9 ca atunci nu doare asa tare dar oricum este un om foarte cumsecade si mai ales daca esti de la depărtare poti sa il suni si sa vorbesti cu el oricat ,te lămurește cu tot ce trebuie sa faci înainte

Bia Bia spunea...

 Asa de scumpa este Achiței Ștefana?? 15 mil??

Achiței Ștefana  spunea...

La privat da..eu nu sunt de acord fara anestezie..vrem sa facem copii nu sa ramanem marcate de niste proceduri dureroase..conteaza si psihicul in concepere..trebuie si comfort fizic si psihic

Bia Bia  spunea...

Dar cred ca la spital este mai ieftin...si am sa merg si la doctorita de familie...sa imi faca bilet de trm poate nu platesc asa mult

Bia Bia  spunea...

Alina Si Ionel Prodan ai nr de tel a lu dr trasca?? Poti sa mi-l dai te rog??? Tu ai facut la histeroscopia??

Achiței Ștefana  spunea...

Ti-am zis..in Iasi e gratuit cu tot cu anestezie..totusi suntem o tara civilizata..daca e durere facem anestezie..in strainatate si la o extractie dentara se poate face anestezie generala..de ce sa ne chinuim cand se poate si fara durere?

Alina Si Ionel Prodan spunea...

 Hsg -ul este dureros daca sunt trompete înfundate eu l-am făcut înainte de operație da a fost destul de dureros dar se face încet trebuie luat înainte un calmant eu aveam hidrosalpinx bilateral deci nu a mers deloc substanța dar după operație am făcut iara si se desfundasera trompele nu a mai durut asa tare

Bia Bia  spunea...

Au ca imi este si mie frica de morrr

Ildikoo Kozak  spunea...

Te cred dar trebuie sa te gandesti ca iti da o informatie ft importanta si trebuie sa rezisti o sa fie bine!

Bia Bia spunea...

 Pfff ce frica imi este...banuiesc ca, cu anestezie nu doare...

Achiței Ștefana  spunea...

Eu asta iti recomand..anestezie..cat despre trompe..HyCosy..mult mai simplu..mult mai putin dureroasa..

Bia Bia  spunea...

Pai o sa cer anestezie...

Alina Si Ionel Prodan spunea...

 Bia Bia tiam scris in privat nr de tel

Achiței Ștefana  spunea...

Neaparat..eu nu as face nimic fara anestezie..si cu trompele..eu merg direct laparoscopic..in caz de ceva..poate si interveni..laparo si histero in aceeasi interventie..nu vreau sa ma chinui..asa ma intind si pierd timp pretios

Bia Bia  spunea...

O sa cer anestezie....sper sa fie totul bine

Bia Bia  spunea...

Si apropo banuiesc ca saca sunt trompele infundate se pot desfunda nu??

Achiței Ștefana  spunea...

Da..depinde ce fel de aderente au..infectie..mucus..unde sunt infundate..sunt mai multi factori..dar macar laparoscopic,daca le poate desfunda le desfunda..daca nu pot fi salvate ti le scoate sau le clampeaza si ai terminat..asa..multe proceduri..multi bani..stres..durere..eu una sunt practica..le fac pe toate odata

Bia Bia  spunea...

Sper sa nu le am infundate....si daca nu le poate salva....atunci banuiesc ca adio copii ? 

Bia Bia spunea...

 Nici nu vreau sa ma gandesc la asa ceva....

Achiței Ștefana  spunea...

Adio pe cale naturala..Ramane FIV-ul

Achiței Ștefana  spunea...

Nimeni nu isi doreste asta..dar niste trompe infectate pot face daune mari..asa ca mai bine le scoate decat sa stai cu ele asa..

Bia Bia  spunea...

Doar Dumnezeu stie...sper sa nu fie cazul si la mine...

Achiței Ștefana spunea...

 Doamne ajuta..cunosc cupluri care nu au facut niciun fel de investigatii..doar cele banale..endovaginala,papanicolau..si au conceput dupa ani..4 ani,8 ani..cunosc chiar dupa 15 ani..cand e sa vina vine

Bia Bia  spunea...

Asa este Achiței Ștefana ...eu trebuie sa fac toate investigatiile care mi le-a dat dr Simedrea

Achiței Ștefana  spunea...

Stiu si foarte bine faci..si eu ma chinui de 1 si ceva..urmeaza laparoscopia..dar cred ca ma opresc acolo..daca e sa fie bine o sa fie..daca nu,ma linistesc si imi accept verdictul..uneori pur si simplu obosesti..

Bia Bia  spunea...

Alina Si Ionel Prodan nu am primit inca mesajul

Alina Si Ionel Prodan  spunea...

Cauta acolo la message request

Olivia Milascon spunea...

 Am facut histeroscopie la Premier, acum 3 saptamani cu anestezie generala. La o ora de la interventie am plecat acasa, nu am avut nici cel mai mic disconfort. Pretul a fost 1600 lei. Toata interventia a durat aprox. 20 minute.

Bia Bia spunea...

 Super ....nu ai avut atata chin...

Bia Bia spunea...

Fetele imi spune-ti si mie cele care a-ti facut Histeroscopie si
culdoscopie sunt dureroase??si cum se fac??

Achiței Ștefana spunea...

Buna..din cate stiu eu histeroscopia e dureroasa facuta fara
anestezie..am o prietena care a facut si era sa moara din cauza durerii..ea avea uter
septat..culdoscopia stiu ca se face tot vaginal..eu una as face-o cu anestezie

Bia Bia spunea...

Si sti cat costa cu anestezie Achiței Ștefana??

Achiței Ștefana spunea...

Din cate stiu eu poti sa o faci gratuit daca esti asigurata..eu
sunt din Iasi iar doctorita mea face histeroscopii cu anestezie generala cu biletul de
trimitere de la medicul de familie..nu inteleg de ce nu s-ar face cu anestezie, pentru ca
e dureroasa..doar daca vrei tu la privat in mod special

Bia Bia spunea...

Da dar m-ar interesa c-am cat ar costa....mi-e mi-a dat dr Simedrea
sa fac analizele

Achiței Ștefana spunea...

Ai facut histerosalpingografia?

Bia Bia spunea...

Nu...am tratament acum pe 3 luni cu viessane...si mia zis ca in prima
zi de menstruatie cand imi vine sa ma apuc de unele analize...adica cum mi-a scris el
pe foaie

Hutanu Roxana spunea...

Buna seara! Am fost operată laparoscopic de chist endometriozic! După 4 luni a recidivat, iar doctorita mea a zis ca trebuie operat din nou dacă doresc o sarcina! De-asemenea, doresc o stimulare ovariana , însă o pot face abia după operație! Acum ma gândesc tot mai des dacă nu ar fi mai bine sa renunț la ovarul afectat pentru a nu mai avea probleme! Ați avut astfel de problema?

Adriana Buriac spunea...

Nu cum sa renunti eu am fost op d 10 luni orcand poate aparea endomeyrioza insa niciodata nu as vrea sa mi pierd ovarele exista op tratamente incearca cu visane apoi fiv sau iui cauta un medic bun p endo la tm e dr simedrea

Adriana Buriac spunea...

Sa sti ca si eu am 2 iui negative si ink o luna in care am oprit iui pt ca am facut hiperstimulare dar ny ma dau batuta

Hutanu Roxana spunea...

Mi a recomandat dufaston 3 luni doctorul meu și suplimente... Încerc si varianta de a merge la nutritionist

Adriana Buriac spunea...

Hutanu Roxana cauta soluti si eu mai fac un iui sii apoi fiv

Camelia Serban spunea...

Cu aceste chisturi este puțin mai greu deoarece se extirpeaza doar chisturile vizibile la data operației, iar dacă sunt ascunse in perete nu se poate nimic, ptr ca nu se recomanda tăierea peretelui ovarian ptr a vedea dacă mai sunt si alte chisturi. Ai încercat sa vezi dacă poți rămâne gravida si cat de mare este chistul?

Camelia Serban spunea...

Hutanu Roxana nu știu sa citesc așa ceva imi pare rău, habar nu am de volum, eu știu chist in mărime cm.

Art-Creative Suceava spunea...

Cred ca e chist de 5,7 cm. Dacă e așa cred ca trebuie sa ceri părerea unui alt specialist în endometrioza. Se poate rămâne însărcinată și cu acest chist și nu cred ca extirparea ovarului este o soluție. Umbla la dieta, fa sport și folosește uleiuri esențiale pure. Vei avea rezultate. Dar eu zic sa mai consulți un medic . Multă bafta!

Hutanu Roxana spunea...

Va mulțumesc! La dieta și sport am apelat îndată, însă la uleiuri esențiale nu am cunoștiințe ce m ar ajuta!

Ina Dobre spunea...

La mine a recidivat dupa 6 luni de la operatie, mi s a recomandat la momentul acela sa scot ovarul drept. Nu am vrut, am tinut dieta, am renuntat si la tratamentul dat de medici ( anticonceptionale diane) am facut cativa ani tratament homeopat, am tinut o asa sub control si am putut ramane insarcinata

Hutanu Roxana spunea...

De 2 ani tot încerc... Am avut o sarcina oprită din evoluție.

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   201 – 400 din 711   Mai noi› Cele mai noi»