luni, 3 aprilie 2017

GLANDA TIROIDA este cea care controleaza intregul organism!

Glanda tiroidă este cea mai mare glandă a sistemului endocrin uman, are o greutatea de 5-6 g la nou-născut, atingând o greutate de 15-30 g la adult (este mai mare la femei decât la bărbați) și este situată în regiunea antero-laterală a gâtului.
Glanda tiroidă (glandula thyroidea) este un organ nepereche de culoare gălbuie-roz, cu o consistență moale, cântărind 15-30 gr, având doi lobi de formă ovală, ce se dispun de o parte și de alta a laringelui și traheii, uniți printr-un istm; în 50-60% din cazuri, o prelungire, lobul piramidal, se întinde înspre osul hioid.
Tiroida normală la adult are forma literei H și este alcatuită din doi lobi (drept și stâng), uniți printr-un istm (porțiune de țesut glandular). Tiroida este învelită la exterior de o capsulă fibroasă din care pornesc septuri fibroase ce împart glanda în pseudolobi, la rândul lor alcătuiți din vezicule, numite foliculi sau acini (unitatea structurală a tiroidei).
Glanda tiroidă produce doi hormoni principali, tiroxina și tironina, care:
– stimulează metabolismul general,
– au influență asupra vitezei cu care este utilizată energia în corp și a producerii de proteine,
– influențează asupra termoreglării organismului,
– stimulează la copii creșterea scheletului,
– influențează compoziția sângelui,
– intensifică excitabilitatea sistemului nervos față de alți hormoni.
Cei doi hormoni sunt depozitați în foliculi, unde sunt legați de o proteină, formând tiroglobulinele. Pentru elaborarea hormonilor e nevoie de iod, care este furnizat prin alimentație. De asemenea, tiroida produce calcitonina, antagonist al hormonului paratiroidian, ce scade pragul calcemiei și stimulează osteogeneza.
Tiroida hipoactiva apare atunci cand glanda tiroida nu reuseste sa produca o cantitate suficienta de hormoni tiroidieni ce au rolul de a regla intregul organism. Printre simptome se pot numara cresterea in greutate, obosealam depresia, problemele de concentrare, piele uscata, constipatie. In cazul in care nu se trateaza, hipotiroidia poate avea repercurisiuni grave asupra sanatatii.
In cele mai multe dintre cazuri, hipotiroidismul este cauzat de boala auto-imuna cunoscuta sub numele de boala Hashimoto. Tiroidita Hashimoto este o boala autoimuna caracterizata printr-o agresare a organismului de catre propriul sau sistem imunitar. Este una dintre cele mai frecvente cauze de gusa (crestere in volum al glandei tiroide) si de hipotiroidism mai ales la femei.

Cand medicul suspecteaza un hipotiroidism sau un hipotiroidism subclinic, el va recomanda teste pentru confirmarea diagnosticului.
Testele cele mai des folosite sunt:
-TSH (hormonul de stimulare tiroidiana)
-T4 (tiroxina).
Sursa: http://www.andreilaslau.ro

19 comentarii:

Andreea Plesa spunea...

Buna seara, fetelor ! 
Va deranjez cu o intrebare. As dori sa imi fac analizele hormonale legate de tiroida. Credeti ca anticonceptionalele ar avea vreun efect asupra rezultatelor acestor investigatii ? Multumesc !

Ana Maria Crețescu spunea...

 Eu mi-am făcut analizele luna asta și anticoncepționalele nu au influențat rezultatul.

Alina Poturu  spunea...

Poți să le faci liniștită , nu influențează rezultatele .

Didi Lulu  spunea...

Si eu le-am facut si nu au fost prb,chiar zicea dr sa facem anlizele la 6luni pt ca sunt pe pilule...am deja si rezultatele(care sunt ok) si maine as vrea sa merg la interpretat.

Gabi Prisacariu spunea...

Buna , fetelor!Sunt printre voi care sufera si de hipotiroidism?Si daca da, cum tratati?Mi s a prescris un medicament Eutyrox ,insa am tot citit ca dau reactii si ca afecteaza in general organismul.Cred ca la fel ca si anticonceptionalele ma gandesc.As incerca si cu naturiste dar am citit si aici ca nici o planta nu contine intr adevar acea substanta care sa balanseze cum trebuie hormonii tiroidieni.

Clar Isa Iordache spunea...

 Eu am. Il iau de ani buni. Dureaza pana te obisnuiesti cu el si pana reuseste sa iti regleze dezechilibrele hormonilor tiroidieni, dar odata ce iti intra in rutina esti ok. Cel utin asa a fost in cazul meu. Nici eu nu sunt adepta medicamentatiei luata cu pumnul, iau o multime de suplimente naturiste, insa Eutyrox-ul e la locul lui in tratamentul zilnic.

Gabi Prisacariu spunea...

 Problema e ca ieri, am luat o pastila dimineata iar la 15 min alte doua, un fier cu acid folic si vit b si un debridat,prescris la gastro.am mancat si dupa am luat un probiotic tot de la gastro prescris.la 20 de min am chemat salvarea ca am crezut ca mor.am inceput sa ma incalzesc, sa transpir, numai puteam respira pana am inceput sa vomit si sa am diaree.am citit pe urma cand am fost ok ca dupa eutyrox doua ore nu se ia nimic.acum nu stiu daca de aceea mi a fost asa sau a fost reactia la eutyrox deoarece pe celelalte medicamente nu prea is reactii adverse.toate reactiile adverse avute le am gasit pe prospectul eutyrox ului.m am dus cu medicamentele la dr si ea mi a zis sa le iau pe rand pe toate cate o saptamana ca sa vad daca reactionez de la vreo unul...

Clar Isa Iordache  spunea...

Gabi Prisacariu Medicul ar fi trebuit sa iti spuna cum se administreaza Eutyrox-ul. Dupa ce il iei, nu mananci nimic si nu iei alte pastile timp de 30 de minute...

Gabi Prisacariu  spunea...

Da,,, ea mi a zis ca se ia pe stomacul gol dimineata dar cred ca a omis sa mi zica sa nu iau alte medicamente o perioada de timp.Mie ori de la asta mi a fost rau ori mi a mai zis ea pe urma ca ar putea fi si de la gramaj poate.Mi a dat 50 de mg.mi a zis sa administrez cate juma de pastiluta cand il incep iar...si sa testez celelelalte medicamente intai separat sa pot sa le elimin din ecuatie.

Clar Isa Iordache  spunea...

Ia cum ti -a spus atunci, dar lasa jumatatea aia d eora inainte s aiei orice altceva

Gabi Prisacariu  spunea...

Da, asa am sa fac! Multumesc Clar Isa Iordache pentru info si timp! Te pup cu drag!

Clar Isa Iordache spunea...

 Gabi Prisacariu Cu drag! 

Dorina Dumitrescu spunea...

 Fierul trebuie luat la 4 ore după Euthyrox.

Catalina Marinescu  spunea...

Iau Euthtrox de 27 de ani. Din experienta mea se absoarbe mai bine daca nu bei cafea si nu mananci nimic minim o ora. Suplimentele cu estrogen sau progesteron, chiar si naturiste, se iau la minim 4 -5 ore, deoarece blocheaza absorbtia. Exista varianta naturala, insa nu se comercializeaza in Romania si de afara se cumpara cu reteta. Daca ai avut acele palpitatii, posibil doza a fost prea mare. Pana se obisnuieste organismul, 2-3 saptamani, poti lua un sfert o zi, doua trei, apoi o jumatate o zi da, o zi un sfert. De obisnuit te vei obisnui cu el. Atentie mare, exista Thyroid Caps, dar nu contine hormon activ, deci nu substituie Euthyrox.

Benita spunea...

Nu voi înceta niciodată să împărtășesc această mărturie pentru că acum sunt o femeie complet fericită, am suferit peste 8 ani de căsnicie când nu am putut rămâne însărcinată pentru soțul meu, apoi am început să fiu disperată din cauza presiunii mamei mele în- legea, si o prietena de-a mea m-a indrumat catre dr. Dawn acuna care a ajutat-o, i-am explicat totul Dr. Dawn acuna pe Whatsapp si mi-a promis ca ma va ajuta, mi-a dat niste instructiuni care am facut totul perfect, scrisoarea de 3 saptamani ea mi-a cerut sa merg la spital la test spre surprinderea mea, doctorul a spus ca sunt insarcinata in 1 saptamana, dar chiar acum am copilul meu frumos, ea a ajutat si pe 3 prietene ale mele, totul datorita doctorului Dawn acuna, contactati-o pe Whatsapp daca aveti orice dificultate va asigur un rezultat perfect,
*Daca vrei sa ramai insarcinata.
*Dacă vrei să te reîntâlnești cu soțul tău.
*Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
*Dacă vrei să atragi un nou amant.
*Dacă ai nevoie de putere spirituală.
*Dacă vrei să reziste mult în pat.
*Dacă doriți să măriți dimensiunea penisului.
*Dacă doriți să opriți avortul spontan.și e.t.c.
Contactați-o Whatsapp: (+2348032246310)
E-mail ( dawnacuna314@gmail.com )

Loana spunea...

Soțul meu a cerut divorțul, dar cu ajutorul Dr. Dawn Acuna, eu și soțul meu trăim în pace, cu bucurie și fericire, Dr, Dawn acuna a ajutat-o ​​cu o vrajă de dragoste puternică care l-a făcut pe soțul meu să realizeze cât de specială sunt și acum mă tratează ca pe o regină și mă îmbrățișează toată noaptea, asta este ceea ce mi-am dorit vreodată de la soțul meu, datorită Dr. Dawn acuna, contact pe Whatsapp:{ +2348032246310 }
*Dacă vrei să te împaci cu iubitul tău.
*Dacă doriți ca plante medicinale să conceapă.
*Dacă vrei un inel magic.
*Dacă vrei să vindeci orice fel de boală.
*Dacă vrei să devii celebru în afacerea ta.
Si altii,
Îți promit 💯 la sută rezultat pozitiv, e sinceră, se ține mereu de cuvintele ei.

Tariff spunea...

Bună ziua, deoarece vrei să citești acest lucru, știi că problemele tale sunt rezolvate pe jumătate dacă poți lua măsuri în privința lor, deoarece este o femeie spirituală puternică, numită Dr. Dawn acuna, pe care am întâlnit-o citind un articol online, ea m-a ajutat cu un vraja care l-a readus pe sotul meu dupa ce sotul meu m-a parasit de peste 8 luni, ea a facut o vraja care m-a ajutat sa ramana insarcinata pentru sotul meu si acum avem 2 copii frumosi, acum viata mea de cuplu merge perfect bine, ce sa mai cer .... ai o problemă pe care vrei să o rezolvi?

*Daca vrei sa ramai insarcinata.
*Dacă vrei să te împaci cu soțul tău.
*Dacă trebuie să vindeci orice fel de boală.
*Dacă doriți să opriți avortul spontan.
Și mulți alții, zori acuna te va uimi cu marile ei Puteri. contactați-o pe whatsapp: {+2348032246310}
E-mail: { dawnacuna314@gmail.com }

Anonim spunea...

Nu am mai văzut un astfel de miracol în toată viața mea.
Soțul meu ne-a părăsit pe mine și pe băiatul meu de 5 ani timp de peste 9 luni,
Am fost atât de traumatizată și frustrată, din cauza dragostei pe care o am pentru soțul meu, am căutat ajutor din diferite locuri pentru a-l aduce înapoi la mine, dar nu a fost nicio diferență. Până când mama mi-a făcut cunoștință cu (DR DAWN), acest doctor mi-a promis că soțul meu se va întoarce la mine în 48 de ore după ce i-am explicat totul și, spre cea mai mare surpriză, soțul meu m-a sunat după 48 de ore și mă implora să iert. el că nu mă va mai părăsi niciodată, toate mulțumesc Dr. DAWN pentru că de peste 3 ani sunt fericită cu soțul meu și mă tratează ca pe o regină,
Contactați DR DAWN, dacă aveți orice fel de problemă.

*Pentru a-ți readuce iubitul.
*A IMPACA
*Pentru a ramane insarcinata
*PENTRU A VINDECA CANCERUL
*A SE răzbuna
*PENTRU A PROMOVĂ AFACEREA
*PENTRU A VOI ÎNAPOI BANI/PROPRIETATE
*PENTRU A VINDECA HIV/SIDA SAU ALTĂ BOLĂ.
Contactați-l: dawnacuna314@gmail.com
Whatsapp: +2349046229159

Anonim spunea...

După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am făcut tot posibilul pentru a schimba situația, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un vindecător spiritual. Dr DAWN mi-a salvat viața și căsnicia. acum am 3 copii. Sunt recunoscător Dr. DAWN și de aceea îmi las mărturia oricărei persoane care suferă de probleme conjugale și de fertilitate. E-mail de contact: dawnacuna314@gmail.com
Whatsapp:+2349046229159