vineri, 21 aprilie 2017

Infertilitatea – tratamente disponibile


Infertilitatea este o boala care preocupa intreaga lume si din pacate, potrivit statisticilor, astazi, mai mult de 25% dintre cuplurile din intreaga lume se confrunta cu aceasta problema ce priveste atat cuplurile in varsta, cat si pe cele tinere. Infertilitatea este definita ca fiind incapacitatea de a concepe un copil pe cale naturala. Printre factorii de risc se numara unele obiceiuri nu tocmai sanatoase, greseli din tinerete, malformatii congenitale, etc.
Dar, pentru fiecare problema exista si o solutie. Procedurile precum fertilizarea in vitro (FIV), donarea de ovule si maternitate surogat sunt singurele modalitati de rezolvare a problemei infertilitatii la nivel mondial.

Maternitatea surogat

  Asa cum aminteam, problema mamelor surogat este una mondiala, insa foarte putine tari Incearca sa o rezolve. Romania este una dintre acele tari unde maternitatea surogat este inca ilegala. Prin urmare, multi cetateni romani aleg sa mearga in tara vecina, Ucraina, pentru a apela la aceasta metoda. Ucraina este unul dintre putinele state ce sustin astfel de programe, ce sunt clar reglementate de lege. Maternitatea surogat este deja un fenomen raspandit In lume.
Potrivit statisticilor, aproximativ 4,5 milioane de cupluri se confrunta anual cu problema infertilitatii.Cauzele infertilitatii in cuplu pot fi multiple si diferite: probleme in ceea ce priveste mobilitatea si activitatea spermatozoizilor, tulburari de maturare si eliberare a ovocitelor, obstructia trompelor uterine (urmare a anexitelor, chlamidiei, endometriozei, avorturilor efectuate anterior), patologia uterului, incompatibilitati imunologice, etc.
Clinica de Medicina Reproductiva BioTexCom recomanda maternitatea surogat in cazul femeilor care nu pot concepe si purta in pantece un copil in mod natural. Ce presupune aceasta metoda? In laborator, ovulul se combina cu spermotozoidul (acesta poate fi, de asemenea, un ovul donat). In ziua a 5-a (aceasta este cea mai potrivita zi pentru transplantarea embrionului matur) este efectuat transferul: embrionul este implantat mamei surogat. Astfel, mama surogat poarta copilul in pantecul sau, dar din punct de vedere genetic, copilul este al parintilor biologici, ceea ce dovedeste si rezultatul testului ADN, care trebuie efectuat dupa nasterea copilului.
BioTexCom recomanda ca o astfel de metoda sa fie urmata doar In clinici controlate, legale, unde toate lucrurile coincid In conformitate cu reglementarile In vigoare. Este foarte important ca donatorii de ovocite sa fie atent selectati si sa li se faca examinarea medicala necesara (chiar inainte de a-i introduce In baza de date si de a Incepe programul). Mamele surogat trebuie supuse unui examen medical precum si psihologic care sa ateste faptul ca sunt pregatite sa participe la un astfel de program, dar si pentru a evita dificultatile ce pot aparea dupa nastere.

Cand treci de prima tinerete…

Donarea de ovule si maternitatea surogat sunt ideale pentru mamele trecute de prima tinerete, care isi doresc un copil dupa varsta de 40 de ani, iar conform statisticilor BioTexCom, aceste paciente sunt numeroase. Folosind ovule donate, femeile pot da nastere unui copil chiar si dupa 50-60 de ani. Procedura este urmatoarea: ovulele donatoare se combina cu spermatozoizii si dupa maturarea embrionului se implanteaza pacientei. Romania, astfel de programe sunt interzise, si, desi exista o multime de anunturi In care femeile se ofera ca mame surogat, va sfatuim sa nu faceti asta, ci sa cereti parerea specialistilor. Urmand calea de mai sus, nimeni nu va va putea asigura cu privire la sanatatea copilului.
In plus, nu veti sti nimic de starea de sanatate a acestei mame surogat, plus ca pot aparea foarte multe situatii neplacute precum santajul. Prin urmare, este important sa se apeleze numai la institutii medicale specializate In tratamentul infertilitatii si care lucreaza pe o baza legala. Infertilitatea nu este o condamnare. Alegeti clinica potrivita si bucurati-va de viata.

424 de comentarii:

1 – 200 din 424   Mai noi›   Cele mai noi»
Unknown spunea...

noi la fel am intimpinat probleme in conceperea unui copil.am fost diagnosticata cu insuficienta ovariana la 30 de ani..foarte distrusa,deoarece aceasta boala persista la femeile dupa 40 de ani.insistam la fiv cu ovule proprii,insa medicul ne-a zis ca avem sanse reduse de succes.Unica solutie era fiv cu ovule donate.Cum in Romania nu este nimic clar am analizat doua clinici din afara.Prima este Tomasov de la Zlin,Cehia,a doua Biotexcom,Kiev.Evident facem parte din clasa muncitoare cu venituri modeste,insa foarte mult ne doream un copil.Dupa pachetul de servicii ,preturi,dar si reusita clinicilor,am ramas la Biotexco,.Timpul de asteptare a durat vreo 3 luni si am reusit din prima sa ramin insarcinata,datorita medicilor de acolo.Sunt in luna a sasea de sarcina si asteptam gemeni.Suntem foarte fericiti si impliniti

Adina spunea...

Salutare, Si povestea mea este foarte agitata...
Incerc sa raman insarcinata de mai bine de 3 ani. Niciodata nu am luat
anticonceptionale si nu am facut nici un avort. La ultimul ecograf, mi s-a descoperit
un chist pe ovarul drept, iar in urma unei examinari pentru verificarea trompelor,
am descoperit ca o trompa nu e permeabila. Am facut interventie chirurgicala cu
laser pentru rezolvarea acestor probleme, insa tot nu puteam sa raman insarcinata si
singura posibilitate a ramas fertilizarea in vitro. Pentru fertilizare am mers la clinica
Biotexcom, pentru ca auzisem despre cazurile lor de succes si succesul pe care-l au chiar
si pe plan international. Acolo sunt medici de un profesionalism desavarsit!
Pe langa faptul ca au fost alaturi de mine in fiecare etapa a procedurii, mi-au dat
si sfaturi si intr-un fel mi-au oferit consiliere! A fost nevoie de 2 incerci in vitro si
multa rabdare, insa am ramas in sfarsit insarcinata! Abia astept sa devin mamica in
octombrie! Ma gandesc ca povestea mea va va inspira... Cu greu, dar intr-un final totul s-a terminat perfect.

Anonim spunea...

Felicitari! sa ai nota 10 la nastere.

Anonim spunea...

Cazul meu: varsta 30, vreo 2 ani de incercari nereusite, nu am luat niciodata anticonceptionale, insa maria-sa uterul are un aspect mai ciudat, usor subdimensionat (creste riscul de nastere prematura), ovare polichistice ca la carte, menstruatie complet haotica, RH negativ, trompa infundata pe toata lungimea ei (urmeaza interventia de laparoscopie in 3-4 sapt). Bonus: sot cu oligozoospermie. Urmeaza sa fac tratamentul injectabil ptr stimulare ovariana timp de 3 luni, dupa operatie. In caz de "ghinion de nesansa", ne pregatim sa scoatem 4-6000 euro din buzunar ptr FIV.

Georgetta spunea...

Infertilitatea este o problema care se poate rezolva prin mijloace medicale, mai greu sau mai usor."
uneori nu se rezolva, iar cele 5 cuvinte din ultima parte a frazei acopera un MUNTE de efort - pentru ca numai din punct de vedere financiar - o prima incercare costa mult prea mult pt puterile unui cuplu in Romania, si apoi daca rezultatul e negativ, dezamagirea si stressul de a incerca din nou , gasirea altor finante - uneori prietenii&familia sunt exclusi - sunt un efort mult prea demoralizator ... A se retine , nu e vorba de un moft, nu isi doresc copiii cu pielea blonda si ochii albastri, sau mai stiu eu ce,
"Un argument puternic ar insemna implicit si demonstratia ca este de dorit sa faci un copil in aceasta tara. Ceea ce…"

Ary spunea...

Le tin pumnii tuturor celor care incearca. N-as avea curajul sa ma spun la 3 avorturi, la modificarea trupului meu, la riscul de a naste un copil cu de 2 ori mai multe riscuri de BOLI DIN NASTERE (grave, nu banale raceli). Nu as face asta. Eu as opta pentru adoptie dar Nu toti sunt ca mine. Nu ma opun. Faci ce vrei cu trupul tau PE BANII TAI.
Succes tuturor.

Ilinca spunea...

Ary, sunt complet de acord cu tine. Perseverenta este importanta in lupta cu infertilitatea, dar trebuie fixate si limite. Iar adoptia este o solutie rela, desi nu facila, dupa cum bine spui.

Melania spunea...

O groaza de oameni pe care ii stiu au copii prin FIV cu ovule donate, se vede si pe strada din procentul mare de gemeni.
Iar niste cunoscuti au copil facut cu mama surogat in Ucraina, (clinica biotexcom, pare-se). Aia aventura, nu FIV care e un procedeu banal (cel putin cand merge).

Oana spunea...

si eu ma numar printre femeile care sufera de infertilitate. Am facut 6 IA fara reusita, am suferit de depresie si totusi am avut puterea sa o iau de la capat numai impinsa de dorinta de a avea un copil. Am facut doua FIV-uri cu ovule proprii si nu au reusit.. am faacut iar investigatie si mi-au spus ca rezerva ovariana e scazuta asa ca am mers la fiv cu ovule donate. Este trist ca statul nu ne sprijina si nu vrea sa vada ca suntem atat de multe, cum se face in alte tari.. Da, am avut noroc de niste cunoastinte care mi-au propus clinica din Ucraina, biotexcom. Datorita ei am acum bebe, are un anisor.

Raluca spunea...

Salut. puteti sa ma sfatuiti si pe mine o clinica buna ca sa fac fiv cu ov donate. Am auzit de cateva clinici, Zlin Cehia, Genesis Grecia, Biotexcom Ucraina... puteti sa ma indrumati si pe mine la ce clinica sa apelez. Fiv-ul cu ovo donate e ultima mea sansa.

Loredana spunea...

Sora mea, a ajuns la biotexcom ca ultima speranta. Asta in Ucraina. Si din cate stiu s-a purtat mai mult decat foarte profesional cu ea. Parca isi doreau intr-un anumit punct mai mult ca sora mea sa aiba aceasta un copil.

Onica Cosmina spunea...

Recomand cu toata increderea. Cea mai buna prietena a mea a nascut acolo. Nu stiu sa spun costurile pentru ca depind de pachetele alese, adica iti alegi pachetul (sunt 4 pachete care include de la un ciclu fiv pana la 5 cicluri fiv si rambursarea banilor in caz de esec si tracerea de la fiv la mama surogat).. Pritena mea a avut success din prima incercare. Clinica asta are cea mai mare rata de succes din Europa. Eu zic ca in situatiile astea nu e cazul sa ne uitam la bani, ci sa mergem pe ce e mai bun si mai sigur.

Raluca spunea...

va multumesc mult pentru raspunsuri. si daca mai aveti info, cat de mici ar fi, va rog sa le scrieti, sunt de real ajutor in aceasta situatie

cry spunea...

Foarte interesant si ma bucur ca a atins subiectele pe care alti medici nu prea au cunostintele necesare sa le abordeze. Ma bucur pentru voi ca ati obtinut sau sunteti pe calea cea buna si curand va veni si la voi bebele.

Emi spunea...

Loredana, poti sa intrebi ce a luat sora ta pentrut stimulare ? Cate ovule au recoltat si cati embrioni au obtinut dupa fertilizare?

Laura spunea...

Buna, eu fac tratament de stimulare pe baza protocolului lung cu Puregon si Gonal F conformf prescrierii medicului. Dar am dureri foarte mari si slabiciuni de la injectiile subcutanate Gonal F. Medicul mi-a spus ca e norml sa s fie asa si nu imi va fi de loc usor. Cine a mai trecut prin asa tratament de stimulare spuneti-mi va rog daca ati avut si voi asa simptome.?

Emi spunea...

Uitase-m sa intreb, ce varsta are sora ta? Desigur fiecare caz difera de la persoana la pers dar sunt unele date care arata un anumit tipar.

Gina spunea...

Buna. Te inteleg perfect Laura, pentru ca am trecut si eu prin asa ceva. Tratamentul de stimulare nu e ata de usor de facut, bine ca aici depinde de caz dar pentru mine nu a fost foarte usor. Eu ma simteam foarte, foarte rau de la estrogen (cycloprginova) cand mi l-a administrat pt FIV cu congelate. Ma durea capul, burta, aveam ameteli. Dar a trecut pe parcurs.

Lia spunea...

Eu ma gandesc sa te intreb de costuri... costul unei proceduri pe mine m-a dus la aproximtiv 3000 de euro (stimulare monotorizare si et) dar au mai fosc si cheltuieli peste..

Loredana spunea...

A reusit din prima cu donate, find singura sansa pt ca a intrat la menopauza de la 26 de ani...
A avut 6 foliculi,toti buni. S-au fertilizat 4 (cu icsi), au ajuns 2 la stadiul de blastocyst. Pentru a fi mai sigura stiu ca le-a facut si o analiza cromozomiala (pgs) in urma careia a ramas un singur embrion 100% sanatos. Intr-un final a implantat unul singur.

Loredana spunea...

Scuze de raspunsul intarziat.

Loredana spunea...

Costul de tratament variaza de la pachet la pachet. Din cate tin minte exista 4 pachete de servicii: Succes garantat- 5 cicluri FIV cu ovocite donate si restituirea banilor in caz de tratament inefectiv, Dublu - 2 cicluri FIV cu ovocite donate, Economic - un ciclu FIV cu ovocite donate, Ideal (un fel de pachet VIP, pachet VIP au doar la surogat) - si include recerea de la FIV cu ovocite donate la programul de Surogat gestational fara pierderea de bani.
Trebuie sa adaug ca in cadrul acestor pachete intra toate costurile de transport (masina sau avion) si pe cele de cazare la hotel. Sora spunea ca clinica i-a oferit si un traducator ca sa fie ok cu limba. Ea cunoaste perfect engleza dar ei spuneau ca aceasta tot intra in costurile pachetului ales. Tin sa mentionez ca contractul si toate cele necesare sunt in ro.

Bianca spunea...

Buna, eu rar scriu pe asa forumuri, sau comentarii, ma rog.. ma rusinez cumva sa scriu pe forumuri (nu-mi pot depasi timiditatea nici in mediul online) totusi, urmaresc acest blog pentru ca gasesc informatii utile si pe voi...
Nu vreau acum sa pledez petru cauza acestei clinici, Biotexcom careia ii datorez multe si care a provocat sa vina si la mine MINUNEA.
De aceea, pentru cele interesate de diferite informatii preliminare, va spun ca aceasta clinica are profil de FB, unde sunt puse o multime de informatii despre ei, aici, (si nu numai aici) tin legatura cu pacientele, tot aici va puteti imprieteni cu paciente acestei clinici carora sa le cereti pareri.

Anonim spunea...

Sanatate si copilasi frumosi tuturor

Oana spunea...

bianca, iti multumesc din suflet pentru recomandare. am fost la doamna doctor elena mozgovaia si s-a lasat cu bebe. Va recomand si eu la randul meu cu tot sufletul si cu toata increderea. clinica se numeste biotexcom si este in ucraina. sunt extrem de profesionisti, de la fetele de la receptie pana la asistente si medici. si unde mai pui ca este un spatiu foarte primitor si curat. multa sanatate si bafta viitoarelor mamici. revin cu noi informatii dupa ce o sa nasc tot cu doamna doctor mozgovaia.

Anonim spunea...


imi pare rau dar eu nu pot fi total de acord cu voi. Eu am fost acolo pentru un fiv si am ramas profund dezamagita de ceea ce am vazut. Era galagie, pe coridoare, in sala de asteptare haos, doamna medic nici nu se uita la noi cand vorbea cu noi, asa de parca nu i-am fi fost interesanti, eram inscrisi la o ora, a trebuit sa asteptam o ora si jumate pana am ajuns, medicul a motivat ca sunt prea multe cupluri si nu reuseste cu toti... intr-un final am clarificat, am vorbit cu coordonatorul nostru si am schimbat medicul si apoi a fost totul ok. Acum sunt in luna 6.

Mirela spunea...

Pai de ce doamna esti dezamagita, esti in a 6-a luna, sa dea Dumnezeu sa fie ok pana la sfarsit si sa nasti bine.. care-i faza, doar ca galagia a fost mare?

Oana spunea...

Intelegi, eu cand am venit la aceasta clinica nu ma asteptam sa vad sa galagie, imbulzeala... eu sunt o fire asa mai distrasa, im iplace singuratatea, nu imbulzeala si galagia...

Sanda spunea...

clinica Biotexcom nu a fost deloc asa cum m-am asteptat din nici un punct de vedere. inca de cand am ajuns am fost lasati cateva ore prin receptie si nimeni nu avea habar de noi. erau foarte multe cupluri alolo, poate asta era motivul dar... sunt coordonatori romani, adica cunoasc limba romana si ajuta cuplurile romane dar ea tot s-a lasat asteptata. Cazarea la ei e la hotel, exista hotele de diferite stele, dat fiindca hotelul e inclus in suma pachetului, hotelul/cazarea oferita depinde de pachetul ales, daca e vip atunci de 5 stle. Noi am avut un hotel de 4 stele dar vreau sa spun ca acolo asa de multa lume era(mai multi din italia si erau si cupluri din SUA) de parca aveai impresia ca mai mult hostel decat hotel, organizau serile lor, cereau mancare italiana, sa schimbe meniul.. pe coridoare copii care se joaca, palansete de prunci.. in clinica la fel..
sunt ffff multe de spus credeti-ma este un haos total acolo si nu este nimik din ce vi se spune in romania. nu contest priceperea si pregatirea doctorilor sau calitatea laboratorului. ceea ce este cel mai graveste este ca iti spune una, ca e super, liniste, totul se face foarte repedee dar cand ajungi pe loc trebuie sa astepti ore bune pana se uita la tine..

carolina spunea...

buna, si eu trebuie sa-mi fac fertilizare in vitro. cine a mai reusit la fiv va rog mult sa-mi scrieti, eu mi-am facut programare la dr Iulia Kotlik de la clinica biotexcom din kiev

Anonim spunea...


buna Loredana. m-ar interesa si cat costa totul la biotexcom fertilizare plus analize

Isabelaisa spunea...

Pentru ca ma confrunt cu infertilitatea si nu pot avea copii fara ajutorul tehnicilor medicale moderne, am hotarat sa incerc FIV la biotexcom, cu dr. Elena Mozgovaia. Mai e cineva in situatia aceasta pe aici...cum evolueaza lucrurile?

Anonim spunea...

Succese la toate! Sa dea D-zeu sa fie bine!

Victoria spunea...

Aud tot mai des pe aici ca nu va place la acea clinica ca e galagie si e imbulzeala.. ar trebui sa va bucurati ca e galagie si imbulzeala fiindca asta da dovada ca clinica nu e una escroaca sa ia banii si peste cateva zile sa dispara, mai sunt si de astea, nu va mirati, eu chiar peste una de asta am dat.. si ica ceva important e ca daca sunt plansete de copii inseamna ca au succes, ce vreti intr-o cliica de reproducere sa nu se auda nici un planset de copil sau sa fie liniste ca in mormant?...

Sanda spunea...

Pai, Victoria, nu ca sa fie liniste ca in mormant da macar putina ca e insuportabil asa.. toti plang, aia din hotel isi fac tribul lor, in clinica nu se intelege care si de unde... eu sunt deprinsa cu ordine si imi place ca sa stiu dinainte ce se va intampla, sa controlez eu situatia, da aici nu o pot controla si ma pune in garda

Teo spunea...


Dragele mele,am o mare intrebare pt voi.Am o perioada,destul de lunga in timp, de cand ma tot chinui sa raman insarcinata si nu pot. Am facut 2 fiv-uri la o chinica din Romania, nu stiu daca mai are rost sa mai pierd timpul si banii sa mai incerc inca.. de tratamente nici nu mai vorbesc: si de alea traditionale si netraditionale. Da chiar inainte de ultimul fiv am facut homoterapie genetica ca am auzit ca e o metoda revolutionara care ajuta garantat... din pacate in cazul nostru nu a fost asa cum se promite :(

Anonim spunea...

Buna. Imi pare ff rau pentrunoi am aut o istorie asemanatoare. Dupa un an de casatorie oficiala, am inceput sa nu ne protejam ca sa avem bebe. Tin sa remarc ca eram impreuna de 6 ani. Da bebele nu dorea a vina. Am facut si noi diverse tratamente dar fara rezultat. Dupa atata esec am hotarat sa facem o investigatie medicala ca sa vedem care-i treaba si cine e problema. Din pacate mi-u spus ca am insuficiență ovariana prematura. Doctorul mi-a propus un tratament dar sub semnul intrebarii, adica nu a dat garantie ca o sa ajute, l-am facut si pe ala dar intr-adevar nu a ajutat si noi am ramas iar cu sperantele spulberate. Cu parere de bine pe noi niste prieteni de-a familiei ne-au sfatuit sa mergem in Ucraina ca este o clinica foarte buna de reproducere Biotexcom, ei acolo facuse fertilizare in vitro cu ovocite donate si spuneau ca vin cupluri din toata lumea si rezultatul e garantat. Intradevar, noi am fost ne-au primit super bine, am facut acolo si noi trataentul cu ovocite donate si acum avem un bebe cu care ne mandrim. Sa vezi ca totul va fi bine. La mine este. Noi am trecut peste. Curand bebele nostru implineste un an. Doamne ajuta si nu te descuraja!

Teo spunea...

Dragele mele, eu in asteptarea si dorinta asta a mea „nebuna” simt ca deja imi sufoc si sotul da bebele tot nu mai vrea sa vina.. si uite cam toate incercarile melle to raman asa fara succes. Acum ama inceput sa sa ma plimb mai mult, simt ca de altfel simt ca innebunesc, si mai fac si teste da stiu ca ele vor fi negative :(, da le fac, mo rog poate cumva ceva s-a schimba dar cu parere de rau e infertilitate, si minuni nu se intampla...
Dimineata m-a sunat o amica care, evident, tocmai a aflat ca a ramas gravida. M-am bucurat mult pentru ea, da totodata m-am si intristat ca eu nu voi fi in situatia ei niciodata, ea facuse vreo 3 luni tratament cu antibiotice pentru o raceala mai veche netratata cum trebuie si care si-a lasat amprenta pe trompele ei. Doctorii i-au zis ca pot sa-i scoata trompa cu pricina sau sa incerce cu antibiotice. Si uite ca, nu numai ca a scapat de probleme, ba chiar a si reusit, si pe cale naturala. Ce bravo... Eu... inca mai astept. Da uite acu nu demult am auzit de o clinica de reproducere din Ucraina, se numeste BiotexCom si uite ma gandesc sa incerc acolo, ca daca mai astept asa imbatranesc si tot fara bebe raman? Din cate am vazut pe site-ul lor e fain, au cateva pachete in care se includ toate serviciile, tratamentul si evident, mancarea, cazarea ba chiar si un telefon cu nr ca sa poti comunica, asa ca, de ce nu. Da sa incerc.. Voi ce ziceti? Ati mai fost cineva pe acolo? Va pupacesc si astept raspuns.

Angelica spunea...

Buna ! Vreau să vă împărtăsesc si voua , pentru a va da un motiv de a merge mai departe voua, fetelor suferinde de infertilitate si care va doriti macar un copilas, minunata veste ca SUNT INSARCINATA !!!! Azi am aflat, in prima zi de întârziere.. .dupa atatia ani de fiv-uri esuate si de tratamente inutile in care imi puneam toate sperantele si ma dezamageau pe zi ce trece. Incerc sa va spun care a fost " reteta" - ca asta vreti sa stiti, nu? ...desi poate fi orice...si poate ca ACUM a fost "timpul meu. Am adenomiom de aprox. 6 cm ( e o forma de chist endometriozic in plin peretele uterin), motiv pentru care chiar in ziua programată a operației, doctorul meu a avut inspiratia sa o anuleze deoarece era foarte riscant sa-mi pierd uterul, asa ca mi-a indicat FIV ul. Am avut 2 embriotransferuri esuate ( ultimul la sf. lui noiembrie 2016) din motive " neelucidate"...blastocistii perfecti, cate 2 o data, endometrul perfect...cauza posibila...chistul si substanțele secretate de el ! Timpul ma presa...am 35 si de acum rezerva ovariana urma sa scada... bani nu mai aveam pt "n" FIV- uri, asa ca trebuia sa iau o decizie repede...trebuia sa ma operez ! Am decis sa- mi limpezesc mintea si sa lupt cu toate armele...am 6 luni ( de cand ma pregateam pt. FIV) de cand nu mai mănânc nimic dulce, fara pâine, nimic cu grau, carne doar de curte ( i-am mâncat toate găinile maica-mii :D) si peste, fara carne rosie, multe salate, avocado, broccoli.. .ce mai citisem si eu una, alta...Credeti-ma ca am preferat sa nu prea mănânc uneori decat sa mănânc ce nu trebuia. La nunti am cerut din timp meniu vegetarian. Lactate doar de capra, ouă doar din curtea mamei, soacrei... Si tot regimul dintr-o data.. am zis ca pana nu voi avea un copil, asta o sa mănânc! Am si slăbit cu ocazia asta si o fi ajutat si asta din cate am citit, desi nu eram plinuta nici inainte. După esecurile cuprimul și al doilea FIV , am zis să încerc să fac ce ma taie capul pentru a reusi....ma ardea dorinta de un copil al nostru de peste un an si jumatate. Cu ovulatia cred ca stateam ok, iar sotul era asa si-asa dar parerea medicului a fost ca nu are nevoie el de nimic. Apoi am văzut informatiile de la clinica biotexcom, si ca toti cei care se trateaza acolo au copii asa ca am zis hai sa incercam acolo, fiindca tot ce am facut pana acum nu au adus minuna, da noi ne doream foarte mult un copil, uite ca am fost acolo, am luat un pachet unde inclute tratament cu fiv cu ov donate și restituirea banilor.
După primul nostru tratament cu ovule donate S-A ȘI ÎNTÂMPLAT MINUNEA.
Acum avem ceva ce, dupa spusele doctorului meu drag, pare o sarcina gemelara si avem o profundă recunostintă fata de medicii de acolo si de Dumnezeu, o profunda iubire fata de toti cei dragi si o profundă pofta de viata . Sa dea Dumnezeu sa fie bine! Va multumesc ca ati citit atata " roman", sper doar ca poate prin asta voi ajuta pe cineva ! Sa dea Dumnezeu sa va împliniti visul cel mai mare!

Delia spunea...

Felicitări si mulțumim pt. postarea ta , da ne încurajează foarte mult astfel de experiențe, mai ales ca uneori suntem la capătul puterilor. Sarcina ușoară si multă sănătate

Cristina spunea...

buna! ma numesc cristina si am 29 de ani....aproximativ acum 5 ani am facut o mare greseala:( am facut un avort.....m-am casatorit acum 6 luni si nu am reusit sa raman insarcinata...cel mai mult pe lume imi doresc un copil.......si nu reusesc sa am...care sunt motivele pentru care nu pot avea un copil? va rog din suflet ajutati-ma...sunt disperata. ma macina gandul ca nu pot avea copii niciodata:((

Anonim spunea...

imi pare rau pt tine si din cat stiu foarte multe femei dupa ce au avortat au putut sa aiba copii in viitor...bineinteles depinde si de organismul fiecaruia, dar medicina nu sta pe loc, evolueaza si ai toate sansela sa ramai insarcinata, prin fiv, fiv cu ovocite donate, sau mama surogat. Eu am auzit o clinica unde rata succestului e foarte mare si e mai ieftin comparativ cu alte clinici. Aceasta se afla in Ucraina, Kiev si se numeste Biotexcom, daca nu gresesc..
da, da, biotexcom..

Anonim spunea...

alte persoane nu stiu cum sa faca ca sa ramana gravide si sa poata duce sarcina pana la cap iar tu asa de bine te-ai gandit si ai facut avort ... sa-ti fie rusine...

Cristina spunea...

as vrea sa stiu cum iti poti permite sa spui asa ceva stii macar ce inseamna pt ofemeie sa ia o asemenea decizie???nu prea cred asa ca inainte de a gandi superficial gandeste pt ca nu se stie niciodata ce ne aduce viitorul!! e lucru cel mai urat care se poate intampla dar asta nu ne da dreptul sai judecam pe alti fara sa stim din ce cauza au ajuns la o asa decizie..oricum se stie toti sunt destepti si stiu sa arate cu degetul cand nu sunt ei cei care sufera

Federica spunea...

Draga imi pare ft rau si eu la fel am patzit si acum nu pot sa am copii. eu cred ca am dacut un pacar ft mare.. de de aia Dumnezeu se razbuna pe mine de aia ca nu am pastrat copilul.acum sunt sterila si unica solutie e sa fac tratament cu ovule donate. aici n Romania nu pot face asta da peste hotare nu toate clinicile au ovule ok.... voi unde a-ti fost? La ce clinica?

Anonim spunea...

Am citit studii legate de acest subiect, si ceea ce au scos in evidenta este faptul ca in momentul in care un om se gandeste ca nu poate face un lucru si alimenteaza acest gand cu foarte multa energie in fiecare se intampla, de ce nu va schibati un pic modul de a gandi pozitiv ca puteti avea copii, sa consultati un medic ginecolog specialist in fertilizare si planing familiar, sa alimentati acel gand de conceptie bun pozitiv nu negativ, Suntem ceea ce gandim in loc sa va macine gandul ca nu puteti, gandtiva pot, am imaginativa acel moment. Poate credeti ca vb baliverne , cititi studi si poate veti intelege ca dorinta de a avea , de a va imagina de a consulta un specialist va ajuta mult mai mult decat suferinta si nefericire. Si... din fericire mai sunt si clinici de reproducere unde va pot ajuta;
cu respect, va salut.

Monica spunea...

Buna. Eu am fost cam in aceea-si situatie ca si voi. Am facut un avort in tinerete, aveam 20 de ani si iubitul meu 21, eram studenti si nu esram pregatiti nici financiar si nici moral ca sa avem copil si uite dupa acest avort nu am mai ramas insarcinata. Acum sunt casatorita, am un job care imi place, si ne dorim nespus de mult copii dar din pacate medicul a facut avortul a lasat fragmente in urma sa. Evident tratamentele facute de mne nu au avut efect. Am decis sa recurgem la mama surogat dar aici n Romania am avut o experienta foarte urata si deja eram dejamagiti, ne trecuse pofta, sa spun asa... noroc de noi ca am dat peste un cupl u care au trecut cam prin asa experienta ca si noi si ne-au sfatuit ca sa mergem la clinica Biotexcom din Kiev. Da... acolo si e pusa la punc legea cu mama surogat.. spre mirarea noastra totul a decurs cat se poate de usor ba chiar u si traducator ca sa fie mai usoara conversatia. Asteptam cu nerabdare sa vina fetita noastra pe lume. Mama e in a 8-a luna.

Savinia spunea...

voiam sa va intreb daca a facut cineva FIV la clinica biotexcom, kiev. Am gasit experiente pe forumuri da vreau mai multe pareri.vreau sa imi fac o parere despre ea.

Lara spunea...

Buna, eu am fost la Kiev, Biotexcom si am ramas foarte impresionata. prima consultatie este gratuita, medicii sunt foarte buni, iar pretul pachetului este fix, asa ca nu sunt costuri ascunse asa cum se practica pe la mai toate clinicile de profil.

RalucaIoana spunea...

La Biotexcom, Kiev preturile sunt avantajoase si din experienta mai multor femei, incercarile au dat roade.

Ana Maria spunea...

Incerc sa raman insarcinata de mai bine de doi ani. Niciodata nu am luat anticonceptionale si nu am facut nici un avort. La ultimul ecograf, mi s-a descoperit un chist pe ovarul drept, iar in urma unei examinari pentru verificarea trompelor, am descoperit ca o trompa nu e permeabila. Am facut interventie chirurgicala cu laser pentru rezolvarea acestor probleme, insa tot nu puteam sa raman insarcinata si singura posibilitate a ramas fertilizarea in vitro. Pentru fertilizare am mers la clinica Biotexcom, pentru ca auzisem despre cazurile lor de succes si succesul pe care-l au chiar si pe plan international. Procedura am facut-o cu medici deosebiti si de un profesionalism desavarsit! Pe langa faptul ca au fost alaturi de mine in fiecare etapa a procedurii, mi-au dat si sfaturi si intr-un fel mi-au oferit consiliere! A fost nevoie de 2 incerci in vitro si multa rabdare, insa am ramas in sfarsit insarcinata! Abia astept sa devin mamica in noiembrie! Nu as fi reusit fara ei de care le sunt recunoscatoare pentru totdeauna!

Adinuta spunea...

Buna fetelor, Oaau. Voiam sa mai palavragesc cu cateva din voi care ati facut fiv la Biotexcom. Eu incep de sambata tratamentul. Abia mi-a dat schema.

Linda spunea...

Buna fetelor,
Ma bucur sa vad ca exista astfel de articole explicite unde putem si noi impartasi idei, pareri, etc. Si eu tot catre Biotexcom m-am orientat si incep tratamentul de azi.
Adinuta, la ce doctor esti si cum ti se pare pana acum clinica? Eu incep de azi sa fac Gonal.

Adinuta spunea...

Hi hi, azi am fost si eu, dar am avut consultatie initiala, si mi-a facut schema. Eu am protocol lung. Incep de sambata ziua 21 cu ceva de inhibare se numeste Gonapeptyl si fac in fiecare seara jumate din seringa. Merg la doamna Iulia Kotlik. Ea mi-a facut o impresie foarte buna desi ne-am vazut de 3 ori.
Despre clinica am niste lucruri negative la adresa lor, legat de organizare, dar nu vreau sa ma enervez macar acum cand incep protocolul. :)))
Azi am fost la 8:00 asa cum stabilisem cu ei. Am intrat la asistenta la 8:20. Asta pentru ca am insistat si le-am luat la intrebari, altfel stateam mai mult. Am iesit din clinica la 10:30. Pentru ca dupa ce am terminat cu asistenta a trebuit sa mai stau dupa alte persoane pana sa intru la medic. desi aveam programare. Se pare ca indiferent cati bani platim asta cu organizarea e f proasta, nu stiu, poate la mine a fost asa.
Ah si dupa ce am plecat am constatat ca au uitat sa ne faca cardul...Am sunat si au zis ca data viitoare ni-l face.

Linda spunea...

Hey Adinuta,
Wooow, si eu sunt tot la acest medic sunt- o minune de om. Legat de organizare...da, stiu despre ce vorbesti ca de asta te-am si intrebat. Eu intr-o zi am stat 6 ore (dintre care doar 1 ora maxim in cabinete, restul pe la usi) in clinica tot din cauza organizarii proaste, de imi iesea fum pe urechi...:) Si asteptarile mele erau foarte mari tinand cont de preturile practicate, dar..din pacate nu e chiar asa. Singurul motiv pentru care raman la clinica sunt doctorii, altfel nu as ezita o secunda sa caut alta clinica.

Cornelia spunea...

Tot azi am fost si eu, cred ca am ajuns pe la un 10.30 mi-au recoltat sange pentru dozarile hormonale de ziua 1-2 si urmatoarea vizita o sa fie vineri pe 13 nov. Incep din seara asta sa fac Gonal si am mari emotii, mi-e frica sa nu fac hiperstimulare (am ovare micropolichistice si am inteles ca exista riscuri destul de mari)

Beatrice spunea...

Eu am pierdut destul timp din cauza lipsei de organizare si documentare, ca sa imi fac pechetu de doc pentru fiv, dar Slava Domnului ca am terminat cu dosarul si tot ce insemna hartii.

Adinuta spunea...

Azi una din fetele de la receptie nici nu m-a bagat in seama, ceea ce mi se pare o totala lipsa de profesionalism dar... cum spuneam si mai sus sper la cat mai putine interactiuni cu ele si la cat mai multe cu Dna Doctor.

Adinuta spunea...

Te mai tin la curent cu ce mai fac pe la ei, ca sa stii ce te asteapta :p

Linda spunea...

Mult success iti doresc la randul meu, sa ne ajute Dumnezeu sa ne indeplinim marea dorinta! :)

Adinuta spunea...

Ce tare! Da, sa stii ca eu fac gura sa nu stau ca fraiera pe la usi. deja am bagat sperietii in alea pe acolo. Pana mea nu mi se pare corect. Platesc bani buni si imi doresc sa ma trateze cu respect. daca ma cheama la ora x atunci sa fie si ele gata.

Linda spunea...

Am o intrebare ai facut cumva histeroscopie inainte de fiv? Si mai zi-mi te rog daca iei ceva vitamine in afara de acid folic.

Crina spunea...

Eu am 31 de ani, sotul 37. La noi toate analizele au fost relativ ok, pb noastra este numarul extrem de mic de "inotatori", din pacate nu se stie cauza si iarasi nu am mai vrut sa pierdem timp cu diverse tratamente care ar fi functionat sau nu...

Linda spunea...

Amh-ul meu era de vreo 11, cred ca din cauza micropolichisticelor. Legat de amh-ul tau, eu zic ca esti in siguranta din moment ce ai inceput deja tratament, Doamne ajuta sa raspunzi bine la el.Apropo, stii ca poti si tu sa faci vitrificare, nu?

Adinuta spunea...

Nu iau deocamdata nicio vitamina, nimic in afara de Gonal.

Linda spunea...

Eu am facut aici la bucuresti multe analize, unele pe abonament chiar. Mai putin cariotip genetic ambii parteneri, care l-am facut undeva prin februarie anul asta si nu trebuie sa repet. Si in timp am mai facut cele de trobofilie , pt ca am 5 mutatii descoperite. dar asta in urma cu un an.

Linda spunea...

Da, am uitat sa-ti spun, acum iau vitamine la greu , de fapt iau de 3 ani acid folic, femibion, aspenter (asta e pt problema mea de trombofilie).

Crina spunea...

Eu la fel ca voi sufer de infertilitate. Vrem si noi sa facem fiv in kiev. Sper din suflet sa reusim. Al meu nu are probleme deloc cu sperma. Totul e ok, dar eu am avut 2 sarcini pierdute fara a sti cauza si inca una extrauterina , am pierdut o trompa si cealalta nu prea vrea sa mearga, Asta e motivul pentru care am ajuns la FIV. Iubitul meu ia profertil pt barbati si in 2 luni i sau imbunatatit f mult analizele.

Linda spunea...

Eu am asa...ca o fobie de anestezia generala. La mine prind destul de greu anesteziile ca sunt o fana infocata a cafelei si ma gandesc tot timpul ca daca nu prinde anestezia bine si o sa ma doara si nu o sa pot sa-i spun alora ca ma doare...? Stiu, poate parea infantil ce spun eu, dar de asta mie- frica.. :))La voi cum a fost anestezia? dupa cat timp ti-ai revenit? Ati "visat" ceva? Ati simtit ceva? :)

Adinuta spunea...

Si eu sper sa reusim, ar fi o mare realizare pentru fiecare dintre noi. Din pacate vad din ce in ce mai multe cupluri afectate de infertilitate din diverse motive si noi toti cei care am optat pentru FIV, ar trebui sa ne simtim norocosi ca putem macar sa incercam asta. Daca ar inventa astia o procedura cu 110% sansa de succes, ar fi minunat dar si fivul asta unde il fac eu, are pana in 80-90% rata, in functie de fiecaru cuplu.
Iti tin pumnii stransi sa raspunzi bine la toate tratamentele.

Linda spunea...

Doamna si eu am avut senzatia ca la mine nu prinde anestezia. Dar nu-i chiar asa. Baga ei doza care trebuie sa nu simti nimic. Eu m-am trezit imediat ce incercau sa ma mute de pe masa de operatie pe un pat cu care sa ma transporte. A fost ca un somn usor, nu am avuzit nimic, nu am visat nimic. Dar stiam exact unde sunt si de ce cand m-am trezit. Ba chiar i-am ghidat pe brancardieri sa ma duca la salon unde ma astepta al meu, f speriat! sic
Eu daca mai fac 2 anestezii incepe sa-mi placa si nu exagerez. hohot E un pic stresant cand pregatesc doamnele totul pana iti baga anestezia. Si mai degraba m-a enervat branula dupa.
In ziua punctiei nu cred ca bei si mananci nimic. Eu am avut interzis. Ah si mai pune lapte peste cafea ca cica mai putina cafea ajuta sa fie mai de calitate ovocitele. Eu beau 2 degete pe fundul canii si inca 3 peste pun lapte. Am renuntat la a doua si a 3-a cafea de mai bine de 2 luni.

Linda spunea...

Pfiu, Multumesc Linda pentru sfat, m-ai mai linistit putin cu anestezia si multumesc mult pentru ideea laptelui peste cafea. Eu pana acum puneam 1 deget de lapte si 3-4 de cafea dar acum ca mi-ai zis, cred ca o sa le inversez

Oxana spunea...

Buna fetele, scriu aici pentru ca ma gandesc ca unele dintre voi poate ati trecut prin aceleasi probleme. De mai bine de 2 ani de zile ma chinui cu sotul meu sa avem si noi un bebic dar Doamne-Doamne nu ne ajuta... asa ca trebuie sa apelam la FIV. si aici vine rugamintea, puteti sa imi recomandati o clinica sau medici priceputi in asa ceva ? sau sa mi povestiti umpic experientele voaste ? sunt cam speriata si as vrea sa ma linistesc….

Ioana Oprescu spunea...

Buna, Anyta, si eu am avut aceiasi problema, noi ne am chinuit 3 ani de zile pentru un bebe asa ca a trebuit sa apleam la FIV. acum am un baietel minunat. Am fost la clinica Biotexcom care se afla in Kiev, care ti-a recomand cu drag. E o clinica cu medici ff buni, amabili, care au grija de tine, iti explica, sunt OAMENI in adevaratul sens al cuvantului!! Iti recomand sa cauti si sa mergi intracolo. Doamne ajuta sa fie bine si pentru tine!! Iti tin pumnii!!

Nino spunea...

Buna! Eu voi merge pentru consultatie in noiembrie. Tot aici vreau sa incep si tratamentul FIV cu ovule donate. La telefon am aflat ca pretul este foarte ok, sunt cateva pachete (mai exact 4 patru la numar) si ceea ce bucura este ca e all inclusive, (si consultatii si cazare, tratament etc, in afara de pretul biletului la aviot, asta mi se pare evident) se pare un pret bun fata de ce exista pe piata la noi, mai ales ca include tot, plus ca si medicii sunt foarte buni.

Anonim spunea...

Asa cum v-am spus intr-o postare anterioara saptamana asta am fost la biotexcom pentru consultatie. Prima impresie este buna, in sensul ca specialistul care m-a consultat, D-na Dr Elena Mozgovaia, pare foarte bine pregatita si mi-a explicat in detaliu toti pasii procedurii. Problema este ca mi-a descoperit un polip si trebuie ca mai intai sa curatam uterul inainte de a incepe procedura FIV, urmand sa merg peste doua saptamani pentru histeroscopie. Am toata increderea acum, dupa prima vizita, ca cei de la Biotexcom vor face tot ce le sta in putinta pentru a ma ajuta. In plus fata de asta, spitalul, fizic, arata foarte bine atat in exterior cat si in interior si este foarte curat. Asistenta nu prea vorbeste foarte bine engleza, insa e tare draguta si atenta si pana la urma ne-am inteles. Cam asta dupa prima vizita.

Roxana spunea...

Buna ziua fetelor,
Eu sunt din Galati
Am facut anul trecut un FIV cu ovo donate in Spania care a fost semireusit. La un Beta foarte mic s-a oprit din evolutie- sunt mai multe de povestit.
De cateva luni cochetez cu ideea de a merge la Biotexcom dar parce de fiecare data s-a ivit cate veva (un deces in familie, certif inmatriculare pierdut, etc); Am discutat pe mail cu dna Doctor Diana si urmeaza sa mergem saptamanile urmatoare.
La prima ecografie ti-a spus daca trebuie histeroscopie sau nu?
Cand e de preferat sa ajungi la prima consultatie: inainte sau dupa CM?
in Spania ma chemau pentru histeroscopie (fara sa-mi indice ei - cerusem eu pentru ca endometru era destul de mic in perioada ovulatiei) inainte cu 2-3 zile de CM (lucru care ma deprima, pentru mine fiecare luna este o speranta ca se poate intampla natural; s-a mai intamplat in urma cu 3 ani);
Oricum - doresc la Biotexcom sa fac al doilea FIV dar pentru ca e o clinica cu mult mai transparenta si are medici buni si ov din cate am inteles sunt proaspete si de cea mai inalta calitate.
Am uitat sa va spun - am 41 ani; sunt intr-o lupta cu timpul; simt ca mi-am mai deschis sufletul unor persoane care au acelasi vis!

Marina spunea...

Bun gasit, Roxana!
Iau pe rand intrebarile tale. La prima consultatie mi-a spus ca este nevoie de histeroscopie. Pentru consultatia FIV mi-au spus ca este de preferat sa vin la monitorizare in ziua a 2-a sau a 3-a de menstruatie. Acest lucru depinde de fluxul menstruatiei, trebuie sa fie un flux mai mare si acest lucru poate varia de la o persoana la alta. Stiu ca fiecare caz este unic in felul sau de aceea te indemn sa vorbesti cu medicul care se ocupa de tine, sa-i dai toate detaliile, sa-i spui temerile tale si sunt convinsa ca astfel se va aplica cea mai buna solutie pentru tine.
Referitor la mesajul tau, Ce inseamna o clinica cu mai multa transparenta? In ceea ce priveste varsta, nu te teme, sunt sanse. Mult succes!

Roxana spunea...

Am mare incredere ca curand vom reusi si aceasta clinica imi da sperante mari; Doamne Ajuta!
Va pup pe toate!

Loredana spunea...

Buna Roxana,
Prima data eu am fost inainte de CM, teoretic pentru consultatie, insa tot a atunci a vrut sa ma si vada la ecograf. Pentru histeroscopie m-a chemat in prima saptamana de dupa menstruatie. Eu imi propusesem ca astazi sa ajungem pentru histeroscopie dar din cauza zapezii am amanat. Totul o sa fie bine, iti tin pumnii! Atata vreme cat sunt solutii nu trebuie sa iti faci griji. Tu cum ai aflat de Biotexcom? Cand vrei sa mergi pentru consultatie?

Lily spunea...

Buna fetele!
Eu am urmat deja tratamentul la biotexcom, totul a decurs bine. Saptamana viitoare urmeaza sa fac testul de sarcina. Sper sa fie pozitiv.
Voua cum ti s-a parut spitalul? Celor care vor sa plece mult succes! Cred ca toamna aceasta o sa fie cea mai fericita pentru mine. Succes la toate!!

Petra spunea...

Bun gasit fetelor,
Eu am 33 de ani si este primul fiv pecare-l fac. Incerc sa ma familiarizez cu toate procedurile. Cel mai tare ma sperie injectiile, insa voi trece eu si peste asta. Cel mai important este ca ne-am hotarat sa facem ceva in acest sens. Am gasit clinica aceasta de care suntem incantati, cel putin pana acum nu avem nimic de reprosat. Am toata nadejdea ca totul va fi bine. Cel putin nu am citit fel si fel de povesti ca despre alte centre fiv. In fine. Acum urmeaza sa merg undeva spre sfarsitul lunii ca tre sa fac si eu o histeroscopie si apoi sper sa incep tratamentul. Intr-adevar sunt multe de spus pentru ca fiecare caz are particularitatile lui.
Succes si voua, sa ne tineti la curent cu vizita la Biotexcom.

Emilia spunea...

Buna, si noi am fost la Biotexcom si eu cu sotul nu avem nimic de reprosat acestei clinici. Este foarte curat, civilizat, toata lumea se poarta frumos. Succes cu testul de sarcina, iti tinem pumnii.

Adinuta spunea...

Multumesc, pentru solidaritate!! Si voua va doresc sa vina bebeii cat mai repede pe la voi. Succes!
Va pup pe toate!

Adela Ade spunea...

Buna fetelor! Câte din voi aveți spoting intre menstre adică un lichid seros nici alb nici roșu nici maro și tine așa până la menstra următoare? Ați făcut vreo analiza specifică? Eu am făcut tot ce tine de infecții și au ieșit bine...nu știu ce să mai fac. Am endo Gr 4 operata de 4 ori și cu trompele legate...poate îmi dă cineva un sfat. Va mulțumesc și sănătate!

Tatiana Sterian spunea...

Da,eu am avut.Mi-au trecut dupa ce am descoperit un prolactinom (care deasemenea da tulburari hormonale) si am inceput tratamentul.

Ileana spunea...

Prolactinomul ce este si cum se depisteaza? Si mie mi-a iesit prolactina mare la analize, dar inca nu am fost inapoi la endocrinologie sa vad ce e.

Tatiana Sterian spunea...

Este o tumora benigna a glandei hipofize ce secreta prolactina in exces.Mi-a iesit prolactina mare,peste 1000 si am facut Rmn de hipofiza,asa am descoperit.Ar fi bine sa mergeti daca valoarea este mare,pe mine tratamentul m-a ajutat destul de mult.

Adela Ade spunea...

Iau doar vitamine și nu am nevoie de contracepție pt ca am trompele legate...și oricum la ce ANH am nu mai am șanse de Bb

Margarita spunea...

Adela Ade, sanse intotdeauna sunt, uite cate cazuri unde crezi ca nimic nu ii poate ajuta si… hopa.. apare si bebele. Sunt diferite clinici unde pot sa faca fiv, fiv cu ovocite donate, mama surogat..

Elena Valentina spunea...

Si eu am aceeiasi problema, doar ca spottingul esta maro inchis... Ar trebui sa fac analizele la inceputul lui noiembrie .. sa fie de la contraceptive?

Andreea Anton spunea...

Eu cred ca de la ele sunt. Înainte sa le iau nu aveam nimic iar analizele mi-au ieșit bune. După fix o luna de pastile m-am trezit și cu scurgerea asta

Anca Santo spunea...

Sangerarile fac parte din specificul bolii....eu jumătate de an am sangerat zilnic câte un tampon pe zi, am ajuns să fac si un chiuretaj ptr că endometru ajunsese in stare avansată,si după tota fel am sangerat până m,am pus pe regim sever, adică o lună de zile numai sucuri presate la rece fără nimic mâncare masticabilă. Nu dau sfat la nimeni să facă așa doar că eu așa am reușit să îmi opresc sangerarea asta nenorocită

Alexandra spunea...

Eu am spotting de la menstruație până la ovulație. Este ciocolatiu. Doar dietă și suplimente. Se pare că este și de la pozitia uterului, puternic retrovers ce nu permite evacuarea completă a sângelui în timpul menstruației.

Adela Ade spunea...

Și eu îl am retrovers...posibil să fie și asta. Multumesc pentru răspuns

Dajemagika Mario  spunea...

Hello! Dupa un protocol lung si istovitor pentru FIV, deoarece AMH ul a fost de 0,39 , ma apropii cu pași repezi de embriotransfer. Fiind deținătoare de endo si cu vârsta de 39 de ani, ma întreb oare voi reuși? Chiar am nevoie de voi, de susținere pt ca mi e tare frica de eșec. Mentionez ca este primul si ultimul FIV cu ovule donate, din cauza resurselor financiare. Oare voi fi norocoasa sa ramân insarcinata din prima încercare? A mai fost cineva in situația mea si a reușit?Astept păreri pozitive! Va multumesc!

Cristina Toma  spunea...

D zeu face minuni,sigur si pt dvs o sa faca!Sanatate si va tin pumnii pt ca aceasta minune sa se intample!

Dajemagika Mario  spunea...

Va Multumesc din suflet. Sper ca DZeu sa facă minuni pentru toate femeile care isi doresc copilași. Iar dvs sanatate multa

Lucia Lustyan spunea...

 Doamne Ajută. Cu credința o să mergem înainte căci numai ea ajută.

Roxana Muntean  spunea...

O sa reusesti!!! Doamne ajuta si fii super optimista!

Dajemagika Mario spunea...

 Multumesc mult, multumesc Roxi pentru sustinere, asta e cel mai important pentru mine acum.

Roxana Muntean spunea...

 Capul sus! Nu poti sa cedezi acum! Eu ma rog pt tine, stii asta!
O sa reusesti!!!

Monalisa Bogdan  spunea...

Cat costa FIV si unde il faceti?

Luminita Elena Pricop  spunea...

Trebuie sa fii optimista! Sfatul cel mai bun dat de doctora inainte de tot procedeul de FIV...gandeste numai optimist in toata perioada, uita-te la comedii, relaxeaza-te, plimba-te mult. Si asa am facut, nu tu o stire la tv, nici macar nu raspundeam la telefon. Il tineam ascuns si doar cand vroiam eu sa sun il cautam. Desi am avut gemeni pana la 10 saptamani si bebe ramas a venit la 33 de saptamani, acum are aproape 14 luni si e un nebunatic. Fii increzatoare!

Dajemagika Mario  spunea...

Încerc, insa serviciul ma solicita .

Dajemagika Mario spunea...

 Multumesc mult pt sfaturi!

Luminita Elena Pricop  spunea...

Eu mi-am luat pauza in acea perioada.

Dajemagika Mario Luminita spunea...

Elena Pricop eu lucrez in învățământ si n am cum sa iau o pauza. Imi voi lua concediu medical dupa embriotransfer. Am inteles ca trebuie sa stai la pat.

Luminita Elena Pricop  spunea...

Mie nu mi-a recomandat sa stau la pat. Din contra sa ma plimb, sa am program de duminica vreo 2 saptamani. Dar tu cel mai bine asculta cum zice medicul tau. 

Yle Goanță  spunea...

Eu am făcut fiv la Biotexcom și am reușit din prima! Nu știu ce schema de tratament ai tu dar la mine a fost cu progesteron cum am început sa-l reduc au început durerile de burtica... Daca nu-l sunam pe dl dr sa mi spună sa iau tot trimestrul I cred ca bebe nu mai era .... Ai încredere în Dumnezeu! Trebuie sa elimini orice stres, sa faci ceea ce ți place!

Dajemagika Mario  spunea...

Succes maxiiiim , sa va ajute Domnul!

Minodora Ghencea spunea...

 Sa fie cu noroc.Doamne ajuta!

Dajemagika Mario spunea...

 Tot cu AMH mic?

Dajemagika Mario spunea...

 Laura Busila tot AMH mic?

Dajemagika Mario  spunea...

Laura Busila, iti doresc succes. Ce AMH ai avut?

Laura Busila  spunea...

In aprilie cand am facut AMH-ul, am avut 0,89 dar de atunci am facut 2 inseminari nereusite (iunie si iulie) si FIV-ul acum...chiar vreau sa imi repet AMH-ul sa vad cum stau, cat a scazut...adta doar daca nu reuseste FIV-ul...deocamdata sunt ZEN si am speranta desi sunt si cu picioarele pe pamant si sunt constienta ca exista si posibilitatea sa nu iasa... dar nu vreau sa ma gandesc la asta...ma gandesc doar la lucruri frumoase, vreau sa atrag energii doar pozitive. Inotdeauna exista posibilitatea sa facem fiv cu ovule donate

Ana Petrescu spunea...

Da si eu am facut fiv cu ovule donate la clinica Bitexcom din Ucraina si stii ca a fost cu succes. Foarte buni medici si foarte bun personal. Le multumesc inco o data pentru tot ce au facut!

Dajemagika Mario  spunea...

Laura Busila f bine. Iti doresc reușită maxima. AMH este f bun fata de al meu. Sper sa reușesc si eu si sa scap de stress

Laura Busila  spunea...

Da, era OK...dar asta era inainte de 2 stimulare pentru IUI si inainte de FIV....acum sigur e scazut....prevad ca e un 0,3-0,4....pe acolo...am eu asa un feeling 

Didi Francis  spunea...

Mult succes, ai incredere in Dumnezeu si gandeste pozitiv!!!

Minodora Ghencea  spunea...

Doamne ajuta si fi optimista!

Ana Maria Nica spunea...

Ești foarte norocoasa! Mult succes! Mie cu AmH de 0.10 nici nu m-a sfătuit sa fac vreo stimulare sau ceva m-a trimis direct la fiv cu ovocite doanate. Am doar 33 de ani.

Dajemagika Mario  spunea...

Multumesc! Mi as fi dorit sa reusesti cu ovocitele tale

Matache Ana Corina  spunea...

Mult succes iti doresc sa vina bebele mult dorit !!! Doamne ajuta!

Olga Turcan  spunea...


Sper sa se întâmple minunea! Țin pumnii!!!

Daniela Ionescu   spunea...

Doamne ajuta sa fie cu ochisori !!! Iti tinem pumnii! Incearca sa fii relaxata, pozitiva, optimista, elimina orice stress, fa lucruri care te binedispun, indeparteaza tot ce e negativ! Toate gandurile bune catre tine 

Dajemagika Mario  spunea...

Multumesc din tot sufletul. Dzeu sa va ajute pe toate!

Gheorghe Andreea  spunea...


Doamne ajuta! Rugati-va mult ! Cu siguranta ca minunea se va intampla! Va asteptam cu vesti bune

Dajemagika Mario  spunea...

Multumesc , asa sa fie! Sanatate si dvs.

Gheorghe Andreea spunea...

 Va multumesc ! 

Magda Beşciu - Pravă  spunea...

Doamne ajută! Fiți ZEN. Doamne Doamne face minuni. Bucurați-vă de tot ce este in jurul vostru şi relaxați-vă cât mai mult. Vă doresc din tot sufletul să reuşiți. 

Dajemagika Mario spunea...

 Multumesc din suflet

Magda Beşciu - Pravă  spunea...

Vă aştept cu veşti. Şi detalii despre unde ați facut, cu cine, ce probleme?

Adriana Florentina Chereches spunea...

Doamne Ajuta sa reusesti! eu am reusit cu primul FIV, darrr cu al 2-lea embriotransfer, AMH 0,6 la 30 ani( 5 chisturi Endo pe ambele ovare), hipotiroidism...avem 31 sapt si sunt si cu trat pt trombofilie :) be positive

Dumitru Stefania spunea...

 Doamne ajuta!

Simona Radu  spunea...

Trebuie să fie bine!

Ignat Mirela  spunea...

Doamne ajuta!

Laura Busila  spunea...

Am promis ca revin cu feed-back...DA, SE POATE...sunt Z10 de la transfer si am beta pozitiv...40 ani, primul fiv, endometrioza...Doamne Ajuta sa fie bine pana la capat...prima batalie a fost castigata...tu cand trebuie sa faci BHCG?

Laura Busila spunea...

 Asa, asa...sa fie bine de data asta 

Adele Chirica  spunea...

Am voie sa ma bucur, da? Ca trimit toate gândurile mele bune si energiile bune, la tine! La VOI!!!!!! 
Te iubesc!

Laura Busila  spunea...

Da Adele, poti sa te bucuri si stiu ca toate energiile pozitive sunt in jurul meu...chiar asa am si simtit perioada asta...si asa sper sa fie pana la capat.

Adele Chirica spunea...

Nu stii cat a înseamnat vestea asta pt mine fix astăzi! E asa ca o dovada ca încă mai exista minuni si nu e totul pierdut! Multumesc ! Sa fiți bine pina la adânci batraneti! Plang de bucurie, jur 

Kitty Crissa spunea...

 Doamne ajuta. Sa fie totul bine. 

Adela Ștefan spunea...

Buna,fetelor! A incercat vreuna din voi acupunctura in tratarea infertilitatii si/sau a endometriozei? Ati avut rezultate? Eu astazi am fost la a doua sedinta. Multumesc!

Adela Cloboc-Popovici  spunea...

Eu am facut 7 sedinte cu ace reci si 2 sedinte cu ace fierbinti. M-au ajutat enorm

Cristina Alvadanei  spunea...

Te-au ajutat in legatura cu durerile date de endo sau prin faptul ca ai reusit sa ramai insarcinata?

Loredana Oprisor  spunea...

Ai avut și dureri și au trecut după ședințele de acupunctura?

Adela Cloboc-Popovici  spunea...

Eu le-am facut dupa operatie. M-am simțit si mai bine, nu mai aveam dureri de cap. Imi baga si in cap ace

Violeta Gheorghita  spunea...

Multumesc! Cunosc pe cineva care a ramas gravida dupa 3 ani de asteptari datorita.. fiv-ului nu acupuncturii.
Fetelor in ce lume traim, acupunctura iti adduce o stare de bine poate, dar nu lecuieste infertilitatea. Deschide-ti ochii si judecati limpede.

Alexandra Filip Catana  spunea...

Și eu vreau sa fac, dar tot Aman. In București e cam scump. Cate zile aveai intre ședințe? Nu mai auzit de femei care au făcut bebe după acupunctură dar poate ajuta. Daca ne dorim mult, cred că merită să incercam!

Luminita Ghervase  spunea...

Eu am facut acum cativa ani. Am avut trimitere de la med de fam si am platit doar acele de unica folosinta. Am facut 10 sedinte parca. Plecam de acolo intr-o stare de deplina seninatate, ma simteam usoara dar nu am ramas insarcinata, in cele din urma am recurt la fiv cu ovule donate.

Beatrice Adamesteanu  spunea...

Eu am incercat de mai multe ori. Zero rezultat

Ilie C. Alina  spunea...

Pe mine acupunctura m-a ajutat in diminuarea intensitatii durerilor. În urma ședințelor durerea de ovare si de burta nu dispăruse cu totul dar se diminuase considerabil. De altfel la mine primul medic care a recomandat regim în endometrioza a fost medicul la care am urmat ședințele de acupunctura si asta de prin anul 2015.

Unknown spunea...

Bună.Aș dori un ajutor daca aveti timp si rabdare si pt mine.am o fetitza de 4 ani..imi mai doresc inca un copil..din pacate dupa fetita mea la circa 2 ani si un pic am pierdut o sarcina la o saptamana..dupa aceea pierdere am ramas gravida anul trecut in martie..am sangerat 2 saptamani..am fost la medic de urgenta din prima zi de sangerare..mi au spus ca nu sunt gravida..daca mai sangerez sa revin..am revenit peste 2 sapt pt ca nu am mai suportat durerea..dupa un consult de circa 30 de min au depistat ca am o sarcina ectopica..adica blocata in trompa stanga..m au operat si au scos trompa ramanand doar cu cea dreapta..acum pb mea e ca tot incerc sa raman insarcinata de un an si nu mai reusesc..am fost la controale mi au zis ca totul este bine si ca nu ma impiedica nimic sa raman din nou insarcinata..intrebarea mea este daca cineva a trecut prin asa ceva daca exista un anume tratament? sau o clinica care poate mă ajuta? ne dorim enorm inca un copil..Vă mulțumesc!

Maria spunea...

Buna ziua! ma confrunt cu o problema si anume grupa sangvina rh negativ, am intrerupt o sarcina acum cativa ani, si din simpla ignoranta nu mi am facut vaccinul de dupa. din cate am inteles asta nu ar fi o prolema prea mare, atat timp cat sarcina viitoare va fi atent supravegheata, dar problema este ca nu reusesc deloc sa mai raman insarcinata. am varsta de 29 de ani, iar partenerul meu, rh pozitiv are 36 de ani, nu cred k varsta e problematica. as dori un sfat, va multumesc!

Sorina spunea...

Bun? seara..eu am sindromul ovarelor polichistice, nu am ciclu deloc ?i nici ovula?ie. În momentul de fata urmez tratamentul cu duphaston pentru un ciclu fals…îmi doresc un copil ?i eu ?i so?ul meu ?i ne chinuim ne un an de zile .Am vrea sa facem ?i noi FIV dar as vrea sa ?tiu care ar fi sansele..Va rog dac? m? pute?i îndruma as fi recunoscatoare.va Mul?umesc.

Nicoleta spunea...

buna am 40 de an si am aut anu trecut a fertilizare an vito dar am perdur la o luna iar acuma vreau ansamantare am sanse

Gabriela Popescu spunea...

Buna nicoleta, imi pare rau pentru experienta de anul trecut. Raspunsul scurt la intrebarea ta este ca ai sanse, dar infime. Daca ne spui mai multe detalii referitor la ce tratament ai urmat si ce rezultate ai avut (numar de ovule obtinute, rata fertilizarii, embrioni, calitate etc) si rezerva ovariana actuala pot sa intelegem mai multe, din ce mi-ai spus doar varsta e relevanta si din pacate nu e de partea ta.

nicola spunea...

buna sant nicoleta am mai facut o data vif si am optinut 3 embrioni deazvoltati 2 de 6 si unu de 8 misau intdodus tuti 3 dar am perdut din pacate la o luna si nustiu de ce analizele toate mis bune si alu sotu si vreau sa ancerc din nou anu asta ovarele le am amandoua de cat trompele anfundate vreau un raspuns

Lili spunea...

Buna ziua. Numele meu este Lili am 25 de ani si nici un copil:-(. Anul trecut pe 27 noiembrie am fost operat? clasic de chist endometriozic 5, 1 cm la 3 luni dupa operatie mi-a reaparut alt chist de 7 cm. Atunci am inceput tratamentul cu diphereline pe 6 luni. Chistul mi-a scazut la 2, 5 cm dar azi la alte 3 luni mi s-a spus ca are 5, 3 cm si ca trebuie din nou operat tot clasic pt ca as mai avea un focar de chisturi endometriozice si o punga cu lichid. Mi s-a adus la cunostinta ca nu voi scapa nici de data asta de endometrioza si ca indicat ar fi la o luna dupa operatie sa fac FIV. In afara de faptul ca sunt terminata de suparare nici nu stiu ce sa fac. Chiar numai prin FIV pot ramane insarcinata?

Laura spunea...

Buna Lili, endometrioza se asociaza cu subfertilitate, dar nu inseamna ca sansa de a obtine o sarcina pe cale naturala este 0. Ai un partener stabil cu care doresti un copil? Ati incercat pana acum sa obtineti o sarcina?

Liliana spunea...

Buna ziua am 43 de ani am un fiv nereudit cu ovule donate, urmeaza al doilea cu embrioni congelati..imi este f teama de esec!

RODICA spunea...

Buna ziua! Numele meu este Rodica si urmez un tratament pentru FIV. In 2 zile trebuie sa mi se recolteze ovulele. Este prima fertilizare pe care o fac si am emotii.A-si vrea sa stiu ce contraindicatii sunt dupa fertilizare , ce nu am voie sa mananc, ce nu am voie sa fac ? Si asi mai vrea sa stiu daca este problema ca am caine si pisica. Am auzit diferite variante :asi putea face toxoplasmoza? (mentionez ca nu dorm in casa animalutele , doar intra si ies) MULTUMESC MULT !

Laura spunea...

Buna RODICA, poti sa te intorci la stilul de viata pe care il ai in mod normal, nu ai restrictii la alimentatie, incearca s-o tii echilibrata. Toxoplasmoza se transmite de la pisica, dar nu inseamna ca si tu vei avea de la pisica ta.

Anonim spunea...

Buna fetele. Am 35 de ani, am fost diagnosticată cu infertilitate primară. AMH -4,5, am făcut stimulare ovariana cu Puregon, dar până acum nu am obținut o sarcinî în mod natural. Am vrut să vă întreb din experienta dvs. pot să obțin o sarcină in mod natural? și încă noi cu soțul în orice caz ne gândim la fiv, ce clinica are mai multe reușite? Cine și unde a făcut? Mulțumesc

Anonim spunea...

Mă numesc Elena. Am 30 de ani, am făcut su sotul multe diagnostice, am facut HGC si primit multe diagnostice ca uter bicorn si hidrosalpinx.am fost operata laporascopic in Bucuresti si toate acele diagnostice inspaimantatoare au fost infirmate. Rezultatul a fost astfel: uter de aspect normal, aderente laxe la nivelul ambelor anexe, ovare invelite intr-o foita aderentiala.Verificarea permeabilitatii tubare pozitiva bilateral. Am fost operata apoi pentru ampendicectomie....adica istoria mea este lunga, principalul este că nu pot rămâne însarcinată, cum credeți cu ajutorul fivului voi reuși?

ana spunea...

Salutare la toți. La 17 ani am început să mă întîlnesc cu soțul, de atunci și sa început istoria mea. Acum am 28: 3 ani de planificare activă cu pastile, stimulare, ultrasunete si rengen, analize și nimic succes... deacuma mai mult de 10 ani suntem împreună. La soțul toate analizele sunt ok . La mine hiperandrogenia (acum pe dexametazona totul e în regulă. Vreau să fac fiv... Dar am o teamă că voi fi trimisă departe, ca suntem tineri încă. Nu știu ce să fac în continuare, soțul meu este pregătit pentru fiv.

Anonim spunea...

Ana, în opinia mea, există multe probleme în hiperandrogenismul. Aici este necesar să dați un set de analize la hormonii și uzi să faceți. Faceți mai bine fiv, medicul de reproducere vă va spune dacă aveți nevoie de laparascopie sau nu, sau fără puteți face fiv. Setul de factori este, de asemenea, o indicație directă pentru fiv. Mulți acum fac în clinica Biotexcom din Ucraina, puteți va adresa la ei.

ana spunea...

Vă mulțumesc foarte mult pentru sfat. Hiperandrogenia pe dexametazonă nu este prezentă, dar încep să reduc o doză de la început.

Anonim spunea...

Și ce analize la hormoni ați dat? Amr, fsg, lg, testosteron? Aici trebuie să vă uitatați la toate împreună, uneori norma privind indicatorii de laborator nu este norma, cu unele modificări ale altor hormoni.

ana spunea...

Diferite inclusiv si acestea, toate sunt în normă, cu excepția hormonului androgen, dar pe dexametazonă este în normă.

Anonim spunea...

Vă spun mai bine să vă adresați la clinica aceasta din Ucraina, fiindcă mai mulți fac la ei fiv și majoritatea cazuri sunt reușite. Totul se va reuși!! Succes!

ana spunea...

Mulțumesc, am citit destul informație despre aceasta clinică, până la momentul dat mi-a plăcut totul și am trimis la ei istoria noastră cu soțul, aștept răspunsul!

Anonim spunea...

Buna seara, Mă numesc Veronica, Am 31 de ani, problema mea este imposibilitatea de a concepe un bebe. Am făcut Fiv insa cu esec. De cateva luni, inainte de menstruatie cu 10-14 zile imi apare o scurgere maronie pe care in mod normal o aveam cu 3 zile inainte de menstruatie. Am vrut sa va intreb daca acest spotting are vreo legatura cu fertilizarea? Nu am chisturi ovariene, trompele sunt permeabile, endometru este ok si analizele hormonale sunt ok.

Anonim spunea...

Buna, tratamentul de stimulare ovariană poate modifica patternul sangerarilor de dupa tratament, dar există și alte cauze posibile, deci mi-e imposibil să spun cu certitudine dacă are sau nu legatura cu fertilizarea. Mai bin ear fi să vă adresați la centrul de reproducere, ci nu la noi de data aceasta, eu știu un centru ft bun, sora mea a reuțit la ei să rămână însarcinată, se numește biotexcom din Kiev. Multă baftă!

Anonim spunea...

Bună ziua! M[ numesc Magdalena, 5 ani planificăm cu soțul un copilu, m-a diagnosticat cu infertilitate genezei necunoscute, am avut 3 inseminări intrauterine, fără succes. Am încercat fiv, prima dată un an în urmă, un protocol scurt, după o puncție a luat 11 celule, nici unul nu a fost fertilizat, nu pot să redau ce sa întâmplat cu mine, plus la asta hiperstimulare, a fost așa ca nici nu am putut răsufla normal, am avut dureri mari. Doctorul ma sfătuit să fac o laparoscopie, după 3 luni m-a diagnosticat cu endometrioză, dar medicul mi-a spus că nu pot rămâne îsnsărcinată. Apoi, trei luni am luat anticoncepționale Visanne, după ce au urmat multe încercări nereușite prin cale naturală. Și iarăși am decis să facem fiv, numai de data asta nu la noi în România, dar la Ucraina. În noul protocol, stimularea a fost mai lungă, ieri sa făcut o puncție, au fost luate 15 ovule, doctorul a sunat astăzi și a spus că toate cele 15 au fost fertilizate !!! Nu știu ce se va întâmpla în continuare. Multă Baftă și vouă fetele!

Emi spunea...

3 ani de infertilitate, o mulțime de analize. Doctorul spunea că totul se va reuși. M-am adresat și eu la Ucranima, la Biotexcom din Kiev, în sfîrșit măcar cineva mi-a pus diagnosticul, după laporascopie mi-a pus diagnosticul de endometrioză. Am decis să nu pierdem timpul, ne pregătim pentru FIV. Sper ca voi avea rezultat... Incerc să mă indepărtez de gânduri rele. Pentru că sunt obosită din punct de vedere moral.

Magdalena spunea...

Foarte bine vă înțeleg, endometrioză și a fost motivul. Bine că ați decis să faceți fiv și nu pierdeți timpul, doctorul mi-a spus că șansele sunt mult mai mari după laparoscopie. Totul se va reuși !!!!! Sperăm numai la bine!

Emi spunea...

Cu ce stadiul v-au diagnosticat? Cu mult înainte de fiv, ați făcut laparoscopie???

Dana spunea...

Am 33 de ani, de 3 ani incerc sa am copil. Am infertilitate feminina-secundara , eu am avut o intrerupere de sarcina in 2014 obtinuta cu alt partener, sotul are un copil: Ciclu menstrual la 28 de zile, ovulez normal, am facut teste de ovulatie. Valorile analizelor hormonale - normale asa mi s-a spus. Valorile spermogramei barbatului - ok. In anul 2016 am facut histerosalpingografie si mi-a iesit totul normal. Daca am facut histerosalpingografia in 2008 acum si mi-a iesit bine, acum trebuie s-o mai repet daca vreau sa fac fiv? Unde imi recomandati sa fac fiv??

Magdalena spunea...

Emi, endometrioză stadiul 1, laporascopia am avut-o în luna mai 2016

Dorina spunea...

Buna fetelor. Ma numesc Dorina. Eu am ales a treia țară după ce am încercat nivelul înalt european. După numeroasele încercări nereușite de Fiv, soțul meu a spus că mergem în Ucraina, la clinica Biotexcom. I-am răspuns că e nebun! Dar am avut încredere în minunatul meu tânăr și am fost de acord cu el. Am folosit surrogatul la Kiev pentru reproducerea umană. Toate cele nouă luni, din desigur, ne îngrijorează că totul ar fi normal, iar sarcina mamei noastre a mers bine. Tot timpul managerul nostru ne-a contactat și ne-a umilit frica și entuziasm. Am primit toate rezultatele testelor de la mama sur, fotografii și video a bebelușului nostru în timpul investigațiilor cu ultrasunete, precum și necesare consultații și sfaturi expert BioTexCom. Toate acestea ne-au ajutat să fim liniștiti! Am ajuns la Kiev cu o lună înainte de nașterea copilului. În tot acest timp așteptam doar ziua în care copilul nostru mult așteptat va veni în lume. Oraș excursii ne-au ajutat să ne luăm mintea. Clinica ne-a oferit cu plăcere excursii interesante și confortabile în oraș. Desigur, am fost îngrijorați de sănătatea copilului. Am arătat chiar și noi medicul de familie toate rezultatele testelor și protocoale și el a confirmat – totul este bine, copilul se descurcă bine și se dezvoltă normal. In curând, am terminat toate problemele legate de documente, și am mers acasă peste două săptămâni după nașterea copilului. Au mereu un simț al umorului și atitudine pozitivă, deoarece în situații dificile ajută la trecerea prin teama, rezolvarea unui conflict și găsirea unei soluții corecte și înțelepte a oricărei probleme.

rahela spunea...


va rog din suflet sa imi raspundeti si mie,am doua fetite ambele nascute prin cezariana.iar la ultima acum 5 ani am decis sa imi leg trompele,mentionez nu sunt in tara suntem rezidenti in londra din anul 2009 ,am decis de acum un an sa mai fac un bebe si am sunat la o clinica din chelsea ptr a face fiv dar neau socat preturile me-au zis ca ma costa £6000 deci cu banii aste in tara as face de 2 orii .am sunat si in romania la mai multi dr.me-au zis ca pentru mine in tara este ilegal ptr ca sunt cu infectie hiv,nu mam lasata asa usor si am sunat la mai multe clinici iar una din iasi mea zis ca da se poate dar trebue sa mai dau in plus inca 300 de euro deci cum sa procedez ati mai auzit de un asfel de caz ca al meu?sotul mei si copii nu am nimic sunt negativi doar eu sunt purtatoare de hiv

Laurentia spunea...


rahela, pentru ca deja ai 2 copii nu mai poti beneficia de tratament gratuit in UK, NHS finantand doar cuplurile care nu au copii. Daca vrei sa incerci in UK va trebui sa fie in sistemul privat. Preturile vor fi diferite de Romania, dar tine cont ca ratele de succes sunt diferite.

Laurentia spunea...

Nu stiu exact legislatia din Romania, dar mi se pare absurd sa fie ilegala fertilizarea in vitro pentru cupluri in care un partener are HIV, din contra, prin fertilizare in vitro se poate evita infectarea partenerului.

rahela spunea...


Andreas Vithoulkas.mea luat toata speranta si toata nadejdea pe care am avuto lam sunat si am vb cu el iar el mea spus ca este ilegal.ptr mine in tara.si ca sunt doar doua clinici in europa care se ocupa cu un asfel de caz ca al meu ,deci cum sa procedez ce ma sfatuiti sa fac ajutatima cu cateva informati daca stiti .

Dorina spunea...


Buna seara eu raman insarcinata dar mi se opreste in evolutie mi sa zis ca am o bola genetica dar prin felitilizare in vitro merge.??

Laurentia spunea...


Buna Dorina, va trebui sa fii mai specifica daca doresti informatii, ce ai mentionat este prea vag.

Iulia spunea...


Buna, eu sunt diagnosticata cu amenoree primara adica lipsa cilcului menstrual. As dori sa fac FIV dar nu stiu ce sanse am sa raman insarcinata. Si as mai avea o intrebare daca nu se prinde din prima tot in jur de 2500 d euro costa si a doua sau a treia oara?

Laurentia spunea...


Buna Iulia, pretul de obicei este constant indiferent de numarul de cicluri, poate dupa primul ciclu ai putea avea o reducere daca nu se refac toate investigatiile, dar valoarea este aproape nesemnificativa. Doar mentionand amenoreea primara nu pot aprecia sansa pe care o ai: varsta, un tablou hormonal si o ecografie sunt esentiale.

Dorina spunea...


Buna seara. Da sarcina mi se opreste in evolutie mi sa oprit de 5 ori si mea zis ca sa nu mai raman insarcinata si eu vreau sa stiu daca pot sa fac o feltilizare in vitro mi sa opri tot in evolutie.?

Maria R spunea...


Fertilizarea in vitro te ajuta sa ramai insarcinata, nu si sa mentii sarcina. E o alta problema. Intreaba si alti medici. Poate il gasesti pe cel mai bun.

Iulia spunea...


24 de ani
profil hormonal:
LH=49ML
FSH=137ML
ESTRADIOL<20pg/ml
PROGESTERON=0.432ng/ml
TESTOSTERON=66.6ng/ml
PROLACTINA=71.8ng/ml
ECOGRAFIE O.G.I
Uter cu ax lung = 52mm volum14ml
Ovar drept = 3ml cu 2 microfoliculi de 3 mm
Ovar stang = 3ml
Colesterol total = 204mg/dl
HDL Colesterol= 56 mg/dl
LDL Colesterol = 135 mg/dl
Trigliceride = 65mg/dl
AST=18U/L
ALT=15 U/L

violeta spunea...


Buna ziua, am si eu o intrebare la dumneavoastra va rog frumos, Am facut un embriotransfer cu embrioni congelati in Belgia, nelamurirea mea e ca nu inteleg de ce nu a fost endometrul stimulat avand in vedere ca la ultima ecografie endometrul era 5,2 tip 1, asta inainte de embriotransfer, cu 2-zile inainte de ovulatie, am insistat sa facem pe ciclu artificial dar Domnul Dr a spus ca e mai bn pe ciclu natural. Dupa embriotransfer am avut doar 2 ultrogestan pe zi , a fost doar cu un singur embrion transferul. Ce parere aveti dumneavoastra a procedat corect doctorul meu? Asa se procedeaza ET pe ciclu natural? Am optinut o sarcina pe ciclu artificial cu gemeni dar am nascut la 20 de saptamani din pacate a fost o reusita din prima incercare, dar acum mi se pare ca a fost facut asa la voia intamplari acest Fiv. Acum sunt dupa a 6 si de ET. CE credeti dumneavoastra a procedat corect dinsul? Avand in vedere ca am avut reusita pe ciclu artificial. Nu trebuia sa urmam aceiasi metoda? Va multumesc frumos.

Ana spunea...


Bun? seara. Am 34 de ani si sotul 36. am fost diagnosticat? cu Trompe Înfundate. In aceast? situa?ie care sunt ?ansele mele reale pt.a avea un copil prin fecundare? Mul?umesc.

Laurentia spunea...


Buna Ana, daca trompele sunt infundate singura optiune e fertilizarea in vitro. Daca exista hidrosalpinx (acumulare de lichid in trompe) e indicat sa le scoti chirurgical inainte de fertilizare in vitro. Sansa de reusita are multe variabile, nu iti pot da un procent din ce mi-ai spus.

Dorina spunea...


Buna seara datim si mie un raspuns la intrebare va rog. daca am o bola genetica care mi sa opreste sarcinile in ovolutie pot face o feltilizere in vitro sotu nu are nimic

Maria R spunea...


Ce boala genetica? Daca e trombofilie, se poate duce sarcina cu tratament.

Mica spunea...


Buna,
Am 39 de ani si de 13 ani nu am mai ramas gravida,locuiesc in strainatate am facut toate analizele si sunt ok.Sotul are probleme si doctorii m-au sfatuit sa recurg la o inseminare .Am gasit donatorul dar problema mea este timpul.As dorii sa ma duc la Clinica Biotexcom din Kiev, este mai aproape de noi,dar eu vin doar 4 saptamanii pe an .Nu stiu cum sa procedez si nu stiu daca pot rezolva problema asta in 4 saptamanii.Poate imi dati un sfat .Va rog Multumesc

ALEXANDRA spunea...


buna Mica si eu am aceasi problema,cunosc un bun dr,din timisoara care ar putea sa te ajute la mine sa rezolvat  facem Fiv daca esti interesata tinem legatura,iti pot da un nr de detl daca vrei.tu unde locuesti in tara?

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   1 – 200 din 424   Mai noi› Cele mai noi»