vineri, 14 aprilie 2017

Avortul duce la INFERTILITATE!



Nu în zadar medicii acordă o atenție deosebită pacientelor care în trecut au suferit procedura de avort. Acesta nu este întotdeauna alegerea femeei. Dar, indiferent de cauză sau motiv, consecințele lui pot fi uneori catastrofale si pot duce la infertilitate.

Avortul se efectuează până în săptămâna a 12-a de sarcină. Cea mai optimală perioadă fiind intervalul de timp 6-7 săptămâni. Pentru a pătrunde în cavitatea uterină se efectuează extinderea acestuia, cu ajutorul extensilelor corespunzătoare. Avortul se efectuează cu ajutorul anesteziei.

Chiar dacă pare o procedură simplă, avortul reprezintă una dintre cele mai dificile intervenții medicale. Una dintre consencințele avortului este sterilitatea sau, complicații la următoare sarcină.

În timpul avortului, este probabilitatea mare de apariție a unei complicații, cum ar fi traumatismul cervical, în urma căruia apare incompetența cervicală. Este o afecțiune în care cervixul nu-și îndeplinește funcția sa de reținere. Cervixul reprezintă o formațiune musculară, acesta poate fi deteriorat ușor, prin intermediul unui instrument, în timpul avortului chirurgical.

În majoritatea cazurilor, aceasta se întâmplă atunci când prima sarcină este întreruptă de un avort. Dat fiind faptul că, canalul cervical este foarte îngust.

Practic întotdeauna avortul acționează negativ asupra următoarei sarcini precum și asupra sănătății pacientei. Un lucru este cert, nimeni nu poate garanta că după acest pas o să mai poți avea copii. De asemenea, chiar dacă femeei ia reușit acest lucru, toată perioada sarcinii, atât mama cât și copilul vor fi în pericol.

Un factor important este și cel psihologic. Multe dintre femei, în deosebi cele tinere consideră că din cauza avortului copilul se va naște cu o serie de patalogii. Misiunea unui medic ginecolog este cea de a duce până la capăt o sarcină a unui organism ce a suferit un avort. A duce la bun sfârșit cu brio, fără nici un efect secundar.

E o alegere sau o necesitate, avortul reprezintă o procedură complicată, cu multe efecte negative asupra organismului uman. Sigur, asta nu înseamnă din start că următoare sarcină va fi complicată sau nu va fi deloc, organismul diferă de la persoană la persoană.

Este uimitor, dar adevărat – în aceeași perioadă după avort, o femeie poate rămânea sterilă, pe când alta să fie însărcinată deja după 11 zile.

Alții, se liniștesc cu faptul că doar zece cazuri din o sută duc la infertilitate.

Indiferent de orice, însă, avortul reprezintă o luptă cu legile naturii!

86 de comentarii:

Anonim spunea...

.Daca aș fi fost informată la momentul dat,probabil nu aș fi făcut avort.Eram într-o relație de 3 ani.Aveam 20 ani,primul an de facultate.El abia se stabilise la serviciu.A căzut că din cer noutatea.Parintii mei erau severi in aceasta privință.Initial prietenul insistă să păstrăm copilul.Eu categoric nu vroiam sa aud.Imi era o frica nebuna de părinți.Eram copilul exemplar și acum așa rușine pe capul lor.Plecasem la medic,o doamnă de vreo 50 ani.Tare mă ruga să nu fac acest lucru.Ca am 20 ani și că s-ar putea sa fie și consecințe grave.Nu vroiam sa aud nimic.Fiind un medic bun mi-a zis că pot face doar la un anumit termen,la 10 săptămâni.Mia dat răgaz 2 săptămâni.

Anonim spunea...

In orice, oriunde vedeam copil.Femei gravide,la radio știri despre maternitate.Pina și în transportul public cedam locul gravidelor.Am mers totuși la avort.Cind îmi reveneam după anestezie,am visat o fetița .Cu parul deschis și ondulat,de vreo 3 anișori.Ironia este că ne-am căsătorit și peste 2 ani am născut un băiat.Slava Domnului consecințe nu avut.Insa am înțeles că am greșeli mult.Parintii ar fi înțeles și acceptat.Anul acesta mi-aș fi dus fetița la școală.Am născut și al doilea băiat.Sunt ambii perfect sănătoși.Imi cer iertare Domnului în fiecare zi .Îi mulțumesc că nu ma pedepsit și știu ce-i dragostea de copii.Un copil nu e o povară.E o binecuvântare de la cel de sus.Sa-l simți cum creste sub inimioara.Sal vezi cum creste zi de zi.Acum mă rog sa fim Sănătoși și mereu împreună.Sa nu avortați,mai bine luați toate măsurile de contracepție

Elena Camelia spunea...

Eu am o sarcina oprita din evolutie la 6 saptamani.Din pacate nu se stie din ce cauza.Am endometrioza grad 2 si ovare micropolichistice .Voi face analizele inainte de a mai incerca sa raman însărcinată din nou..

Dana  spunea...

Mi sau pornit lacrimile citind acet mesaj, miky ai avut mul curaj cind ai scris acest mesaj. As dori si eu sa povestesc pe csurt cu a fost si la noi cu sotul. Am ajuns la o virsta de 47 de ani si sotul la 51 cind am inteles ca avem nevoie de un sprijin in viata, de un copilas indeferent fetita sau baiat (sa-l crestem impreuna). Dar virsta din pacate era trecuta de virsta reproductiva si in mod natural nu mai puteam avea copii. Sotul de la prima casatorie de acu avea 2 copii de 16 si 17 ani dar mult dorea si de la mine sa aiba unul (nu mai mult ci doar unul). In Romania nu se putea facea FIV cu ovule donate si neavind incotro am vizitat tara vecina Ucraina unde FIV cu ovule donate se practica. Am gasit o clinica unde vorbeau in limba romina, dar cind am ajuns la ei sotul mia spus ca vom face FIV dar cu o conditie ca lasam numai un copil adica daca se vor prinde mai multi vom face reductie embrionara.

Dana spunea...

Dupa ce am comunicat cu medicii clinicii [editat] am inteles ca daca se vor prinde doi si se va lua unul prin reductie embrionara atunci unul care va ramine poate sa se nasca cu ceva dereglari. Din prima data nu am fost nsarcinata dar din a doua oara sau prins toti trei, sotul era stresat si ne certam mereu pina ce am plecat sa fac reductia. In ziua reductiei sa aflat ca unul sa oprit din evolutie si ramin doi snatosi!!! Nu am dorit sa risc cu copilasii mei care ii asteptam multi ani la rind si am hotarit ca vor ramine ambii. Cu sotul am devortat, el nu dorea sa auda nimic de doi copilasi. Acum sun singura cu doi bebelusi minunati, dar sincer sa va spun sunt fericita. Va multumesc pentru ca mati ascultat cu atentie, sunteti primii cui am putut sa ma impartasesc.

Flavia  spunea...


MARE< MARE prostie a fost in capul dumneavoastra… as putea sa o numesc chiar criminala, nu?… adica ce drept ai sa te joci de-a Dumnezeu??.. o sa plateasca toata viata asta si cealalta ,in veci! cat despre dumneavoastra…imi pare tare rau ca vi s-a intamplat una ca asta…se pare ca dumneavoastra sunteti mai afectat decat ea… Dumnezeu e sus si vede… si nu trebuiau omorati copilasii ceilalti doi, nu trebuiau omorati sub nici o forma! 

Gabriela  spunea...

Eu am avut o sarcina extrauterina si acum dupa 4 ani jumate ma tot gandesc la copilasul care ar fi fost daca era o sarcina normale. dumnezeu mi-a daruit apoi doi baietei… Va doresc sanatate si putere!!! Dana, copiii sunt mai importanti… Lupta pentru ei… Numai bine si multa rabdare in cresterea lor…

Diana spunea...


Flavia, nimeni nu are dreptul sa judece .. Ea a ales. Ca a facut bine sau rau, Dumnezeu stie. Eu insa nu as fi facut alegerea asta … Si eu am ramas insarcinata la 17 ani , nici ‘am vrut’, nici ‘nu am vrut’ … S-a intamplat. Sunt mandra sa spun ca desi multa lume m-a indemnat sa avortez, nu am facut-o. Am un pui de 1 an si 4 luni si ma uit la el si ma intreb cum as fi putut trai stiind ca am ucis un suflet nevinovat si frumos ca el ?! Acum pana si oamenii ce m-au indemnat la avort il iubesc si il alinta. Tatal copilului a devenit ulterior sotul meu si m-ar fi sustinut orice as fi ales sa fac, ma bucur ca am decis impreuna sa pastram bebele, mai ales ca eu am fost dintotdeauna impotriva avortului. Le doresc tuturor fetelor si femeilor care au dilema asta multa putere si intelepciune …

Oana spunea...


Este universal înțeles faptul că o sarcină multiplă pune în pericol atât viețile tuturor feților cât și viața mamei, că nașterea în sine este un pericol pentru toți, iar apoi se știe că jumătate dintre tripleți nu supraviețuiesc mai mult de un an de zile (asta pentru că majoritatea se nasc la doar 1.8kg!). Nu aveți de unde ști ce s-ar fi putut întâmpla cu familia dumneavoastră dacă sarcina nu ar fi decurs normal și nu cred că ați fi vrut să-i aveți pe toți acei copii și pe soția dumneavoastră pe conștiință. Ați suferit un șoc și este normal să ripostați astfel și să nu împărtășiți opinia soției. Dar de aici până la a nu recomanda altor oameni să facă un avort pe care poate chiar și-l doresc din diverse motive, când dumneavoastră nu ați avut curajul să evitați unul, nu este corect. Fiecare om face cum consideră de cuviință și trebuie să ne alinăm suferința altfel decât încercând să-i co-optăm pe alții să facă cum am fi vrut noi.

Iulia Matei spunea...


Oana: O fi adevărat că nașterea multiplă expune la un risc ceva mai crescut, dar haideți să nu fim atât de dramatici și să ne grăbim a gândi că viața mamei ar fi fost pusă neapărat în pericol – în secolul acesta mortalitatea maternă s-a redus enorm în *toate* situațiile, există și cezariană în caz de necesitate și îngrijire neonatală absolut uluitoare, și chiar posibilități de intervenție chirurgicală intrauterin.
Și dacă ar fi fost la un moment dat pusă în pericol viața mamei sau a unuia dintre feți, o sarcină FIV este oricum urmărită și răs-urmărită medical: se putea acționa la timp dacă se ajungea la situația respectivă sau dinainte să se ajungă acolo, nu era cazul să se omoare 2 suflete nevinovate pe o temere complet nefondată, privind un risc abstract.

Iulia Matei spunea...

Tatăl și unchiul meu s-au născut (gemeni) la 1,5 kg fiecare și ar fost considerați amândoi avortoni în Rusia la vremea respectivă (conform legislației române, au fost „la limită”). Să-i fi avortat pe amândoi bunica „preventiv”? Acum sunt amândoi la aproape 60 de ani și bărbați zdraveni, fără probleme de sănătate.

Adriana spunea...


Eu consider că, în privința vieții *altora*, chiar dacă legea ne permite să „facem cum credem noi de cuviință” (adică, să omorâm sau nu sânge din sângele nostru), o astfel de alegere profund imorală și inumană nu are cum să lase pe cineva neafectat – fie că recunoaște, fie nu.
Și fie că deranjează sau nu, am dreptul să exprim această părere, ca și tatăl care a scris această mărturie.

tatiana banu spunea...

 cum ati putut face asa ceva …sa avortati …esto o crima ….si pentru asta Dumnezeu va va judeca …ca ati omorat un suflet oricat de mic sar vedea ……….nemernicilor 

Oana  spunea...

Vă înțeleg punctul de vedere, dar cu toată părerea de rău, nu eu sunt cea ‘dramatică’. Eu v-am dat niște statistici reale și actuale, pe care doriți să le ignorați pentru că vă e mai ușor să dați vina pe mama copiilor. Ați făcut deja o dată cum ați crezut ‘de cuviință’ atunci când ați recurs la fertilizare in vitro. Dacă credeți că este imoral și inuman să întrerupeți o sarcină, atunci trebuie să recunoașteți că, din această perspectivă, este la fel de inuman și imoral să declanșați o sarcină în mod artificial. Nu puteți avea una fără cealaltă, mai ales dacă pomeniți de Dumnezeu. Moralitatea nu e subiectivă. Eu nu le consider deloc inumane sau imorale, ci absolut necesare pe ambele, în anumite cazuri. Am fost voluntar pentru o organizație anti-avort până mi-am dat seama că nimeni nu e îndreptățit să judece și că doar mama are dreptul să ia decizia. În cazul de față, ar fi fost bine ca dumneaei să fi discutat temeinic pe subiectul acesta cu dumneavoastră înainte să mergeți până la capăt și eventual să recurgeți la serviciile unui consilier; da, dar dacă nu a fost să fie așa, asta nu înseamnă că dumneaei trebuie să fie țapul ispășitor. Ce-a fost, a fost. E o femeie care v-a dat acei copii care vă vor duce numele mai departe. Nu o puteți condamna pentru faptul că a preferat să protejeze un copil, la sfatul medicului, decât să riște să-i piardă pe toți după atâta chin.

Oana spunea...

Cât despre naștere, medicina poate ajuta, dar nu vă puteți baza mereu pe miracole. Amintiți de Dumnezeu, apoi de progrese medicale, în funcție de ce prinde mai bine. Tatăl dumneavoastră a fost un caz fericit, nu o regulă, iar de la gemeni la tripleți e cale lungă. Aveți soție și copii în carne și oase, nu în statisticile de mortalitate ale țării. E lucru mare. O minune, chiar. Chiar și cu reducerea numărului feților, existau încă șanse mari să se piardă sarcina, ca să nu mai zic de multitudinea de boli care ar fi putut apărea oricând.

Oana spunea...

România continuă să fie o țară cu mortalitate infantilă mare, indiferent câte progrese medicale și câtă aparatură de ultimă oră se furnizează spitalelor.
Dacă sunteți într-adevăr dornic să preveniți avorturi planificate, vă recomand să vă înscrieți într-o organizație anti-avort și apoi într-o organizație pro-avort. S-ar putea să vă schimbați părerea, sau dacă nu, cel puțin s-ar putea să vă alinați suferința alături de alți părinți care au trecut prin experiențe asemănătoare. Cu toții trecem prin ceva similar, mai devreme sau mai târziu, dar nu trebuie să încercăm să influențăm deciziile altora online, când nu știm concret prin ce trec acei oameni, străini nouă. Sunt oameni vulnerabili, cu altă suferință decât a dumneavoastră. De-aceea zic că o opinie exprimată public e una, dar o încercare de a convinge e alta, iar dumneavoastră spuneți clar că vreți să-i preveniți pe alții să vă urmeze. Puteți face la fel de mult rău cât bine zicând așa ceva.

Iulia Matei spunea...


Oana, Avortul este crima, si una cu victime multiple: daca tot sustineti alegerea femeii pana in panzele albe, aflati ca circa 60% dintre cazurile de avort sunt avorturi fortate sau facute sub diverse presiuni (masculine) de gen „scapi de el sau te las”, „te dau afara din casa, sa-l cresti cum oi sti (viz. adolescente”. Alteori, tatal este cel care sufera pentru ca vrea copilul, dar mama are o alta „alegere” in care el nu este inclus. Nu cred ca se cauta neaparat tapi ispasitori in articol, si eu personal nu as judeca autorul sau orice alta persoana pentru felul in care isi gestioneaza durerea, fie la feminin, fie la masculin.

Iulia Matei spunea...

Medicina ajuta mult, dar nu printr-o procedura invaziva si riscanta cum este avortul, care nu face nimic pentru a promova supravietuirea materna sau succesul sarcinilor ulterioare (dimpotriva – daca tot dati statistici privind mortalitatea infantila, studii privind corelatia dintre avort si prematuritatea severa sunt droaie).
Reducerea nr. fetitelor se „datoreaza” tot avortului (selectiv in functie de sex).
„Dacă sunteți într-adevăr dornic să preveniți avorturi planificate, vă recomand să vă înscrieți într-o organizație anti-avort și apoi într-o organizație pro-avort. ” Asta-i chiar buna. Si cum ma ajuta o organizatie pro-avort sa previn avorturile? Aceea isi incaseaza frumos banii.
„De-aceea zic că o opinie exprimată public e una, dar o încercare de a convinge e alta, iar dumneavoastră spuneți clar că vreți să-i preveniți pe alții să vă urmeze.” Pai, daca nu avem dreptul sa incercam sa convingem, ce mai cautati dvs. aici?

Oana  spunea...

Doamnă, sunt printre acele doamne care au pierdut tripleți pentru că nu au făcut intervenții medicale de reducere a sarcinii. Puteți să-mi dați absolut orice fel de justificări teoretice anti-avort. Atât timp cât nu ați trecut prin așa ceva, nu aveți dreptul să faceți comentarii despre ceea ce ar trebui să fie permis și nu atunci când este vorba de o sarcină cu risc mare, sau să interpretați dumneavoastră noțiunea de risc în sarcină altfel decât ar interpreta-o un medic specialist. Eu vă dau argumente logice, atâta tot. Când am vorbit de hărțuire, făceam referire la ceea ce făceau acei activiști cu mamele care intrau în clinică, nu la ce s-a petrecut când angajata din filmare i-a pus la punct și i-a numit ipocriți. Iar în cazul în care vă întrebați, nu am recurs la avort planificat. Am suferit un avort spontan fără ca măcar să știu de sarcină. Dar dacă aș fi știut, aș fi luat clar decizia de a salva măcar unul din acei copii. Nu vi se pare logic? Nu vi se pare că trebuie să fie lăsat la alegerea mamei? Nu vi se pare că puneți selecția sexului, reducerea sarcinii și avortul impus în aceeași oală, când sunt lucruri total diferite?

Iulia Matei  spunea...

Stimată doamnă,
Vă mulţumesc pentru răspuns şi regret nespus pierderea dvs. – eu recunosc că nu ştiu ce este să pierzi un copil, decât prin prisma rudei mele ginecolog care lucra la Polizu, unde sunt trimise cazurile cu cele mai grele complicaţii. Dacă este greu pentru el ca bărbat, pentru mamă trebuie să fie sfâşietor şi toţi recunoaştem acest lucru la Pro-vita, tocmai pentru că nu dorim să se piardă niciun copil.

Iulia Matei  spunea...


Este un motiv principal pentru care nu susţin FIV, acesta că rata de pierderi de sarcină este foarte mare şi unii embrioni (a se citi, copii) sunt de sacrificiu. Şi nu neapărat pentru că sunt gemeni sau câte trei copii deodată – pentru că s-a reuşit să se nască şi să supravieţuiască şi 8 odată !! – ci dintr-un cumul de factori, începând cu tratamentele hormonale care se fac, alterarea endometrului matern ş.a.

Iulia Matei  spunea...


Îmi permit să vă întreb (doar ca temă de reflecţie, pentru că nu mă aştept să îmi răspundeţi online la aşa probleme sensibile): Din moment ce nu aţi ştiut despre sarcină la momentul la care aţi pierdut-o, cum puteţi fi sigură că un medic specialist v-ar fi recomandat reducţia embrionară? Aţi fi avut tăria să alegeţi care dintre copii trăieşte şi care moare? Şi dacă l-aţi fi pierdut, până la urmă, şi pe cel căruia i-aţi fi permis să trăiască? Şi dacă trăia, dar ar fi dezvoltat aşa-numitul sindrom al supravieţuitorului..

Iulia Matei  spunea...


Problema are foarte multe faţete chiar şi în acest caz, care aveţi dreptate să spuneţi că este o situaţie specială, chiar dacă diferim în modul de a privi situaţia.
Preşedintele Colegiului Medicilor, dl. Vasile Astărăstoae, consideră că nicio formă de avort nu este cu adevărat o formă terapeutică, decât în rarele cazuri în care se salvează viaţa femeii, şi nu pentru că avortul în sine ar avea vreo valoare

Iulia Matei  spunea...


Şi pentru că spuneţi că eu le pun pe toate în aceeaşi oală, nu este adevărat – dvs. aţi spus de la început că susţineţi toate formele de avort, că sunteţi angajată într-o organizaţie pro-avort, deci militaţi pentru toate, nu doar reducţia embrionară.
Otrăvirea copiilor cu digoxină în sarcina mai avansată şi inducerea naşterii sau chiuretaj ulterior, în UK. Avortul este singura opţiune pe care ei o oferă femeilor aflate în dificultate. Până atunci, nu ştiu dacă are sens să mai discutăm, pentru că este clar că, dacă durerea o putem înţelege amândouă, nu ne vom înţelege pe plan principial.
Multă sănătate vă doresc.

aniela  spunea...

Eu pot sa ii spun doamnei Oana ca sunt situatii, iar eu cunosc caz concret, cu tripleti nascuti la termen, fara complicatii in timpul sarcinii, sanatosi, fara sa fie nevoie sa stea nici macar o ora la incubator. Stiu ca se poate, am caz concret, dupa ce medicii din clinica in care s-a facut inseminarea (nu Vitro!), ii sfatuiau pe parinti pe recurga la „reducerea selectiva”, din punctul meu de vedere, doar pe considerente materiale.

aniela spunea...


Parintii, total ingrijorati si debusolati de ceea ce le spusesera medicii ca urma sa li se intample, au mers la o alta clinica pentru inca o parere. Aici, li s-au prezentat cazuri concrete cu situatii similare cu final fericit si au reusit sa le lumineze mintea. Acum au trei copii MINUNATI in varsta de 4 ani!

aniela spunea...


Iar eu ma intreb: Cine suntem noi ca sa decidem cine ramane in pantecul nostru si cine trebuie sa moara?? Nu condamn pe nimeni, am doi copii pe care ni i-a dat Dumnezeu atunci cand ni i-am dorit, nu am trait niciodata experienta dureroasa a unui avort, dar stiu ca daca s-ar intampla sa raman insarcinata fie si cu tripleti, nu as putea sa imi omor propiul copil! Va doresc sa cantariti bine inainte de a lua o asemenea decizie. Eu personal nu as putea duce toata viata povara ca mi-am omorat propiul copil!!

ali  spunea...


multa prostie….romaneasca
intr-o clinica straina (in Anglia cel putin) v-ar fi recomandat sa puneti doar unul…maxim 2 (trebuie sa dai in scris ca vrei 2)…iar daca vrei sa-ti bage 3 trebuie sa semnezi si sa-ti asumi riscurile si ti se spune de la bun inceput, indirect, ca esti un diliu daca bagi 3
tehnologia a evoluat mult…oamenii au ramas aceeasi

flori  spunea...


Nu as fi facut niciodată alegerea asta:((( oricât de greu imi era..nu as putea sa aleg doar unu…toți erau copii mei si nu as fi renunțat la nici unu:(((( pacat

paola  spunea...


buna ziua……in primul rand as vrea sa zic ca singurele fiinte de care imi pare rau cu inima sfasiata sunt copilasii……pentru mama ..nu sunt cuvinte cand greul vietii o va apasa sa nu se intrebe de ce??”plata pacatului este moartea”asa scrie in sfanta scriptura…pentru tata avea si el un cuvant de spus si putea sa salveze acele vieti…..dar…eu zic sa va ganditi doar la un lucru :puneti-va doar un minut in locul acelor suflete…daca erati voi 2 ca parinti acei copii care au trebuit sa moara desi odata infiintati au vrut sa traiasca!!!!!!!!

Mihaela  spunea...


.Eu traiesc intr-o tara scandinava si aici se face 1 singura ecografie, in saptamana 18, si atat. Daca la aceasta unica ecografie totul arata bine mai vezi ecograful cand te duci la spital sa nasti, nici atunci 100% sigur. In toata sarcina te supravegheaza o moasa, nu vezi medicul daca nu ai nici o problema. Moasa trateaza si urmareste diverse afectiuni (anemie, hipotiroidism, etc…) si doar in cazul in care competenta ei e depasita te trimite la o moasa ‘mai educata’ care lucreaza in clinica de ginecologie de la spital. In fine, uneori natura are grija de anumite lucruri mai bine decat putem noi….

ioana spunea...

Toata consideratia pentru profilul moral al tatalui….nu sunt eu in masura sa judec faptele mamei. Imi aduc bine aminte ca s-a inventat procrearea prin inseminare artificiala. Retin ca sunt situatii in lume cand au nascut si domnii. Daca era vorba de sterilitate….de ce ” domnul tata” dornic de tripleti/ octeti…nu a ales sa fie el purtatorul sarcinii, ” mama surogat, mama de dupa nastere?

Maria  spunea...


Eu am doua nedumeriri… cum poti sa alegi care copil sa moara si care sa traiasca? Cine iti da acest drept si mai ales cum poti sa lasi un strain sa decida care e copilasul care va ramane?
Si oare de ce avem noi impresia ca actul de a concepe un copil e un drept? Eu il vad ca un dar… Da, e decizia mamei, pentru ca a fost binecuvantata cu darul conceperii, dar in afara de cateva exceptii, femeia ar trebui sa conceapa in momentul in care s-ar simti pregatita sa isi asume toate riscurile unei sarcini. Conceperea nu e ca modelajul, nu iti place ce iese, strici si mai incerci o data… Copilul nu face „cerere” sa vina pe lume, adultii decid in locul lui, asa ca poate ar trebui mai multa maturitate si responsabilitate atunci cand ne asumam decizia de a avea un copil.

bOBBY  spunea...


Oana, cred ca ar trebui sa te uiti adanc in trecutul tau si sa vezi daca nu cumva scuzele si decizile „corecte” ce i le atribui acestui personaj numit „mama”, cauta sa te disculpe de vreo decizie „inteleapta” luata „la sfatul medicului, pentru siguranta ta”… Imi pare rau ca ai luat decizii gresite in trecut (daaa, a curma viata unui prunc este o decizie gresita si nu-ti apartine, ca nu esti Dumnezeu sau vre-un alt zeu!), imi pare rau ca voluntariatul „in campania anti-avort” nu ti-au fost de ajutor si n-ai reusit sa intelegi ce ar fi trebuit sa promovezi, dar poate nu e timpul pierdut si mai „primesti o sansa de la viata”, sa te trezesti pana la menopauza! Sa-ti dea Dumnezeu putere, lumina in sulfte, iertare pentru greseli si viata usoara!

Niky  spunea...


Aveam 22 de saptamani si era prima sarcina. A fost o sarcina toxica si am avut preeclamsie (tensiune mare) ceea ce a adus la agravarea sanatatii mele si a bebelusului. Trebuia sa renunt la sarcina deoarece viata mea era pusa in pericol, si bebele nu mai primea hrana si sange cum ar fi trebuit.
Norocul meu e ca sunt intr-o tara Scandinava si mamicile sunt atent monitorizate atat de medici cat si de maose.

Niky  spunea...


Mi-a fost declansat travaliul si am nascut normal.
Dupa ce am nascut moasele ne-a tot rugat cateva zile daca vrem sa vedem copilul ca e foarte frumos. Aici daca doresti poti sa.ti faci poze cu copilul mort, si sa ii iei amprentele ca sa ai amintire, ceea ce in romania nu cred ca va fi niciodata. Daca doresti poti sa-l ingropi intr-un cimitir(sunt firme care se ocupa cu asa ceva).Nasterea s-a declansat intr-un salon cu un singur pat, baie, de conditii nici sa nu mai vorbi, Primeam in permanenta sucuri naturale si mancare foarte buna. Iar dupa nastere am fost separata de mamicile care au nascut sau urmeaza sa nasca, la 2 etaje mai sus. Dupa acestea am primit consiliere psihologica in spital. Sper ca pe viitor si in Romania sa fie la fel ca si in strainatate. Doamne ajuta.

Raluca  spunea...


Eu sunt, in principiu, contra avortului… pentru mine (NU pot hotari pentru altcineva). Dar prea des ne lasam pacaliti pentru ca ni se servesc minciuni care se intampla se ne confirme convingerile personale.

Dia spunea...

FIV-ul nu este cu nimic mai diferit de conceptia naturala in ceea ce priveste supravietuirea embrionului. Embrioni de sacrificiu sunt si la o femeie sanatoasa, la conecptia naturala. Multi embrioni se opresc din evolutie in prima luna (avort menstrual), iar femeia nici macar nu isi da seama ca a fost insarcinata. Asa se intampla si la FIV, daca sarcina nu se prinde, nu inseamna ca cineva a omorat embrionii, pur si simplu au murit, cand moare un om de moarte naturala, l-a omorat cineva? E cam acelas lucru….
Iar tratamentul hormonal, alterarea endometrului…tot ce se face la FIV este pentru a mari sansele de supravietuire a embrionului. Dar daca embrionul este defect din punct de vedere genetic tot va muri. Ar fi bine putina documentare inainte de a comenta, nu?

Dia spunea...


Dar ce se intampla cu acei copii pentru care situatia este clara, care au fost abandonati de parintii biologici. De ce raman ei captivi acolo, de ce nu au sansa la adoptie, de ce nu au sansa la o familie? Din punctul acesta de vedere asociatia greseste, greseste fata de acei copii deoarece oricat de bine ingrijiti ar fi tot institutionalizati sunt.

Anita spunea...

Dia „Ar fi bine putina documentare inainte de a comenta, nu?”
La cate enormitati ai debitat, ti se potriveste perfect dumitale.

Dia  spunea...


In primul rand eu am vorbit pe un ton politicos, da? Ma surprinde sa vad un astfel de ton agresiv.. Si unde sunt enormitatile debitate, ceea ce am spus despre FIV este perfect corect si in concordanta cu studiile stiintifice. Nu eu am afirmat ca embrionii sunt de sacrificiu pentru ca, dupa parerea dumneavoastra, nu au aceleasi sanse de implantare ca in cazul procesului natural. Ceea ce este fals…Nici macar nu pretind sa fiti de acord cu FIV-ul, toata lumea are dreptul la o opinie, insa de aici pana la afirma ca embrionii sunt ucisi de catre cei care apeleaza la FIV este cale lunga. Singura situatie in care se produce acest lucru este atunci cand procedura reuseste, iar embrionii ramasi sunt distrusi cu buna stiinta, insa nu toata lumea alege sa faca asta. Iar a-i baga pe toti in aceesi galeata si a afirma ca ucid embrionii este din punctul meu de vedere dovada de neinformare si agresivitate.

Dia  spunea...


In ceea ce priveste copiii abandonati… solutia cea mai buna, din punctul meu de vedere pentru copiii aflati in dificultate. Stiu ca statul face legile, exista o lege, si conform legii, copiii care sunt abandonati de parinti trebuie luati in evidenta de protectia copilului si facute demersurile pentru declararea adoptabilitatii lor. Se face acest lucru pentru copiii din centrul respectiv? Va intreb, cati copii adoptabili aveti in centru?

Dia  spunea...


Si nu am zis nicio clipa ca acei copii ar trai in orfelinat, ci ca sunt institutionalizati, ceea ce nu este acelasi lucru. Imi este clar ca le este mult mai bine decat intr-un orfelinat, insa le-ar fi si mai bine intr-o familie permanenta, o familie doar a lor. Atata tot. Chiar si intr-o familie sociala, efectele abandonului asupra creierului in dezvoltare sunt mari si de multe ori ireversibile.

Dia spunea...


 Si in loc sa imi spuneti mie ca „habar nu am”, mai bine ne explicati cum functioneaza lucrurile, nu? Nu asa ma convinegti ca nu am dreptate, dimpotriva, discutiile in contradictoriu sunt benefice atunci cand sunt aduse argumente solide, nu doar atacuri impotriva celuilalt.

I.S. spunea...


Iar acum, cateva completari necesare, de ordin factual si etic, privitor la procesul de FIV:
b) Colectarea şi maturarea oocitelor
*după aspirarea lichidului folicular, aspiratul este pus în vase Petri şi examinat la stereomicroscop pentru evidenţierea oocitelor;
* se spală sângele din jurul oocitelor;
* oocitul găsit se va curăţa, se va aspira în pipetă Pasteur şi se va transfera într-o placă unde, din nou, este spălat rapid pentru a fi trecut într-un mediu de inseminare; se acoperă plăcuţa şi se introduce în incubator;
* toate aceste manevre trebuie să dureze maxim un minut;
* sperma, rezultată prin masturbare, se prepară prin eliminarea supernatantului (lichidul rămas la suprafaţă) după centrifugare, se adaugă şi alte substanţe etc.
* la 4-6 ore de la colectarea de ovule, se face inseminarea (punerea în contact a ovulelor cu spermatozoizii) prin adăugarea spermei rezultate; plăcuţa se repune în incubator;
* controlul fertilizării se face la 16-18 ore după inseminare: astfel, se controlează la microscop dacă oul prezintă cei doi pronuclei (care formează un embrion);
* embriotransferul se efectuează la 44-48 de ore de la inseminarea oocitelor;
* se aleg cei mai buni embrioni şi, cu acordul pacientei, se implantează 3-4 embrioni în uter, aceştia fiind în stadiul de 4-6 celule (blastocist)
* pacienta va aştepta două săptămâni, după care, dacă nu apare menstra, va face determinarea de hormon Hcg (hormon ce apare în urină dacă femeia este însărcinată). Dacă testul de sarcină este pozitiv, va urma evoluţia unei sarcini
Comentarii
* prin „alegerea celor mai buni embrioni” se înţelege o selecţie a embrionilor, cei sănătoşi fiind implantaţi în uter (cei în exces congelaţi), iar cei bolnavi fiind distruşi;
* în unele cazuri, se face diagnosticul de preimplantare: la cuplurile care au tare genetice în familie şi recurg la FIV pentru a fi selectaţi doar embrionii sănătoşi din punct de vedere genetic.
c) Prepararea şi inseminarea spermei
* sperma este obţinută prin masturbare într-un recipient steril;
* se face spermograma (o analiză amănunţită a spermatozoizilor, care ne arată calitatea şi cantitatea);
* se urmăreşte obţinerea unui specimen cu un număr cât mai mare de spermatozoizi cu motilitate bună, lipsit de contaminare microbiană;
* inseminarea se efectuează la o concentraţie de 50.000-200.000 spermatozoizi/ml
* sperma obţinută poate fi de la partener/soţ sau poate fi „donată” de o altă persoană.
Comentarii
* masturbarea (malahia sau onania) este considerată păcat de Biserică
* în cadrul metodei de fertilizare artificială, acest lucru este descris într-un mod foarte elocvent de către Prof. Dr. Tristram Engelhardt: „intimitatea stimulării soţului de către soţie şi a soţiei de către soţ, primirea de către soţie a spermei soţului şi hrănirea de către soţie a copilului lor în pântecele ei caracterizează unirea într-un singur trup a soţului şi soţiei: în afara acestei uniri, ne îndepărtăm de ţintă. Nimeni în afară de soţie nu-l poate stimula pe soţ fără a implica o anumită formă de adulter. Nimeni în afară de soţ nu poate penetra soţia pentru a introduce spermă în soţie şi îndeosebi sperma altcuiva decât a soţului fără a comite o formă de adulter (…)”;
* „În privinţa donării de spermă şi a existenţei unei bănci de spermă, se insinuează şi tendinţa eugenică pentru achiziţionarea de „spermă selecţionată”

I.S.  spunea...


Si, in fine, completari referitoare la consecintele FIV:
1). Rata de eşec în FIV
Dr. Claudia Kaminski (medic ginecolog din Germania, preşedintele mişcării „Dreptul la viaţă”), la Conferinţa Internaţională Pro-Life din 10-12 octombrie 2002 de la Viena, intitulată „Medicul încearcă să ia locul lui Dumnezeu – Rătăcirile Medicinii Moderne”, relatează despre un studiu realizat în 26 de Centre de diagnostic de preimplantare din Europa, Australia şi SUA în perioada 1993-2000 la 886 de perechi care au recurs la FIV, unde s-au constatat următoarele:
* s-au născut 162 de copii din 123 de sarcini (multe fiind gemelare);
* au fost folosite 47 de ovule fecundate pentru fiecare naştere, deci pentru cele 162 de sarcini s-au fertilizat artificial 9102 de embrioni!
* în total, s-au creat pe cale artificială 9102 de embrioni, dintre care s-au născut doar 162 de copii, deci un procent de 1,8% (rata de eşec fiind de 98,2%);
* în 132 de cazuri, s-au făcut alături de diagnosticul de preimplantare şi alte metode invazive şi s-au constatat şi embrioni bolnavi. Astfel, s-au făcut 7 avorturi terapeutice timpurii, în primele 3 luni de sarcină, şi alţi 9 copii au fost practic distruşi în timpul gravidităţii printr-o tehnică numită „reductivă”. Alţi 2 copii au murit în timpul sarcinii. S-au născut şi 2 copii bolnavi. Deci, 18 copii au murit din cei 132, un procent de 13%; una dintre mame a avut 5 embrioni, dintre care au fost „reduşi”2; la altă mamă, care a avut 3 embrioni, s-a făcut o „reducere”, rămânând cu 2 copii, dar a făcut o infecţie în săptămâna a 22-a de sarcină şi i-a pierdut şi pe ceilalţi 2.

I.S.  spunea...


În perioada 1989-1999, în Marea Britanie, peste 70.000 de embrioni umani au murit pe parcursul aplicării metodei FIV, născându-se 8.300 de copii pe această cale în aceeaşi perioadă. Literatura medicală prezintă aceste situaţii mult mai optimist.

2.) Efecte negative pe termen lung asupra femeilor care recurg la procedura FIV

I.S.  spunea...


Un studiu din 1993, efectuat de Universitatea Stanford, sugera că femeile cărora li se administrează medicamente pentru fertilitate, necesare în metoda FIV, erau supuse unui risc de 3 ori mai mare de a face cancer ovarian 
„S-a constatat o rată crescută a unor boli precum diabet zaharat şi preeclampsia (o HTA gravă care duce rapid la comă şi la moartea mamei). De asemenea, creşte rata sarcinilor multiple, în mod normal există un procent de 1,2% al sarcinilor gemelare, dar, prin FIV, acesta creşte de 20 de ori! Iar în 3% din cazuri există tripleţi. Doar în Germania în ultimii 20 de ani s-au născut 9.000 de gemeni. O femeie poate purta, în mod normal, doar un copil, cu puţine excepţii mai mulţi. De aceea, FIV a dus la mari riscuri în cazul sarcinilor multiple (diabetul zaharat, preeclampsia, depresii nervoase etc.)” .

Irina Simion spunea...


Copiii creaţi prin FIV pot fi bolnavi?
Prin diagnosticul de preimplantare, se distrug şi multe aşa-numite celule „cu potenţial letal”; aceste celule se pot distruge mai ales în stadiul de morulă (embrion cu 8-10 celule); FIV duce frecvent la apariţia unei boli cum ar fi mucoviscidoză, boală letală în timp, dar şi la multe malformaţii, deoarece sunt distruse şi celule sănătoase

Irina Simion spunea...


Dr. Wilke ne arată date asemănătoare, foarte îngrijorătoare: „în naşterile prin FIV au fost înregistrate handicapuri majore congenitale în proporţie de 2,2% în comparaţie cu 1,5% în concepţiile normale. Din 633 de embrioni concepuţi „in vitro” de către cea mai bună echipă în domeniu, sub conducerea dr. Alan Trounson, doar 45 sau 7% din embrioni au trăit până la naştere. Adică a existat o pierdere de embrioni de 93% sau 12 din 13 embrioni au murit. Printre copiii născuţi prin FIV, există de şase ori mai multe cazuri de transpoziţie cardiacă faţă de media naţională şi de cinci ori mai multe cazuri de spina bifida. Decesele la naştere şi decesele în primele trei luni de la naştere depăşesc de trei ori media naţională”

Irina Simion spunea...


Sarcinile multiple realizate prin FIV implică şi reducţia embrionară; asta înseamnă că mulţi embrioni sunt eliminaţi ca să se îmbogăţească şansele de supravieţuire a unuia sau a doi embrioni; actul de eliminare din organism în mod programatic a unor embrioni reprezintă un avort, un homicid. Frecvent, apar depresii nervoase la mamă după aceste ucideri.

Ion Matei spunea...


daca are loc o fertilizare in vitro, ea poate fi facuta tot pentru ca exista o vointa divina. omul crede ca, influentand anumite procese, devine stapan pe ele. in realitate, tot vointa Celui de Sus se implineste. Dumnezeu a vrut ca omul sa descopere aceasta metoda de procreere si tot el decide cand si cum sa se petreaca toate. omul are doar senzatia ca a invatat sa conduca lumea.

EMANUEL  spunea...


Nu se implineste vointa divina ci voia omului si un mare pacat. Sotii infertili sa mearga sa infieze copii. E singura solutie care corespunde voii lui Dumnezeu.

LUCIFER  spunea...


Nu mai implicati divinul … Nu are nici o legatura. Si nu toti dintre cei care fac FIV sunt crestini. Faptul ca medicina a evoluat atat de mult, nu poate fi decat un lucru bun. Nu mai veniti cu niste texte si conceptii ale unor triburi nespalate din Asia de acum 5000 de ani, care nu aveau nici cele mai elementare notiuni de igiena, ca de medicina nici nu poate fi vorba.

ION VOICU  spunea...


da, voia domnului mos craciun, sau a berzei, sau a celor doi membri ai cuplului implicati si care isi doresc copii.
simplu, nu?
sau e mai simplu sa dai cu piatra dragi crestini?

LAUR  spunea...


Nu confundati a da cu piatra cu a spune adevarul.
Adevarul ca embrionii sunt oameni la momentul zero, iar FIV omoara embrionii/oamenii in exces.
Pacatele trebuiesc raspicat afirmate. Pentru a da oamenilor posibilitatea sa aleaga.
A te crede fara de pacat, acesta este intr-adevar un pacat si a da cu piatra.

ANA-MARIA spunea...


A avea un copil nu trebuie sa fie un lux. Ar trebui sa responsabilizam clasa politica romaneasca asupra gravei si ignoratei probleme a infertilitatii.

FLORIN spunea...


Biserica ortodoxa (ca si majoritatea institutiilor religioase) are o viziune foarte ingusta asupra capacitatilor si puterilor lui Dumnezeu.
Dumnezeu este atotputernic si infinit si tot ce se intampla in Univers este rezultatul interventiei fortei divine si ‘vointei’ lui (ar mai fi de definit ‘forta’, ‘vointa’, ‘El’, dar nu intru acolo, incerc sa vorbesc pe limbajul institutiilor).
Mai ales evenimentele legate de viata si moarte ii sunt atribuite Lui – respectiv, El hotaraste ce traieste si ce moare .
Explicati-mi, va rog, de ce biserica refuza sa-i atribuie Creatorului o minune precum nasterea in urma FIV ?
La fel si cu moartea embrioanelor in exces – de ce biserica considera ca acele embrioane trebuie sa traiasca – cand aceasta decizie este exclusiv a Creatorului, iar prin moartea aceastora, El isi exprima vointa ?

FLORIN spunea...


Cum indraznesc oamenii bisericii sa monopolizeze conceptul de Dumnezeu si sa le explice tuturor ce inseamna, atribuindu-i calitati primitive umane (gen razbunare, judecata, furie, etc), totul pentru bani si influenta ?
Si de ce preotii sunt imbracati in Negru ? 

ANA-MARIA spunea...


Nu dau cu piatra şi în general nu judec nicio persoană pentru nimic. Însă o poziţie derivată din morala şi antropologia creştine există şi pe aceea o afirmăm cu tărie, deşi nu convine multora.

COSTICA  spunea...


Sunt deranjat teribil de ipocrizia celor care se dau “adevarati crestini”.
Dumnezeu are putere absoluta si poate sa intervina oricand .Daca nu a facut-o , atunci poate inseamna ca el ne da voie. Si atunci , cine sunt acesti oameni care interpreteaza Biblia dupa cum le convine lor? De unde nesimtirea si indolenta de a considera ca NUMAI CE AU INTELES EI DIN TEXTELE RELIGIOASE ESTE REAL SI ADEVARAT? Sa va reamitesc cate victime a facut intoleranta religioasa? De unde pana unde considera acest indivizi ca ei sunt mai presus de Dumnezeu si ce nu a interzis sau impiedicat El , pot sa o faca ei? Cu ce drept?
Ce inseamna pentru acest indivizi “dupa chipul si ASEMANREA lui Dumnezeu” ? Nu cumva ca omul poate crea viata?
Cum am zis , niste ipocriti care isi inchipuie ca sunt pastratorii cheilor imparatiei, detinatorii adevarului…sa le spun ca fiecare secta religoasa sustine acelasi lucru? Un pic de bun simt si ceva umilinta nu le-ar strica…

EMANUEL  spunea...


Fa deosebirea intre inchizitia catolica si biserica ortodoxa. Biserica ortodoxa nu a facut niciodata crime, nu a aruncat cu pietre in nimeni, ci doar are niste reguli date ei de Hristos si ea le respecta in interiorul ei. Nu e nimeni obligat sa fie membru al bisericii ortodoxe, dar daca vrei sa fii membru atunci respecta regulile ortodoxe.
Dumnezeu iti da voie sa faci ce pacate vrei, dar mantuirea, din punctul de vedere ortodox, e doar in biserica ortodoxa. Ortodoxia are o traditie veche de 2000 de ani, si e o jignire sa numesti aceasta traditie, inchizitie, talibanism etc. Traditia ortodoxa e non-violenta dar are reguli stricte, si a face parte din biserica ortodoxa e la libera alegere a fiecaruia.

ANDREI  spunea...


Esti crestin? Stii povestea pacatului stramosesc din Biblie? Dupa parerea ta, a fost voia Domnului ca omul sa pacatuiasca, din moment ce n u a impiedicat acest lucru? Asta rezulta din interpretarea ta.
Spre surprinderea ta, Biserica are puterea de a interzice chiar si ce nu a interzis Dumnezeu, vezi Matei
Problema este ca Biserica continua sa spuna ca sunt lucruri bune si sunt lucruri rele, contrar mentalitatii seculare, care spune ca ce vreau eu sa fie bine e bine si ce nu e rau.

EMANUEL  spunea...


Dumnezeu nu a voit ca omul sa pacatuiasca, ci doar a ingaduit. Intelegi diferenta intre a voi si a ingadui ?
Biserica interzice ce interzice Dumnezeu – adica ca pacatul sa fie aprobat in biserica, vrea ce vrea Dumnezeu – adica mantuirea omului prin implinirea poruncilor divine, si ingaduie ce ingaduie Dumnezeu – adica ca oamenii sa pacatuiasca daca vor neaparat asta.
Dar a ucide prunci si a face parte din biserica nu se poate.

IOA  spunea...


eu nu inteleg un lucru: de ce intr-o societatea asa-zis seculara, are biserica ceva de spus intr-o astfel de problema? De ce continua aceasta institutie complet depasita sa controleze vietile atator oameni? sau, daca tot le controleaza, de ce nu complet? de ce sa nu respectam si reguli ca urmatoarele:
– poligamia trebuie permisa,
– trebuie revenit la legea ochi pentru ochi, dinte pentru dinte,
– primul nascut trebuie sacrificat Domnului,
– trebuie interzise atat fructele de mare cat si porcul
– sacrificiul uman trebuie permis
– femeile violate trebuie sa se casatoreasca cu violatorul
si pentru orice eventualitate:
– NU VA ENERVATI, FURIA ESTE UN PACAT

ANDREI  spunea...


Daca Biserica este atat de depasita, de ce ar acorda cineva atentie la ce zice ea?

ION VOICU  spunea...


raspunsul la intrebarea ta e simplu: pentru ca acea institutie complet depasita este emanatia fricii si prostiei…si cum frica si prostia nu au fost inca eradicate, iata ca parazitii in negru isi dau cu parerea inclusiv despre lucruri la care nu se pricep.
Ana-Maria, de vreme ce te simti vizat, te rog sa te mai intrebi odata cum e cu datul cu piatra (obicei inca in uz la vecinii talibani, kurzi sau iranieni). si eventual exerseaza intoarcerea celuilalt obraz.

MIRCEA PUSCASU  spunea...


Intorc obrazul meu, de mine zi ce vrei, dar pentru altii, fie ei si embrioni microscopici, dar nu mai putin umani ca tine si ca mine, pentru obrazul lor strig din rarunchi:
– NU SE CUVINE NIMANUI SA ARUNCE LA GUNOI OAMENI FARA APARARE, NEAJUTORATI, COPIII FARA PUTERE DE A SE OPUNE
– NU SE CUVINE NIMANUI SA -SI OMOARE COPIII, SA-I NUMEASCA EXCEDENTARI
Toti recomanda altora sa intoarca obrazul ca sa poata sa-i arda mai cu sete. Crestinismul nu e cocoasa blegilor, e curajul martirilor in fata mortii, e barbatia in luptele drepte, e vitejia in apararea celor sfinte : Dumnezeu, Neam, Familie, Viata Aproapelui.

CICI BALERINA  spunea...


Mircea Puscasu, fecundarea in vitro e inacceptabilă prin însuşi faptul că se consumă în afara trupului uman; suprimarea embrionilor supranumerari este o crimă, ca şi avortul;
Prof. H. Tristram E., în cartea „Fundamentele Bioeticii Creştine”, arată problema morală a producerii în exces de embrioni: „cea mai evidentă chestiune morală pusă în joc de fertilizarea in vitro e legată de producerea în „exces” de zigoţi şi embrionii timpurii care riscă să fi e congelaţi sau distruşi”. Îl dă exemplu pe Sfântul Vasile cel Mare care susţine că: „ucigaş este cel ce ucide un embrion neformat sau imperfect , întrucât acesta deşi nu e încă o fiinţă completă, era menit să se desăvârşească în viitor, potrivit succesiunii neapărate a legilor firii”;

CICI BALERINA  spunea...


„Începutul fiinţei umane se petrece deci, prin unirea nu doar biologică, ci şi spirituală a părinţilor prin legătura căsătoriei. Un act de procreare lipsit de expresia fizică este privat de comuniunea interpersonală dintre cele două corpuri fizice. Caracteristica iubirii conjugale este totalitatea şi deplinul dăruirii celor două persoane, de aceea, substituirea actului corporal cu tehnica determină o reducere a lui la simplitatea unui gest tehnic. Fertilizarea extracorporală a fost astfel asimilată cu fecundarea extraconjugală. Părinţii sunt doar o terminologie în cazul fertilizării in vitro. Cine împlineşte faza decisivă a procreării este un străin sau o echipă de străini, în locul cuplului. Din acest motiv, se înţelege de ce actul de iubire conjugală este considerat în învăţătura Bisericii ca unica modalitate demnă de procreare umană”.

CICI BALERINA  spunea...


FIV, ea însăşi o metodă imorală, a deschis din nefericire drumul şi spre alte metode cu totul imorale, precum donarea de ovule, donarea de embrioni, surogatul, experienţe pe embrioni etc.

FLORIN  spunea...


„ucigaş este cel ce ucide un embrion neformat sau imperfect , întrucât acesta deşi nu e încă o fiinţă completă, era menit să se desăvârşească în viitor, potrivit succesiunii neapărate a legilor firii”.
Gresit. Embrionul respectiv era menit sa moara si asta s-a intamplat, asta a fost voia lui Dumnezeu ! De ce contrazici actiunea divina ? Ori crezi ca noi, oamenii, suntem mai in masura sa apreciem motivele si complexele circumstante care duc la nasterea sau moartea unei fiinte. Ce inseamna ‘legile firii’, cine le-a inventat ?

FLORIN  spunea...


„Începutul fiinţei umane se petrece deci, prin unirea nu doar biologică, ci şi spirituală a părinţilor prin legătura căsătoriei”…
Realitatea (si deci voia lui Dumnezeu) este cu totul alta: Fiinta umana se naste chiar si fara casatorie (adica cununie religioasa, care se face in biserica si se desface si mai simplu in biserica pentru o plata).
“Părinţii sunt doar o terminologie în cazul fertilizării in vitro”.
Si daca parintii sunt casatoriti ?

FLORIN  spunea...


Parintii sunt autorii materialului genetic si mama este puratorul embrionului.
Diferenta este felul in care se intampla fecundarea.
Eu vad aceasta posibiltate drept interventie divina – in ciuda handicapului fizic care face fecundarea ‘normala’ imposibila, acesti parinti primesc un cadou de la Dumnezeu. Si asta din cauza dragostei, a credintei si a efortului depus. Stiu oameni care au incercat 8 ani sa faca un copil inainte de FIV !

FLORIN spunea...


Si cand aud ca vin unii oameni ai bisericii cu ideile lor despre moralitate si pun bete in roate progresului si vointei lui Dumnezeu, nu-mi vine sa cred.
Oare sunteti orbi ori o faceti intentionat ?

Eliza spunea...

Dupa doua esecuri de FIV mi s-a recomandat sa dam analizele pentru Compatibilitate HLA intre mama si tata si anticorpi antisperma, as vrea sa imi spuneti daca a mai facut cineva asa analize, in ce consta, unde poti sa le faci, daca trebuie o pregatire anumita si daca e necesar ca sa le facem atat eu, cit si sotul.Mersi mult

Anonim spunea...

HLA este un test prin care se testeaza compatibilitatea dintre donator si receptor. Sunt doua mari clase de HLA; HLA clasa 1 care se gaseste pe suprafata tuturor celulelor si HLA clasa II care se gaseste pe anumite celule. Va raspund printr-un text pentru ca este foarte mult de scris. Mai sunt alte lucruri de investigat pina a ajunge la HLA...

Sanda spunea...

noi am facut inainte de FIV-uri analizele pentru tromboilie, sindromul antifosfolipidic pentru care am urmat tratament, dar din pacate rezultatul tot negativ a fost, acum suntem la etapa sa facem aceste teste pentru ca nu putem gasi cauza esecului(la 5-6 zile dupa transfer aveam crampe insuportabile ce nu treceau cu nimic, insemnind ca organismul meu nu primeste embrionul) chiar daca procedura a decurs bine si totul era in norma.

Anonim spunea...

Mai bine vă recomad medicul Yulia Kotlik din centru Biotexcom din Ucraina. Un medic care are cunostinte de infertilitate si va poate trata, va poate ajuta. La ei o sa reușiți vă soun sincer că eu o rata de reușita mare!

Eliza spunea...

Mulțumesc mult pentru sfat. Vreau de la început să citesc informații despre aceasta clinică și poate ma voi adresa la ei.

Benita spunea...

Nu voi înceta niciodată să împărtășesc această mărturie pentru că acum sunt o femeie complet fericită, am suferit peste 8 ani de căsnicie când nu am putut rămâne însărcinată pentru soțul meu, apoi am început să fiu disperată din cauza presiunii mamei mele în- legea, si o prietena de-a mea m-a indrumat catre dr. Dawn acuna care a ajutat-o, i-am explicat totul Dr. Dawn acuna pe Whatsapp si mi-a promis ca ma va ajuta, mi-a dat niste instructiuni care am facut totul perfect, scrisoarea de 3 saptamani ea mi-a cerut sa merg la spital la test spre surprinderea mea, doctorul a spus ca sunt insarcinata in 1 saptamana, dar chiar acum am copilul meu frumos, ea a ajutat si pe 3 prietene ale mele, totul datorita doctorului Dawn acuna, contactati-o pe Whatsapp daca aveti orice dificultate va asigur un rezultat perfect,
*Daca vrei sa ramai insarcinata.
*Dacă vrei să te reîntâlnești cu soțul tău.
*Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
*Dacă vrei să atragi un nou amant.
*Dacă ai nevoie de putere spirituală.
*Dacă vrei să reziste mult în pat.
*Dacă doriți să măriți dimensiunea penisului.
*Dacă doriți să opriți avortul spontan.și e.t.c.
Contactați-o Whatsapp: (+2348032246310)
E-mail ( dawnacuna314@gmail.com )

Loana spunea...

Soțul meu a cerut divorțul, dar cu ajutorul Dr. Dawn Acuna, eu și soțul meu trăim în pace, cu bucurie și fericire, Dr, Dawn acuna a ajutat-o ​​cu o vrajă de dragoste puternică care l-a făcut pe soțul meu să realizeze cât de specială sunt și acum mă tratează ca pe o regină și mă îmbrățișează toată noaptea, asta este ceea ce mi-am dorit vreodată de la soțul meu, datorită Dr. Dawn acuna, contact pe Whatsapp:{ +2348032246310 }
*Dacă vrei să te împaci cu iubitul tău.
*Dacă doriți ca plante medicinale să conceapă.
*Dacă vrei un inel magic.
*Dacă vrei să vindeci orice fel de boală.
*Dacă vrei să devii celebru în afacerea ta.
Si altii,
Îți promit 💯 la sută rezultat pozitiv, e sinceră, se ține mereu de cuvintele ei.

Fairm spunea...

M-am căsătorit cu dragul meu soț în ultimii 12 ani fără să rămân însărcinată, iar fibromul a fost problema. Am luat diferite medicamente prescrise, dar nu am putut să le vindec, dar soțul meu era atât de încrezător în mine și mă tot încuraja că într-o zi cineva mă va numi mamă. nu s-a odihnit căutând o soluție de la diferiți medici, tot ce au putut vedea a fost o intervenție chirurgicală și mi-a fost frică de asta, o prietenă din cabinetul meu mi-a prezentat doctorul DAWN ACUNA, ea a spus că Dawn acuna a ajutat-o ​​când avea tubul blocat și a ajutat-o ​​și ea. multe dintre prietenele ei să conceapă,
I-am scris imediat pe Whatsapp, mi-a promis ca ma ajuta dupa ce i-am explicat totul, mi-a dat niste instructiuni care am facut totul perfect conform instructiunilor, la 3 saptamani dupa tot am fost la spital si doctorul mi-a confirmat sarcina in 1 saptamana dar chiar acum am copilul meu frumos.
*Dacă vrei să tratezi infertilitatea.
*Daca vrei sa ramai insarcinata rapid.
*Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
*Dacă vrei o căsătorie pașnică.
Și mulți alții îl contactează pe Dr dawn acuna pe Whatsapp:+2348032246310
E-mail: dawnacuna314@gmail.com

Anonim spunea...

Toate mulțumim Dr. Dawn acuna pentru munca ei uimitoare, sunt căsătorită de 8 ani fără copii, am încercat tot ce am putut, dar nimic nu a funcționat până când am văzut o postare pe internet despre cum Dr Dawn acuna a ajutat atât de mulți oameni, I-am scris pe Whatsapp și i-am explicat totul, mi-a promis că totul va fi bine cu mine și mi-a dat niște instrucțiuni pe care le-am făcut totul perfect, scrisoare de două săptămâni mi-a cerut să merg la spital pentru un mesaj și să Surpriza mea, doctorul a spus că sunt însărcinată în 1 săptămână, totul a fost în regulă cu mine și cu soțul meu de atunci și acum am băiețelul meu frumos, totul datorită zorilor acune, dacă ai dificultăți în viața ta,
*Daca vrei sa ramai insarcinata.
*Dacă doriți să returnați persoana iubită.
*Dacă doriți să opriți avortul spontan.
*Dacă vrei să vindeci orice fel de boală.
*Dacă ai nevoie de o putere spirituală.
*Dacă doriți să recuperați banii sau bunurile furate.
Si multe altele. Contactează-o, ea te va ajuta: e-mail { dawnacuna314@gmail.com }
Whatsapp: +2348032246310

Anonim spunea...

Nu am mai văzut un astfel de miracol în toată viața mea.
Soțul meu ne-a părăsit pe mine și pe băiatul meu de 5 ani timp de peste 9 luni,
Am fost atât de traumatizată și frustrată, din cauza dragostei pe care o am pentru soțul meu, am căutat ajutor din diferite locuri pentru a-l aduce înapoi la mine, dar nu a fost nicio diferență. Până când mama mi-a făcut cunoștință cu (DR DAWN), acest doctor mi-a promis că soțul meu se va întoarce la mine în 48 de ore după ce i-am explicat totul și, spre cea mai mare surpriză, soțul meu m-a sunat după 48 de ore și mă implora să iert. el că nu mă va mai părăsi niciodată, toate mulțumesc Dr. DAWN pentru că de peste 3 ani sunt fericită cu soțul meu și mă tratează ca pe o regină,
Contactați DR DAWN, dacă aveți orice fel de problemă.

*Pentru a-ți readuce iubitul.
*A IMPACA
*Pentru a ramane insarcinata
*PENTRU A VINDECA CANCERUL
*A SE răzbuna
*PENTRU A PROMOVĂ AFACEREA
*PENTRU A VOI ÎNAPOI BANI/PROPRIETATE
*PENTRU A VINDECA HIV/SIDA SAU ALTĂ BOLĂ.
Contactați-l: dawnacuna314@gmail.com
Whatsapp: +2349046229159

Anonim spunea...

După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am făcut tot posibilul pentru a schimba situația, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un vindecător spiritual. Dr DAWN mi-a salvat viața și căsnicia. acum am 3 copii. Sunt recunoscător Dr. DAWN și de aceea îmi las mărturia oricărei persoane care suferă de probleme conjugale și de fertilitate. E-mail de contact: dawnacuna314@gmail.com
Whatsapp:+2349046229159