miercuri, 8 februarie 2017

TOP 10! STIMULAREA FERTILITĂȚII PRIN ALIMENTE SĂNĂTOASE

Rodiile, nucile și sucul de sfeclă se numără printre alimentele care stimulează fertilitatea, specialiștii din întreaga lume subliniind faptul că o dietă poate influiența în mod pozitiv sanatatea sistemului reproductiv.
Avocado - este o adevărată "uzină" nutriţională, fiind bogat în minerale, grăsimi esenţiale, proteine, carbohidraţşi fibre. Este o sursă importantă de vitamina E, benefică pentru sănătatea endometrului, mucoasa care căptuşeşte uterul. Este o sursă bogată de acid folic, esenţial în prevenirea unor maladii grave.

Dovleac de iarnă (cel în formă de pară) - conţine o gamă largă de vitamine, minerale şi antioxidanţi, precum şi o cantitate de fibre uşor digerabile. Este bogat în betacaroten, care stimulează producţia hormonului feminin progesteron. De asemenea, contribuie la creşterea calităţii spermei, potrivit unui studiu publicat în revista Fertility and Sterility.
Sucul de sfeclă roşie - este recomandat în special femeilor care suportă un tratament pentru fecundare in vitro, pentru că îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, ajutând la implantarea embrionului. Conţine resveratrol, un antioxidant benefic pentru tratarea infertilităţii provocate de înaintarea în vârstă.
Somon - carnea acestui peşte este o sursă foarte bună de proteine şi grăsimi esenţiale, mai ales cele antiinflamatorii omega 3, benefice în tratarea infertilităţii feminine.
Rodii - în vechea Persie, erau văzute ca simbol al fertilităţii, tradiţie care există şi în unele ţări din prezent. Studiile au demonstrat că sucul de rodie este benefic în prevenirea distrugerilor cerebrale la bebeluşi. Fructele conţin multe nutrimente, precum vitamina C, vitamina K, acid folic etc. Acestea au proprietăţi antiîmbătrânire, anticancer, previn maladiile cardiace, osoase şi sangvine.

Ouă - fac parte dintre alimentele cele mai nutritive (de altfel, conţin toate nutrimentele pentru a transforma o singură celulă într-un pui). Sunt bogate în colină, care are un efect benefic asupra dezvoltării fetale, în vitamine, minerale, a cizi graşi esenţiali şi proteine.

Nuci - bogate în omega 3 şi vitamina E, sunt benefice pentru sănătatea spermei, dar şi pentru cea a endometrului.
Quinoa - boabele sunt foarte nutritive, fiind proteine complete, lipsite de gluten, bogate în minerale, vitamine, acizi graşi esenţiali şi fibre. În timpul conceperii, nivelul de proteine în organism trebuie să fie mai ridicat.

Năsturel - este bogat în vitamina C, vitamina K, calciu, betacaroten, fier, iod - foarte importante atât pentru fertilitatea masculină, cât şi pentru cea feminină.

Sparanghel - este foarte bogat în acid folic, vitamina C, printre alte nutrimente importante în procesul de concepţie.

181 de comentarii:

Marina Rasnoveanu spunea...


Bună, fetelor! Am și eu nevoie de sfatul vostru, in special al celor care fac sport in mod regulat. Merg mult pe jos (cel puțin 6000 de pași în fiecare zi) , însă știu și simt că nu e suficient. Așadar, deseori fac stretching si yoga acasă. Ideea e că, mai nou, am avut o pauză mai lungă și cum incep din nou, după prima zi de exerciții, a doua zi sunt sleită de puteri, nu am chef nici de treburile zilnice, d-apoi de alt antrenament. Ce mă sfătuiți să fac? Nu vreau să renunț la stretching si ce mai făceam eu (in mare acele 3 antrenamente postate in articolul de pe endometrioză.ro). Multumesc!

Clar Isa Iordache spunea...

 Ca sa fiu in ton cu discutiile de zilele astea d epe Fb...si sa mai si glumim si noi un pic...mergi afara si da zapada! Sa vezi cum iti trec toate! :))))

Marina Rasnoveanu  spunea...

Am fost! Am venit mai rău decât eram! E ff frig. Sunt ok o ora după ce vin și apoi sunt și mai obosită și înfrigurată! :)

Timea Nicoara  spunea...

Eu merg de 3 ori pe saptamana la sala, fac antrenament cu greutati mici, deocamdata nu fac cardio, dar umblu pe putin 7000 de pasi pe zi. E nevoie sa ai si pauza, chiar si de la stretching, ca si asa iti pui muschii in miscare. Eu cand faceam sala multa, 5 zile pe saptamana eram rupta, asa ca am ales mai putin sa am timp pt toate cele. 

Marina Rasnoveanu spunea...

 Ok...și ce pot face sa nu mai am starea asta după primul antrenament?? :)

Raluca Pop  spunea...

Eu inainte de fiecare antrenament mananc 50 gr orez fiert si cam la o jumatate de ora dupa antrenament alte 50 gr. Eu ma simt bine cu orezul (nu stiu daca e ok sau nu-ideea e sa fie un carbohidrat pe care il toleram) si imi da energia de care am nevoie atat in timpul antrenamentului cat si dupa. Mentionez ca lucrez cu un antrenor si 90% e heavy lifting (body building)

Corina Ban  spunea...

Eu una fac cardio mult pt ca am observat ca asta ma ajuta sa nu am dureri atat de mari. Ca sa nu fiu epuizata dupa sala, mananc cam cu jumatate de ora sau 1h inainte ceva dulce sau imi fac un suc natural ca de exemplu:
Suc de portocale: 2-3 portocale, coaja rasă de la o portocală, 1 lingură ulei de in si putina miere.
Suc de spanac: 200g spanac, 200g ţelină se mixează într-un blender şi se adaugă apă. Cateodata inlocuiesc apa cu lapte de orez.

Timea Nicoara  spunea...

Sa ai rabdare pana se obisnuieste un pic organismul.

Timea Nicoara  spunea...

Si evident o pauza dupa prima zi, incearca o zi miscare, o zi pauza. Vezi cum te simti.

Loredana Oprisor  spunea...

Eu am început sa merg la sala și ma simt excelent. Am energie și ma simt mai bine. Ajungeam acasă de la lucru și nu făceam nimic, acum merg la sala și când ajung acasă îmi vine sa fac de toate.

Timea Nicoara  spunea...

Exact asa ma simt si eu. 

Vasilica Prisacaru spunea...

Colisnic Cum va măsurați pașii?

Cătălina Khasawneh spunea...

 Este aplicatie pe telefon si iti spune zilnic cât ai mers

Liana Pascariu spunea...

 Poate si pauza e de vina...am patit recent la fel dupa o pauza datorata concediului si unei raceli. La mine functioneaza antrenamentele medii, maxim 152 ritm cardiac, deci zona 3, alternez aerobic capoeira cu step, spinning, 3 -4 sedinte saptamanal iar acasa yoga.

Alina Nicoleta Balaban  spunea...

Eu in fiecare dimineata "bag"mers alert 7 km. Dacă fac pauza 3-4 zile ma simt la fel ca tine. Recent am inceput sa iau din prima zi de miscare magneziu. Iau
cam o săptămână. Mă ajuta.

Gia GiBo  spunea...

Eu cred ca din cauza pauzei. Si eu am inceput sa merg la sala de 2 luni de 3 ori pe saptamana si dupa primele 2 saptamani corpul s a obisnuit. Pana atunci am fost fffff obosita nu mai puteam face nimic acasa dupa sala.

Alexandra Filip Catana spunea...

 Eu nu am energie nici să mă apuc, dar sa mă mai și țin 

Marina Rasnoveanu  spunea...

tare asta! 

Marlena Otilia Constantin spunea...

 Dupa ce ne am vazut si am ajuns acasa, m am apucat de miscare. Am gasit pe youtube un program de o ora pe care il fac de 5 ori pe sapt... e mai zbuciumat asa dar mi se potriveste... Sincer sunt dati in care ma simt fara nici un chef insa strang din dinti si il fac!! Deci eu ce te pot sfatui este sa incerci sa te impingi singura de la spate... trebuie sa ai vointa... si nu uita sa te hidratezi inainte bine... Cauta pe youtube ceva ce crezi tu ca ti se potriveste... sigur vei gasi!! Hai te pup si iti tin pumnii stransi... Stii ca ti am promis ca urmatoarea data cand ne vedem , voi fi in forma so far so good 

Marina Rasnoveanu spunea...

 mama, deci cu voi nu imi pot permite sa raman in urma! Gata, azi fac din nou, fie ce-o fi! 

Marlena Otilia Constantin  spunea...

Marina Rasnoveanu foarte bine!!  Trebuie sa te impingi singura de la spate...e singurul mod ... Dar sa stii ca nimeni care face sport de aici, nu are energie mereu, nu are chef mereu... nu se simte molesit.... ( uneori mai mult , alteori mai putin ) e normal! Capul sus si da i bataie!! 

Oana Anton  spunea...

Cand m-am apucat de sala, aveam exact frica asta - ca nu ma tin de treaba. Dar am avut noroc cu o prietena care ma inspira! Face miscare aproape zilnic. Si "ma tin" dupa ea, sa zic asa. 

Marina Rasnoveanu  spunea...

da, intentionez si eu sa merg la sala cu o prietena..poate o fi altfel 

Alina Nicoleta Balaban spunea...

 Eu imi târăsc soțul după mine

Anca-Elena Răducan  spunea...

Eu merg la sala de la ora 20. Stau cam o ora si jumatate, dupa care ma intorc acasa, fac dus si ma culc. Asa nu ma mai simt presata ca trebuie sa fac ceva pe-acasa si nu am chef sau energie. Sala, pentru mine, este loc de relaxare. Nu mi-am propus "sa trag tare", doar urmaresc sa ma simt bine. Si lucrurile functioneza. :)

Florina Mocean  spunea...

Marina si eu ma simt la fel. Eu sincer trebuie sa iau ceva dulce zilnic sa am energie. Eu dorm macar 30 minute ca sa imi revin...dupa merg la sport

Matache Ana Corina  spunea...

Fetelor ca tot veni vorba ...m.am apucat si eu de sala din 15 ianuarie am mers o luna apoi a trebuit sa intrerup deoarece mi.au apadut niste ameteli iar medicul de familie mi.a spus sa opresc deocamdata si fac recuperare vestibulara .Oare sa fie din cauza efortului?

Marina Rasnoveanu  spunea...

se poate, e posibil sa fi exagerat... citisem undeva ca noi trebuie sa facem sport, da rmai moderat asa...nu itnens ca ne suprasolicitam glandele suprarenale si nu e bine. La tine, cu ametelile, poate ffi si altceva, de la coloana, nu stiu, insa ideea e ca trebuie sa optam pentru sport moderat! :*

Matache Ana Corina  spunea...

Medicul a zis ca nu e nimic grav ...ca mi.am dereglat lichidul din urechea interna

Alexandra Filip Catana  spunea...

Da, nu avem voie cardio, sărituri, zdruncinatrui, să alergam...zona noastră pelvina este foarte destabilizată și sportul ne poate repozitiona chestii in burtică. Pentru noi cel mai indicat este înotul, dar din păcate și cel mai costisitor...

Marina Rasnoveanu  spunea...

si citisem undeva ca aqua gym...e ciudat, fiindca eu cand m-am dus in Grecia am facut si aqua gym..in apa marii :)) si am avut mari dureri in stanga...cum nu am mai facut baie in apa, mi-am revenit..o fi fost apa rece, o fi fost saratura ..nu stiu..

Matache Ana Corina  spunea...

De la banda m.au apucat ametelile...eu piscina am acasa dar astept sa se incalzeasca vremea sa pot inota

Alexandra Filip Catana spunea...

 Ești o norocoasa 

Didi Lulu  spunea...

Pentru fetele din bucurești la aqua sport sau la miramar sunt abonamente accesibile, primii au avut oferta la un abonament al doilea e gratis...eu inca nu am ajuns,mie apa imi face bine,un special cea sărată.

Oana Anton spunea...

Buna, Ajutati-ma cu un sfat, pt ca deja o iau razna. :( Am dureri si arsuri la urinare (ma doare inclusiv vezica) si urinez foarte des. Pana ajung la doctor, ce pot sa iau? Se intampla de ieri dupa amiaza, am luat Urinal Akut si ieri mi-a fost ok, am luat Urinal si azi. Acum a inceput iar.... Si parca e mai rau ca ieri.
Mentionez ca sunt in menopauza cu Diphereline, ultima injectie am facut-o pe 5 februarie si astept menstruatia...
Multumesc.

Roxana Muntean  spunea...

Offf.... pe mine doar baie de sezut cu bicarbonat, galbenele (si mai bagam ceva dar nu mai stiu) ma ajutau. Plus ulei esential , daca ai.

Alina Si Ionel Prodan  spunea...

Si eu mai stăteam pe ceai de musetel îmi mai calma un pic urinarea foarte deasă

Oana Anton  spunea...

Multumesc, fetelor. Maine ajung sigur sa fac niste analize, dar pana atunci imi vine sa ma urc pe pereti :(

Roxana Muntean spunea...

Te cred. Ai mancarimi, usturimi? Pe mine ma calma iaurtul... si da.. poti sa razi.. masat jos si dupa te clatesti.
Dar te ajuta...

Oana Anton  spunea...

Roxana Muntean nu am mancarimi. Usturimi doar la urinare... Stiu ca ajuta, echilibreaza flora vaginala, dar nu am iaurt, pt ca... Dieta endo 

Roxana Muntean spunea...

 Oana Anton , stiu... asta in caz de nu mai poti... eu am folosit ultima oara acum vreo 2 ani... atunci nu stiam de dieta

Maria Maria spunea...

 Ceai de pufulita,e f bun antiinflamator pt vezica

Oana Anton  spunea...

Multumesc

Viorica Candale  spunea...

Ceai de merisor

Oana Anton  spunea...

Multumesc! Momentan am pus sa fac ceai de matase de porumb.

Grigore Constandache Nicole  spunea...

Eu doar urinari dese ,fara ustirimi si necesitatea imperioasa de urinare si dureri in zona rinichilor(nu foarte tare).Pe care si acum le mai am. La analize totul ok. Cistone m-a ajutat si ceaiuri de merisor,cozi de cirese si matase de porumb(mai putin ca si cantitate). Multa sanatate !

Oana Anton  spunea...

Multumesc!

Andreea Dumitru  spunea...

Si eu urinez destul de des fără dureri sau usturimi si nici dureri de rinichi , ecografie nimic , analize nimic si nici la operație nimic ce sa aibă legătura cu vezica ... mi-au zis ca am vezica hiperactivă ... deci asta e 

Oana Anton  spunea...

Nu am auzit pana acum de vezica hiperactiva. Doar de vezica mica 

Vali Si Andra  spunea...

Uff ... ce l mai bun sfat e sa te duci la medic...

Oana Anton  spunea...

Ma duc maine sa imi fac analize, sa vad exact ce este :( 
Momentan beau ceaiuri, am luat niste calmante si ma bucur ca nu ma mai doare..

Vali Si Andra  spunea...

Multa sanatate!!

Oana Anton  spunea...

Multumesc 

Nicoleta Rizea spunea...

Salutare. De aproximativ 3 luni am început regimul, eu având endometrioza de gradul 2.vreau sa va spun ca după începerea regimului alimentar m am simțit foarte bine, însă de aproximativ 3 săptămâni sistemul meu imunitar este la pământ, nu îmi revin din răceală deși am tratat o, de asemenea făcând și sinuzita acuta iar antibioticele m au terminat la stomac, făcând diaree deși iau pansament gastric. A fost cineva în situația asta? Sincer, nu știu ce sa mai fac, sunt la pământ, 

Christina CriCri spunea...

 Daca iti permite stomacul ia multivitamine si minerale si medicamente homeopate oscillococcinum, influcid, coryzalia, stodal, homeogene

Maria Dumbrava spunea...

 Mananca legume si fructe ecologice, bogate in vitamine si antioxidanti! Profita de primavara si mananca salata cu ceapa verde, usturoi verde (ecologice) cat mai proaspat, neprocesat... asta ca solutie de temen lung, in timp... Acum , pt problemele tale, mananca mult orez si paine (fara gluten si zahar) pentru stomac, manca cel putin de 3 ori pe zi. Nu manca fructe si anumite legume pe stomacul gol (cele care produc aciditate) si asculta-ti stomacul, daca e ceva ce ii face rau/ nu ii prieste, scoate-l din alimentatie....

Nicoleta Rizea  spunea...

Îți mulțumesc mult pt mesaj. Mănânc foarte multe legume și fructe, pâine fără gluten doar ca am cam sărit o de cateva zile

Maria Dumbrava  spunea...

Ideea este, daca ai un stomac mai sensibil, sa mananci legume si fructe proaspete dupa o masa (la o ora) in care ai mancat ceva orez, mamaliga, paine...

Nicoleta Rizea  spunea...

Ms, o sa țin cont de sfat!

Raluca Pop  spunea...

Pansamentul gastric ajuta stomacul, pt flora intestinala ai nevoie de un Linex sau altele din aceeasi gama. Sanatate multa

Nicoleta Rizea  spunea...

Ms. Sanatate si numai bine!

Crina Pop  spunea...

Mie mi.a mers f bine la imunitate tinctura de propolis cu miere..am facut cura anuala cam 1 Luna si am scapat fara raceli de 2 ani. 20 picaturi de tinctura cu 1 lingurita miere de 2-3 ori/zi inainte cu 30 min de masa

Anca Szanto  spunea...

Catina cu miere , propolis, polen, lamaie ghimbir toate mixate si luat cate o lingura inainte de mesele principale

Monica Georgiana spunea...

Patrascu Și eu tot cu produse apicole cu lămâie, ghimbir, cătină mă tratez de răceli.

Anca Susman  spunea...

Iti trebuie probiotice sa opresti diareea,dupa ce rezolvi asta incearca alte chestii pt imunitate.Asculta-ti organismul,acelasi regim nu functioneaza pt toata lumea!Mierea e laxativa ,nu stiu daca o poti tolera acum.Te ajuta un complex de vitamine B1,B6 si B12 injectabil (simti efectul imediat mai ales ca nu i de joaca nici cu sinuzita ).

Maria Alina Solcan  spunea...

Bună, din cate am citit pe aici, p/u endometrioza se tine regim. Ce fel de regim? Ma puteți ajuta cu câteva informații sau poate un link despre regim alimentar în endometrioza? Mulțumesc

Simona Tudor  spunea...

sunt câteva reguli principale, fără gluten, zahăr și lactoză. Acum, depinde de fiecare organism, unele persoane au probleme mai mari de la lactoză decât de la gluten, sau invers. Ideea e să faceți o dietă eliminatorie, timp de două săpt., după care să reintroduceți pe rând produse cu gluten sau lactoză și să vă monitorizați simptomele. Mulți oameni nici nu știu că au sensibilități alimentare. Nu este ușor, cred că toate am trecut prin mari frustrări, eu una trișez săptămânal, dar încerc ca în mare, să țin cont.

Svarlefus Dana  spunea...

ce se intampla Simona Tudor daca nu tii un pik de regim

Svarlefus Dana  spunea...

si daca tii cum ajuta

Clara Iordache  spunea...

Pai daca nu tii intretii toate procesele inflamatorii permanent si mentii dezechilibrele hormonale iar endo se hraneste din ele. Si daca tii aitoate sansele sa nu ti se mai dezvolte si alte focare, sa scapi de inflamatii, sa reglezi hormonii si sa scapi si de dureri. 

Krisztina Chis spunea...

 Mie, personal, dieta mi-a redus semnificativ durerile menstruale, nu mă mai balonez; senzația de greață s-a diminuat. Eu mă simt mai bine ca înainte de dietă.

Krisztina Chis  spunea...

Fără carne provenită de la animale hrănite nenatural, ținute în încăperi închise, tratate cu hormoni, antibiotice, etc...

Marina Rasnoveanu  spunea...

Dieta este ff importanta, insa nu suficienta, asa ca fie iei suplimente (cel mai bine recomandate de Ioana Elena Petcu ca ea se pricepe cel mai bine lla asta), fie iei anticonceptionale daca asa ti-a prescris medicul si le tolerezi.

Maria Alina Solcan spunea...

 Mulțumesc mult pentru răspunsuri

Magda Gabriela  spunea...

Se face foarte des confuzia intre LACTOZA si PROTEINA DIN LAPTE DE VACA!! Mare atentie daca veti consuma produse fara lactoza(adica zaharul de lapte)care se gasesc cu mare usurunta in supermarketuri nu inseamna ca ati eliminat tocmai acea proteina ce noua ne dauneaza.Dieta fara PLV inseamna eliminarea totala a consumului de lactate.

Simona Tudor spunea...

 așa este. eu am început să fac ghee acasă, adică untul din care se elimină lactoza. Am înțeles că este ok, deoarece rămâne doar grăsimea din el.

Sandra Popa spunea...

 Proteina din lapte se numeste cazeina. Ea este cea mai daunatoare. In general, nu doar in endometrioza. Si in special cea din laptele de vaca.

Magda Gabriela spunea...

 Cazeina este una din cele trei proteine ale laptelui de vaca:cazeina,alfa lactalbumina si beta lactoglobulina.Toate aceste trei proteine se gasesc mereu ascunse in ingredientele multor alimente cat si medicamente.Avantajul nostru ca in endometrioza mai putem avea scapari...eu sunt mamica de copil alergic,documentata la sange 

Sandra Popa spunea...

 De acord! Dintre cele 3, cazeina (in special din laptele de vaca) este foarte asemanatoare cu proteina noastra, ceea ce induce organismul in eroare, facand-ul sa lupte, de cele mai multe ori, impotriva proteinei noastre. De aici si boli autoimune, alergii, etc.

Francisk Alina  spunea...

Eu nu stiam de lactate  Multumesc!

Burdea Nimi Mihaela  spunea...

Of...

Demarco Mady spunea...

Buna ziua ma ajutati si pe mn Vroiam sa intreb daca am endometrioza pot lua laptisor de matca? Multumesc

Mares Ioana Alexandra spunea...

 Eu iau amestecat in miere,nu am avut nicio problemă

Francisk Alina  spunea...

Buna! Mie medicul homeopat mi-a spus sa nu iau.

Demarco Mady spunea...

 Dc ?

Francisk Alina  spunea...

Zicea ca avand endo nu trebuie sa iau. Stiu ca l-am intrebat ce sa nu consum, si a zis fara stimulente, cum ar fi laptisorul de matca.

Demarco Mady spunea...

 Ok ms

Cristina Stanescu  spunea...

Și eu la fel știu că nu se ia la endometrioza

Mares Ioana Alexandra spunea...

 Nu e stimulent su chiar ajuta eu de aia am luat

Andrada Covaci spunea...

Buna fetelor,
A apelat careva la un nutritionist pentru a-i crea o dieta specifica luptei impotriva endometriozei?
Multumesc!

Ana Maria Crețescu spunea...

Da. Eu am fost la Nutriționistul recomandat de dr Simedrea.

Andrada Covaci spunea...

Imi poti spune si numele? M-ar interesa sa fie in Buc :) Multumesc!!

Ana Maria Crețescu spunea...

Andrada, din păcate este din Timișoara.
Dacă vrei lasă-mi adresa de e-mail in privat și îți trimit planul alimentar recomandat, sa îți faci o idee.

Katya Katy spunea...

Buna Ana Maria îmi porți trimite și mie planul alimentar sa îmi fac o idee?

Cornea Ramona spunea...

Bună. Și eu as dori planul alimentar dacă se poate

Cristina Stanescu spunea...

Si eu las dori.multumesc

Elena Tunaru spunea...

Ana Maria Crețescu . Buna! Îmi poți spune si mie numele doamnei dr.?

Ana Maria spunea...

Crețescu Buna, Elena!
Sigur: Dr. Ruxandra Nicosevici

Elena Tunaru spunea...

Ana Maria Crețescu . Mulțumesc frumos, credeam că Dr Mihaela Pantea. Doream sa stiu cum este, dacă este ok...

Ana Maria spunea...

Crețescu Elena, cu părere de rău, eu nu o recomand pe Dna Pantea...
Mie mi-a făcut variantele de meniu cu multe alimente care noua ne sunt interzise (pâine integrala, iaurt, carne de vita, etc).

Elena Tunaru spunea...

Ana Maria Crețescu . Mulțumesc frumos pentru informație, chiar m ai pus pe ganduri. Offf nu mai ști unde sa mergi si ce sa faci...cu problema noastră. Îmi poți trimite planul alimentar de la dr de ai fost tu, sa mi fac o idee?

Valentina Popescu spunea...

Și eu doresc! Mulțumesc mult

Dana Dima spunea...

Si eu as vrea, te rog! Multumesc

Cristina spunea...

Și eu as vrea, te rog, dacă se poate. Multumesc

Marina Rasnoveanu spunea...

Dieta nu este suficienta in endoemtrioza. Ai nevoie si de (Cel putin) ceva suplimente. Din cate stiu eu, singura care poate face o combinatie fericita si utila intre cele doua este Ioana Elena Petcu, insa daca fetele mai au altfel de experriente, ar fi frumos sa scrie sa vedem cati specialsiti avem pe partea asta.

Andrada Covaci spunea...

Multumesc, stiu. Am fost la Domnul doctor Simedrea si mi-a spus neaparat dieta, sport si sa continui cu anticonceptionale.

Ana Maria Crețescu spunea...

Ca și sport pt noi este recomandat stretchingul, Pilates, înot, yoga.

Andrada Covaci spunea...

Ana Maria Crețescu nu stiam ca si aici avem restrictii... :)) of

Ana Maria Crețescu spunea...

Andrada, am înțeles ca sportul “hard”, nu este pt noi. Ma pot contrazice fetele, dacă au alte informații.

Ana Maria Crețescu spunea...

Din fericire, Ioana este coach, iar programele ei se desfășoară online.

Georgiana Popa spunea...

Ziua buna fetelor. Am un miom cat casa si un fibrom care nu ma lasa sa traiesc. Am avut parte de un avort spontan din cauza lor, am o durere pe ovarul stang, ma balonez si ma constip nonstop. Ati incercat uleiul de primula? Il iau de doua zile, vreau sa stiu daca da efecte secundare si daca functioneaza in micsorarea mioamelor si fibroamelor. Multumesc frumos.

Ileana IP spunea...

Miom si fibrom nu e tot una? Cat de mare sunt/e?

Alina Ciocirlan spunea...

Doctorul tau curand ce ti-a indicat sa faci in aceasta situatie?

Georgiana Popa spunea...

Arata diferit si se manifesta diferit. Nu au ce sa-mi dea. Din cauza asta incerc naturiste.

Georgiana Popa spunea...

Doctorita a spus ca vrea sa ma ajute cu ceva injectii ca sa pot tine o sarcina chiar daca am miomul si fibromul acolo, si dupa ce reusesc sa fac un copil se va incerca sa se scoata cumva. Asa ca trebuie sa ma bazez pe naturiste. Pana la o sarcina mai am, ca avortul spontan a fost acum trei saptamani.

Alina Ciocirlan spunea...

Nu pot fi scoase inainte de o sarcina? Nu e mai safe asa? Nu stiu exact cum sta treaba cu un fibrom...

Georgiana Popa spunea...

Sunt foarte mari.

Ileana IP spunea...

Fibroamele gigant nu cred ca merg tratate cu ciubotica cucului si alte naturiste sau cu sfaturi nespecializate pe net... Daca vrei sa faci si copil, nu-ti poti permite sa agravezi situatia. Sfatul meu e sa mai ceri o opinie medicala la inca 1-2 medici buni. Nu stiu daca ai si endometrioza pe langa, caz in care medicul pe care-l gasesti pt o a doua parere trebuie sa se stie si cu aceasta afectiune.

Georgiana Popa spunea...

Nu se pot scoate pentru ca e posibil sa raman fara uter dupa operatie, si se elimina natural la menopauza. Dar am 38 de ani, vreau sa fac un copil, si nu vreau sa-mi scot uterul.

Alina Ciocirlan spunea...

Georgiana, in acest caz, e simplu. Nu mai ai timp de pierdut. Cauta urgent si parerile altor doctori inclusiv a unora specializati in infertilitate. Succes!

Cristu Liliana spunea...

In situatia ta am fost si eu.dr meu nu mi ascos fibromul din prima.a scos o parte dupa o luna a curatat ce ramasese.si mi a salvat uterul

Georgiana Popa spunea...

Exact. Mie mi-au spus ca la cum sunt pozitionate nu vor afecta o sarcina daca iau tratamentul cu injectii si pastile, si sa incerc naturiste pana la sarcina la centru specializat, ca sa diminuez balonarea si constipatia. Nu e afectata fertilitatea la mine, doar ca prefera ei sa aleaga si sa trateze embrionii ca sa fie siguri ca sunt viabili.

Cristu Liliana spunea...

Eu nu as risca.sa am o sarcina cu mioame mari.m am recuperat foarte repede dupa ambele operatii.imi pare rau ca nu l am gasit pe d nul dr mai devrme

Georgiana Popa spunea...

O sa-ti urmez sfatul si o sa intreb la centru daca se pot scoate cumva miomul si fibromul fara sa afecteze uterul.

Georgiana Popa spunea...

Pana atunci trebuie sa merg pe naturiste. Problema e ca iau de trei zile ulei de primula si nu ma mai deranjeaza asa mult. Poate chiar functioneaza, cum spun ei. Vroiam sa stiu daca a mai incercat cineva, si cat timp trebuie sa iau.

Cristu Liliana spunea...

Sa ti ajuteD zeu sa fie totul bine.nu e binesa amanam operatia.dar nici sa ne grabiim sa luam decizia gresita

Georgiana Popa spunea...

Pai asta e problema, e cam scumputz uleiul de primula, dar luat cu vitamina E in plus, chiar ajuta. Vad dupa doua zile asta. Problema mea este ca nu stiu cat timp sa iau. Doctorii de aici spun sa iau pana ajung la centrul care face inseminarea kn vitro, mai exact pana se face embriotransferul, ca pana atunci am sigur trei patru luni dacs nu mai mult la activ, si se micsoreaza natural incat nici nu mai afecteaza. Sa vedem. Daca nimeni nu a incercat pana acum, spun eu mai incolo cum e. :)))) Cert e ca daca nu mananc asa multa carne, decat o data pe saptamana vad ca ma lasa in pace stresul.

Georgiana Popa spunea...

Costa 22 de euro uleiul de primula 400 de capsule, si wu trebuie sa iau cate 6 pe zi, de trei ori cate doua, si complexul de vitamine costa 4 euro pentru sase zile. Deci e ceva...

Alexandra Filip Catana spunea...

Georgiana Popa, mai cere și alte păreri. Fibromul se micșorează cu esmia. Se poate face și embolizare. Părerea mea e sa mai ceri o altă părere au unui medic specialist in infertilitate. Cel mai probabil avortul a fost din cauza problemelor pe care le ai. Ai făcut totuși și în profil de trombofilie, să elimini cauza asta?

Alina Ciocirlan spunea...

O cauza a pierderilor poate fi si imunitatea. Analizele de NK si raportul Th1 Th2 le-ai facut

Alexandra Filip Catana spunea...

Fina mea a încercat și naturiste și la ea nu s-au micșorat fibroamele, doar au stagnat. Dar cum fiecare organism este diferit...

Georgiana Popa spunea...

Nu am probleme. Le-am facut. sarcinile le-am pierdut din cauza endometriozei si a interventiilor de dupa avort spontan din Romania. Au rezolvat problemele astea acum.

Georgiana Popa spunea...

Pai si daca stagneaza e bine.

Georgiana Popa spunea...

Sa nu mai creasca vreau.

Georgiana Popa spunea...

Nu am avut bani de spaga. Deci, am ramas cu probleme de fiecare data si deabia acum in Germania au rezolvat. Fara spaga. Sper sa stagneze sau sa se micsoreze. Sa nu mai creasca ca peste trei patru luni se fac embrionii.

Alexandra Filip Catana spunea...

Georgiana Popa fina mea a încercat și cu mlădițe de zmeur, extract de mur, ceai de zmeur. In perioada aia nu a mai mâncat deloc carne. Poate și asta a ajutat

Georgiana Popa spunea...

Da. Asa mi-au spus si mie, sa evit carnea de orice fel. Asta fac

Georgiana Popa spunea...

O sa iau si ceaiul de care spui.

Georgiana Popa spunea...

Ar fi bun pe langa uleiul de primula.

Alexandra Filip Catana spunea...

Georgiana Popa fina mea nu mai știe exact cum a luat, dar a ținut o schema găsită pe net.

Georgiana Popa spunea...

Mie mi-a dat doctorita situl de pe net si mi-a spus alege o schema de aici. Si am ales uleiul de primula, ca ea a spus ca e mai scump dar functioneaza.

Alexandra Filip Catana spunea...

Georgiana Popa poate te ajuta un medic homeopat? Ai incercat?

Georgiana Popa spunea...

Pai e site unde scrie retetele direct, in Germania nj trebuie sa mergi la doctor homeopat dorect, ca exista online. Asa mi-a dat reteta doctorita.

Georgiana Popa spunea...

Si ar fi un ceai foarte bun pe langa tratamentul asta, ca sa ajite putin.

Georgiana Popa spunea...

Om vedea. Dar daca merge mai repede de trei luni ar fi bine. Ideea e ca nu mai am dureri dupa doua zile de administrare. Dar cat timp sa iau nu stiu. Sa iau si dupa ce dispar de tot pana la menopauza sau nu...

Cristina Ticu spunea...

Du-te la un homeopat bun. Intrã pe grupul cu kombucha românia cã acolo oamenii declarã că s-au tratat de diverse, citește ce zic ei.

Georgiana Popa spunea...

Merg la un centru specializat pe fibroame, mioame si endometrioza din Germania. Au spus ca am 38 de ani, daca le scot nu mai pot face copii, si se elimina natural la menopauza. Deci as avea cativa ani de tras, nu mult. Dar am citit pe net ca exista naturiste care micsoreaza mioamele si fibroamele dupa doua trei luni de administrare. Ce incerc acum se numeste ulei de primula in romana, sau nachtkerzenöl in germana. Speram sa fie cineva care a incercat.

Georgiana Popa spunea...

Endometrioza nu mai este pentru un an doi, pentru ca am facut operatia cu laser, au scos tesutul in plus.

Georgiana Popa spunea...

Si sarcina se va face in trei patru luni la centru specializat pe inseminare in vitro, se vor verifica si trata embrionii ca sa fie sanatosi genetic. Problema mea este ca vreau sa gasesc ceva naturist care sa micsoreze miomul si fibromul cat sa nu ma mai deranjeze asa mult.

Georgiana Popa spunea...

Aici nu se incurajeaza operatia de scoatere a uterului decat in caz de cancer. Cu cat esti mai aproape de menopauza, cu atat mai bine. Nu se face rezectie de intestin pentru ca, spun ei, nu se merita, la menopauza oricum dispar si endometrioza si fibroamele sau mioamele natural.

Alexandra Filip Catana spunea...

Asta cu rezecția nu mi se pare corectă atâta timp cât în funcție de cât de infiltrat este nodulul exista risc de ocluzie intestinala și chiar sunt fete care au trecut prin asta. Deja se discuta despre punerea vieții în pericol... Deci trebuie personalizat in funcție de nivelul de infiltrare și stenoză, nu poți să spui la modul general că nu se fac rezecții. Plus calitatea vieții, durerile la defecație, la stat în fund...

Georgiana Popa spunea...

nu am risc de ocluzie intestinala, nici de probleme de gen, doar stresul ca ma balonez si ma constip. Asta au verificat deja.

Georgiana Popa spunea...

Nu am dureri la defecatie, am dureri din cauza constipatiei si a balonarii, dar dupa operatia de pe opt martie merg la toaleta normal. Problema e ca ma balonez din cand in cand si ma constip urat, si ma incurca la munca. :))))

Georgiana Popa spunea...

Adica trebuie sa traiesc cu balonarea si constipatia pana la menopauza.

Cristina Ticu spunea...

De constipație te tratezi cu clorură de magneziu. Citește despre.

Cristina Ticu spunea...

De balonare cu kombucha. Intrã pe grupul de care ți-am zis în commentariul precedent.

Georgiana Popa spunea...

Multumesc frumos. Cumpar luni sau marti am de unde.

Georgiana Popa spunea...

Remedii impotriva constipatiei si balonarii am incercat deja.

Georgiana Popa spunea...

Iar fibromul si miomul se vor scoate odata cu nasterea.

Alina Ciocirlan spunea...

Georgiana, eu nu te pot ajuta cu niciun remediu natural. Nu stiu de celelalte fete. Insa, eu imi mentin parerea, eu am incredere in medicina alopata. Succes!

Mirela Buda spunea...

Fibrom si miom este acelaș lucru,e posibil la tine sa fie multiplu adică mai multi,poți încerca embolizarea lui dar depinde foarte mult de mărimea lui ,ce fel de fibrom este intramural,submucos,subseros,

Georgiana Popa spunea...

Nu se pot emboliza si nici scoate pana la nastere daca vreau sa duc o sarcina. Afecteaza sarcina si ajung iar la avort spontan.

Georgiana Popa spunea...

Si eu am incredere in medicina alopata. Ca urmare, am 7 avorturi spontane la activ, deabia aici in Germania au spus care e problema si ce se poate face ca sa pot tine o sarcina, si am trait cu durerile pana anul trecut in fiecare zi, pentru ca medicii din Romania mi-au spus ca trebuie doar sa mai incerc. Cei de aici mi-au rezolvat problema endometriozei pe doi ani de zile, si imi cer sa caut naturiste pana fac ei o sarcina in vitro si asistata ca injectii si pastile pana la nastere. Dupa care pot elimina o parte din miom si fibromul ca sa pot trai mai usor pana dupa menopauza. Au spus ca naturistele merg, dar trebuie sa incerc mai multe pana vad ce mi se potriveste. Problema este ca dureaza trei luni pana vad dacs merge uleiul de primola, si vroiam sa stiu daca a incercat cineva, daca se merita sa iau astea trei luni.

Didi Lulu spunea...

Eu am luat prinula sau luminita serii, a fost o perioada cand luam mai multe , eram ok ca stare,dar dupa tot la operatie ma ajuns(pentru endometrioza). Incearca sa vorbești cu un om specializat in diete si naturiste, si sa incerci o schema adaptata tie,daca vrei varianata naturista,insaa asta nu înseamnă, ca o sa si reusesti sa scazi fibroamele si sa tii sarcina sau sa se implanteze iarăși, e loterie si nu e nimic batut in cuie.

Georgiana Popa spunea...

Pai ei au spus ca implantarea poate avea loc, ca nu am endometrioza ca au eliminat-o cu laser si poate in doi ani sa mai fie nevoie de operatie, au ramas doar miomul si fibromul care nu ar impiedica sarcina dar ma incurca la munca, mai trebuie sa stau numai pe toaleta toata ziua in loc sa muncesc

Georgiana Popa spunea...

si embrionii vor sa-i faca ei pentru siguranta, sa elimine posibilitatea unui embrion cu probleme din cauza varstei mele de 38 de ani si a partemerului de 37.

Didi Lulu spunea...

Georgiana Popa vorbeste cu Ioana Petcu e specializată pe suplimente si dieta si sigur poate sa iti ofere o viziune mult mai corecta asupra "naturistelor"(aici intra suplimente,dieta etc). Daca medicii ti-au zis sa incerci asa si tu ai incredere in ei, mergi mai departe. Insa te-as sfatui sa ceri detalii

Georgiana Popa spunea...

Unde o gasesc? Sunt in Germania.

Didi Lulu spunea...

Ioana elena petcu o gasesti pe net,are programe on-line, da o căutare. Eu nu am avut program cu Ioana ,dar sunt fete foarte ok cu ea.

Georgiana Popa spunea...

multumesc frumos

Didi Lulu spunea...

Cu mare drag,nu am reusit sa dau tag,era mai simplu pt tine

Georgiana Popa spunea...

Nu sunt pozitionate cat sa impiedice eliberarea oului, si cu injectii si pastile inainte si in timpul sarcinii se poate tine o sarcina normal. Iar embrionii ii fac si ii trateaza ei. Dar problema mea e cum gasesc naturiste cum spun ei care sa mi se potriveasca pana se obtine sarcina.

Georgiana Popa spunea...

Dupa menopauza nu mai e problema.

Georgiana Popa spunea...

Sunt intramurale.

Camelia Serban spunea...

Îmi cer scuze dacă ma repet si dacă ce spun te va supăra, vorbesc din proprie experiența. Eu am avut fibrom, intramural si subserososal. Cel mare a avut 8cm. Sfatul meu este sa încerci la un medic in România, ptr ca in afara țării nu sunt lăsați sa facă operării grele, merg pe premiza safety first. Fibroamele mari sunt operații complicate dar in mâinile unui medic competent si care nu-i este frica, se poate opera fără histerectomie.

Camelia Serban spunea...

Sunt in multe grupuri de fibroame si am auzit fete care au avut fibroame de 20 de cm si mai mari scoase prin laparotomie.
Nu se vindeca fibroamele naturist, doar pe cele din Africa am auzit sa spună asta. Am o prietena de origine din Nigeria, a venit in România si s-a operat de fibrom, 8 in total, cel mare a avut 14cm. Si a încercat naturiste vreo 2 ani. Incearca dacă asta vrei dar cere si alte opinii. O alta prietena, sora ei a nascut o fetița cu piciorul deformat din cauza fibroamelor. Menoupauza va reduce doar sângerările nu si celalalte simptome in funcție de localizare. Dacă dorești îți trimit in privat un grup in care sunt, este in engleză, de fapt 2 grupuri.

Camelia Serban spunea...

Constipația/balonoarea este cauzată de fibromul posterior care apasă pe colon. Al meu apasă pe vezica si trăiam in toaleta. Îmi pare rău dar ți s-au spus niște informații care se bat cap in cap cu anumite studii. Nu sunt expert, știu doar ce citesc. Menoupauza nu vindeca endometrioza, ptr ca produce propiul estrogen. Faptul ca ți s-a spus ca ptr 2 ani nu îți mai trebuie operație, nu am auzit acest lucru despre operații de endometrioza programate. Dacă ai fost operata corect, nu se poate știi când si dacă va mai trebui o alta intervenție. Laserul este doar o unealta, depinde cum este folosit, ardere sau excizare?
Sunt clinici de fertilitate care vor sa își mențină rata de succes, chiar dacă mai târziu exista riscuri. Sunt Injecții care induc menoupauza, poate micsora fibroamele sa te poți opera mai ușor. Informează te cat poți de corect nu merge doar pe ce spun medicii.

Loana spunea...

Soțul meu a cerut divorțul, dar cu ajutorul Dr. Dawn Acuna, eu și soțul meu trăim în pace, cu bucurie și fericire, Dr, Dawn acuna a ajutat-o ​​cu o vrajă de dragoste puternică care l-a făcut pe soțul meu să realizeze cât de specială sunt și acum mă tratează ca pe o regină și mă îmbrățișează toată noaptea, asta este ceea ce mi-am dorit vreodată de la soțul meu, datorită Dr. Dawn acuna, contact pe Whatsapp:{ +2348032246310 }
*Dacă vrei să te împaci cu iubitul tău.
*Dacă doriți ca plante medicinale să conceapă.
*Dacă vrei un inel magic.
*Dacă vrei să vindeci orice fel de boală.
*Dacă vrei să devii celebru în afacerea ta.
Si altii,
Îți promit 💯 la sută rezultat pozitiv, e sinceră, se ține mereu de cuvintele ei.

Fairm spunea...

M-am căsătorit cu dragul meu soț în ultimii 12 ani fără să rămân însărcinată, iar fibromul a fost problema. Am luat diferite medicamente prescrise, dar nu am putut să le vindec, dar soțul meu era atât de încrezător în mine și mă tot încuraja că într-o zi cineva mă va numi mamă. nu s-a odihnit căutând o soluție de la diferiți medici, tot ce au putut vedea a fost o intervenție chirurgicală și mi-a fost frică de asta, o prietenă din cabinetul meu mi-a prezentat doctorul DAWN ACUNA, ea a spus că Dawn acuna a ajutat-o ​​când avea tubul blocat și a ajutat-o ​​și ea. multe dintre prietenele ei să conceapă,
I-am scris imediat pe Whatsapp, mi-a promis ca ma ajuta dupa ce i-am explicat totul, mi-a dat niste instructiuni care am facut totul perfect conform instructiunilor, la 3 saptamani dupa tot am fost la spital si doctorul mi-a confirmat sarcina in 1 saptamana dar chiar acum am copilul meu frumos.
*Dacă vrei să tratezi infertilitatea.
*Daca vrei sa ramai insarcinata rapid.
*Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
*Dacă vrei o căsătorie pașnică.
Și mulți alții îl contactează pe Dr dawn acuna pe Whatsapp:+2348032246310
E-mail: dawnacuna314@gmail.com

Anonim spunea...

Nu am mai văzut un astfel de miracol în toată viața mea.
Soțul meu ne-a părăsit pe mine și pe băiatul meu de 5 ani timp de peste 9 luni,
Am fost atât de traumatizată și frustrată, din cauza dragostei pe care o am pentru soțul meu, am căutat ajutor din diferite locuri pentru a-l aduce înapoi la mine, dar nu a fost nicio diferență. Până când mama mi-a făcut cunoștință cu (DR DAWN), acest doctor mi-a promis că soțul meu se va întoarce la mine în 48 de ore după ce i-am explicat totul și, spre cea mai mare surpriză, soțul meu m-a sunat după 48 de ore și mă implora să iert. el că nu mă va mai părăsi niciodată, toate mulțumesc Dr. DAWN pentru că de peste 3 ani sunt fericită cu soțul meu și mă tratează ca pe o regină,
Contactați DR DAWN, dacă aveți orice fel de problemă.

*Pentru a-ți readuce iubitul.
*A IMPACA
*Pentru a ramane insarcinata
*PENTRU A VINDECA CANCERUL
*A SE răzbuna
*PENTRU A PROMOVĂ AFACEREA
*PENTRU A VOI ÎNAPOI BANI/PROPRIETATE
*PENTRU A VINDECA HIV/SIDA SAU ALTĂ BOLĂ.
Contactați-l: dawnacuna314@gmail.com
Whatsapp: +2349046229159

Anonim spunea...

După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am făcut tot posibilul pentru a schimba situația, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un vindecător spiritual. Dr DAWN mi-a salvat viața și căsnicia. acum am 3 copii. Sunt recunoscător Dr. DAWN și de aceea îmi las mărturia oricărei persoane care suferă de probleme conjugale și de fertilitate. E-mail de contact: dawnacuna314@gmail.com
Whatsapp:+2349046229159