luni, 25 septembrie 2017

5 Mituri despre Infertilitate

Infertilitatea este o afectiune din ce in ce mai des intalnita in timpurile moderne. Si, cu toate ca accesul la informatie este mult mai facil, sursele de documentare sunt mai multe ca in anii trecuti, conceptiile gresite si miturile despre infertilitate continua sa existe si, mai mult, afecteaza multe cupluri ce intarzie consultul de specialitate.
Studii recente arata ca la nivel mondial, unul din cinci cupluri primeste diagnosticul de infertilitate, definit prin incapacitatea de a obtine o sarcina dupa un an, vreme in care partenerii au intretinut raporturi sexuale neprotejate si regulate. Daca iti doresti un copil, nu este deloc normal sa continui sa astepti sa apara sarcina fara sa incepi sa-ti pui intrebari despre sanatatea ta si a partenerului sau, mai mult, sa continui sa crezi tot felul de lucruri citite pe internet ori povestite de cei mai in varsta si sa intarzii astfel consultarea unui medic specialist in infertilitate. Astfel, va propun sa aflam impreuna care este adevarul despre unele dintre cele mai cunoscute mituri despre infertilitate.
Nu e o problema ca nu raman insarcinata, sunt tanara, deci nu au cum sa fie probleme – Fals
Chiar daca varsta tanara este un mare avantaj in obtinerea unei sarcini, problemele ginecologice ale femeii pot exista cu sau fara simptome. Astfel, cele mai importante cauze ale infertilitatii de tip feminin sunt reprezentate de existenta ovarelor polichistice – aproximativ 20% dintre femeile aflate la varsta reproductiva sunt afectate de sindromul ovarelor polichistice (SOP), de prezenta endometriozei – frecvent intalnita in randul femeilor cu varste cuprinse intre 25 si 40 de ani, de instalarea menopauzei precoce – afectiune de care sufera mai mult de 5% dintre femeile aflate la varsta reproductiva. Alte cauze ale infertilitatii femine sunt infectiile inflamatorii, fibroamele uterine si polipii uterini, diverse anomalii ale colului sau vaginului. De asemenea, este foarte important de stiut ca dupa 30 de ani, rezerva ovariana a oricarei femei incepe sa scada.
Nu poate fi decat femeia de vina pentru ca nu reusim sa avem un copil – Fals
In trecut, in multe dintre cazurile de familii ce nu puteau avea copii, era ”invinuita” femeia. Studiile efectuate arata ca problemele de infertilitate in cuplu sunt impartite aproape in mod egal, astfel ca si barbatii pot avea partea lor de ”vina”. Astfel, acestia trebuie sa stie ca exista destul de multe probleme medicale care ii pot impiedica sa aiba copii. Cele mai importante cauze sunt cele legate de probleme ale spermei, existenta variocelului, a bolilor cu transmitere sexuala - Gonoreea si Chlamydia, practicarea sporturilor extreme, consumul de alcool si tutun.
Daca avem deja un copil, sigur putem sa il facem si pe al doilea – Fals
Multe dintre cuplurile care au devenit parinti nu-si pun problema ca trecerea anilor le-ar putea afecta fertilitatea, astfel ca aparitia unei noi sarcini intarzie foarte mult. In acest caz, recomand acestor cupluri sa nu amane consultul la medicul specialist in infertilitate pentru a primi diagnosticul corect si tratamentul potrivit. Cauzele infertilitatii secundare sunt aceleasi cu ale infertilitatii primare la care se adauga, foarte important, trecerea anilor. Daca la barbati nu lasa atat de mari urme, in cazul femeilor vorbim despre reducerea dramatică a rezervei ovariene.
Am facut sex in ziua ovulatiei, voi ramane sigur insarcinata – Fals
Perioada de maxima fertilitate a unei femei se inregistreaza la mijlocul ciclului menstrual, ce are o durata intre 21 si 35 de zile. Ovulatia variaza intre a 10-a si a 16-a zi de dinaintea venirii ciclului menstrual, calculand din prima zi a menstruatiei. Importante pentru obtinerea unei sarcini sunt toate cele sase zile, nu doar ultima zi, astfel ca daca nu sunt alte probleme de sanatate, sarcina poate sa apara destul de usor. De asemenea, nu toate femeile care au ciclul regulat pot ramane oricand insarcinate. Este important sa fie cunoscut faptul ca nu toate femeile ovuleaza in fiecare luna, iar pentru acestea, obtinerea unei sarcini, fara sfaturile unui medic specialist in infertilitate, este mai dificila.
Greutatea femeii nu are niciun fel de importanta in procesul conceptiei - Fals

Majoritatea femeilor nu se gandeste la faptul ca numarul kilogramelor avute le-ar putea influenta fertilitatea. Dar da, kilogramele in plus sau in minus isi pun amprenta asupra fertilitatii de tip feminin. Obezitatea aduce, pe langa multe alte probleme medicale, si tulburari de ovulatie, astfel ca ciclurile sunt mai scurte si mai rare. In plus, femeile supraponderale dezvolta o rezistenta mare la insulina, aceasta fiind un factor ce influenteaza nivelul hormonilor sexuali si creste predispozitia pentru aparitia sindromului ovarelor polichistice (SOV), o cauza importanta a infertilitatii de tip feminin. De asemenea, kilogramele in minus afecteaza fertilitatea prin nivelul scazut al estrogenului din corpul femeii. De cele mai multe ori, aceasta problema poate fi remediata prin acumularea catorva kilograme de catre viitoarea mamica.

208 comentarii:

1 – 200 din 208   Mai noi›   Cele mai noi»
Unknown spunea...

toata viata am fost corpolenta.miam gasit si un sot pe masura.asa cum ne placea la amindoi sa mincam bunisor(aici nu ma refer la porcarii,fast food).,ci s adescoperim bucatarii si gusturi noi.dupa 5 ani de calatorit prin lume neam pototlit la casa noastra si hai sa facem copii.am reusit abia dupa ce am slabit ambii vreo 10 kg,deoarece datorita surplusului de kg ,erau schimbari la fonul hormonal.La 30 de ani aveam un ciclu neregulat.II suntem recunoscatori dnei doctor care nea zis ferm ca doar asa putem reusi.Si am reusit)))

Tina36 spunea...

Am 26 de ani si nu pot face copii pt k am suferit o interventie chirurgikla in urma careia mi s-au scos ovarele si trompele.Nu mai pot face copii dekt prin inseminare artificiala. Intrebarea mea este dak nu ar fi mai bine sa infiez un copil.C ma sfatuiti?Sotul meu este d acord cu ambele variante insa eu nu stiu c sa fac.

Valeria spunea...

cred ca ar fii mai bine sa faci tu un copil prin inseminare artificiala cu sperma de la sotul tau.asta este parerea mea atata timp cat poti, nu stii peste ce dai la casa de copii.

Dorina Marinescu spunea...

E foarte usor de vorbit despre fiv. Tu nu ne-ai spus nimic despre motivul pentru care ai suportat aceasta interventie chirurgicala. Ai consultat un specialist care se ocupa cu astfel de proceduri? Este uterul tau apt pentru a gazdui o sarcina? In plus o fertilizare in vitro nu e.asa, cum ai inghiti o pastila. Dureaza.incercari reusite si sarcini pierdute, incercari esuate.cate paciente au reusit sa obtina o sarcina de la prima incercare? Dar despre costuri.te-ai interesat?
Du-te intr-o zi la un spital de pediatrie, spune unui medic ce-ti doresti si poate ai norocul sa fii lasata sa intri intr-un salon cu copii abandonati. Cred ca o sa te gandesti mult dupa o astfel de experienta. Eu am trait-o pe propria piele. Ochisorii aceia luciosi, lipsiti de mangaiere te vor urmari mult timp.si te vei intoarce. Stii ce spun parintii care adopta un copil abandonat. Ca nu ei au ales copilul, ci copilul i-a ales pe ei.
Mult curaj!

Marius spunea...

3 din 4 puncte de vedere pledează pentru adopţie:
-din punct de vedere medical, fertilizarea in vitro într-un caz ca al dv: DE OBICEI nu reuşeşte de la prima încercare, iar încercările următoare au o probabilitate din ce în ce mai mică de a reuşi; este riscantă pe termen scurt, mediu şi lung pentru mamă, crescând riscul unor afecţiuni inclusiv neoplazice; are un impact insuficient studiat pe termen lung asupra copilului. Nu este mai puţin adevărat că un anumit risc de dezvoltare îl au şi copiii adoptaţi, deoarece copiii abandonaţi reprezintă o populaţie selecţionată.
-din punct de vedere al costurilor, este bine să puneţi de o parte cam 5000 de euro în cazul optimist (în care "prinde din prima"). Adopţia costă şi ea, dar mult mai puţin.
-din punct de vedere moral (al moralei creştine) FIV este interzisă. Adopţia, nu.
Pe de altă parte, există un argument care ar putea fi în favoarea FIV, dacă poziţia soţului nu ar fi fost neutră. Numai în cazul FIV, soţul este "tată genetic". Dv sunteţi mamă adoptivă în ambele cazuri.

Mihnea spunea...

Buna, sa stiti ca eu ii dau dreptate Tinei36, si chiar as dori sa -i spun ca eu si sotia mea suntem interesati sa infiem un copilas daca nici anul acesta nu poate face ea unul.
Si chiar daca ar face daca cineva mi-ar spune de exemplu ca un copilas a fost abandonat la nastere in spital nici nu as mai sta pe ganduri.

Madalina spunea...

As vrea sa stiu daca este normal sa nu am nici un fel de simptome la trei zile dupa ce am facut FIV. Am respectat indicatiile medicului doar ca noaptea nu pot dormi decat pe burta.Ma ingrijoreaza faptul ca nu am nici un fel de derere sau altceva. Va rog, spuneti-mi daca este in regula sa nu simt nimic acum

Oana spunea...

Buna... Madalina
Numele meu este Oana
sunt o pustoaica de 21 de ani.. care am auzit ca la biotexcom din ucraina fac fiv cu ovocite donate. sora mea a fost acolo si a facut tratament, i-a reusit.

Gervaise spunea...

As vrea sa vb mai multe cu tine..
spune mi te rog cu cine a facut FIV?

Oana spunea...

Sora mea a facut cu dna doctor Iulia Kotlik. Ea spunea ca dr. e o super doamna si un Medic cu litera mare si o doamna exceptionala. De fapt, acolo din cate am inteles de la sora acolo tot medicii sunt faini.

Jeni spunea...

Buna, si eu am vb cu cei de la clinica biotexcom pentru un eventual consult. Curand cred ca voi pleca si eu intracolo.. sper sa fie tot bine. Succes la noua toate.
astept vesti
poop
pap

Augustina spunea...

Imi doresc fff mult un bebe, am facut numeroase tratamente. Am avut urmatoarele probleme;am 4avorturi spontane, si o extrauterina cu extirpare trompa dreapta. In momentul de fata as dori sa fac LAPAROSCOPIE deoarece am mai facut instilatii si histerosalpinografie si inca nu stiu in ce stare se afla trompa stg. Am 35 ani si sunt casatorita de 15ani. MA POATE AJUTA CINEVA?

Augustina spunea...

BUNA ZIUA, am revenit cu un msj nou deoarece am mai facut niste investigatii si am primit azi rezultatele si am aflat ca trompa stanga este permeabila; m-am interesat ca cel mai bine sa fac inseminare intrauterina sau sa-mi spuneti ce alte solutii mai am?; si unde sa le fac[adica unde au cele mai multe reusite]., si costurile.VA MULTUMESC MULT DE TOT SI ASTEPT UN RASPUNS, SANATATE MULTA VA DORESC

Fili spunea...

va salut pe toti. Este prima data cand imi impartasesc problemele, dar emotiile si curiozitatea sunt de rang inalt in aceasta perioada; pe scurt: doua intreruperi de sarcina la 18 si 19 ani, o sarcina extrauterina la 25 soldata cu o histerectomie de toata frumusetea datorata unui medic foarte renumit, o laparoscopie pentru desfundarea trompei ramase si multe alte tratamente facute pentru a avea un copil; nu am reusit, dar sperantele mele nu au disparut. Ieri am fost prima data la o discutie cu dr. de la Biotexcom, Kiev pentru FIV, mi s-a parut niste tipi extraordinari, volubili si cu multa capacitate de comunicare. Procedura pentru mine nu este o necunoscuta, dar as vrea sa-mi dati mai multe detalii despre aceasta clinica, poate cineva cere a fost pacient. Va multumesc, va urez succes tuturor in rezolvarea problemelor voastre.

anda12 spunea...

Cu siguranta nu ai facut histerectomie, ci doar o anexectomie dr. sau stg. (depinde unde ai avut sarcina extrauterina).
Extragerea ovulelor este un proces prin care ovulele femeii sunt indepartate de la nivelul ovarelor. Aceste ovule sunt amestecate apoi cu spermatozoizii pentru a facilita fertilizarea. Pentru a se putea face extragerea ovulelor, intai trebuie stimulata producerea de foliculi ovarieni de catre ovarele femeii cu ajutorul unor anumiti hormoni. Odata ce s-a format numarul de foliculi (potentiale ovule), specialistul in fertilitate poate indeparta aceste ovule de la nivelul ovarelor, pentru a incerca producerea fertilizarii. Daca fertilizarea are succes, embrionii vor fi plasati ulterior in uterul femeii. (asta cand sunt cu ovulele tale, daca sunt donate acelasi proces doar ca ovulele de la donatoare).

Gettutza Petrescu spunea...

Bună,am o rugăminte poate ma ajuta cineva !Am facut fiv ,Embriotransfer în 6 octombrie ,sunt sub tratament cu utrogestan de 3 ori pe zi cate 2 ovule vaginal și una oral de 100 mg.Menstruatia a intarziat 9 zile,astăzi am . Făcut BHCG care a ieșit negativ.Nu știu ce sa cred pot fi totuși insarcinata dacă nu am sangerat, sanii ii simt umflati și durerosi?

Corina spunea...

BHCG e sfânt,de pe 6 pana astăzi trebuia să iasă ceva.Doamne ajuta sa fie o schimbare in bine dar........

Ana-Maria spunea...

Maine repet la alt laborator!Mulțumesc frumos pt răspuns

Ana-Maria spunea...

P.S. eu la fel ca si tine Gettutza Petrescu am facut fiv cu embriotransfer si a iesit negativ. :(

Corina spunea...

Doamne ajuta sa fie alt rezultat dar.............

Gettutza Petrescu spunea...

Nu prea sper dar pt liniștea mea repet .Locuiesc într-un oraș mai mic în care doar un singur laborator face aceasta analiza și suntem oameni toți putem greșit .Voi repeta si eu

Dumitra spunea...

mai repeta dar in mod normal el trebuia sa aiba o valoare de peste 100

Gettutza Petrescu spunea...

da de fapt... nu mai repet ca sangerez,nu are rost. Numai exista nicio speranța!

Dumitra spunea...

imi pare rau dar nu_ti pierde speranta

Gettutza Petrescu spunea...

Mulțumesc,am sa mai încerc. Speranța moare ultima.

Ramona spunea...

Bună fetelor. ..mâine vin în România și luni vreau sa încep tratamentul pentru fertilizare în vitro de la clinica Biotexcom... (asta in cazul în care îmi vine c.m. )
Cam pe când se face preluarea de ovuli și când se face procedura? ?? În perioada fertilă sau Cum. ..? As vrea sa știu cam cât trebuie să stau acasă. . Nu știu dacă am scris tocmai corect dar cred ca s-a înțeles. . Va mulțumesc frumos. ..

Paloma spunea...

Depinde de cum.raspunde organismul tau la tratament. (in cazul in care iti faci cu ovocitele tale) Poate dura inre 5-11zile (sau mai mult) pina la recoltare si intre 3-5 zile pina la embriotransfer.

Paloma spunea...

Cel mai bine intreaba medicul.

Andreea spunea...

Ar trebui sa stai acasa minimul 3 sapt. Indicat ar fi chiar 4 sa ai la dispozitie. Depinde in primul rand cand incepi trat.

Mihaela L spunea...

Mie mi_a venit sambata menstra, luni deja eram la clinica pt eco si am inceput stimularea, vinerea urmat am avut punctia iar luni et, deci exact 2 sapt, dupa et nu sunt restrictii de zburat, beta o poti face oriunde, important e sa nu ridici

Ramona spunea...

Mulțumesc

Ruxandra Aron spunea...

Bună fetelor. Joi m-am operat. Mi-au fost scoase trompele și ovarul stâng. Erau focare de endometrioza. Mi-a rămas ovarul drept care oricum nu mai produce nimic. Se pare ca și pe uter sunt câteva focare de endometrioza. De asemenea rezecție de intestin 4 cm. Sper ca astăzi să am primul scaun. Asta înseamnă că tine sutura de intestin și nu e nevoie de colostoma. Sper sa fie ultima operație :) sunt pozitiva și știu ca o sa fie bine.

David Florentina  spunea...

Gandirea pozitiva o sa te faca bine. Eu una asa cred.sanatate multa.

Ruxandra Aron  spunea...

Asa gândesc și eu!

David Florentina spunea...

 D-na doctor unde lucreaza la privat sau stat?

Ruxandra Aron  spunea...

O găsești și la stat dar eu m am operat în privat pt ca fiind și cu rezecție aveam nevoie de chirurg.

David Florentina  spunea...

Am inteles.

Chisca Ramona spunea...

 Sanatate si recuperare usoara! Doamne ajuta!

Alina Si Ionel Prodan  spunea...

Multă sănătate și recuperare rapida

Anya Anya GAnya  spunea...

Multa sanatate si recuperare usoara fara complicatii.

Luiza Andronic  spunea...

Iti tin pumnii sa te recuperezi cat mai rapid! Iti doresc multa sanatate si toate gandurile mele pozitive se indreapta catre tine! 

Roxana Muntean  spunea...

Recuperare usoara si multaa putere! 

Didi Francis  spunea...

Multa sanatate !! si sa te faci bine cat mai repede!!

Anamaria Belean  spunea...

Bravo! Ma bucur sa aud ca esti pozitiva, tocmai de aceea va fi bine ai sa vezi

Florina Istrate  spunea...

Recuperare usoara! Stiu ca vei fi bine! Sa ai o zi cu bine!

Mihaela Albu  spunea...

Sanatate multa! Admir optimismul tau! Recuperare usosra!

Corina Macovschi  spunea...

Multa sanatate si refacere cat mai usoara!

Dajemagika Mario  spunea...

Recuperare ușoară si f multa sanatate!

Ruxandra Aron  spunea...

Va mulțumesc tuturor pentru gândurile pozitive!

Irina Gabriela spunea...

Micu Alecu Doamne ajută! Multa sanatate sa iti dea Dumnezeu!

Georgiana Ailito  spunea...

doamne ajuta sa fie ultima operatie legata de endometrioza, multa sanatate si mult optimism

Madalina Tanjala  spunea...

Îți doresc multa sănătate;stiu că e greu acum imediat după intervenție dar o sa fie bine.

Didi Lulu  spunea...

Recuperare ușoară si endofree cat mai mult timp.

Georgette Aradnat  spunea...

Hello! Multa sanatate si recuperare usoara! Ma bucur ca a decurs ok operatia. Dupa ce te recuperezi, sarbatorim!! 

Ruxandra Aron  spunea...

Da. Abia aștept!

Adina Jurca  spunea...

Dc vei avea dureri de oase îți recomand acupunctura...pe mine mă ajutat . Sănătate multă.

Simi Simona  spunea...

Si eu am dureri mari de spate.offff

Andreea Enache  spunea...

Mi se pare ca ti-a scos foarte mult! Trompele nu au putut fi curatate?

Ruxandra Aron spunea...

 Pentru mine a fost a 6 operație. Am Endo de gradul 4...nu mai aveam ce sa salvez.

Andreea Enache  spunea...

Doamne Dumnezeule! Dar oare de ce s-a ajuns atat de departe? Nu ai fost foarte bine curatat sau a fost prea agresiva boala?

Andreea Enache  spunea...

Iarta-ma ca te intreb, cati ani ai si la ce varsta s-a declansat?

Ruxandra Aron  spunea...

De la 23 de ani am descoperit problema. Probabil nu a fost curățat cum trebuie de la început. Și am ajuns aici. Nu vreau sa caut vinovați. Asa a fost sa fie.

Andreea Enache spunea...

 Si eu tot la 23 am descoperit, acum am 24. Am 2 chisturi pe ovarul stang, aderente pe ovarul drept si un nodul rectovaginal micut. Fizic nu am dureri, dar gandurile ma omoara. Ma infioara gandul la cum o sa fie viata mea pana la menopauza, la faptul ca nu o sa am copii si o sa fiu stigmatizata. Ma termina psihic! Eu va doresc tot binele si sanatatea din lume! Dumnezeu sa ne apere pe toate!

Andreea Radu  spunea...

Un mare BRAVO pentru atitudine! recuperare usoara si multa sanatate!

Elena Carmen Dogaru  spunea...

Multa sanatate și recuperare rapidă! Cum te simti după operație? Îndrăznesc să întreb pentru ca nu se stie inca ce va urma in cazul meu si ma preocupa (astept rezultatul la RMN). Multumesc!

Ruxandra Aron  spunea...

Ma simt bine. Nu a fost cea mai ușoară recuperare (este a 6 a operație pt mine) dar abia aștept să ajung acasă mâine. Am pofta de mâncare, deși n am voie sa mănânc mai nimic timp de 10 zile. Am făcut multă mișcare, ajuta mai ales pentru tranzit. Pași mici dar siguri.

Elena Carmen Dogaru  spunea...

 Ruxandra AronMultumesc mult pentru raspuns! Cat curaj! Multa putere in continuare!

Ruxandra Aron  spunea...

Multă sănătate. Dacă ești pozitiva o sa fie bine. :)

Alexandra Tatar-Radoslau  spunea...

Multă sănătate și recuperare ușoară!

Manu spunea...

Buna seara. Am 31 de ani iar in urma cu 9 ani am fost diagnosticata cu displazie de col care s a finalizat cu o cauterizare. Papanicolau iese normal de fiecare data. So?ul are o problema cu mobilitatea spermatozoizilor -20%( dupa tratament cu Proxeed), iar eu ciclu neregulat si ovare polichistice. Mi s a spus ca trebuie sa fac FIV. Mi e foarte frica de reac?iile adverse si daca interfereaza in vreun fel cu acea displazie. Va multumesc!

Adelina spunea...

Buna Manu, tratamentul asociat fertilizarii in vitro nu influenteaza evolutia displaziilor de col, iar in cazul tau oricum ar trebui sa fie vindecata daca ai facut deja tratamentul. Referitor la celelalte efecte adverse posibile trebuie sa discuti cu medicii de la clinica unde faci fertilizarea.

Manu spunea...

In contract scrie ca pot ap?rea de la hemoragii pana la cazuri rare de cancer ovarian( ultimul mai voalat descris). Destul de “încurajator” , nu? Sunt constienta ca in toate exista un risc…Va multumesc pentru promptitudinea r?spunsului dumneavoastr?!

Adelina spunea...

Manu, hemoragie din artera vaginala cand se face punctie ghidata ecografic pentru colectarea ovulelor, sau din ovar pentru ca recoltarea este traumatica, dar cazurile serioase sunt foarte rare. Referitor la riscul de cancer, dovezile de pana acum sustin ca nu exista un risc crescut datorat fertilizarii in vitro (HRU). Cu toate astea, fertilizarea in vitro este un tratament relativ nou (1978 prima reusita), deci efectele pe termen lung nu sunt complet cunoscute.

Larisa spunea...

Bun? ziua m? numesc larisa ?i în urm? cu dou? luni am f?cut o sarcin? extrauterina dup? care mi sa extirpat o trompa. Acum câteva zile am avut programare la medic ptr c? dac? nu se poate natural m?car s? încerc fiv. Mi sa spus s? mai a?tept înc? 3 luni s? vedem ?i intre timp mi sa recomandat acid folic .dar am uitat s? specific în acela?i timp iau ?i ni?te pastile nicorette, crede?i c? acidul folic î?i mai poate face efectul ? ?i totu?i e bine dac? iau acid folic înainte s? r?mân îns?rcinat? ?. ..Mul?umesc anticipat .O zi buna va doresc .

Adrenalina spunea...

Buna larisa, inteleg ca mai ai o trompa? Ce varsta ai? Acidul folic se ia de rutina incepand cu 3 luni inainte de a ramane insarcinata si continuand pana in saptamana 12 de sarcina. Ideal ar fi sa renunti la nicotina daca poti.

Adrenalina spunea...

cum am scris si mai sus, ideal ar fi sa renunti la orice substanta de care nu ai nevoie (gen fumat, nicotina etc). De acid folic ai neaparat nevoie.

Elen spunea...

Buna,am o mare problema…sunt 4 saptamni de la embriotransfer iar la eco nu apare embrionul.sunt 2 saci goi de 4 si 5 saptamani.la unul se vede vezica vitelina,dar celalalt nimic, probabil oprit din evolutie.tre uie sa repet ecografia dupa o saptamana.mentionez ca am 39 de ani inca iau tratamentde suztinere:arefam 200 /3pe zi si acid folic.acum au decis sa imi introduca si clexan de 0,4 pt.omutatie si mai iau si euthirox de 75 pt.hipotiroidie autoimuna.va rog mult za ma ajurati cu un sfat deoarece nu stiu daca mai are rost sa mai sper intr-un urmator vitro.credeti ca avem nevoie de analize genetice?am avut transfer de 3 blastocisti de ziua 5:2 de calitate f buna si unul mai putin.multumesc si astdpt raspunsul dvs.

Andreea spunea...

Buna.. Am si eu o întrebare…eu am menstrua?ia neregulat? inca de la început..am pierdut 30 de kg si am început sa am menstrua?ie in fiecare luna.. In 7 luni am luat in greutate 20 de kg si am început din nou sa am menstrua?ia neregulat?.. Timp de 3 luni nu am avut menstrua?ie,apoi in urm?toarele doua luni menstrua?ia a durat cate 2 s?pt?mâni.. Vreau sa stiu daca pot sa r?mân îns?rcinat? sau nu.. Mul?umesc..

Buna fetelor, spunea...

eu am facut fiv cu ovocite donate in Ucraina la Clinica Biotexcom si am reusit. Acum tinem in brate copilasul mult asteptat. Success!

Anonim spunea...

Buna fetele, Ma numesc Elena, de doi ani de zile mă chinui cu soțul să avem și noi un bebe dar Doamne nu ne ajută . Poate unele dintre voi ați trecut prin aceeași problemă. Așa că trebuie să apelăm la FIV. De aceea am o rugăminte, puteți să îmi recomandați o clinică sau medici priceputi în așa ceva ? sau să -mi povestiți experiențele voaste ?

Mihaela spunea...

Buna Elena. Sora mea a fost la clinica Biotexcom, la dna doctor Iulia pe care ți-a recomand cu drag. E o persoana foarte amabilă, are grijă de tine, îți explică, e un OM în adevaratul sens al cuvântului!! Iți recomand să o cauți și să mergi la dânsa. Doamne ajuta sa fie bine și pentru tine!!

Anonim spunea...

La ultimul HSG, facut prin 2015, mi s-a spus ca trompele sunt infundate si singura sansa este FIV-ul, eu nu m-am gandit mult si m-am apelat la Biotexcom, fiindca sora mea tot a apelat la ei, si am stiut de rata lor de success.

Elena spunea...

Mă bucur de sora ta. Știu că fiecare caz diferă, dar poți să întrebi ce pastille a luat pentru stimulare și câte ovule au recoltat și câti embrioni au obținut după fertilizare? Ce vârsă are?

Anonim spunea...

Ea a reușit cu ovule donate din a doua încercare. A avut 5 foliculi dintre care s-au fertilizat 3, au ajuns 2 la stadiul de blastocyst. Știu că le-a făcut și o analiză pgs și a rămas un singur embrion sănătos.

Elena spunea...

Dar ce poți să-mi spui referitor la costuri?

Mihaela spunea...

Costul depinde de schema fiecăruia. Trebuie să adaugi și costurile de transport și pe cele de cazare. Se poate sta in clinica gratis, dar in conditii de clinica. Poți renunța la un hotel dacă ai posibilitate.

Alexa spunea...

Un lucru este sigur, Biotexcom au rezolvat probleme de infertilitate pentru mai multe cupluri. Aceste cupluri în care legea acasă interzice anumite practici sau este dificil de a se bucura. Fiind la Kiev, am văzut mai multe cupluri care au venit din întreaga lume pentru a beneficia de serviciile lor în procrearea umană. Mai ales serviciile oferite străinilor sunt competitive. Un preț unde totul este inclus. Ne ocupăm doar de biletele de avion și depinde de ei să aibă grijă de orice altceva. Acesta este motivul pentru care Ucraina este destinația concepției copiilor.

Ecaterina spunea...

Mi-am dorit ft mult un copil, timp de 3 ani prin cale naturala au fost nereusite. Am avut sindromul ovarelor polichistice, nu am avut ciclu deloc si nici ovulatie. Am urmat tratamentul cu duphaston pentru un ciclu fals. Am apelat la fiv , prima data la clinica din Iasi, fara success, apoi la clinica din Kiev, Biotexcom, si am reusit! Recomand tuturor cuplurilor infertile/

Anonim spunea...

Va salut.Rasfoind comentariile vreau sa adaug ca clinica Biotexcom opereaza doar cu ovule donate sau sperma de la donator si programe de mama surogat.La ei am apelat doar dupa ce am avut 2 inseminari si 3 fivuri cu proprii,insa nu am reusit.La ei nu se face fiv cu ovule proprii.Uneori medicul poate permite mixt,adica 2 embrioni obtinuti prin fiv cu material de la donator si unul personal.Insa foarte rar.Situatia noastra chiar nu ne permitea.
In rest fac o treaba buna.Am reusit din a doua incercare si pe la Craciun vom deveni parinti in sfarsit

Anonim spunea...

Sunt si eu interesata intr-un program de fiv cu ovule donate .Am 49 de ani si nu am copii si nici un partener teafar.Sunt sanatoasa ,practic sportul si vreau sa devim mama.La clinica asta ,care tot este pomenita pe toate forumurile se face si cu sperma donata?Nu mai cred ca la varsta mea mai am o rezerva ovarina buna/Sau sa fac careva teste?Nu ma criticati dur,credeti ma ca tot timpul mi-am dorit un copilas,insa nu era niciodata timpul perfect,si uite ca am ajuns unde am ajuns

Alina Rotila spunea...

Buna viitoarelor mamici cu siguranta urmeaza sa fac un transfer cu embrioni congelati si am o curiozitate doctorita mia zis ca la embrionii congelati se formeaza ca o coaja in jurul lor si mia recomandat sa le perforeze coaja cu un laser mia zis ca nu afecteaza embrionii in nici un fel dar sunt un pic cam sceptica pentru data trecuta cand am facut fiv tot asa mia recomandat o procedura benefica si tot nu am reusit din contra am avut niste crampe teribile nu stiu ce sa fac a mai facut cineva dintre voi procedura asta multumesc anticipat

Victoria Vartic spunea...

Se numeste assisted hatching-usureaza iesirea embrionului pentru implantare. Nu are ce sa incurce, eu as zice sa o faceti.
Eu am facut de fiecare data. Puteti sa mai cititi pe net despre procedura.

Catalina Costan spunea...

Asa este, si eu recomand aceasta procedura

Alina Rotila spunea...

Multumesc

Alina Rotila spunea...

Si ai reusit sa ramai insarcinata

Alina Rotila spunea...

Felicitari si sarcina usoara ma bucur ca vad reusite sper ca intro zi sa postez si eu aici reusita

Valeria Simona spunea...

Asa se procedează! Nu te stresa suplimentar!Eu sunt in sapt 38 de sarcina,a fost o sarcina usoara si o bebelica foarte energică Sa mergi cu incredere ca va fi bine,eu am vorbit cu bebele meu din primele clipe si e minunat,Te simte ! Doamne ajută să fie cu ingeras!

Alina Rotila spunea...

Valeria Simona multumesc

Natalia Raclaru spunea...

Salut, la clinica unde am facut eu Fiv fac procedura aceasta de hatching fara sa intrebe, sunt sanse mai mari cavsa se implanteze, la mine sa prins in ambele cazuri, doar ca prima data a fost o sarcina oprita din evolutie, la 8-9 sapt, iar a doua oara dupa crio transfer, deja am nascut in februarie, va doresc succes

Alina Rotila spunea...

Multumesc mult felicitari pentru bebelus sa creasca sanatos/oasa

Elena Irina spunea...

Spilcă Unde anume faci FIV-ul?

Alina Rotila spunea...

Eu sunt in germania dar am facut in ucraina la o clinica se numeste biotexcom

Valentina Dumitrei spunea...

Buna, fetele! Va scriu si eu pe scurt povestea mea: am 32 ani, 3 FIV-uri esuate cu embrioni proaspeti, 5 ani de incercari, 2 operatii: una clasica de chisturi si alta laparoscop de endometrioza grad I, AMH=0.10. Momentan ma pregatesc de transfer din FIV 4. Celelaltele-am facut aici in RO. Concluzia: probleme de implantare!

Ana-Maria Raclaru spunea...

Buna ziua, dar ce sustinere va prescrie dupa transfer, adica pastile, vitamine, eu am facut FIV in Ucraina, Biotexcom si a fot ok. Succese!

Adriana Popa Danciu spunea...

Off... asa mi-au zis si mie! Pe mine ma doare burta rau, contractii cica din ziua 1 a embriotransferului pana in ziua 7-8... am luat si 5 nospa pe zi!

Ionela Ionita spunea...

Si eu la fel patesc! Am contractii puternice. Ma gandeam daca nu cumva uterul nu primeste embrionii si incearca sa ii elimine.

Veronica Dumitru  spunea...

buna ziua,aceeași poveste o am si eu...3fiv-uri eșuate la Londra,4operatii laparoscop(chisturi,sarcina pierduta,trompa clipsata,histero,histeroscopie)etc...acum vreau sa mai încerc si in tara?îmi recomandați o clinica buna?mulțumesc!!!

Georgiana Szakacs spunea...

 eu am facut fiv la clinica Biotexcom,
Ucraina... FIV-ul meu a reusit va recomand cu toată căldura...

Veronica Dumitru spunea...

 mulțumesc frumos,bafta!!!

Adriana Popa Danciu spunea...

Am auzit de Biotexcom din Kiev. Eu o sa incerc fiv 3 la ei.

Veronica Dumitru  spunea...

am făcut investigații la o clinica de la noi, cu parere de rau nu a fost cu succes :(!!!

Andreea Boloaga  spunea...

Si eu tot la Biotexcom....sper să fie cu noroc!

Veronica Dumitru spunea...

 mulțumesc,sa fie intru-n ceas bun!!!

Adriana Popa Danciu spunea...

 Andreea Boloaga mult succes!! Incepem si noi curand

Andreea Boloaga spunea...

Multumesc...succes!!!

Oana Dumitru  spunea...

Bună, cât te a costat fiv la biotexcom?

Valentina Dumitrel  spunea...

Te costa in jur de 4900 eur

Adela Mitriu  spunea...

Sunt incluse și medicamentele sau separat?

Oana Dumitru spunea...

 Eu credeam ca fiind spital de stat sunt costuri mai mici 

Valentina Dumitrel spunea...

Costul este cu tot cu medicamente

Valentina Dumitrel spunea...

Pai este mai ieftin...ca la alte clinici este 4500 eur doar procedura

Yoana Bene spunea...

Valentina Dumitrel  eu la szeged am iesit cu 3000€ cu tot cu analize si drum, si tratament! Asa mari sunt preturile in tara??

Valeria Simona spunea...

De la primul control,in 5 luni am ramas graviduta! Îți recomanda sa aianalize de trombofilie (aprox 500 lei),verificarea trompelor si histeroscopie. Am fost la clinica Biotexcom

Melinda Totir  spunea...

Buna ziua. Nu recomand nicio clinică din România. La columna am prieteni care au fost i a costat 10.000 de euro. Ma refer cu tot. Cu drumuri...Si i a transferat embrioni care nu mai erau viabili, a spus chiar dr ul. În ideea că în pântecul mamei poate isi revin...la euromaterna constanța 5000 euro..lafel...1 din 10 daca reușește...Si asta daca nu e nimic complicat. O prietena a trebuit să se opereze din cauza lor. Fiecare recomanda clinica si medicul daca a reușit. Reușite mai multe am auzit in Turcia si Ungaria. Si la preturi rezonabile.
Noi am fost in Ucrina, Biotexcom. Procedura cu fiv donatecu tratament cu tot ajunge la 4900 euro. Se Cu cazare si mâncare. Au fost efectiv 2 saptamani de concediu pt mn de relaxare. Am reușit din prima. Sunt insarcinata in 7 luni. Nu toată lumea reușește nici acolo însă rata este mult peste românia. De comportat se comporta mai toți frumos ca doar sunt clinici private, însă sunt falși...În ungaria au fost realiști. Si de la început si pana la capat iti zic verde in fata. Si nu este considerată ca o industrie. Cand am fost in ziua embriotransferului eram 6 cupluri români si 2 unguri. Va urez mult noroc si sa fiti tari!!

Yoana Bene spunea...

La cine ai facut?

Melinda Totir  spunea...

La dr Mozgovaia Elena. Vb engleza fluent si este o minune de om. Pt cine nu se descurcă sunt translatori.

Yoana Bene  spunea...

Melinda Totir am intrebat pt ca la el am facut si eu:) cu rezultat pozitiv!

Melinda Totir spunea...


 Este cel mai bun. Ma bucur enorm!! Scrieti povestea. Ca sa ne ajutam între noi. M au uimit foarte mult. Au un grup unde se ajuta foarte mult. M au susținut.

Yoana Bene  spunea...

Melinda Totir momentan nu vreau sa ma empancipez foarte tare! Am doar o sapt de cand mi-am facut hcg! Astept sa treaca o perioada sa fie tot bine!

Melinda Totir  spunea...

Si cat ai avut valorile? Iti tin pumnii din tot sufletul.

Yoana Bene spunea...

 Melinda Totir la prima 359, si a2a 757

Melinda Totir  spunea...

Este foarte bine. 

Andreea Boloaga  spunea...

Melinda Totir am citit ce ai scris despre clinicile din România și ai dreptate. Eu mai am un embrion congelat la o clinica d ela noi. Sper să mai fie bun....e a treia încercare la ei.

Andreea Boloaga spunea...

 Nu îmi fac prea multe speranțe...

Melinda Totir spunea...

 Succes totusi!!

Mirabela Radu  spunea...

Buna și eu am tot 32ani sunt însărcinată 22sapt am făcut fiv in Ucraina...transfer de blastocit proaspat am reușit la prima încercare ... ați doresc succes

Rodica Seni  spunea...

Unde in Ucaina.

Mirabela Radu  spunea...

kiev ..clinica biotexcom

Rodica Seni  spunea...

Multumesc sunt cei mai buni

Mirabela Radu  spunea...

Da sunt ff buni eu recomand cu toată încrederea

Mirabela Radu spunea...

 Ca tratament după transfer pana an săptămâna 12 ,progesterona ‘una dimineața și una seara nimic mai mult

Tica Juravle  spunea...

Valentina Dumitrel ți ai făcut profilul de trombofilie ? Asta poate fi cu adevărat o cauza de neimplantare!!:(

Valentina Dumitrel spunea...

 Da, am facut! Am ajuns la concluzia ca este o problema la nivel de mucoasa uterina

Tica Juravle spunea...

 Trebuie sa mai existe o analiza și pt asta și tratament adecvat sa reusesti sa i păstrezi :((

Valentina Dumitrel spunea...

 Ideea e ca la mine nu s-a prins niciodata....de-asta cred ca aici este problema..am inceput tratam pt uter dar fiv încă nu am făcut

Emma Tica Juravle spunea...

 Valentina Dumitrel am înțeles .nici la mine nu s a prins vreodată in 5 ani ...

Ditoiu  spunea...

Draga Mea, daca ai hidrosalpinx (lichid in trompe) nu se prinde embrionul. Sau, sa nu ai trombofilie.

Emma Ditoiu spunea...

 Se face operatie laparoscopica sau histerosalpingografie.

Angela Simona Nicolai spunea...

Buna! Mă scuzați, sunt noua în această lume a ginecologiei, mă documentez despre FIV și va citesc toate postările! Explicați mi și mie ce este Beta?

Adriana Manole-Veloiu spunea...

 Beta Hcg este un hormon secretat de corp in cazul in care exista o sarcina. Se depisteaza prin analiza de sange sau prin testele de urina. Avantajul analizei este ca iti da valoarea cantitativa si se poate urmari dinamica sa in timp.

Mari Ana spunea...


 Hormonul sarcinii, denumit si gonadotropina corionica umana, e frecvent intalnit sub denumirea de hCG. Acest hormon este secretat doar in perioada de sarcina si el este responsabil de pozitivarea testului de sarcina. Acest hormon este compus din celule care formeaza placenta. Nivelurile de hormon hCG pot fi detectate cu ajutorul testului de sange la 11 zile dupa conceptie si cu ajutorul testului de urina la 12 - 14 zile dupa conceptie.

Adriana Manole-Veloiu  spunea...

De regula, analiza de sange, daca este pozitiva, se repeta la 48 ore. Exista siteuri care ofera calculatoare de crestete a beta hcg. Impamantenita e ideea ca tb sa se dubleze la 48h pt o evolutie normala, numai ca de fapt lucrurile nu sunt atat de fixe, exista un interval si acesta variaza in fc de valoare (cu cat valoarea e mai mare, viteza de dublare scade)

Angela Simona Nicolai  spunea...

multumesc!!!

Bordas Adriana spunea...

Buna... in urma unui control ginecologic am fost diagnosticata cu chist ovarian drept entometriozic de 5.4 cm, endometrioza pelviana stadiul III, polip endometrial 3×1.1 cm..Am fost operata in 31 martie 2017 cu succes urmand apoi un tratament de 6 luni cu visanne..avand totusi varsta de 32 ani am rugat doctorul sa renunt la tratament deoarece imi doream enorm un copil..am facut tratament cu fin la clinica Biotexcom din kiev, am ramas insarcinta..acum avem 29 de saptamani si va spun povestea mea deoarece vreau sa va incurajez ca se poate..se poate si la o varsta mai avansata sa ramai insarcinata dar cred eu ca e foarte important medicul de langa tine..sa te sustina, sa iti recomanda ce e mai bun si sa luptati practic impreuna...va urez succes tuturor si Doamne ajuta sa auzim la fiecare numai lucruri bune..va pup

Feliclau Calotescu  spunea...

Felicitari .sa fie intrun ceas bun

Mihaela Achim spunea...

Felicitari! Sarcina a decurs normal pana acum? Eu am sangerari de aproximativ 5 saptamani..indiferent ca stau in pat sau merg. Bebe se dezvolta, deci ma gandesc ca pot fi din cauza endometriozei

Bordas Adriana spunea...


 Totul a fost bine fara nici o sangerare..iau doar utrogestan foarte bun pt sarcina si in rest toate analizele au fost super bune

Gazdaru Ioana Amalia  spunea...

Suuuper! Ma bucur sa citesc povești cu happy end ! 

Geany Geanina  spunea...

Felicitări ! Iti multumesc ca ai împărțit cu noi aceasta bucurie !! Iti doresc o sarcina usoara si multa sanatate!! 

Andreea Tale  spunea...


Felicitari! Cine te-a operat?

Bordas Adriana spunea...

 Eu sunt din tg-mures si m-am operat aici la o clinica privata la dr Muntean Mihai

Lavinia Jiloan Felicitări spunea...

!Multumim pentru incurarajari! DOAMNE AJUTA.

Iulia spunea...

Buna ziua, nu mai am menstruatie de 5 luni, s-a oprit brusc, am estrogenul fff mic, am 31 de ani, credeti ca am sanse sa raman insarcinata cu FIV? Natural, am inteles ca nu am nici o sansa… FSH si LH sunt normale momentan….

Gabrielle Monykue spunea...

Diana, fara trompe, da, sansele sa ramai insarcinata natural sunt zero. Prin FIV, sansele ar fi mari, dar iti trebuie si o buna rezerva ovocitara… AMH-ul tau este foarte mic… :(

Iulia spunea...

Buna ziua, nu mai am menstruatie de 5 luni, s-a oprit brusc, am estrogenul fff mic, am 31 de ani, credeti ca am sanse sa raman insarcinata cu FIV? Natural, am inteles ca nu am nici o sansa… FSH si LH sunt normale momentan….

Adriana spunea...

Iulia, nu putem aprecia noi sansele, asta o poate face doar medicul

Diana Flora spunea...

Buna, sunt foarte bucuroasa sa va spun tuturor ca de curand am inceput tratamentul pt fiv astept miercuri sa merg la monitorizare.

Damiana spunea...

Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac, sunt fumatoare am incercat sa nu mai fumez dar nu pot. dar am redus, fumez 6 tigari pe zi. cat de grav e ca fac si tratamentul pt fiv. va rog sa imi spuneti…

Gabrielle Monykue spunea...

Diana, trebuie sa te hotarasti ce vrei: tigari sau copil. Nu exista „nu pot”.

Damiana spunea...

Multumesc din suflet copil imi doresc din tot sufletul.

Damiana spunea...

Nu o sa mai fumez deloc multumesc din suflet pentru incurajare .va rog sa imi e grav ca am fumat.

Gabrielle Monykue spunea...

Felicitari pentru decizia de a nu mai fuma, Damiana. Este primul cadou pe care ti-l face viitorul tau copil. :)

Andreea Radulescu spunea...

Hidrosalpix afectiaza embrionii? va rog sa ma lamuriti am facut fiv si astept rezultatul peste 8 zile.

Gaby spunea...

Va rog sa imi spuna cineva dupa 10 zile de la embriotransfer am facut test de urina si e negativ .oare nu e nimica

mihaela spunea...

Buna seara, am facut FIV, in ziua a 12 dupa ET valoarea Hcg a fost de 7,57, dupa 48 de ore valoarea a fost 6,95. Va rog sa-mi raspundeti daca sunt insarcinata. Dupa cat timp pot relua ET ? Mai necesita un tratament hormonal ?

gabriela spunea...

Buna ziua,
mi-am facut beta hcg in 14.05 (este a 4-zi de la ET) si avea val. de 113.69 mUI/ml. Am facut-o din nou in 18.05 si are val. 146.76 mUI/ml. Sunt normale aceste valori? Este totul bine? Va multumesc!

Trif Ioana spunea...

Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti, daca este normal sa am simptome de menstruatie dupa embriotransfer. Acesta a avut loc acum 6 zile, dar simptomele de menstruatie le am deeja din a 2 zi de la embriotransfer. Multumesc.

loana spunea...

buna ziua ,ma puteti ajuta cu un raspuns??dr.mi-a recomandat sa fac analiza AMH, in cea de a treia zi de menstruatie ,dar din pacate de 1 luna jumate nu mi-a mai venit menstruatia,,,,intrebarea mea este ,pot face analiza aceasta ptr. a verifica rezerva ovariana si fara a-mi venii menstruatia???si in ce zi o pot face??as vrea sa va mai rog daca exista stimuli ovariani ptr. reglarea AMH-ului???va multumesc mult!!!

moni spunea...

am si eu o intrebare. Am facut 4 inseminari fara rezultat pozitiv si 2 FIV cu 4 transferuri. La ultimele 2 transferuri mi s-a facut o biopsie a endometrului si am avut rezultat pozitiv. Dar la 8-9 sapt s-au oprit ambele din evolutie. Acum mai vrem sa facem un al 5-lea transfer de embrioni dar trebuie sa facem analize genetice si histeroscopie. Si acum intrebarea: ar trebui sa fac si analiza de hemofilie ? sau eventualele probleme s-ar vedea in analiza genetica??? Mentionez ce la fiecare embriotransfer am luat clexane la indicatia dr.

Ioana spunea...

Buna ziua!!! am si eu o intrebare am facut tansferul de 5zile dar am dureri usoare de burtica,sunt ingrijorata oare e ceva normal?

manuela spunea...

buna ziua!!! ieri am facut embrio-transfer (FIV). si tot de ieri am dureri de burta, iar de azi si de mijloc. este normal sau ar trebui sa-mi fac griji?

Agata spunea...

buna ziua….sunt la a doua incercare de fiv…prima data am avut un embrion in stadiul de 7 blastomere cat A…rezultat zero. acum s-au transferat 3 embrioni in stadiul de 2,2,2 blastomere cat A, rezultatul il astept, am doar 10 zile de la embriotransfer, imi este frica de rezultat. Citesc atatea pe forum despre ce trebuie sa simti in perioada acesta, despre petele maronii …..eu nu am nimic din toate acestea ….incep sa cred ca si de data aceasta incercarea mea este fara rezultat…

denisa.dorot spunea...

Buna. ma numesc denisa am o relatie de 3 ani cu iubitul meu, nu m-am protejat niciodata si nu am ramas insarcinata. pot face fiv la varsta aceasta??

diana33 spunea...

buna ziua , va rog sa ma lamuriti. am facut amh si 0,1957 ce valoare e pe inteles. si am inceput tratamentul fiv cu puregon dar din pacate la 6 zile l-am intrerupt la ordinul domnului. nu stiu ce s-a intamplat ca la 4 zile de tratament am facut un eco si dupa aceea am inceput sa sangerez pa a doua zi. in timpul tratamentului ai voie sa intretii relati sexuale?… va multumesc anticipat!

Vika spunea...

Buna ziua , sunt in a 8 a zi de dupa transferul de embrioni FiV si dupa cum multe stiti curiozitatea si nerabdarea ne fac sa facem gesturi necugetate. nu am putut astepta si mi-am cumparat un test de sarcina care a iesit negativ. credeti ca este prea devreme sa se stie rezultatul? multumesc anticipat!

Adriana spunea...

Buna ziua…este normal daca imi vine ciclu dupa trasferul de embrion….Nu stiu cate sanse am sa raman insarcinata….. Astept un raspuns ca rog……..va multumesc!

Andreea spunea...

Buna ziua, Menstruatia dupa un FIV nereusit, va veni ca pana acum sau poate ava avea dereglari? de curand am facut fiv, din pacate nereusit, primul!
Va multumesc.

Carmen d spunea...

Buna. Am făcut Fiv-sept nereușit, urmează sa fac transfer cu embrioni congelați, as dori câteva informații si sfaturi. Mulțumesc

amalia spunea...

Bună dragelor.ma aflu în a 10-a zi de la transfer.doamne așteptare e ingrozitoare.luni tre sa merg pt confirmare sau infirmare.sper sa Nu-mi vina .sunt balonata și mă doare în partea dreapta jos.dar nu insuportabil.doamne ajuta sa fie bine la toată lumea.e primul vitro după 3 stimulării și 3 insamantari.si nici un diagnostic ca as avea ceva eu sau sotul.

Adrenalina spunea...

Azi ziua cea mare.2 sapt de la transfer.aflam rezultate.a fost așa grea asteptare.si am niște emoții cumplite.simt ca va fi bine.sper

Claudia spunea...

Bună. Cineva care face FIV la Biotexcom? Eu am început de 3 tratamentul aici.

iza spunea...

Buna, am si eu o intrebare …. daca sotul meu are spermatozoizi slabi pot ramane insarcinata? Va rog sa imi raspundeti, …multumesc!

Elena D spunea...

Buna ziua! cine imi poate spune daca este normal dupa transfer de embrion sa ma doara burtica si mijlocul? Mi s-a facut transfer sambata.

Ioana spunea...

Buna ziua, as dori sa stiu daca dupa transferul embrionar pot călători cu avionul.

Ella spunea...

Sunt in spital de 5 zile am facut transferul de un embrion. Azi am facut analize let si imi spui ca e positive dar e mai bine sa mai ast ca sa ridicat la 115 si pana lunI trebuie sa fie de 250 ce sa ma ast

Brusaru Violeta spunea...

Buna! Sper sa nu supăr pe cineva cu postarea mea, dar am mai zis si alta data cand am citit despre o fata care voia să divorteze că soțul nu vrea copii. Păi noi nu putem avea! Ei, prin acest refuz sunt alături de noi. Draga mea nu e un capăt de lume ca nu ai copil, nici eu nu am, am suferit când am aflat , dar timpul le vindeca pe toate, eu nu infiez, nu am facut nici macar un fiv, sunt de părere că familia si sănătatea sunt mai importante decât forțarea destinului.

Georgiana Popa spunea...

Si eu am probleme in a concepe un copil datorita endometriozei. Am 38 de ani si tocmai ce am avut o pierdere de sarcina in 6 saptamani. Acum doctorii spun ca mai trebuie o operatie si dupa aceea va fi posibil la o clinica de fertilizare. Incercam, nu se stie niciodata. Dar sa stii ca a avea copii natural nu trebuie sa fie capat de lume daca nu este posibil. Stiu foarte multe persoane care au tot incercat si nu au reusit, si au o viata implinita. Si in legatura cu adoptia nu trebuie sa renuntam. Dar si restul copiilor pe care nu ii poti adopta tot ai tai trebuie sa fie, pentru ca sunt singuri, ei te vad ca pe o mama, nu stiu diferenta.

Georgiana Popa spunea...

Si daca poti adopta sau nu, un copil de la leaganul de copii abandonati nu va cauta acte de adoptie, te va aprecia pentru ca esti acolo si tot ca mama te vede.

Unknown spunea...

Buna asta vroiam să intreb si eu stie cineva se poate călătorii dupa transferul embrional?

Nuti spunea...

Buna ziua fetelor se tot spune despre Biotexcom, din cate am inteles eu din postari ei fac fiv doar cu ovule donate nu si cu cele propri corect? O clinica buna poate recomanda cineva cu ovule propri? Daca poate recomanda cineva care a reusit? Multumesc

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   1 – 200 din 208   Mai noi› Cele mai noi»