sâmbătă, 27 mai 2017

A cumpara bucuria de părinte





Infertilitatea este o boala care preocupa intreaga lume si, din pacate, potrivit statisticilor, astazi, mai mult de 25% dintre cuplurile din intreaga lume se confrunta cu aceasta problema ce priveste atat cuplurile in varsta, cat si pe cele tinere.
·         femeile cu malformatii ale uterului, care prezinta riscul de a nu putea duce sarcina la termen;
·         femeile ale caror ovare produc ovule, dar care nu au uter (din cauza unei interventii chirurgicale sau pentru ca s-au nascut fara uter);
·         femeile care sufera de diabet, boli de inima sau de rinichi, carora o sarcina le-ar pune viata in pericol si care altfel au o perspectiva de viata lunga;
·         femeile care au avut avorturi repetate din cause medicale.

Potrivit statisticilor, aproximativ 4,5 milioane de cupluri se confrunta anual cu problema infertilitatii. Cauzele infertilitatii in cuplu pot fi multiple si diferite: probleme in ceea ce priveste mobilitatea si activitatea spermatozoizilor, tulburari de maturare si eliberare a ovulelor, obstructia trompelor uterine (urmare a anexitelor, chlamidiei, endometriozei, avorturilor efectuate anterior), patologia uterului, incompatibilitatii imunologice, etc.
Dar, pentru fiecare problema exista si o solutie. Procedurile, precum IUI (inseminarea intrauterina), ICSI, fertilizarea in vitro (FIV standard), FIV cu ovule donate si FIV cu TE cu mama surogat sunt singure modalitati de rezolvare a problemei infertilitatii la nivel mondial.
Problema metodei respective de procreare artificiala este una mondiala, insa foarte putine tari incearca sa o rezolve. Romania este una dintre acele tari unde metoda de procreare cu ajutorul mamei surogat nu este reglementata de lege. Si, desi exista o multime de anunturi in care femeile ofera servicii de mama surogat contra cost, va sfatuim sa nu reactionati la astfel de oferte, ci sa cereti parerea specialistilor in acest domeniu.
Urmand calea de mai sus, nimeni nu va va putea asigura nasterea unui copil sanatos si obinerea drepturilor parintesti asupra copilului. In plus, exista posibilitatea aparitiei unor situatii foarte neplacute, precum santajul. Prin urmare, multe cupluri romane aleg sa mearga in tarile unde aceste programe sunt absolute legale.
Ucraina este unul dintre putinele state care reglementeaza prin lege astfel de programe. Este important de apelat numai la institutii medicale specializate in tratarea infertilitatii si care sunt autorizate de Ministerul Sanatatii. Clinica "BioTexCom" ii avertizeaza pe toti cei care doresc sa apeleze la astfel de metoda RUAM, ca inainte de demararea programului ales, sa li se ofere un contract in care sunt descriese drepturile si obligatiile partilor participante (clinica, mama surogat si parintii biologici). 
Surogatul prin FIV este recomandat pentru:
Surogatul nu poate fi in niciun caz o optiune legata de motive sociale cum ar fi inconvenientele unei sarcini, frica de a duce o sarcina sau dorinta de a nu intrerupe cariera.
Ce presupune aceasta metoda?
In laborator ovulele sunt fecundate cu spermotozoizii din proba de sperma al tatalui biologic (acestea pot fi, de asemenea, ovule donate). In ziua a 5-a, care reprezinta cea mai favorabila zi pentru implantarea embrionilor maturi este efectuat transferul embrionilor in cavitatea uterina a mamei surogat.
Astfel, mama surogat poarta copilul in pantecul sau, dar din punctde vedere genetic, copilul este al parintilor biologici, ceea ce dovedeste si rezultatul testului ADN, care se efectueaza dupa nasterea copilului.
Clinica recomanda ca procedura respective sa fie urmata doar in clinicile RUAM autorizate de Ministerul Sanatatii si se fie efectuata in conformitate cu legislatia in vigoare. Mamele surogat trebuie sa fie supuse unui examen atat medical, cat si psihologic care va atesta faptul ca sunt pregatite sa participe la un astfel de program, dar si pentru a evita dificultatile ce pot aparea dupa nasterea copilului.
Cand femeia trece de prima tinerete…
Procedurile FIV cu ovule donate  si programele Mama surogat sunt ideale pentru femeile trecute de prima tinerete, care isi doresc un copil dupa varsta de 40 de ani. Folosind ovule donate, femeile pot da nastere unui copil chiar si dupa 50-60 de ani.
Procedura este urmatoarea: ovulele donate sunt fecundate cu spermatozoizii partenerului/sotului si dupa maturare, embrionii se implanteaza in cavitatea uterina a pacientei. In clinica noastra a fost inregistrat cazul unei femei de 66 de ani care a dat nastere unui copil în urma procedurii de FIV cu ovule donate (acum elvetianca este considerate cea mai varstnica mama din tara).
Cu toate acestea, dorim sa va informam, dragi femei, ca  metodele de reproducere umana asistata nu va scutesc de responsabilitate. Starea sanatatii dumneavoastra depinde de fiecare in parte. Prin urmare, alimentatia corecta, sportul, modul de viata  sanatos nu sunt anulate! 

414 comentarii:

«Cel mai vechi   ‹Mai vechi   201 – 400 din 414   Mai noi›   Cele mai noi»
Adelina  spunea...

Pozitia mea personala si sper biblica in ceea ce priveste FIV este: Dumnezeu este Creatorul vietii, viata incepe la conceptie, cand toti embrionii (in cazul natural IVF = doar unul singur) sunt transferati in uterul mamei, procedura e OK ca si orice alt tratament medical.
Nu sunt de acord sa se renunte la embrioni, nu sunt de acord cu FIV care implica donarea de ovule/sperma.(asta include cuplurile homo, persoane single, cupluri normale).
Din nou, e esential sa te informezi corect daca te confrunti cu infertilitatea.
Sofia, multumesc pentru comentarii, m-au ajutat.

Adelina  spunea...

Pozitia mea personala si sper biblica in ceea ce priveste FIV este: Dumnezeu este Creatorul vietii, viata incepe la conceptie, cand toti embrionii (in cazul natural IVF = doar unul singur) sunt transferati in uterul mamei, procedura e OK ca si orice alt tratament medical.
Nu sunt de acord sa se renunte la embrioni, nu sunt de acord cu FIV care implica donarea de ovule/sperma.(asta include cuplurile homo, persoane single, cupluri normale).
Din nou, e esential sa te informezi corect daca te confrunti cu infertilitatea.
Sofia, multumesc pentru comentarii, m-au ajutat.

Marius David  spunea...

Excelent comentariu. Folositor. Aduce un pic de lumina.

michael  spunea...

volens nolens am ajuns in aceeasi oala : )

iulian  spunea...

Tocmai am citit: „Omul de ştiinţă britanic Robert Edwards, considerat „părintele fertilizării in vitro“, a primit premiul Nobel pentru medicină pe anul 2010, informează nobelprize.org. Potrivit statisticilor, 10% din cuplurile din întreaga lume nu pot concepe în mod natural, iar din 1978 până acum, în lume s-au născut aproximativ 4 milioane de copii care au fost concepuţi folosind tehnica inventată de Robert Edwards şi de Patrick Steptoe.

iulian spunea...

Mai sa fie toti 4 milioane de copii „lucratura deavolului”?! Ha,ha,ha! Poate numai intr-o tara inculta ca Romania!!!!!

Marius David  spunea...

Iulian, care este totuşi definiţia ta pentru „cultură”?

iulian  spunea...

Un om inteligent are o minte deschisa spre cunostere in toate directiile! Unele interpretari ale bibliei sunt periculoase si limitative in gindire! Cuvintul lui Hristos, frumos si clar in esenta, a ajuns sa fie interpretat in asa chip inchit a fost transformat in ceva periculos! Am ajuns in secolul 21 cu o gindure religioasa de secolul 9. Pacat!
Am citit unele comentarii….Unul zice ceva de genul „Infertilitatea e o boala”…Si cancerul e o boala! Hai sa ne resemnam si sa murim, chiar daca exista leac!
Adica totusi, oameni buni, sunt milioane de cupluri fericite care altfel nu ar fi avut copii…Chiar avem orbul gainii si nu suntem capabili sa recunoastem meritele unei descoperiri medicale! De aceea e tara in jalea in care e, din lipsa de gindire, de inteligenta!

Marius David  spunea...

Sigur, Iulian, eu mă consider un prost, un prost care crede ca un om poate fi inghitit de un peste si poate trăi după trei zile. Daca Biblia ar fi spus ca Iona a înghiţit balena şi pe asta aş fi crezut-o!
Exista constante morale care nu pot fi abandonate, te rog sa te uiti la postarea despre fertilizarea in vitro, eu am impresia ca nu stii despre ce vorbim.

iulian  spunea...

Din (ne)fericire am citit comentariile postate pe subiectul asta, si stiu bine ce vorbesc! Eu dezbat doar…
Robert Edwards, considerat „părintele fertilizării in vitro“ nu are oricum nevoie de abrobarea forumistilor religiosi care posteaza si critica aici si care sunt toti dintr-o data „experti biologi” si „medici ginecologi sau obstreticieni”. Meritul lui si a tehnicii inventate de el a adus un beneficiu incontestabil omenirii si numele lui a intrat in istorie, fie ca place sau nu cuiva! Ramine resemnarea unei judecati indoielnice care imi da sentimentul ca, daca ar fi dupa multi din cei care au postat aici, si acum ne-am drege cu ceiuri, licori si exanguination, nu cu medicamente!

iulian  spunea...

Ca sa raspund la comentariul dvs….(nu am nici o judecata despre persoana dvs, comentariul meu are caracter general, menit sa atace subiectul discutiei sau, cel mult ideile postate, si nu o persoana !) daca tot credeti in povestea lui Iona si balena, atunci credeti si ca lumea are 6 mii de ani, in pofida datelor geologice, biologice, antropologice? 

iulian spunea...

Spuneti: „Exista constante morale care nu pot fi abandonate…” Indraznesc sa va supun la dezbatere…Daca ar fi dupa regulile biblice, poate ar trebui sa ne casatorim fetele la 14 ani, ca in vremurile biblice! Atunci era f. moral si normal. Dar acum e moral? Nu? Da? Aplicam sau nu regula? Sau luam ce ne place, cind ne place, numai pe subiectele care ne plac…sau nu…

iulian spunea...

Ca sa intelegeti unde vreau sa ajung…ce se intimpla acum e trist pt. ca vrem sa gasim raspunsuri in legi si reguli care sunt depasite! O gramada de situatii actuale nu pot fi gasi raspuns in biblie! Cind biblia a fost scrisa nu exista nici macar aspirina si noi vrem sa gasim acolo ghidare morala in ce priveste fertilizarea in vitro?!
Ce ramine schimbam regulile? Le „updatam” (updating)? Se pare ca am gasit o solutie mai ingenioasa: LE INTERPRETAM dupa cum ne place si astfel le transformam in arme cu care putem sanctiona un grup care nu se conformeaza ideilor noastre, iar „interpretarea” aceea devine „justificarea” actiunilor noastre de criticism si condamnare. Am initiat razboaie in numele lui Dumnezeu (ca sa dau numai un exemplu!) pt. ca am interpretat un anumit verset din biblie intr-un anumit fel si interpretarea asta a devenit justificarea actiunilor noastre si ea ne-a dat „linistea” ca am indeplinit o cerinta morala divina!

Mircea spunea...

Cred ca etica e o chestiune de perspectiva si de context temporal (istoric) si geografic. Unui barbat dintr-un trib din Africa ii se pare moral sa aibe 5 neveste, dar asta nu e moral si in Europa…Asa cum si in Europa condamnam indivizi pt. nerespectarea proprietatii private/personala, cind, intr-un trib din Africa, un individ nici macar nu concepe restrictionarea la bunuri personale, ci le imparte cu restul tribului! Mai crestin si mai moral decit crestinii din Europa! Sunt de acord ca exista principii morale „eterne”, de exemplu, sa nu comiti o crima, restul sunt insa supuse unei perpetue modelari in acord cu cultura si timpul!

Ilinca spunea...

Dupa toate postarile de aici se pare ca este mai moral sa lasi un cuplu sterp sa sufere, decit sa-i fie problema rezolvata prin fertilizare in vitro! E moral si uman sa pui capat suferintei unui animal care nu mai are nici o sansa cind e bolnav si in dureri, insa nu e uman sa pui capat unei suferinte psihologice umane pricinuite de sterilitate (nu mai aduc in discutie suferinta umana pricinuita de boli terminale…!).
Cine opreste acel cuplu sa ceara clar doctorului sa limiteze numarul de ovule prelevate la 3 de exemplu, si astfel sa acopere problema etica a numarului de embrioni?! In foarte multe tari civilizate exista programe speciale de adoptie a embrionilor, in Romania nu! De aceea am spus ca suntem ramasi in urma in multe, in gindire, in organizare, in planificare si asta costa progresul acestei tari!!!

Marius David  spunea...

draga Iulian, problema pe care noi o discutăm este mult mai simplă decît vechimea pămîntului: rezultă cinci embrioni din care alegi să omori 3 sau 4 ca să rămînă un copil sau o pereche de gemeni. După ce criterii alegi? este o problemă de morală foarte simplă.

iulian  spunea...

Deja raspunsesem la asta: „Cine opreste acel cuplu sa ceara clar doctorului sa limiteze numarul de ovule prelevate la 3 de exemplu (nu 5 cit exemplificati dvs!), si astfel sa acopere problema etica a numarului de embrioni?! ” In plus, cum spuneam, in foarte multe tari civilizate exista programe speciale de adoptie a embrionilor, in Romania nu! Din nefericire aceste aspecte nu s-au adus in discutie pe forum…!Cu asemenea programe, embrionii nu sunt distrusi, ci folositi de un alta cuplu!
Trei embrioni se implanteaza, oricum, in mod obisnuit in cazul fertilizarii in vitro. De cele mai multe ori supravietuiesc cel mult doi, ceea ce e foarte rezonabil. Problema nu e legata de tehnica de fertilizare, ci de ceva ce intilnim la fiecare pas: pt. banii platiti fiecare om doreste sa ai cit mai mult si cit mai multa siguranta. In SUA, de excemplu aceasta procedura e f. scumpa (intre 10 si 25 mii dolari, depinde de clinica, per 3 incercari).

iulian  spunea...

La asemenea preturi vrei siguranta si cind pui jos atitia bani, vrei sa vezi rezultate! Iar asta nu se intimpla decit destul de rar cu numai 3 ovule prelevate. Pina la urma, problema nu e de etica a procedurii, ci de lacomie umana! As vrea sa vad si eu cuplul ala care e gata sa plateasca atitia bani si din constiinta si consideratii etice va spune doctorului ca vrea doar 3 ovule sa fie prelevate…Asta e adevarata problema! Daca este „o problemă de morală foarte simplă” precum sustineti, insemna ca ati gasit solutia pt. toata lacomia din lume in care se zbate omenirea de mii de ani! Si, sincer sa fiu, cred ca sunteti departe de a rezolva aceasta problema…!

Marius David  spunea...

draga Iulan, nu înţeleg, deci un embrion ucis este mai puţin decît trei ucişi? Corect! Chestia asta este o chestie de matematică?
O crimă este egal cu 5 crime în lumea morală în care am ales să trăim, aşa se pare, nu?
A doua problema, spui tu că un embrion este folosit de un alt cuplu, deci sperma unui alt bărbat, cu ovulul unei alte femei intră în uterul unei cu totul alte femei? Da, mie mi se pare un pic curvăsărească problema, ca să fiu mai clar. Ce caută sperma unui necunoscut în uterul nevestei tale? Ce, nevastă-ta este mamă surogat?
cu lăcomia şi cu celelalte implicaţii sînt cu totul de acord.

Cristina spunea...

 „A doua problema, spui tu că un embrion este folosit de un alt cuplu, deci sperma unui alt bărbat, cu ovulul unei alte femei intră în uterul unei cu totul alte femei? Da, mie mi se pare un pic curvăsărească problema, ca să fiu mai clar. Ce caută sperma unui necunoscut în uterul nevestei tale? ”

Cristina spunea...

Aici trebuie sa clarificam problema pentru ca va contraziceti: in alt context sustineti ca embrionul este deja viata, „copilas” … cum se impaca asta cu acest context in care-l vedeti ovul si spermatozoid ?.
Daca mergem pe varianta conform careia embrionul este deja o noua viata, implantul este o forma de infiere pentru ca embrionul (micutul) este hranit si protejat de noua mama la fel ca si copilul infiat nascut deja.

Ada  spunea...

Iulian, Eu cred ca si tine ca FIV este un tratament pentru o boala (infertilitatea) si ca atata timp cat nu se fac abuzuri e OK. Dar ,cum ziceam, nu sunt de acord cu renuntarea la embrioni, pentru ca eu cred ca viata incepe la conceptie.

Ada spunea...

In Europa (nu stiu de SUA) se discuta foarte mult despre ceea ce am mentionat si in postarea mea anterioara : ‘mild FIV’ si ‘natural FIV’.
Conform unui studiu facut de un group de profesori de la Universitatea din Utrecht – Olanda (publicat in revista The Lancet – una din cele mai prestigioase reviste medicale) aceste tehnici au acceasi rata de succes (sau chiar mai buna in cazul natural FIV – mai potrivit pentru femei de virsta > 35 ani) ca si tratamentul FIV conventional. In mild FIV posibilitatea de a se produce foarte multe ovule (si deci embrioni ) este foarte mica, in mod normal rezulta maximum 2-3 embrioni si deci problema morala nu mai apare.

Ada spunea...

Cat despre lacomie, tratamentul FIV conventional implica multe medicamente si din pacate unele clinici/medici nu le explica pacientilor care sunt riscurile/efectele secundare ale unui astfel de tratament si ceea ce este si mai important ca nu numarul ci calitatea embrionilor conteaza.

cineva  spunea...

M-am tot intrebat, ce urmareste diavolul prin aceeasta procedura.
Sau este posibil sa nu fie partas la aceste tehnicii inventate ?!
Parerea mea este ca diavolul este un imitator coplesitor a lui Dumnezeu. El incearca sa copize tot ce face Dumnezeu dar cu gand rau. In afara crimei, curviei … vrea sa sadeasca in inima oamenilor, pacatul vesnic care l-a dus la cadere, dorinta de a fi ca Dumnezeu.
Orice imitatie a lui este impachetata frumos ca sa atraga atentia, dar continutul este …. varza. Margarina este un exemplu foarte la indemana care a nenorocit generati de oameni. Aceasta este dovedit . Asa va fi si cu acesti copii in trecerea anilor.

eLioR.  spunea...

saptamana asta am cunoscut o familie care au gemeni de 1 anisor, frumosi foc, care au fost adusi pe lume prin fertilizarea in vitro, o solutie f buna cand normal nu este posibil.

Marius David  spunea...

şi? Eu am întîlnit o femeie care a reuşit să scrie patru cărţi excelente pe un anumit subiect. Absolut extraordinar. E învecinată cu geniul. N-ar fi reuşit dacă n-ar fi făcut cinci avorturi. Am fi avut o mamă mediocră, dar ce mult a cîştigat ştiinţa cu acest prilej.

Gabriel  spunea...

Ar fi interesant sa asist la un serviciu de binecuvantare a unui copilas din acesta.Parca ii vad pe pastori ruganduse: Doamne binecuvanteaza acest copilas care nu tu l-ai dat, ai mila de talal copilului care numai tu stii pe unde umbla…

Corina  spunea...

Din cauza unor probleme ale glandei hipofize, pe care le am din adolescenta nu puteam sa raman insarcinata.a fost o perioada destul de stresanta deoarece sotul, parintii si socrii stateau tot timpul cu gura pe mine.dupa indelungi cautari am apelat la clinica EDITAT DE MODERATOR, pentru ca si eu am stat destul de mult pe forumuri si am vazut ca are multe cazuri resuite. Am ajuns la dna. doctor EDITAT DE MODERATOR care mi-a facut proceduri de stimulare ovariana,iar din a doua incercare am ramas insarcinata. Dansa e o persoana grijulie si rabdatoare, care m-a incurajat si a facut tot posibilul de a rezolva problema mea medicala. Mai mult decat atat, mi-a recomandat si cateva sedinte de psihoterapiEDITAT DE MODERATOR, pentru a ma debarasa de strsul si certurile cu sotul. Pentru mine un alt plus a fost faptul ca au un program foarte bun, pentru cei care vin din provincie, iar medicii sunt la clinica pentru consultatii si tratament chiar si in weekend. Sunt cu adevarat niste oameni deosebiti.

Marius David  spunea...

Stimata Corina,
1. bun venit aici.
2. nu-ți spun bun venit de două ori pentr ucă ai intrat și de pe un alt nume, de pe alt cont, dar ai uitat să îți schimbi IP-ul.
3. te rog să nu folosești acest spațiu pentru reclamă, fie ea și mai subtilă.
4. ți-am șters celelalte două comentarii. Înțeleg intențiile tale bune, dar hai să discutăm despre aceste lucruri onest, fără încercări de recrutare sau reclamă.
Mulțumesc pentru înțelegere,
cu simpatie,
mc

Ana  spunea...

Cred ca nimic nu este posibil fara voia lui Dumnezeu, pentru ca numai Dumnezeu da viata, suflare, chiar si acelui copil care provine din IVF. Niciun om de pe pamant nu poate da viata, oricate combinatii genetice ar incerca, pentru ca viata vine numai de la Dumnezeu. Dupa 10 ani de incercari de a avea al doilea copil, pe care la fel ca si pe primul mi l-am dorit din tot sufletul, Dumnezeu mi-a indeplinit rugamintea si am adus pe lume cel de-al doilea copil fara a face tratament IVF. Inteleg disperarea femeilor infertile de a deveni mame chiar si prin aceasta procedura IVF pentru ca intotdeuna un copil este darul lui Dumnezeu. Fara viata de la Dumnezeu, embrionul ar ramane doar un simplu material genetic. Nimic nu este intamplator, totul este randuit de Dumnezeu dupa voia sa. Am acceptat adevarul acesta dupa multi ani de asteptare si durere sufleteasca. Asa cum se spune si in rugaciunea Tatal nostru – ”Facăse voia ta, Precum in cer asa si pe pamant” Odata ce am acceptat voia lui Dumnezeu toate lucrurile s-au aranjat de la sine, am cunoscut doctori bine pregatiti si cu ajutorul stiintei s-a descoperit si cauza care m-a impedicat in toti acesti ani sa pot duce sarcina pana la nastere. Sunt de acord cu nasterea copiilor prin procedura IVF dar nu sunt de acord cu donarea de embrioni sau de material genetic sau nasterea copiilor cu ajutorul unor mame surogat, purtatoare.

Marius David  spunea...

Stimată Ana,
deduc din rîndurile dvs. că sînteți într-o oarecare confuzie. Sentimentele se bat cu rațiunea, inima cu creierul.
Instinctul cu prudența.

Marius David spunea...

Da, este adevărat, și un copil rezultat dintr-un viol este tot creația lui Dumnezeu.
Problema aici mi se pare că este evitată, inclusiv de dvs., atunci cînd ȘTIȚI ȘI ȘTIM că din FIV REZULTĂ ORICUM MAI MULȚI EMBRIONI. Embrioni înseamnă VIAȚĂ.
Unul este ales să trăiască! După ce criterii?
pentru ceilalți dvs. deveniți ucigași involuntari și indirecți, și semi-conștienți.
Spuneți că ați luptat 10 ani pentru al doilea copil. Înfierea nu era o alternativă? De ce? Aveați deja unul care era din pîntecele dvs. din ADN-ul dvs.
Vorbiți de material genetic cînd vorbiți de embrion? Confundați conceptele și termenii! Așa putem vorbi de material genetic și despre făt pînă la 9 luni? În sensul acesta puteți să vă luați de mînă cu cei care sînt pro-avort.
Mă mir că strecurați țînțarul și înghițiți atît de ușor cămila!
Orice embrion este o ființă umană! Alegînd unul dintre cei 3 sau 5 sau 7, cîți rezultă, pentru ceilați sînteți ucigași.
Și aceasta numai din egoismul genetic care ne paște pe toți: să ne vedem noi neapărat rezultatele genelor noastre, ignorînd faptul că sînt atît de mulți copii minunați de înfiat.

Marius David spunea...

Cu ajutorul știnței și a doctorilor bine pregătiți se fac și avorturi și chiar folosind un limbaj foarte spiritual, ca cel pe care îl folosiți dvs.
Sînt mame care se roagă ca Dumnezeu să le ajute la avort.
sînt mame care se roagă pentru copiii lor care se vor face îngerași după avort.
Propensiunea spre cele religioase nu înseamnă nimic altceva decît un fals confort spiritual într-o situație extrem de delicată în care singuri vă așezați.
Nu pot să pun atitudinea dvs. decît pe seama ignoranței.
dar acum știți. Și dvs. și toți ceialți: EMBRIONUL NU ESTE MATERIAL GENETIC! DIN MOMENTUL ÎN CARE SE PRODUCE FECUNDAREA AVEM FIINȚE UMANE!

Marius David spunea...

Și o ultimă întrebare: și ce propuneți să se facă cu embrionii (material genetic în opinia dvs.) care sînt rezultat sencudar și vă încurcă? Care este propunerea dvs.?
IAr cu nașterea copiilor cu mame surogat de ce nu sînteți de acord, dacă Dumnezeu își pune degetul și acolo?
Alertă de ipocrizie!!!

Iosif  spunea...

Eu și soția mea ne gândim mult dacă metodele (semi) artificiale de obtinere a unui copil sunt acceptabile în fata lui Dumnezeu (ca dacă ar fi, le-am aplica) . Am citit toată postarea + comentariile; imi rămâne în minte o intrebare: oare simpla întâlnire a 2 celule (spermatozoid + ovul) rezulta într-o persoana / ființă? Din moment ce aceste 2 celule s-au contopit, renunțarea la produsul acesta = crima?
Mulțumesc!

Marius David  spunea...

Dvs. ce credeți? Continuați-vă gîndurile pe linie logică.

iosif  spunea...

Mulțumesc pentru invitație! Bănuiesc eu ca logica mea ma va duce în capcana… :). Dar dacă e constructiv, de ce nu?
Continuarea raționamentului ar fi: nu, nu întâlnirea dintre 2 celule capabile sa fuzioneze creează un Om, ci la aceasta contribuie și dăruirea părinților unul fata de altul, dragostea lor care duce (într-un fel responsabil sau nu) la viata. (Măcar) Prin asta e prezent și Dumnezeu acolo.

iosif spunea...

Intre timp Dumnezeu lucrează și a mai maturizat / schimbat ceva în gândirea mea de la ultima postare. As spune ca nu am capacitatea de a înțelege aceasta problema. Mii de ani copiii s-au făcut într-un singur fel fără întrebări despre chimia / psihologia / teologia procesului. Ar trebui sa respect felul în care Dumnezeu a gadit asta. Dar, „toate-au fost la timpul lor ceva exagerat” ; peste câteva decenii e posibil ca toți copiii sa fie concepuți artificial, asta devenind o normalitate chiar și între creștini. Sau greșesc?

Mihaela spunea...

Am 23 de ani , urmez stimulare ovariana cu gonal. Ma framanta ceva , azi am facut o biopsie de uter si o eco cu rezultatu endometru subtire , delicat, sunt sanse sa nu se instaleze sarcina???

Alexandra spunea...

Buna seara, as dori sa stiu ce ?anse am sa raman insarcinata daca am doar un ovar si o trompa, deoarece celalalte mi-au fost extirpate din cauza unui chist perforat . Pe ovarul r?mas am un chist endometriozic …… Am f?cut 3 insemin?ri artificiale si nici una nu a reu?it . Ce ma-ti sfatui?

Flory spunea...

Buna , as dori sa stiu ce se poate face in cazul meu ,am pirerdut 4 sarcini la 5-6 sapt avort spontan , dupa care miam facut fff multe anlize med si am aflat ca am tromboza aceea era cauza din care pierdeam sarcinile ,dar de aproapte un an nu am mai ramas insarcinata iar eu si sotul meu ne dorim fff mult un copil.ce se poate face ?multumesc ,astept un rsp daca se poate.

Laurentia spunea...

Buna flory, imi pare rau pentru sarcinile pierdute. Am scris un articol despre avort recurent mai demult, te rog citeste-l. Nu ai mentionat ce varsta ai, dar uneori sarcina se poate lasa asteptata si nu ridica semne de intrebare pana la un an.

Iulia spunea...

AM 35 de ani..as vrea sa stiu daca ai o.operatie de cesariana.cu taiere verticala. cati copii si putea face..vazind ca prima sarcina…a fost o intamplare foarte trista..acum neavand nici un copil…..va multumesc mult…

claudia spunea...

Am o fetita de opt ani.o sarcina extrauterina acum patru ani.am ramas doar cu trompa dreapta.am facut patru inseminari fara rezultat.acum as dori vitro,am 38 de ani sotul are teratozoospermie.am sanse sa ramin insarcinata.si sa fie copilu sanatos.

Laurentia spunea...

cladudia., teratozoospermia nu are indicatie de inseminare artificiala. Poti face fertilizare in vitro, in functie de rezultatul spermogramei in ansamblu se va opta pentru ICSI sau nu. Dupa 35 de ani rezerva ovariana incepe sa scada semnificativ, deci daca esti hotarata sa faci fertilizare in vitro nu amana primul consult.

Maria spunea...

Buna seara.Sotul are 0 spermatozoizi,a fost la un medic urolog si ia recomandat FIV.Am 28 de ani si de 8 ani sunt operata de glanda tiroida.Care ar fi sansele sa putem face FIV?

Crys spunea...

Buna ziua. Asa cum v am mai spus,am fct 2 fiv si un ET …. Dupa toate acestea la un an am ramas cu extrauterina anul acesta in ianuarie si o alta extrauterina in martie! Pt mine nu mai exista sarcina pe cale naturala.la a doua sarcina mi s a legat trompa:(((((((( nu mi a ramas decat sa incerc iarasi cu fiv…

Flory spunea...

Buna, ma numesc Florina am 25 de ani, as dorii sa stiu daca as avea sanse sa incerc FIV avand in vedere faptul ca sunt perfect sanatoasa, problema e la sotul a fost diagnosticat cu azoospermie! Multumesc.

Mihaela spunea...

Buna ziua , am terminat primul tratament de ivf din care mi sau scos 3 ovule ,am fost azi sunata ca 2 nu au fertilizat si la al 3 lea sunt sanse mici , precizez ca am avut 2 operatii de endometrioza si una de drenare ,varsta 32 , care sunt sansele mele de reusita pentru ivf , va multumesc .

Ioana spunea...

Bunà ziua,am 35 de ani si o fetita de nouà ani.Cu feti?a am ramas ínsàrcinata in mai pu?in de un an…Dar de atunci nu am mai ramas ínsàrcinata, am facut toate testele si eu si sotul totul este ok dar cu toate astea nu am mai ramas ínsàrcinata…. Men?ionez ca nu locuim in Ro de 12 ani toate investigatiile le-am facut aici…Am íncercat altà parere si in Romania acea?i raspuns ca totul e ok cu noi amandoi… Am fost sfatui?i sa facem ín vitro.Ce ne-ati sfatui sa facem pentru a ramane ínsàrcinata? Mul?umesc anticipat

Speranta spunea...

Buna seara!! …revin cu multe sperante …pentru toti cei care si doresc bebelici.
am facut ET pe 11.02…si am ramas….mi-a crescut beta atat de mult….ins? mi s-a umplut uterul de sange , am fost chiuretata,la o saptamana am avut dureri groaznice…aveam si extrauterin? (trompele mele lipite n au stat cuminti si una, s a deschis ca o palnie si mi a luat un bebelus) adevarul este c? cel ce a intrat pe trompa semana cu sotul :))
romanii fac haz de necaz! eu sunc cazul de2% ce face extrauterina prin FIV
(de la hiperstimulari, albumina, chiuretaj, extrauterin?…urmeaza sa nasc si eu la un moment dat!!)
ideea este ca nu trebuie sa ne pierdem speranta
marti fac al doilea ET!!!
stiu clar ca este si ultimul!
raman la hotel langa clinica 2 zile (marti seara , miercuri seara…apoi plec cu masina 50 km) considerati ca este suficient pt a crea un mediu linistit blastilor?…sau sa stau mai mult…
multumesc anticipat si din suflet !!!

Maria R spunea...

Buna ziua, Am varsta de 34 de ani, iar sotul, 35 si nu am ramas niciodata insarcinata. Investigatiile, pe care le-am facut pana acum, sunt urmatoarele: – spermograma sot: normozoospermie
– TSH: 0,94; – FT4: 1,17: – FSH: 14,90; – LH: 6,26; – Estradiol: 95,10; Progesteron: 0,23; Testosteron: 20,70; AMH: 0,8; – aspect IRM cerebral normal: – hipofiza cu aspect IRM normal;- histerosalpingografie: foarte bine; – Ac Antispermatici: 24,5; – ACTH: < 5; – Cortisol: 3,5 ug/dl; – diagnosticata cu TIROIDITA HASHIMOTO; – Ac Antispermatici(sot): 20,1; – PAP II. Ultima analiza este TEST DE SUPRAVIETUIRE SPERMATOZOIZI 18 h: IVH m.c.-90%-pozitiv, IVH m.c.+10%ser-35%-negativ, IVF m.c.+20%ser-negativ. Ce inseamna asta? Mi s-a spus ca pot ramane insarcinata doar cu FIV, este adevarat? Nu exista tratament care sa ma ajute sa raman insarcinata pe cale naturala? Va multumesc!!!!

Rachelle spunea...

Buna ziua, am 26 de ani si sunt suspecta de endometrioza , am o trompa înfundat? iar cealalt? semipermeabila , ovare micropolichistice, Amh 1,9(f?cut la synevo).De la 11ani prima menstrua?ie am ni?te dureri îngrozitoare. Luna aceasta am facut primul FIV(Diphereline, menopur, gonal) precizez ca dup? diphereline am avut prima menstrua?ie nedureroas? din via?a mea.Nu-mi venea sa cred…din 20 foliculi au extras 14 in ziua 3 -13 bine dezvolta?i 1 mai mic…in ziua 5-9 ajun?i la blastocist 3am bagat(pe r?spunderea mea dr.nefiind de-acord) 6congelati…to?i doctorii mi-au dat ?anse maxime…ieri dup? 11zile de la ET am facut beta hcg cu valoare 1…deci negativ. Acum nu ?tiu ce sa fac in continuare laparoscopic pt endometrioza sau sa merg la alt FIV. Îmi este foarte frica dup? laparoscopic sa nu îmi scad? AMH-ul si mai mult! Nu ?tiu încotro sa o iau.

George spunea...

Buna ziua am testicule necoborate in scot am 29 ani am vreo sansa sa pot face copii in sitiatia mea ,mai exact am vreo sansa sa am spermatozoizi

Florentina spunea...

Buna!! As avea si eu întrebare…daca îmi puteri r?spunde….incerc de ceva timp sa am un bebe…dar pana acum…nimic…momentan sunt in Italia iar medicul mi.a dat de facut niste analize in cea de.a 22.a zi a CM…problema e ca nu am un CM regulat….variaza…si foarte mult(ex:luna asta a venit cu 11 zile mai devreme)…..intrebarea mea e….pot sa am un bebe pe cale naturala???(mentionez ca am ovarul stâng mai mare decât cel drept) multumesc anticipat ! ?

Mariana spunea...

Am 40 de ani si acum 3 ani am avut o extrauterina si mi sa scos trompa dreapta doctorul care ma operat mi-a spus ca am sanse sa raman gravida dar de atunci a trecut 3 ani cand mai raman

Claudia spunea...

Trompa care ramine singura se poate infunda.fa un control sa vezi daca ai trompa înfundat?.Asa am patit si eu mi-am desfundat trompa in octombrie acum sunt îns?rcinat? in 4luni.

Flory spunea...

Buna,rog sa ma ajutati si pe mine cu un rsp am 27 ani am trombofilie am pierdut cateva sarcini pt ca nu stiam ca am trombofile iau aspenter 1 pe zi , miam facut hcg a iesit 0,1 menstrutatia mia inatarziat 3 zile ,mu mia intarziat niciodata la data respectiva si vine miam facut si test de sarcina si a iesit neg ar fi o sansa sa fiu inarcinata cemi puteti recomanda ,medicul meu a zis sa mai astdptam o sapt ,dar totusi daca as fi insacinata mie frica sa nu pierd din cauza trombofiliei.multumesc.astept rsp

oana raluca spunea...

Buna ziua, sunt o femeie singura fara probleme de sanatate.imi doresc extrem de mult un copil si as vrea sa stiu daca exista vreun program de fertilizare in vitro accesibil femeilor fara partener? Multumesc

Laurentia spunea...

Buna oana raluca, momentan nu cred ca exista nici un fel de program de fertilizare in vitro finantat de Ministerul Sanatatii. A fost acum cativa ani, dar s-a incheiat prematur.

Amalia spunea...

M? aflu în a-8-a zi dup? transferul de embrioni (2).Dr nu mi-a spus la transfer decât ca arata f bine.aici nu dau date exacte (germania).?i nici germana mea nu e atât de buna pt o întrebare despre dimensiuni ?i parametrii.am 32 de ani ?i am avut inaine 3 stimul?ri ?i 3 îns?mân?ari. ma rog sa fie totul bine dar e normal sa î-mi fie f frig in fiecare seara începând de la transfer?

Laurentia spunea...

Amalia, e iarna, creste temperatura in casa sau imbraca-te mai gros. Frigul nu are legatura cu transferul de embrioni.

Amalia spunea...

Mulumesc.ma imbrac gros ,am dat drumul la caldura.posibil sa m? pasca o raceala.bine ca nu are leg cu transferul.

Amalia spunea...

Revin…de vreo 3 nop?ii se întâmpl? lucruri f ciudate.in somn simt nevoia sa-mi intind picioarele f tare .?i m? trezesc efectiv din somn ca ?i cum cineva efectiv îmi înfige un cu?it în burta în partea de jos spre ovarul drept.mi-e frica sa mai dorm cu picioarele întinse sa nu le mai intind.azi v?d ca durerea persista în partea dreapta

Laurentiu spunea...

amalia, recoltarea ovulelor este un proces traumatic, iar ovarele necesita timp sa isi revina. Daca durerea nu se amelioreaza cu analgezice simple (paracetamol), mergi sa te vada un medic.

Oxana spunea...

Amalia, eu am facut fiv cu ovocite donate la clinica Biotexcom din Ucraina si am ramas insarcinata. Pana la asta am fost s eu la alte clinici dar din pacate fara rezultat. Ceea ce mi-a placut e ca aveau translatori care pe tot parcursul tratamentului au fost cu noi si in plus nu am platit pentru aceasta aparte.

Amalia spunea...

Oxana, acest serviciu e gratis la clinica?

Oxana spunea...

Amalia, intra in pachetul ales. Noi am luat pachetul „dublu” cu 2 incercari de fiv cu ovocite donate. In pretul pachetului intra toate serviciile, medicatia, consultatia la medici, fiv, cazare, mancare etc..

Amalia spunea...

Fain. Merside informative. Sper ca transferal sa fie reusit de aceasta data. Sa ne ajute Dumnezeu.

Oxana spunea...

Amalia, success, sa iti ajute Dumnezeu sa vina bebele!

Amalia spunea...

Mersi mult Oxana.

Laurentia spunea...


Buna Carmen, dupa ce ai rezultatul la analize si incepi efectiv tratamentul mai dureaza 4-6 saptamani maxim.

Laurentia spunea...

Buna Carmen, dupa ce ai rezultatul la analize si incepi efectiv tratamentul mai dureaza 4-6 saptamani maxim.

Gabriela spunea...


Buna, as avea si eu o intrebare , am 17 ani si acum un an am fost diagnosticata cu sindromul rokytanschy mayer , adica nu am uter , ce sanse as avea de a avea un copil biologic pe viitor si ce pasi ar trebuii sa urmez ?

Laurentia spunea...


Buna Gabriela, din pacate fara uter nu poti purta o sarcina. Singura optiune de a avea copii cu ADN-ul tau e sa gasesti o mama surogat, dar procesul este complicat si nu stiu daca este disponibil in Romania. Probabil cel mai bun sfat e sa iei legatura cu o clinica de reproducere asistata.

Luiza spunea...


Buna ziua! Am 31 ani si 3 inseminari artificiale la activ (cu stimulare), toate fara un rezultat fericit. In urma acestor stimulari (cu Menopur 75 uj/zi), deci nu foarte puternic, m-am ales totusi cu un chist la san, care a trebuit operat. Acum as vrea sa incerc FIV, dar pe ciclu natural, ca sa evit stimularea hormonala asociata, care este mult mai puternica la FIV. As vrea sa stiu daca, pentru a creste sansele la FIV natural, pot incerca ca vreme de cateva cicluri, sa mi se recolteze ovulul produs natural in fiecare luna (fara stimulare), sa se congeleze fiecare din ele, apoi cand adun mai multe ovule, sa se decongeleze si sa se urmeze procedura clasica de fertilizare si apoi implantare. Imi cer scuze daca pare o ineptie, dar eu am privit-o ca pe o optiune viabila. Astept raspuns. Multumesc!

Mirela spunea...


Buna ziua,
La 23 de ani am facut fertilizare in vitro, in urma acesteia am un copil. Dupa nastere , la un an diferenta am descoperit o boala urata la mine ( SMR). Ce sanse as avea sa mai am un copil? Ce pot face fara a mai apela la fertilizare in vitro? Ovare micropolichiste. Va multumesc!

Dorina spunea...


Buna seara unde ai fost ?i ai f?cut fertilizare in vitro as dori sa fac si eu.eu nuai pot r?mâne îns?rcinat? pe cale naturala dor prin fertilizare in vitro si cat te-a costat toat? procedura??

Dorina spunea...


Buna seara ma numesc dorina am avut analizele de carotip periferic din sânge ?i ne-a e?ti bine la amndoi.eu de fel raman îns?rcinat? dar sarcinile mi-se opresc în evolutie am avut sarcini molare si doctorul genetic mea recomandat s? fac analizele de carotip periferic si am f?cut ?i mea e?ti bn si acum mea zis c? ar fi mai bn s? fac fertilizare in vitro dumneavoastr? ce crede?i s-ar mai opri în evolutie dac? a? face fertilizare in vitro???

Paul spunea...


Buna ziua. Care este sansa ca un copil conceput astfel sa mosteneasca un defect genetic?
In speta extrofie de vezica urinara.
Eu am avut asa ceva si am fost operat lasandu-mi penisul inoperabil.
Am 34 de ani si partenera 32. Ea e complet sanatoasa.

Laura spunea...


Am 34 de ani si amputatie de col uterin dupa neoplasm II-b. Am facut FIV inainte de operatie si am 3 embrioni congelati. Am vreo sansa sa pot avea o sarcina dupa implantarea embrionului? La cat timp dupa operatie este recomandat? Inainte de operatie am facut radioterapie si citostatice. Mai este posibil ca ovarele sa functioneze normal si sa pot avea o sarcina naturala? Va rog mult, daca sunt persoane care au mai trecut prin asta sa-mi raspunda!

adri spunea...


Buna ziua
Am si eu niste intrebari. Am 37 de ani, as dori un bebe. Bineinteles ca nu raman  Am facut eco : in ziua 9 aveam endometrul 5,6 cm apoi in ziua 12, am refacut eco la Centrul de Fertilizare in vitro din Cluj aveam endometrul 7 mm, un folicul de 18 mm pe ovarul drept. Mi s-a spus ca in max doua zile ovulez deci sa muncesc. Am muncit. Sapt aceasta , pt ca am avut menstra… in ziua 2 am facut hormoni tiroidieni care au iesit in intervale normale, insa prolactina a iesit 784 la Synevo si AMH 0,782 in intervale de la 0.777-5,9.; FSH 7,4 intr-un interval pana la 12 max. Acest fapt m-a speriat si nu stiu daca mai am sanse sa concep. As dori un sfat pentru ca abia in 4 noiembrie voi merge la medic din nou sa facem interpretari. Luni voi face si o HSG sa vedem trompele. Dar sunt dezamagita si parca mi-am pierdut sperantele :(. Macar sanse pt FIV ar fi?natural nu cred…Multumesc, astept un raspuns curand

Laurentia spunea...


Buna adri, AMH e relevant doar pentru fertilizarea in vitro pentru a ghida dozele de hormoni pentru stimulare ovariana. Daca ai cicluri menstruale regulate inseamna ca ovulezi, chiar daca AMH-ul e mic.

andreea spunea...


As dori sa stiu daca in cazul fertilizarii trebuie un donator tanar, avand in vedere ca am 41 de ani? Sau nu conteaza?…….Va multumesc.

Iuliana spunea...


Buna ziua am fost operata la 14 ani de chist ovarian si mi-a fost scos ovaeul stâng mai pot r?mâne îns?rcinat? sau pot face fertilizare in vitro si cam ce pre? este la revedere a?tept raspuns

Nichita petronela spunea...


Buna vin si eu cu o intrebare am trompele legate am 24 de ani mias dorii inca un copil legarea sa facut in timpul cezarienei ce sanse am sa raman insarcinata prin inseminare multumesc mult

Dorina spunea...


Buna seara
Am si o întrebare dac? am carotip periferic din sânge genetic normal ambii parteneri ce ?anse sunt pentru fertilizare in vitro reu?it? f?r? sarcin? oprit? în evolutie sau sarcina molare??

Marina spunea...


Buna ziua am 23 de ani si de 2 ani m? chinui s? fac ?i eu un bebe dar nimic…doctorii ne’au spus mie si logodnicului meu ca suntem s?n?to?i,dar când am cerut p?rerea altui medic mie mi s’a spus c? am chisturi ovariene de 19 mm pe dreptu si de 17 pe stângul….ce m? sfatuiti?va mul?umesc

Laurentia spunea...


Buna Marina, fara sa stiu rezultatele investigatiilor nu pot sa-ti ofer nici un sfat. Chisturile de 1-2 cm nu au nici o relevanta.

daniel becheru spunea...


buna ziua sotia a fost operata de trompe pentru a nu mai ramane gravida ,am putea planta sau cum se poate fecunda ovule cu spermatozoid pentru a face posibil sa ramana gravida si ce costuri sant ,mati putea informa ? va multumesc !

Dorina spunea...


Buna seara da mie nu îmi r?spundeti la întrebare va rog ce ?anse am dac? fac fertilizare in vitro cu inplantor PGS genetic dac? eu am r?mas îns?rcinat? dar sarcinile mi-se opresc în evolutie am avut sarcini molare.

Dorina spunea...

Buna seara da mie nu îmi r?spundeti la întrebare va rog ce ?anse am dac? fac fertilizare in vitro cu inplantor PGS genetic dac? eu am r?mas îns?rcinat? dar sarcinile mi-se opresc în evolutie am avut sarcini molare.

Bia spunea...


In 2 dec am avut transferul,Fiv,prima uncercare(27 ani)…sotul azoospermie,deci am apelat la donator!!17 foliculi…s au fertilizat 7…unul a murit pe drum..3 am congelat…3 am transferat in faza de blastocit..la 3 zile de la Et..am inceput sa am simptome de menstruatie:(…iar in a 12 zi a pornit sa sangerarea.Care poate fi cauza nereusitei??

Laura spunea...


Bia, imi pare rau pentru nereusita. Din pacate si in conditii ideale rata de succes e undeva intre 30-40%. Singura intrebare pe care i-as adresa-o medicului tau e de ce a transferat 3 blastocisti. Pentru a putea face recomandari pentru data viitoare ar trebui sa stiu mai multe detalii referitor la regimul de stimulare, cate ovule s-au obtinut, ce calitate au avut embrionii etc.

Iris spunea...


Buna, am fost diagnosticata cu neurofibromatoza tip 1, imi doresc f mult un copil si nu as dori sa mosteneasca aceasta boala, am fost sfatuita sa fac o fertilizare in vitro, sotul meu este perfect sanatos, in afara de problema genetica alte probleme de sanatate nu am! Ce sanse as avea? Si as putea avea o sarcina simpla in acest caz? Va multumesc!

Tarnovean Izabela spunea...


Bun? ! M? numesc Izabela ?i am 18 ani .. La 17 ani am avut o tumor? ?i miau fost afectate trompele .. Pe care mi leau extirpat .. A? vrea s? v? întreb .. A? putea r?mâne îns?rcinat? cu inseminare ? Sau doar cu fertilizarea in vitro ? .. ?i dup? cât timp de la opera?ie a? putea avea o sarcin? ?

Mirela spunea...


Buna seara va rog frumos sa ami raspundeti si mie deoarece sunt foarte suparata si ami doresc din suflet ink un bebe am 28 de anii acum 8 ani am facut primul copil prin cezariana deaorece am probleme d sanatate si doctori miau legat trompele mai sunt sanse sa le dezleg dupa 8 ani sau daca nu osa reusesc ce sanse sunt sa raman din nou insarcinata ami doresc din tot sufletul meu un bebe eu si sotul meu ;((( va rog sa ami dati un sfat

Laura spunea...


Buna Mirela, in functie de cum au fost ‘legate’ se poate incerca ‘dezlegarea’ lor, ia legatura cu medicul care a facut operatia. Daca asta nu e o optiune, singura alternativa e fertilizarea in vitro.

Florina spunea...

Bun? ziua la toat? lumea, as vrea sa împ?rt??esc cu voi fericirea mea ,bucuria de a mi tine în bra?e copila?ul tak nachinaetsa
Leni
Buna ziua !Ma numesc Leni si am 38 ani.
Va rog foarte frumos daca puteti sa-mi raspundeti si mie la intrebare.Ne chinuim de peste 5 ani sa avem si noi un bebe ,eu sunt ok , dar sotului i-a iesit azoospermie ,desi analiza hormonala i-a iesit ok.Am dori sa facem FIV dar ce sanse are sotul

Laura spunea...


Buna Leni, sansele de reusita ale fertilizarii in vitro nu sunt ale sotului sau ale tale individual, sunt ale cuplului impreuna. Mergeti la o clinica unde se face si extractie chirurgicala a spermatozoizilor daca nu exista nici unul in ejaculat. Va fi nevoie de ICSI daca se obtin spermatozoizi.

Leni spunea...


Buna ziua !Ma numesc Leni si am 38 ani.
Va rog foarte frumos daca puteti sa-mi raspundeti si mie la intrebare ,ca ne chinuim de peste 5 ani sa avem si noi un bebe .Analizele mi-au iesit ok , dar sotului i-a iesit azoospermie ,desi analiza hormonala i-a iesit ok.Am dori sa facem FIV dar ce sanse are sotul in acest caz ca nu prea am vrea sa apelam la donator.Multumesc !

Leni spunea...


Ma scuzati ca va deranjez din nou , dar a-ti putea sa ma indrumati spre o astfel de clinica si cat ar costa tot tratamentul ?O zi buna si va multumesc din suflet !

Laura spunea...


Din pacate nu pot recomanda o clinica anume.

gaby spunea...


Buna ziua ,ma numesc Gabriela si am 22 de ani ,de 2 ani imi doresc un bebe,dar nu a vrut sa dea pe la noi ,asa ca am inceput investigatile …prima a fost spermograma sotului …care are OATS ( oligoastenoteratozoospermie ) ni sa recomandat IA sau FIV cu ICSI ,am facut si eu dotarile hormonale …ciclul il am regulat …Fsh-5,5m|u/ml ,LH- 5,21mul/ml ,TSH-1,378 UL/ml -0,55-4,78/uui/ml ,PROLACTINA -16,7 ng/ml ,ESTRADIOL-43,3pg/ml , PROGESTERON-0,432ng/ml, AMH-1,70 …..intrebarea mea este ,cu asa analize ce pot face ,sunt disperat …ce rate de succes sunt cu amh.ul mic ,:-( dv ce spuneti sa incerc ce rate de succes sunt …??? va rog sa.mi raspundeti

Alexa spunea...


Buna ziua! Ma puteti ajuta cu o interpretare, va rog?
-hidrosalpinx drept cu supapa,
-proba cotte pozitiva bilateral!
Exista sanse sa raman insarcinata pe cale naturala?
Multumesc!

Ionela spunea...


Buna ziua eu am o problema cu ciclu nu am regular cum pot face sa iau legatura cu dumneavoastra sa vb

Yoa Ioana Florea spunea...

Astazi mi-am vazut bebelusul! Are manute piciorute, tot! La un moment dat d-na doctor a simulat o lovitura cu eco si bebe a ridicat manutele in sus! Va doresc tuturor sa simtiti aceasta emotie, si sa nu va dati batute!

Veronica Dumitru spunea...

 sarcina ușoara,si sa fie cu noroc ptr viitoarele mămici!!!

Toea Carmen  spunea...

Doamne, ce frumos! Ce minune! Ma bucur pentru voi! Imi aduc aminte ce emoții frumoase am simțit și eu. 

Tarcea Maria  spunea...

Cel mai frumos lucru

Georgy Georgy  spunea...

Doamne ajuta.n continuare!

Marin Cristina spunea...

 Doamne ajuta ! Si sarcina ușoară 

Valeria Simona  spunea...

Ne bucurăm pentru tine! E cel mai frumos sentiment,sa iti vezi si sa iti simti minunea din burtica ! 

Teotelecan AnaMaria Si Florin  spunea...

Doamne ajuta!felicitari

Angela Simona Nicolai spunea...

Buna! Mă scuzați, sunt noua in grup și în această lume a ginecologiei, mă documentez despre FIV și va citesc toate postările! Explicați mi și mie ce este Beta?

Adriana Manole-Veloiu  spunea...

Beta Hcg este un hormon secretat de corp in cazul in care exista o sarcina. Se depisteaza prin analiza de sange sau prin testele de urina. Avantajul analizei este ca iti da valoarea cantitativa si se poate urmari dinamica sa in timp.

Mari Ana  spunea...

Hormonul sarcinii, denumit si gonadotropina corionica umana, e frecvent intalnit sub denumirea de hCG. Acest hormon este secretat doar in perioada de sarcina si el este responsabil de pozitivarea testului de sarcina. Acest hormon este compus din celule care formeaza placenta. Nivelurile de hormon hCG pot fi detectate cu ajutorul testului de sange la 11 zile dupa conceptie si cu ajutorul testului de urina la 12 - 14 zile dupa conceptie.

Adriana Manole-Veloiu spunea...

 De regula, analiza de sange, daca este pozitiva, se repeta la 48 ore. Exista siteuri care ofera calculatoare de crestete a beta hcg. Impamantenita e ideea ca tb sa se dubleze la 48h pt o evolutie normala, numai ca de fapt lucrurile nu sunt atat de fixe, exista un interval si acesta variaza in fc de valoare (cu cat valoarea e mai mare, viteza de dublare scade)

Angela Simona Nicolai  spunea...

multumesc!!!

Liliana Armasu spunea...

Buna.vad ca sunteti activi asa pe aici.Am 41 de ani sunt in cautarea unei clinici care sa faca fiv cu ovo donate.M-am documentat un pic si am dedus ca la noi nu se amerita si ca Cehia si Grecia sunt in top.Imi puteti recomanda careva clinici? Dc ati trecut prin o astfel de experienta astept recomandari.O seara placuta..Revin maine pentru careva detalii

EMANUEL spunea...

Daca embrionii erau lasati sa traiasca in mediul lor natural,
atunci nu mureau, deci nu poti pune pe seama lui Dumnezeu faptul ca doctorii ii
omoara cu mana lor.
Conceperea unui copil nu se face neaparat cu harul lui Dumnezeu, ci se poate face si
numai prin actiunea legilor firii. Legile firii Dumnezeu le-a sadit in firea omeneasca,
dar omul poate folosi aceste legi si impotriva vointei lui Dumnezeu. De exemplu si o
arma se face tot folosind legile firii sadite de Dumnezeu in natura, dar a face o crima
cu acea arma e impotriva vointei lui Dumnezeu. La fel si FIV, e o crima.

Eduard spunea...

Priveste si astfel: Daca esti impotriva FIV, inseamna ca esti
impotriva aparitiei vietii pe pamant. Nu stiu de ce in biserica domina dogma ca omul
are libertatea de actiune in afara vointei lui Dumnezeu. Singura libertate pe care o are
omul este ca in fiecare clipa poate alege intre lumina si intuneric, adica dragoste sau
lipsa acesteia.
Asta e toata libertatea pe care o are omul ! In rest, totul este interventie divina !
Prin dragoste se intelege “a accepta lumea (aproapele, circumstantele, natura) asa cum
este si asa cum nu este”.

Laurentiu spunea...

Lipsa de dragoste este refuzul de a accepta lumina: judecata,
razbunarea, pedepsirea, ura, ignoranta, prostia.
Gandeste. Este un pacat sa nu gandesti. Gandirea este unealta pe care o folosim pentru
a vedea ce este luminos si ce nu este.“De exemplu si o arma se face tot folosind legile
firii sadite de Dumnezeu in natura, dar a face o crima cu acea arma e impotriva
vointei lui Dumnezeu”. Daca privesti din punctul de vedere al persoanei omorate,
atunci asta a fost vointa lui Dumnezeu vis-a-vis de moartea sa, pentru ca numai
Dumnezeu decide asta.

LUCIFER spunea...

Vreau sa stiu si eu unde mama draqu’ in biblie sau in oricare
din textele sfinte, scrie ca: “Fecundarea in vitro e inacceptabilă prin însuşi faptul că se
consumă în afara trupului uman” ? Dar de embrionii care se elimina spontan ce
spuneti? De multe ori femeile aflate in aceasta situatie nu percep decat ca au avut un
ciclu care le-a intarziat cateva zile, fara sa stie ce s-a intamplat. Precis asa a vrut
domnul si necunoscute sunt caile lui. Dar de faptul ca utilizati internetul (un
instrument diavolesc, la urma-urmei), ce parere aveti? Dar de cei care procreeaza si
apoi isi abandoneaza copii ce parere aveti? Precis asa vrea domnul si necunoscute
sunt caile lui.

LUCIFER spunea...

Dar de faptul ca a fost creata artificial, de catre om, o celula vie?
Sau ca se lucreaza la crearea sangelui artificial? Sau ca ati benefiat inca de la nastere
de vaccinari contra TBC-ului, poliomielitei s.a.? Si acestea sunt tot rezultate/produse
ale medicinei moderne. Datorita carora multi inca existati si nu ati dat coltul pana
acum, nu ati murit la nastere sau in primul an de viata. Ce parere aveti de copii nascuti
prin cezariana, ca nici acesta nu este un proces natural? Insa ceea ce va convine si este
in folosul vostru – e ok, ceea ce nu, e lucratura necuratului :D.

ME spunea...

hmmm…biserica de multe ori a trimis oameni la moarte (razboaie,
cruciade, inchizitii etc)…ce o face acum sa aiba dreptate?! asta e singurul argument
contra, biserica? parca nu mai suntem in evul mediu sa ne luam dupa superstitii…

ME spunea...

PS: presupunand ca exista D-zeu… chiar si asa noi nu stim opinia lui
oficiala, ci numai interpretarea unor popi, dupa o carte din care nu s-a gasit
originalul…

Gorel spunea...

tocmai de aceea este o problema de etica. doar ca biserica aduce si ea
argumente destul de solide – nu doar “voia Domnului”.a avea copii nu implica numai
propria responsabiilitate, ci asumarea, in numele copilului, a riscului unei vieti mai
negre decat viata noastra. este o lume buna in care sa cresti un copil? – as inclina spre
nu. si totusi, copiii apar in continuare, si multora le aduc bucurie, iar, in plan
impersonal, ei reprezinta miza vietii, fie ea naturala/ biologica/ istorica sau religioasa.

Gorel spunea...

dar nevoia de a avea copii este o nevoie. nu tine de sentimente de
altruism, ci mai degraba de instinct si, supunandu-ne numai ei, am putea fi numiti
egoisti. astfel ca este normal sa cantaresti, in cazul fertilizarii in vitro, pe langa
asumarea deciziei in numele viitorului copil, si arbitraritatea si oarecum degradarea pe
care le impune aceasta procedura.

Gorel spunea...

cat despre vointa domnului – ea este valabila pentru credinciosi si in
acelasi timp la cunoasterea ei se poate ajunge prin credinta – adica prin viata spirituala.
doar pentru ca acest tip de traire ne este strain nu inseamna ca trebuie condamnat. este
loc in lume si pentru credinciosi si pentru atei. dupa cum este, din pacate, loc si pentru
cei ce nu gandesc cu propriul cap, ci preiau credinta sau ateismul pe post de doctrine.

I.S. spunea...

@me si altii ca …el:) Fratilor, inainte de a comenta, mai cititi si voi
cate o carte. E obositor, dar face. Abia dupa aia dati-va cu parerea. De ce? Pentru ca
abia apoi puteti face si voi diferenta intre ortodoxie si catolicism, intre argumentul etic
si cel factual, intre secularism si laicitate.

I.S. spunea...

FIV nu este contestabila doar din punct de vedere crestin-ortodox. FIV
este o tehnica, asa cum sunt multe altele, care pune probleme ce tin de ETICA. Adica
nu toti oamenii cred (tampeste) ca progresul stiintei inseamna numai bine. Or fi si
ceva probleme in acest progres, nu credeti? Daca acceptam ca tot ce inseamna progres
este bine, ar trebui sa acceptam faptul ca OMG sunt bune, ca experimentele pe oameni
(vezi cazurile recente dezvlauite la nivel oficial despre experimentele facute de SUA)
sunt bune si ca o gramada de lucruri oribile sunt bune pentru ca stiinta face progrese.

I.S. spunea...

Dincolo de acest gen de probleme etice, exista si vocea bisericii, care
reprezinta o perspectiva etica in sine (o conceptie despre bine si rau). Cine protesteaza
fata de opinia bisericii pe motiv ca nu ar trebui ca intr-o societate seculara sa conteze
vocea acesteia (voce care vine, zic ei, din Evul Mediu, dar zic voua ca vocea ei vine
de muuult mai tarziu, cam din primii ani ai erei noastre nu stie ce face. Acest
protestatar interzice, de fapt, unor intregi grupuri de oameni sa isi manifeste public
conceptia lor despre bine si rau. Acest lucru nu se intampla decat in societatile
totalitare, unde trebuie sa prevaleze doar conceptia oficiala despre bine si rau. Aici
este o dezbatere si este absolut natural ca opinia Bisericii sa fie reprezentata, pentru ca
face parte din societate si nu din afara ei.

PAUL spunea...

eu cred ca D-zeu trebe lasat sa se ocupe de chestii mai serioase
IVF-ul este “sex curat”, steril, fara postludiu, preludiu si reprosuri

EMIL MARIAN spunea...

Copilul – dar sau datorie? La aceasta intrebare incearca
omul de azi sa raspunda. Pustii de 15-20 de ani fug de eventualitatea unei sarcini ca
efect al raportului sexual, fiindca pt. ei asta inseamna probleme. Iar cuplurile
casatorite cu probleme de fertilitate sunt depresive fiindca isi doresc un copil si nu-l
pot avea. Atatea sacrificii… chiar si umane (daca ne gandim la avort sau la selectia
embrionara) pentru ce?… Apoi, visul copilului perfect… mai frizeaza ridicolul prin
ipocrizia omului si a tehnicii care ofera un raspuns lamentabil. Copilul a fost si
ramane un dar, deseori prea putin apreciat. Aceasta este parerea mea fiindca
alternativele produc catastrofe pe termen scurt sau lung. Pretul este prea mare adesea
pentru o tehnica cu un randament atat de scazut.

CAMELIA spunea...

Mai mult de jumatate dintre comentarii sunt scrise oricum de
catre membrii provita, cred ca nu fac altceva decat sa monitorizeze toata ziua
subiectele pe tema asta si sa inceapa sa-si spuna poezia, aceeasi de fiecare data, cred
ca fac direct copy-paste.
490.

CAMELIA spunea...

Nu conteaza ca un embrion defect genetic nu ar rezista si nu s-ar
dezvolta in nici un mediu, ei stiu mai bine. Toata lumea care are probleme de
fertilitate fie a facut avorturi, fie e pedepsita pentru cine stie ce pacate pentru ca nu-i
asa, toti cei care au copii sunt persoane fara de pacat.

EMIL MARIAN spunea...

EMIL MARIAN Interesanta abordare… pana la urma membrii provita sunt
vinovati:). Sunt perfect de acord ca nu ajuta nimanui sa se arunce cu pietre dintr-o
parte sau alta. Nu asta pretinde Biserica! Problemele de fertilitate… „embrionul defect
genetic” (parca ar fi un obiect!) pot totusi sa constituie o sursa de a redescoperi ceea
ce da sens vietii, de a aprecia ceea ce cu adevarat conteaza.

MARIA spunea...

De data aceasta chiar nu consider ca opinia bisericii este una
desueta. Pana la urma doar vine si spune oamenilor ca, la momentul actual, actul
creatiei s-ar putea transforma intr-o adevarata industrie.

Anonim spunea...

Cred ca in orice sistem democratic este bine sa ai mai multe optiuni,
biserica iti spune ca oamenii ar putea considera si varianta adoptiei, apoi iti prezinta
ratiunea unei astfel de alegeri si avantajele ei. Ce e rau in asta? In momentul de fata pe
planeta traiesc 6,874,626,327 de oameni. Zone importante ale planetei sufera de
foame, iar resursele sunt pe terminate. De asemenea, exista foarte multi copii fara
parinti, cu un viitor supus hazardului. Poate ar fi uman ca macar un procent dintre
parintii care nu pot face copii, sa considere si adoptia. De ce o asfel de optiune, care
pana la urma pare cat se poate de rationala, ar trebui sa fie considerata ipocrita? Actul
creatiei conform definitie crestine este interventia divina intr-o imbinare de materie si
spiritualitate.

MARIA spunea...

Totusi, prin exercitiul de testare a embrionilor, acest miracol este
cumva sortita esecului, prin vointa unilaterala a omului. In situatia data, prin
invocarea criteriului etic, biserica creeaza doar un echilibru. Pe de alta parte si
biserica ar trebui sa accepte ca, in situatia in care specia umana ar putea fi destinata
pieirii, din cauza problemelor de fertilitate, posibilitatea salvarii prin fertilizare in
vitro, ar putea fi o interventie divina. In concluzie, stiinta si credinta creeaza un
echilibru. Ele ar trebui sa fie privite ca si complementare si nu ca si sisteme care se
exclud reciproc.
495.

LUCIFER spunea...

Nu inteleg care este legatura intre subiectul articolului si
numarul de oameni care traiesc in prezent pe planeta. Off topic: ai copii? Daca da,
sunt ai tai? Daca sunt ai tai – de ce ai facut si nu ai adoptat? Daca nu ai copii, in
eventualitatea ca nu vei putea avea copii tai decat prin interventie medicala (sa
spunem desfundare de trompe laparascopic, nu neaparat FIV), ai face respectiva
interventie medicala sau ai adopta? Dar daca ar fi vorba de inseminare artificiala, sau
chiar FIV?

Unknown spunea...

Mdaaa,sunteti cam rau dusi cu capu,zau asa
Ce are topicul articolului cu toate dogmele si aiurelile scrise mai sus?Si daca sincer ,chiar par scrise la comanda..I faceti publicitate lui Dumnezeu,bisericii sau lui Lucifer?Ca habar nu am..A,da,si nici nu vreau sa am
P>S"Pacat de articol ca e unul bun si informativ

Liliana Armasu spunea...

Ok,deci este clar aici .Chiar are dreptate Felicia.Sunteti o secta sau ce dracu?Oare nu aveti unde comenta in alta parte/
Halal de voi

Elena Gherciu spunea...

Hristos a Inviat
Sper sa reusiti toate femeile care lupta cu infertilitatea, sa devina mame.Mama este acea persoana care ofera caldura si dragoste nu doar iti da viata.Orientati-va si spre adoptie, deoarece sunt multi copii care merita o sansa la viata ,la iubire.Noi personal am devenit parinti parentali pentru 3 copii si suntem fericiti.Pentru ca am putut sa ne ajutam reciproc;ei ne ofera zimbete ,iar noi lor un camin

Deea spunea...

Buna, sper din suflet sa îmi puteți Răspunde pentru ca am citit fiecare comentariu si ma identific cu problema Dvs cred. Eu am un copil in vârsta de 8 ani născut fără probleme si pe cale naturală. Am 29 de ani si in urma unei laparoscopii am fost diagnosticata cu endometrioza si trompele s-au închis in urma acestui chist endometriozic. De câțiva ani nu reușesc sa rămân însărcinată si as dori sa știu cam ce șanse credeți ca am dacă merg la Kiev. Va mulțumesc din suflet

Liliana Armasu spunea...

Buna.In Kiev sunt mai multe clinici.La problemele tale nu stiu daca ai careva sanse cu ovule proprii..Medicii ce spun?Ce amh ai?Sau esti decisa deja pentru donate?Sincer, nu imi este foarte clar

Anonim spunea...

Medicina in Ucraina,chiar este la un nivel inalt.Am reusit la ei sa devenim parinti cand nimeni nu ne oferea nici o sansa.Au medici foarte buni, nu doar in reproducere dar si celelalte directii in medicina.Unui bun prieten au reusit cu succes sa i se inlature o tumoare la creier.Si pretul serviciilor este cu mult mai accesibil ca in alte tari.Multi catalogheaza Ucraina ca avand un nivel scazut a serviciilor medicale.V asigur ca nu este asa.RECOMAND CU INCREDERE

Anonim spunea...

noi am facut fiv cu ovo donate la Biotexcom.Este o clinica mica dar cu rezultate mari.Suntem din Republica Moldova si ne-a fost recomandat tratamentul de catre un medic de la noi.Au o baza buna de donatoare unde poti face o alegere.Paradoxul e ca ni s-a spus sa alegem 3 care ne plac ,insa dupa analize si teste s-a potrivit o alta donatoare.Am reusit din a doua incercare.
Ce nu mi-a placut este ca este foarte aglomerat.Donatoarele,mamele surogat si pacientele stau in aceeleasi rinduri.Cred ca mai au de lucrat la capitolul organizare.In schimb am reusit repede ,deoarece stind pe la cabinete am inteilnit cupluri care aveau si cite 4-6 fertilizari cu proprii la activ.Noi doar cu una
asa ca multa bafta si nu ezitati sa incercati.nu cedati

Anonim spunea...

Ok,deci despre clinica asta faimoasa tot aud de pe toate forumurile.Imi pare ca doar ea exista in Kiev.Si ce garantie ofera de success?De unde aveti siguranta ca vi s-a facut fertilizarea exact de la donatoarea aleasa de dvs?

Anonim spunea...

Stimata doamna,de cind medicina ofera careva garantii si returnarea banilor?Serios?
Evident ca sunt alte clinici,insa noi am avut recomandare de la medical nostru,in c are avem mare incredere.Nici nu am stat sa caut alta.Plus ca si la pret era ok.Nu vad nici un scop ascuns ca sa ni se ofere una sis a faca alta.Sunteti paranoica

Anonim spunea...

Eu sunt paranoica?Sa fim serioase…Unde si nu scrii ,doar Biotexcom..Oauuu,Super tare,in Grcia,Spania,etc nu am reusit ,dara iata la faimosa clinica am reusit.Mai cautati pe net si veti vedea\

Anonim spunea...

Nici nu intentionez sa o fac.Am decis sa las o parere,ca tot cauta lumea,insa datorita la astea ca alde de tine,nici nu o mai fac.Imi vad de viata mea.Nu sunt datoare sa demonstrez nimanui nimci .Si daca doriti mai multe detalii,fiti buna si intrebati-I pe ei

Anonim spunea...

Vai de mine..S-a suparat moldoveanca.Am atins un punct sensibil.Ca doar voi cu ucrainenii sunteti ca ste rog sa i fratii..Sau voi sunteti frati cu toti cei de la care puteti avea foloase?Cu noi la fel,ca doar datorita noua puteti pleca din tara aia mizera a voastra..

Paulina spunea...

Buna.Dup 3 FIVURI esuate ,medicul ne recomanda sa mergel donate A facut cineva?Unde s epoate face ,ca dupa cate am mai citit pe bet,la noi nu este o procedura legala,sau poate eu ceva nu am inteles.Am si o frica ca daca si ne decidem , si reusim ,nu voi pute iubi acest copil cu toata fiinta mea.Rog sa nu ma criticati ,Doar daca ati trecut prin aceste momente ,veniti cu un sfat.Va salut

Ana -Maria spunea...

Mergeti,daca aceats aeste o sansa.Seriosss?Cum sa nu iubesti sufletelul care creste sub inimioara ta?Stii cate femei ar dori sa reuseasca sau sa aiba cel putin o sansa macar la donate?Mii de femei ar dori.Asa ca lasati prejudecatile si mergeti.\noi am reusit si suntem mega fericiti

Anzutza spunea...

Ucraina face valuri in domeniul RUAM.Sute de cupluri de romani apelea la ei anual.Fie ovo donate fie mama surogat.Fiecare clinica se promoveaza atat de bine incat chiar iti recapeti speranta.Noi am reusit la ei din a doua oara.Prima data am facut la Isida,o clinica care a promis multe ,insa a fost un fiasco total.Am luat o pauza si ulterior am spuc ca nu mai e timp .Am mai cercetat acest domeniu si am mers la Biotex.Nu pot sa spun ca esti purta pe palme pe acolo,stai la coada ca orice alt pacient .Este multa lume si clinica est emica,insa medici sunt directi si corecti.In toaman urmeaza sa devenim parinti de gemeni:Baiat si fetita//Asteptam cu nerabdare.Noi am facut fiv cu ovo donate

Laura Goian spunea...

Noi am devenit parinti prin metoda fivului cu ovo donate.Am facut in Spania ..Dupa multe esecuri cu proprii ,aici am reusit din a doua incercare.Suntem profund recunoscatori.Este imbucuratorfaptul ca medicina evolueaza ,ca se ofera sansa si celor mai grave cazuri.Recunosc ca cei aprpiati nu stiu ca am folosit material de la donator.Si nici nu am dorit.Este printesa noastra iubita si mini copia lui taica sau.
Indrazniti,sperati ,incercati...Speranta moare ultima

Vali Chiru spunea...


Bună!Nu suntem mămici, dar aspirăm toate spre așa ceva! Să te lupți cu infertilitatea ai nevoie de bani, și nu sunt putini, în condițiile în care plătim contribuții către stat. La fel de scumpă este și o s arcină! Eu sper și îmi doresc să se schimbe ceva!Cred ca ar fi ff greu pt o femeie sa descopere ca nu poate avea copii...eu sincer...mai bine as adopta...decat sa apelez la o mama purtatoare...este cam aceelasi lucru cu parantezele de rigoare!!Dar cine stie...uneori situatiile create in viatza,ne imping pana la extreme...pacat ca mamele purtator...sau surogat,nu pot intelege dorinta si in aceelasi timp nu pot merge dincolo de suferinta unei femei sterile,spre surprinderea mea acum o luna am intalnit un site,pe care aceeste mame purtatoare...se ofereau...dar in schimbul unor sume de bani:(..erau aproximativ 70 de anunturi,dar nicu unul din inima....
Cu rusine am citit acele randuri...dar un singur anunut mi-a ramas intiparit in minte....suna cv de genu...ma ofer mama surogat,mama a 2 copii,cu datorii,rata la banca e mare bat-o vina 
Ca si cum un copil ar fi ceva...asa...ca o floare in vant,dar cu parere de rau realizez ca sunt si femei care nu gandesc ca mine,ca dovada numarul tot mai mare al copiilor abandonati!!!!!

Laura Goian spunea...

Vali,iti inteleg frustarea si dezamgirea,insa aste este realitatea.Nu este nimeni obligat sa o faca gratis.Intelegi bine ce presupune o saricna,riscuri s.a.m.d
Cat despre adoptie,noi nu am putut,sincer.Am vrut sa stiu cum e sa porti sub inima propriul copil.Am un mare respect pentru femeile care ofera dragoste neconditionat,sincer.Insa eu nu as putea.Nu judec si sper si eu sa nu fiu judecata,insa deseori si adoptia te poate costa o avere.Este si asta un busines.Dar daca tu simti asta,ca poti sa iubesti un copilas orfan,fa-o.Deoarece aceasta lupta cu infertilitatea poate dura ani,in schimb tu te poti bucura de copil.Te salut

cristina_aida spunea...

Cred ca ar fi ff greu pt o femeie sa descopere ca nu poate avea copii...eu sincer...mai bine as adopta...decat sa apelez la o mama purtatoare...este cam aceelasi lucru cu parantezele de rigoare!!Dar cine stie...uneori situatiile create in viatza,ne imping pana la extreme...pacat ca mamele purtator...sau surogat,nu pot intelege dorinta si in aceelasi timp nu pot merge dincolo de suferinta unei femei sterile,spre surprinderea mea acum o luna am intalnit un site,pe care aceeste mame purtatoare...se ofereau...dar in schimbul unor sume de bani:(..erau aproximativ 70 de anunturi,dar nicu unul din inima....vreau sa ajut pt ca asta simt...nu sunt obligata....

cristina_aida spunea...

Cu rusine am citit acele randuri...dar un singur anunut mi-a ramas intiparit in minte....suna cv de genu...ma ofer mama surogat,mama a 2 copii,cu datorii,rata la banca e mare bat-o vina
Ca si cum un copil ar fi ceva...asa...ca o floare in vant,dar cu parere de rau realizez ca sunt si femei care nu gandesc ca mine,ca dovada numarul tot mai mare al copiilor abandonati!!!!!

Livia spunea...

Cristina, iti impartasesc opinia... din pacate un copil este o marfa de schimb pt mamele prutatoare, un portofel cu bani... adica inteleg ca este greu sa te descurci cu banii, sa sa spui ....-<<..ma ofer mama surogat,mama a 2 copii,cu datorii,rata la banca e mare bat-o vina >> mi se pare aiurea.... trebuie sa existe si alte solutii de a plati ratele... eu ma intreb daca nu cumva pe mamele astea purtatoare nu le apuca instinctul matern... adica stai 9 luni cu o creatura careia ii dai viata, o hranesti, o aduci pe lume si apoi o abandonezi pt ca nu are ADN-ul tau?! eu una nu as rezista, as considera tot timpul ca pe undeva am un copil...

Nadine N spunea...

In ultimii ani, menopauza precoce afecteaza tot mai multe femei din lumea intreaga, cifra ridicandu-se deja la aproximativ 30% din femei.
Aceasta afectand capacitatea femeilor de a deveni mame, si afecteaza psihic si emotional multe femei.
Pe langa "mama surogat" exista si procedeul de donare de ovocite, acesta fiind o solutie care ofera femeilor posibilitatea de experimenta maternintatea si sarcina, prin FIV cu ovocite donate.

Nadine N spunea...

Cuplurile din Romania, apeleaza la procedura de ovocite donate in Ucraina, acest procedeu fiind aici legal in conformitate cu legile UE, donarea fiind anonima.
Clinica Biotexcom este specializata in tratarea femeilor care susera de infertilitate. In anul trecut rata de success a fost intre 80%-90%.

MagdaMM spunea...

Am fost victima unui viol groaznic. Divortata fiind, am cazut intr-o depresie de nedescris si am decis sa apelez la o metoda de sterilizare definitiva: ligatura trompelor uterine. Nu m-am gandit vreodata ca voi mai intalni o persoana cu care sa imi doresc sa am o noua casnicie si un alt copil. De aceea, am ales metoda mamei surogat. Multumesc intregii echipe Biotexcom pentru posibilitatea de a deveni din nou mama!

CarmenR spunea...

Aţi opta la varianta unei mame purtătoare dacă nu aţi avea altă metodă de a avea propiul copil?

popa.alexandra spunea...

Pf, buna si foarte grea intrebare...Probabil ca da, dupa indelungi procese de constiinta...dupa ce m-as acuza ca nu sunt capabila de anumite lucruri si mi-as imagina cum "copilul meu" nu ma va simti asa cum trebuie sa-si simta un copil mama...Pentru ca una din cele mai minunate senzatii sa-l fi purtat 9 luni si apoi sa vezi ce ai purtat atat timp...Da, banuiesc ca da. Asta spun acum, dar...cine stie?

CarmenR spunea...

Intr-adevar Alexandra, este o solutie disperata, insa cand vrei sa faci un copil ajungi sa alegi chiar si astfel de solutii.

popa.alexandra spunea...

Totusi...cum ramane cu mustrarile de contiinta?

CarmenR spunea...

De ce ar trebui sa ai mustrari de constiinta?

popa.alexandra spunea...

Pentru ca te gandesti ca nu esti in cea mai buna stare de a-ti purrta propriul copil in pantece..Nu crezi ca o viitoare mama ar ajunge la concluzia ca ea e de vina pentru neputinta aceasta? Cum crezi ca s-ar simti mai tarziu?

OtiliaD spunea...

Eu din contra cred ca o persoana echilibrata ar sti sa faca distinctia intre vina personala si organism, pana unde merge aceasta vina si unde ar trebui sa se opreasca. Eu personal nu m-as simti vinovata. As folosi orice metoda pentru a putea concepe un copil si daca nu as reusi, as adopta si gata. Atata timp cat este educat si crescut sub ochii mei copilul meu e.

popa.alexandra spunea...

Foarte adevarata ultima ta afirmatie, Otilia. Te respect pentru asta.

OtiliaD spunea...

Multumesc Alexandra. Asta e doar parerea mea personala si modul in care as actiona.

mariasim spunea...

Este o solutie grozava pentru atatea femei care nu pot avea un copil si nu vad de ce am avea mustrari de constiinta daca am apela la asa ceva

Anonim spunea...

este cineva care a facut fiv cu ovo donate?daca da .cum ati trecut de bariera psihologica? AM 40 de ani si 3 fivuri esuate.Facute la Bucuresti..Acu,dna medic imi recomanda sa caut alternativa aceasta,Insa ,poate mai exista o sansa?

Anonim spunea...

O prietena de a mea facuse..Nu a avut nici o bariera,deoarece dupa 5 fivuri esuate ,asta a fost unul cu succes si din prima.La cele anterioare medicul motiva ca uterul respinge embrionul.Na,asta e.Pe cand la 40 de ani nu stiu daca vei reusi cu proprii ,sa fim realiste ovarele nu mai sunt ca la 30.De aia,daca va doriti cu adevarat,lasati bariera psihologica si faceti,deoarece anii trec

Anonim spunea...

Mersi mult.Deja fac pasii necesari pentru asta.Am mai repetat analizele si au iesit nasol de tot.Ne dorim enorm u copil,La el analizele sunt ok,si la mine in afar de AMH, care a scazut de la o fertizare la alta foarte dramatic.AM mai discutat si cu alte fete pe un grup s la fel au venit cu argumente si sfaturi.Urmeaza deja sa vedem ce clinici au rate de sucees mai bune.Te salut,oricne ai fi

Virginia spunea...

Exista un site ceva unde pot gasi o calificare a clinicilor din afara care fac fertilizare cu ovule donate?
Cei de la Columna mi-au zis ca pot face si la ei .Le importa din Spania.Insa nu au nici o informatie referitor la donatoare,un profil ceva .Si asa sunt frustrata ca am ajuns aici ,insa sa iau un material de la o femeie ,despre macar nu am o imagine ceva,chiar nu ma incanta.

ILINA spunea...

Buna,Virginia.Cu regret,dupa mai multe cautari ,nu am gasit un top ceva.Stiu doar ca in Ucraina ti se ofera poza si video a donatoarei.Evident ca nu stati de vorba la un ceai,insa macar ceva.La clinica data vi se ofera sa alegeti 3 femei si dupa ,mai fac ei careva teste,analize si vi se recomanda cea mai potrivita.Pentru noi a fost cea mai ok varianta si am ramas la ea.Mergem in octombrie la prima vizita.Apropo,toate investigatiile le-am expediat prin email,ceea ce este foarte comod.Cand vom merge vom semna contractul si ne vom organiza cu urmatoarele vizite.
vezi info mai multa despre clinica pe mamasurogat.net

Virginia spunea...

Mersi dar despre ce clinica este vorba?Dand search pe net imi apar mai multe ..

ILINA spunea...

Noi am dus corespondenta cu Biotexcom si Isida.Am ramas la primii din cauza pretului mai accesibil si a pachetelor bine gandite,dupa noi.Plus ca ei fac fivul doar cu ovule proaspete .Este politica lor, deoarece chiar doctorita noastra ne-a accentuat ca sansele de succes sunt mai mari.Tu de ce mergi la donate?Ce afcetiune ai?Cate incercari cu proprii ai avut?Eu la 34 de ani am fost diagnosticata cu menopauza precoce .Am si ciclu neregulat,in schimb toate analizele sunt ok.AM facut o inseminare si un fiv cu proprii insa s-au obtinut embrioni slabi .Mi iau transferat insa nu a rezultat sarcina((((

Virginia spunea...

Mersi ,Ilina.Amh ul prost si 40 de ani.Na,iti dai seama ca nu prea am sanse.M-am recasatorit .Sotul are 35 si isi doreste un copilas.Eu am o fata de 20 de ani.Evident pe atunci am conceput si nascut natural .Acum,na,asta e.Am mizat pe fiv cu materialul nostru,ca nu vreau sa fiu doar un incubator pentru sperma sotului si cu ovulele altei femei.De aici vine si frustrarea.Ma simt foarte prost,frustrata si dezamagita ,deoarece sunt femei care au reusit.Eu am doua incercari de fiv cu proprii si nici o sarcina.Calitatea embrionilor scazute si esec de implantare,concluzia medicilor(((

ILINA spunea...

Da,din pacate nimic imbucurator.Lasa frustrarea.Nu uira ca eu am 34 si la fel e varza.Este important sa accepti psihologic ,ca uite,chiar si in asa circumstante eu ii voi da nastere si legatura asta nu o rupe nimeni ,crede ma.Sunt femei care nici cu donate nu reusesc.Fie au anomalii la uter,sau in general nu il ai ,in urma cancerului sau a unei nasteri anterioare soldate cu urmari grave.Cunsc personal asa cazuri.Ramane insarcinata insa uterul il respinge.Ramane fara nici o problema ,natural,gravida insa pana in 10 sapatmani pierde sarcina.Este groaznic ,crede-ma

Raluca $Marco spunea...

ca bine zici Ilina.Mie mi s-a extirpat uterul cand am nascut primul copil .Aveam 19 ani si a survenit o hemoragie interna.Acum m-am recasatorit si ne dorim un copil insa deja nu o sa mai pot cunoaste sentimentul de a deveni mama.De aia daca aveti posibilitatea si sansele sustin si eu ideea fivului cu ovule donate.Ne gandim serios cu sotul sa incercam un program de mama surogat in Ucraina.Ne-am consultat cu un jurist si ne-a recomandat sa optam pentru Ucraina,datorita legislatiei permisive.Ducem deja corespondenta cu 2 clinici.Timpul de asteptare e cam mare .Pana la 6 luni .Ne gandeam ca poate fi mai rapid

ILINA spunea...

Exact,am privit su o emisiune cu oana zavoranu ..Au dezbatut public acest subiect si pana la urma concluzia e ca poti opta pentru mama surogat numai nu in Romania.In tara ,unde este permisa aceasta practica.E pacat,pentru ca nu vad de ce sa nu fie legal si la noi.Sa aleaga fiecare pentru el.Insa nu,aici trebuie si biserica sa aiba ultimul cuvant.Atunci cand se fac avorturi si se abandoneaza copii unde este biserica si moralitatea?Hala de asa gandire

Raluca $Marco spunea...

A,da?Ai veun link ceva ?Chiar mi-ar fi interesant .Mersi

ILINA spunea...

https://www.youtube.com/watch?v=raNEqGWO7sM
spre exemplu
isi face publicitate nimic altceva..nu am nici un respect pentru femeia asta.In schimb am o admiratie profunda pentru Nicoleta Suciu. Nu s-a mai gandit ca isi va strica silueta si tot asa.A nascut si gemeni si cariera face.Pe cand dna Diva nu stie decat sa faca show .

Anonim spunea...

As apela la mama surogat daca as avea bani.Sunt mai multe sansa de reusita,chiar si comparativ cu fivul.Da,nu stii cum e sa porti sub inima o noua viata insa ai un copilas al tau.Nu pot sa inteleg atunci cind tot materialul e de la donator..atunci mai bine adopta unul si te csota mai nimic.

Monica spunea...

Am o intrebare sper sa mi.se raspunda fix la intrebare va rog fara rautati...intrebarea este:Adică după ce am născut prin cezariana mi am legat trompele și acum după 12 ani vreau sa le dezleg ce șanse mai am sa rămân gravida...
Va multumesc si scuzati romanul...

Anonim spunea...

Din cate stiu, sansele de a duce o sarcina pana la capat dupa dezlegarea trompelor sunt mici. Si creste riscul de sarcina extrauterina. Depinde foarte mult si de cum a fost facuta procedura initiala. Consulta un medic, e cel mai bine.

Monica spunea...

buna. Asa i.am spus si eu ca e 1 la 100 sanse sa mai ramana iar gravida dar a vrut si parerea altora.

Anonim spunea...

Medicul care i-a legat trompele cam avea datoria sa ii zica la momentul respectiv ca nu va mai putea ramane insarcinata altfel decat prin fertilizare in vitro.
Şi eu le_am avut legate de 14 ani nici o şansă natural,am încercat fiv ,acuma sunt în săptămâna 24,doamne ajuta!!! Nu are de ce sa le "dezlege" , poate sa faca direct FIV si are sanse sa ramana insarcinata . prin inseminare sansele sunt zero. Inseminarea implica trompele care trebuie sa fie functional.trebuie sa mearga la o clinica specializata sau la un spital si sa plateasca o suma de bani ca sa faca aceasta procedura. Dezlegarea trompelor nu o sa o ajute sa obtina o sarcina. Cel mai sigur este sa faca FIV !

Anonim spunea...

DACA CINEVA PESTE 50 ANI A FACUT FIV CU OVOCITE DONATE,ROG SA MA CONTACTEZE.
CONTARODICA@YAHOO.COM

Anonim spunea...

Citeam mai sus comentariile si chiar nu pot intelege de unde dezacordul acesta pentru fiv cu ovule donate???????
Este si asta o modalitatea de a deveni parinte.\\nu toti sunt gata sa adopte un copil,sa-l iubeasca ...prin fiv cu ovule donate ,poti simti tu sentimentul de a deveni mama.da,ok,genetic nu-ti apartine 100 % insa crescand acolo sub inima ta,chiar nu vad cum sa nu-l iubesti

Anonim spunea...

Intalnesc si eu femei care cred ca FIV este soluția minune pentru orice. Ii spuneam, in vara, unei cunostinte de 42 de ani ca trebuie sa se grăbească daca vrea sa mai aiba vreo sansa si imi zicea: nu e nici o problema, ma mai gandesc, poate la anul si daca nu ne iese natural, fac ca tine FIV si gata. Ce sa-i explic mai intai? Ca eu am fost extrem de norocoasa? Ca 39 nu e echivalent cu 43? Ca la nici o varsta FIV nu are reusite sigure? Ca FIV nu e un fel de plimbare de placere, ci o procedura complicata si traumatizanta? Ea avea impresia ca orice varsta ai avea, FIV e solutia simpla, rapidă si sigura de a obtine o sarcina. Si ce sa mai zic, cand o sfatuiesc pe fina mea, de 37 de ani si jumatate sa renunte la protectie si sa incerce cat mai repede, iar peste 3 săptămâni ma suna victorioasă ca ginecoloaga ei i-a spus ca varsta nu conteaza chiar asa de mult, sunt muuuulte femei ca raman gravide fara probleme dupa 40 de ani.... si rezulta ca sunt eu o nemernica afurisita care a speriat-o degeaba

Mirela spunea...

Femeile ar trebui sa realizeze ca nu fiv e solutia,sa nu uite de sansele de reusita in functie de varsta,de faptul de a putea duce la sfarsit sarcina si de experienta traumatizanta.
Femeile (dar si barbatii) ar trebui educate din scoala despre chestiile astea. Pentru mine educatia sexuala merge mana in mana cu educatia pro fertilitate. Le invatam pe fetite cum sa evite o sarcina nedorita, dar cum ramane cu educatia pentru cand vor sa obtina o sarcina? Si nu ma refer doar la chestii de bun simt gen "fa copii cat inca poti" ci si la chestii gen cand e perioada fertila, cand trebuie sa incepi sa-ti faci griji, etc

Anonim spunea...

Doamnelor, mulți ginecologi nu au habar cum funcționează fertilitatea (și o spun cu toată răspunderea, ca femeie care a fost la medic cu sfințenie). Eu am fost la vreo 4, și, fără excepție, toți mi-au spus senini că pot obține fără probleme o sarcina după 40 de ani. Eu aveam tiroidită autoimună, mi-au spus să stau liniștită. La 38, când am intrat în panică, medicul ginecolog, o celebritate medicală în oraș, mi-a spus la fel de senin ca el are o pacientă de 48 de ani cu sarcină naturală și primul copil. Repet, primul copil, 48 de ani. M-a trimis acasă UN AN, deși fusesem la el 3 luni pentru ca nu ovulam, mi-a spus și că am foliculi puțini (neprecizând câți), dar să încerc și să revin după un an. Da, Gabriela, în școală e nevoie de aceste informații. NICIUNA dintre cunoșțințele mele, femei trecute de 30, fără copii, nu știa că FIV nu rezolvă infertilitatea scăzută datorată vârstei. Realmente e o situație exasperantă.

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   201 – 400 din 414   Mai noi› Cele mai noi»