joi, 7 septembrie 2017

Întrebări frecvente legate de posibilitatea de a rămâne gravidă


Probabilitatea de a rămâne gravidă cu ovare polichistice este foarte scăzută. Cu cât numărul și mărimea chisturilor este mai mare, cu atât este mai puțin probabil să concepeți un copil.
2. Voi putea să rămân însărcinată cu miomul uterului?
Prezența ganglionilor miomatoși reduce semnificativ riscul de sarcină. Cu cât diametrul nodurilor este mai mare, cu atât este mai puțin probabil ca o sarcină.
3. Voi rămâne gravidă cu endometrioză?
Probabilitatea de a concepe un copil cu diagnosticul de "endometrioză" este, dar foarte mică. Efectele severe ale endometriozei pot fi cauza infertilității.
4. Voi rămâne gravidă dacă sunt blocate tuburile uterine?
Posibilitatea de a rămâne gravidă există, probabilitatea unei sarcini ectopice este ridicată. Trebuie să fie îndepărtat chirurgical. Cu toate acestea, puteți rămâne gravidă cu FIV - un ovul fertilizat este implantat în uter și obstrucția tuburilor nu va fi o problemă. În acest caz, răspunsul la întrebarea "Voi putea concepe" este pozitiv.
5. Voi putea să rămân însărcinată în viitor dacă prima sarcină sa încheiat cu un avort?
Primii medici de sarcină nu recomandă încheierea unui avort chirurgical - probabilitatea infertilității este mare în acest caz. Cu toate acestea, aceasta nu este regula: unele femei încurajează cu succes copii chiar și după mai multe avorturi.
6. Voi putea să rămân însărcinată cu eliminări?
Da.
7. Voi putea să rămân însărcinată cu îndoirea uterului?
Când uterul este îndoit, diagnosticul este "infertilitate", dar acest lucru nu este un verdict: există femei care au purtat cu succes mai mulți copii atunci când uterul este îndoit.
8. Voi putea să rămân însărcinată în viitor dacă fatul din perioada anterioară a sarcinii este înghețat?
Dacă în timpul sarcinii anterioare nu ați putut naște, după ce ați purtat fructul timp de 9 luni, trebuie să aflați motivul. Probabilitatea de a rămâne gravidă este.
9. Pot să rămân însărcinată după câteva sarcini pierdute?
Puteți să vă concepeți, dar este necesar să aflați de ce nu ați avut sarcini anterioare.
10. Voi putea să rămân însărcinată cu un dezechilibru hormonal?
Există șanse, dar pot exista probleme cu menținerea sarcinii. Terapia hormonală vă va ajuta.
11. Pot rămâne gravidă cu eroziune cervicală?
Posibilitatea de a rămâne gravidă cu eroziune sau ectopie nu este afectată.
O femeie poate deveni însărcinată înainte de apariția menopauzei.
13. Voi putea să rămân însărcinată cu rubeola?
Cu privire la probabilitatea de concepție, acesta nu afectează, dar poate provoca tulburări în dezvoltarea fătului.
14. Pot să rămân gravidă după un avort medical?
Avortul medical nu afectează abilitatea de a concepe un copil în viitor.
15. Voi putea concepe cu un endometru subțire?
Grosimea endometrului nu afectează probabilitatea de concepție. Dar pe un embrion subțire, embrionul nu se poate "liniști" și sarcina nu va supraviețui.
16. Pot rămâne gravidă după o sarcină ectopică?
Cel mai probabil, da. Cu toate acestea, dacă ați avut o sarcină ectopică, există o mare probabilitate ca noul zygote să nu poată intra în uter și va fi fixat în tuburi. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre cum să preveniți o altă sarcină ectopică.
17. Pot rămâne gravidă cu un ciclu neregulat?
Cel mai probabil, da. Este de dorit să aflați motivul pentru care menstruația este neregulată pentru a exclude problemele hormonale și alte anomalii care pot afecta cursul sarcinii.
18. Pot rămâne gravidă cu infecții cu transmitere sexuală?

Infecțiile cu transmitere sexuală, în special infecțiile cu transmitere sexuală, sunt al doilea în lista cauzelor infertilității. În astfel de cazuri, șansele de concepție sunt foarte scăzute.

127 de comentarii:

Unknown spunea...

mi sa depistat ca am ovare polichistice.anterioe,am incercat diferite tratamente insa fara succes.la recomandarea unei prietene am apelat la o clinica din Kiev care in urma unor analize au aflat cauza.ni s-a spus ca putem deveni parinti daca suntem de acord sa facem fiv cu ovule donate.ni s-a spus ca au o baza mare de doantoare si ca procedura are loc cu ovule proaspete.Medicul zice ca putem reusi din prima ,deoarece nu vede alte contraindicatii.Suntem asteptati in luna noiembrie la ei pentru procedura.Am ramas extrem de multumiti de profesionalismul lor.Au reusit din primele teste sa inteleaga care e problema

Andreea spunea...

Buna
Ma confrunt cu o mare durere, poate doar e pentru mine asa mare dar... :(. Nu pot vb cu nimeni, asa, in realitate, nu ma pot descarca, asa ca voi incerca aici.. poate sunt fete ce au trecut prin aceeasi problema ca si mine.
In 2012 la inceput am ramas insarcinata, bucurie mare.. ne doream mult un bebe, merg la primul eco.. si atunci dr mi-a dat o poveste incredibil de proasta, sarcina oprita din evolutie in 6 saptamani... va dati seama ca eram paralizata de suparare, am vrut sa merg la alt dr, sa mai verifice odata, poate e dr nebun si nu a vazut bine.. a doua zi, pana sa ajung la altul am lesinat in tranvai si am fost la urgenta unde mi-a fauct chiuretaj. Au trecut 6 luni, am incercat din nou, am ramas toate bune si frumoase, imi mai revenisem putin de la socul de la prima sarcina, merg la a 2 eco... sarcina oprita in 8 sapt ... a doua oara am crezut ca innebunesc, am zis dr, ca mai stau o zi pana sa fac chiuretajul... nu puteam sa renunt, chiar daca stiam ce trebuie facut pana la urma... am ajuns acasa, am inceput hemoragia ... urgenta din nou ... chiuretaj... Va jur ca si acum cand imi amintesc, si retraiesc acele momente, plang .. e atat de greu, mai ales cand iti doresti asa mult .... Au trecut deja 2 ani, de cand ne tot chinuim sa raman din nou, voi sau cineva cunoscut ati trecut prin asa ceva ??? A trecut mult timp pana ati reusit din nou ? Cum ati stat cu psihicul.. cu ala e mai greu Am tot facut analize, toate sunt bune, din ce mi-a dat dr chlamidia, ureaplasma sau cum naiba s-o chema alea... Dr spun ca este selectie naturala fiind acele analize bune ... mama ei de selectie...
Mersi, un sfat este bine-venit mereu.

Anonim spunea...

Imi pare tare rau pentru pierderile suferite, inteleg ce simti...iti recomand sa-ti faci analizele de trombofilie, de cele mai multe ori trombofilia este cauza principala a pierderilor de sarcini. Ar fi trebuit sa ti se recomande, mai ales dupa a doua pierdere. Pe langa asta, mai poti face analiza progesteronului si a prolactinei. Sanatate!!!

Mariana spunea...

Imi pare rau ca te cofrunti cu asa problema ...si eu am pierdut mai multe sarcini unele oprite din evolutie, altele pur si simplu se deschidea uterul si perdeam sarcina , am patit-o asa si pe vremea lui Ceausescu si au chemat militia au zis ca am incercat eu sa scap de copilas , dar cand au verificat cate internari am avut cu sarcini problema , nu m-au mai acuzat de nimic. Cauta un endocrinolog bun si un ginecolog meserias ...eventual de la o clinica de fertilitate! Discuta si cu un duhovnic pentru ati calma spiritul dar si cu un bun psihoterapeut !mult succes si sanatate!

Patricia spunea...

Stii Mariana, eu am fost si la Duhovnic si la ginecolog bun dar oricum nu m-au putut ajuta. Copilasii mei mureau. Eu am acum 2 copii dar asta tot datorita unei clinici de reproducere din Kiev, Biotexcom. Doar cu ajutorul lor am putut sa am acesti minunti copii ai mei. Chiar eram in asa stare ca nu mai am sansa sa am si eu bebe.

Dulcinea spunea...

Stiu ca este foarte dureros prin ce treci si eu am pierdut 3 sarcini, insa incearca sa nu te mai incrancenezi in a-ti/va indeplini dorinta. Va poate duce la depresii si alte neplaceri. De cele mai multe ori a vrea cu tot dinadinsul este calea gresita. Incearca sa privesti subiectul cu mai multa detasare iar intre timp fa tot ce poti-medical vorbind- sa depistezi problema. Crede-ma, daca e sa fie va fi. Si va veni cand nici nu te astepti. Mergi la o clinica de fertilitate si vezi ce ti se spune. Ar mai fi un aspect care nu este de neglijat: echilibrarea energetica. Exista niste exercitii foarte simple de Tai Chi - cauta pe youtube cele ale lui David Carradine sunt foarte bune- care te pot ajuta sa elimini eventualele blocaje. Stiu cum suna.... insa mie mi s-a dovedit ca este real. In rest nici nu stiu ce as putea sa iti spun sa te consoleze sau sa te ajute. trebuie sa gasest resurse interne sa mergi inainte si sa nu iti pierzi speranta.

Janet spunea...

Foarte intelept ai spus Dulcinea ... trebuie sa lasi putin si lucrurile sa evolueaze ele ...nu te incrancena pe ideea de a avea copilasul neaparat acum ... sa lasi putin la voia DOMNULUI si evalueaza corect starea sanatatii, iar dragoste sa faci nu fix in ziua cand ai ovulatie, ci din iubire. Trebuie sa MERGI si la un duhovnic!

Taisia spunea...

Necazurile si boala vin din cauza pacatelor, ca sa se intample minunea si sa ai copii tre sa tii post, sa te spovedesti, te rogi la Dumnezeu sa poti avea un copil in fiecare zi, doar ata te poate salva.

Unknown spunea...

nu te mai invinovati! sunt alaturi de tine! eu la fel ca tine sufer de infertilitate! Am suferit si eu nespus de mult cand perdeam copiii. Am apelat la mama surogat. Am cautat aici in Romania mama surogat dar am renuntat dupa ce am realizat ca toate femeile care se ofereau mama surogat erau escroace. Cineva mi-a recomandat clinica Biotexcom din Kiev, si doar acolo s-a intamplat minunea si acum avem si noi copilas.
Copilul va veni...insista pe sanatate sa ai toate analizele ca la clinica daca te duci tre sa le ai! succes!
uite link-ul la site-ul lor pentru mai multa informatie http://www.mamasurogat.net/

Anonim spunea...

Buna, eu am fos si eu in situatie asemanatoare. Eu am avu un avort in tinerete doar ca medicul nu a facut cum trebuie intreruperea de sarcina a ciupit si din mucoasa uterina.... Atunci nu era pregatita sa am bebe, universitate, ore, job, si un iubit in care nu eram increzuta.. A trecut timpul, m-am casatorit, ne iubim si evident, ne doream copii dar nu a fost sa fie, toate incercarile noastre nu au avut succes. Dupa o investigatie minutioasa am aflat ca uterul e defect si unica sansa sa avem si noi bebe e sa apelam la mama surogat. Evident, am inceput sa cautam mam asurogat dra si de data asta fara suces, La noi in tara asta practic e imposibil:
1.Nu e legal;
2. Femeile care merg la asta cer sume colosale si nu ai nici o garantie.
In cele din urma am gasit o clinica de reproducere in tara vecina, Ucraina. Clinica se numeste Biotexcom si se afla in Kiev. Acolo am facut toate procedurile necesare si ne-am intors cu bebe in Romania. Timp de cele 9 luni, am fost la curent cu tot ce se intampla cu bebele nostru, am avut vizite la clinica (sunt 3 vizite obligatorii cat si 2 optionale in luna a 3-a si a 6-a), in plus ca drepturile parintilor sunt protejate prin lege, asa ca nu risti nimic.

Rena spunea...

Post? Spovedire? Pacate?
Chiar vorbesti serios?
Asta nu o va ajuta ei ii trebuie un tratament la o cllinica de reproducere umana nu post si spovedire, ii trebuie tratament medicamentos si medici buni care sa ii dea tratamentul corespunzator... de altfel, poti sa astepti bebele mult si bine!

Deea spunea...

Buna! Voi cum va simtiti ( cele afectate de endomitrioza) ca eu naspa. Si intr-un fel ma simt stigmatizata ca sufer de ea. In plus, nici bebe nu am inca :( si in plus.. cineva mi-a spus ca aceasta in imp duce la cancer

Cătălina spunea...

Chiar nu am simtit niciodată rusine ca sufăr de boala asta si nici nu inteleg de ce ar tb sa imi fie rusine sau alte persoane sa se simt stigmatizate?

Cătălina spunea...

Vorbesc deschis despre ea si ofer informații in limita cunoștințelor mele.

Sorina Cristina spunea...

...nici mie nu mi-a fost vreodata rusine de aceasta boala, din contra am incercat sa o fac cunoscuta tuturor prietenelor mele si cunostintelor, mai ales rudelor... nu vad care ar fi problema sa recunosti ca suferi de aceasta boala. cine are ceva de intrebat sa intrebe, eu ii raspund cu drag

Andreea Dumitru spunea...

Eu nu înțeleg cine ti-a zis ca in timp duce la cancer ovarian ... are o sursa sigura sau o zice doar ca sa para Mai groaznica povestea ta? Nu se gândește ca prin aceasta "informație" sperie femei care încearcă sa trăiască cu aceasta afecțiune ????

Daniela spunea...

Exact! Tot la aceasta ma gandeam si eu, da refritor la copii nu iti face griji, vei avea cu siguranta, mai ales ca acum sunt o multimea de-a metode si tratamente.. i cel mai rau caz, oti apela oricand la mama surogat.

Daniela spunea...

Nu cred deloc ca este o rusine!!! Ce ar fi rusinos in boala asta? Durerile crunte? Suntem aici sa invatam una de la alta...nu sa ne rusinam. Eu una sunt la inceput..abia de 3 luni mi-a fost depistata si invat foarte multe. Si sper din tot sufletul sa fiu bine si ma rog sa nu ajung la operatie, cel putin sa o mai lungesc cat de cat!

Cristina spunea...

Dacă mi s.a intamplat vreodată sa evit sa vorbesc despre endomerioza este numai pentru faptul ca uneori sunt atât de obosită ca sa explic si evit..nicidecum de rusine ...

Maria spunea...

asta cu boala femeilor neiubite trebuie sa o contracaram cumva; trebuie intrebati sustinatorii/sustinatoarele acestei idei daca cred ca bolile se rezolva cu penisul si daca da , ei/ele de ce mai au asigurare medicala ...daca tot exista un tratament asa de simplu pt toate bolile

Sorina Cristina spunea...

Eu am intrebat o conducatoare de grup de dezvoltare personala care e treaba cu "boala femeii neiubite" si mi-a spus ca este numita asa pt ca multe femei nu stiu sa se iubeasca pe ele, sa se accepte asa cum sunt si mai ales se considera inutile din cauza ca ele sufera se agraveaza mai tare situatia

Laura Georgiana spunea...

Rusine nu mi-ar fi niciodata sa vb despre asta. În orice caz, doar cei foarte, foarte apropiați cer detalii. Este o afectiune ca oricare alta, cu riscurile, simptomele și complicațiile ei. Nu trebuie sa explicăm ce avem fără să ni se ceara, cum nici altii nu o fac.

Andreea spunea...

Nu inteleg de ce "boala femeii neiubite" poate boala femeii stresate , din cate am inteles eu pe unde am citit despre ea, (medicii nu prea stiu un rasp exact asa ca am cautat pe net), cauza este estrogenul crescut, adica ficatul nu il poate elimina.

Sorina Cristina spunea...

Bine punctat. Asa ca Deea nu te stigmatiza si nici intr-un caz nu te simti rusinata fata de altii. Da referitor la beby tot doar sa te sfatuiesc sa mergi la o clinica buna. Fa tratament cu fiv cu ovocite donate sau mama surogat daca prima varianta nu e ok pentru tine. Eu am fost la clinica Biotexcom din Kiev si avum am o minune de baietel. Succes si Doamne ajuta la toate!

Maricela Radu spunea...

buna, ma aflu intro situatie destul de grea sotul meu are azoospermie si a facut toate analizele hormonale si sant ok chiar si cele genetice care rezulta ok ecografie tes ect .iar doctorul ia propus sa-i faca o biopsie testiculara surpriza sa gasit doar celule epiteliale si numeroase enzeme, intrebarea mea este daca cineva a mai tecut prin asa ceva dupa biopsia testiculara si a rep***as la micro tese cu un rezulta pozitiv va multumesc anticipat

Silvia spunea...

Clinica Biotexcom din Kiev este unica in felul ei. Am fost foarte incantata inca de la bun inceput. Doamna doctor mi-a oferit toate informatiile de care aveam nevoie si m-a ajutat pe tot parcursul tratamentului. Am fost extrem de fericita cand am aflat ca sunt in sfarsit insarcinata. Va recomand cu incredere sa mergeti la Clinica Biotexcom. Ei au echipamente de ultima generatie si iti pun la dispozitie laserul pentru PGD care ajuta la controlul genetic al sanatatii embrionilor si cresterea ratei de sarcina in fertilizarea in vitro. Recent am nascut un baietel de 2 kg datorita procedurii de fertilizare in vitro.

Elena spunea...

Buna ziua
Vreau sa va intreb cum a fost la clinica aia din Kiev!
Va intreb ca tocmai am facut un fiv in Spania cu rezultat negativ, ma gandesc sa incerc la alta clinica.
Ma tot chinuiesc de vreo 6 ani sa facem un copilas si nu am ramas niciodata insarcinta.
Va multumesc.

Sorina spunea...

Buna tuturor! Am vazut ca multe dintre voi au probleme cu fertilitatea si cauta cu disperare tratamente pentru a reusi sa conceapa un bebe. Sunt proaspat casatorita iar eu si sotul meu ne dorim tare mult sa avem in p***aand un copil, dar din pacate am luat o perioada indelungata anticonceptionale si mi-e teama sa nu-mi fi afectat in vreun fel fertilitatea. Am tot citit articole pe internet si am vazut ca au efecte nocive, inclusiv asupra fertilitatii… Tocmai de aceea am decis sa merg la un control sa vad exact daca am sau nu probleme si daca voi avea o sarcina in regula si un copil sanatos. Am mers la o clinica si dupa ce am facut testul AMH (se recolteaza sange in perioada de menstruatie) si am ramas tablou cand mi-a spus ca am insufincienta ovariana primara. Sunt in dilema, nu stiu incotro s-o iau, ne dorim foarte mul un bebe.. :(:(:(

Georgiana Maria spunea...

Buna fetelor! am o întrebare:in ce mod influentează sarcina,endometrioza sau la ce ma pot aștepta după sarcina?

Dana Baboe  spunea...

Pentru mine sarcina a fost o "pauza" de la toate simptomele date de endometrioza mea. Cam 12 luni de "pain-free".de la a 2-a menstruatie au aparut iar durerile dar nu aveam nevoie de medicamente. La ~4 dupa ce am nascut am inceput sa fac sport. M-a tinut naravul 6 luni timp in care a fost relativ ok dar durerile incepusera sa creasca in intensitate. Imi treceau cu 1-2 ibuprofene. Dupa ce am renuntat la sport durerile au devenit groaznice de la o luna la alta :( . Nu stiu ce stadiu de endo aveam inainte de sarcina. Acum am 3

Mirela Clepcea  spunea...

Pentru mine sarcina a fost o pauza completa de la dureri. Chiar si un junghi in stanga care era mai des intalnit decat toate celelalte. Repausul complet a continuat si vreme de 9 luni ( 6 luni de alaptare exclusiva pana la diversificare si inca 3 luni dupa ). Dupa ce a revenit menstruatia ma stabilizasem ( mai aveam niste junghiuri care nu erau ff rele ). In zilele menstruatiei nu aveam dureri pe cand inainte menstruatiile erau dureroase. Am intarcat definitiv la 1 an si 9 luni ( mai alaptam seara si noaptea dar nu f mult ). Speram sa ma apuc din nou de anticonceptionale si sa ma simt bine cu ele ca inainte de a ramane insarcinata . Ei bine m-am apucat dar nu le-am suportat ! A trebuit sa le opresc . In concluzie imi pare f rau ca am intrerupt alaptarea si ca nu am mers pe intarcare naturala. Acum revin problemele usor usor. Sfatul meu este sa va bazati pe procesele naturale ale sarcinii si alaptarii si sa nu intrerupeti ceea ce merge bine cum a fost in cazul meu alaptarea . Ps: am fost sfatuita de ginecologul curent sa ma reapuc de anticonceptionale , nu mi-a atras nimeni atentia ca s-ar putea sa nu mai mearga treaba ca prima data ! :(

Dana Baboe  spunea...

Imi pare bine ca ai povestit :)
Eu alaptez si ma simt cam singura cu boala si alaptatul meu. M-am decis sa aman operatia cateva luni. Sa incerc alimentatie ok si sport pentru dureri. Si in lunilie astea sa o si intarc bland :(

Mirela Clepcea  spunea...

Deci tu ai dureri serioase chiar si alaptand ? La mine erau dar nu asa serioase .. per ansamblu partea cu durerea mergea bine .. eu personal as merge pe intarcare naturala acum .. dar timpul este trecut .. la cat de atasata era fetita de titi cred ca si o operatie ( pauza de o saptamana doua ) nu ar fi intrerupt alaptarea la noi .. am mai citit de cazuri cu operatii ( de exemplu fiere ) unde au continuat alaptarea dupa ce a trecut operatia .. succes sa luati cea mai buna decizie pt voi ! :)

Dana Baboe  spunea...

Da, durerile sunt mari chiar si alaptand. Nu cred ca am rabdare pt intarcare naturala :D
Experienta alaptarii nu e una grozava pt mine - multe dureri si partea asta. Probabil ar revenii copilul la san dar sa nu ii dau sa suga 5-7- n zile mi se pare tot o experienta de intarcare brusca. Vad cum merge planul meu :)

Toscu Daniela  spunea...

Eu alaptez un baietel de 1 an si 9 luni. Am facut fiv cu ovule donate la Kiev, clinica Biotexcom. Sarcina a decurs foarte bine, fara dureri, si am nascut natural. Inca nu mi-a venit menstruatia si ma bucur de o pauza totala de la dureri, si mai si mananc de toate. Intentionez sa-l intarc in curand pentru ca doarme foarte prost, si sa revin la dieta stricta. Dar daca stau si ma gandesc mai bine, poate ar trebui sa mai aman intarcarea 

Liana Pascariu  spunea...

La mine dupa ce s-a terminat cu sarcina si alaptarea au început cu adevărat toate problemele legate de endo, înainte de sarcina erau dureri medii, care mai cedau la antiinflamatoare, doar chisturi, nimic insuportabil.

Georgiana Maria  spunea...

Va Multumesc!am vrut sa știu cam la ce sa ma astept!!!cu sarcinile ati avut probleme din cauza endometriozei??

Liana Pascariu  spunea...

In sarcina pe care am obtinut-o natural dar greu am avut probleme de avort iminent, internari, diabet gestational, nastere prematura la 36 de saptamani dar nimeni nu le-a legat de endometrioza sau altceva, e greu de zis. Pe atunci ma luptam cu recunoasterea diagnosticului, nici eu nu stiam multe dar mai putine păreau a sti medicii.

Ana Maria spunea...

Bună seara !
Am fost de curând diagnosticată cu endometrioză,deși am doar 20 ani..din câte am înțeles această boală apare după vârsta de 25 de ani..
Se mai confruntă cineva ? Mă refer la o vârstă așa ”fragedă”. ..

Clara   spunea...

Endometrioza a fost depistata si la fete care nu aveau menstruatie, nu exista regula asta ca iti apare fupa 25 de ani.

Ana Maria  spunea...

Multumesc frumos!
Clar  Cu drag!

Madalina Zaharia spunea...

Eu am endometrioza de la 15 ani si jum ...atunci am avut si prima operatie! Acum am 35...

Ana Maria  spunea...

Și te-a ajutat cu ceva operația?

Madalina Zaharia  spunea...

Hmmmm......este o poveste lunga urmata de alte 3 operatii!! Ar fi ok sa cauti in arhiva grupului si sa citesti despre aceasta " minunata" boala....sunt atat de multe de spus :) Multa sanatate si sa nu fie endo!

Madalina Zaharia  spunea...

Parerea mea este sa mergi la un medic specializat pe aceasta boala!

Dumitrescu Tiu Myra  spunea...

Eu la 22 am aflat de ea, dupa ani destui de suferinta.. 

Andreea Roxana spunea...

 Eu am aflat la 19 ani 

Andrada Nicoleta Nilas spunea...

 Si eu la 23 am primit diagnosticul

Daniela Nicoleta Stanga  spunea...

Nu exista o vârsta, înainte era o boala rară, acum apare din adolescenta.

Daniela Nicoleta Stanga spunea...

Aveți mare grija, țineți dieta și aveți mare grija cu chimicalele care le puneți pe piele( parabeni, sls), eu chiar cred ca poate ajuta, poate încetini evoluția agresiva a bolii.

Denisa Nichita spunea...

La 21 de ani am aflat ca am endometrioza si m-am operat avand un chist de 11 cm... La 24 am facut un fiv cu ovocite donate la clinica biotexcom si acum am un băiețel de 3 luni :). . Din pacate boala asta nu intreaba ce varsta ai.

Ana Maria  spunea...

Ai avut probleme cu sarcina ? Mie doctora respectiva mi-a dat sa iau anticonceptuonale si a zis ca daca nu le iau mereu pot avea probleme cu sarcina...

Denisa Nichita  spunea...

Adica? Ce probleme sa ai cu sarcina? Eventual probleme in obtinerea unei sarcini. Eu nu recomand anticoncepționalele.. plus ca daca vrei copil nu ai cum sa iei mereu

Ana Maria  spunea...

Mi-a dat anticonceptionale pt a tine pe loc endo ,sa nu avanseze. Și Mi-a spus că dacă nu le iau pot avea probleme în a avea un copil. .. Am citit pe net si la fel am gasit ca anticonceptionalele sunt recomandate când ai endo pt a o tine pe loc..
atunci când vreau să fac copil cu siguranta le întrerup 

Denisa Nichita  spunea...

Eu nu le recomand de fel... Am nascut acum 3 luni si mi s-au dat cerazette care sunt compatibile cu alaptatul dar nu le iau. Eu am reusit sa o tin sub control cu ovule de progesteron care m-au ajutat si sa raman însărcinată. Sa stii ca e foarte mare posibilitatea ca dupa ce le intrerupi sa dai de o endometrioza mai urata că înainte..

Ana Maria spunea...

Mulțumesc frumos !E bine de știut... o să merg la un consult să văd dacă într-adevăr am și ce îmi recomandă doctorul, dacă să continui anticoncepționalele care le iau în acest moment, sau îmi dă el altele , și chiar o să-i pun întrebarea legată de ce mi-ai spus tu 

Denisa Nichita  spunea...

Oricum sa stii ca diagnosticul de endometrioza se poate da doar dupa o operatie :) multa sanatate!

Ana Maria spunea...

 Denisa Nichita Mulțumesc frumos! 

Daniela Nicoleta Stanga  spunea...

Și nu prea avem multe opțiuni” de vindecare”... aveți mare grija fetelor!

Otilia Onila  spunea...

Buna Ana Maria. Eu am fost operată de endometrioza la Timisoara. Am fost foarte mulțumită atât de operația in sine cât și de cât de ușoară și rapidă a fost recuperarea de după.

Timeea Petrut  spunea...

Si eu tot la 20 am aflat de endo

Andreea Oana-Maria Scarlat spunea...

la 17 ani am fost diagnosticata asa ca aceasta boala nu are varsta.....multa sanatate si mult curaj

Ana Maria  spunea...

Multumesc frumos !

Andreea Oana-Maria Scarlat  spunea...

Cu multa placere....daca as si putea face ceva in acest sens...sa ajut realmente....nici nu as sta pe ganduri, dar din pacate........

Anna Maria  spunea...

Cu Dumnezeu înainte..fie ce o fi 

Andreea Oana-Maria Scarlat  spunea...

Ce o sa fie....o sa fie BINE pentru toata lumea.....incredere si mult curaj. Stiu ca este greu, dar cu o gandire pozitiva poti muta muntii din loc.

Didi Lulu  spunea...

La 23 m-am operat prima data si la urgente cu un ovar dublu fata de celalalt(asa s-a exprimat dr de atunci) am ajuns la 16 ani,iar simptome de la 14 si chiar inainte de prima mestra(tot timpul ma durea burta). Din pacate in unele cazuri boala este prezenta simptomatic de prima data. Ne doream bebe, cu prea multe nu m-a ajutat...am facut fiv la biotexcom si am plecat de acolo cu copil. Pt problema mea, mi-a dat nr de la un.homeopat si de la un specialist in acupunctura, apoi sa vin la el cand imi vine ciclu si pot sa mananc si "fan din pod daca imi vine"(aici il citez)... prima operatie(daca e nevoie de ea) trebuie facuta de un specialist pe endo ca sa stie ce face cu ovarele si sa puteti discuta si problema fertilitatii(uneori operatia te ajuta sa scapi de dureri pt o perioada,insa riscul de a pirde din rezerva ovariana este mare). Mult susces si suntem aici ca sa iti răspundem la întrebări.

Anna Maria  spunea...

Multumesc frumos..pe mine m-a speriat foarte mult doctora la care am fost pt ca " posibil să nu poti face copii..." durerile deja m-am obisnuit cu ele...

Andreea Oana-Maria Scarlat  spunea...

Innebunesc.....de fraza "posibil sa nu poti face copii" sau "imi pare rau, dar nu vei face copii niciodata sub nicio forma" m-am tot lovit de-a lungul timpului, asta dupa ce mi-am exprimat mai mult decat clar dorinta aceasta. Cum poti ca medic (de orice natura) sa transmiti atat de transant un lucru de care nici macar nu esti sigur pentru ca s-a demonstrat contrariul de-a lungul timpului. Femei lipsite de orice sansa, ajung sa faca copil/ copii natural, fara nicio problema in sarcina. Este inacceptabil si deloc profi.......nu mai spun nimic.....cu siguranta fiecare dintre voi v-ati lovit de-a lungul timpului de astfel de fraze.....

Ana Maria  spunea...

:( cam asa sunt uni doctori...si mai ales când nu iti spun tie in fata și le spun altora ( mamei)

Didi Lulu  spunea...

Sunt altii si mai buni pe endometrioza..
Iar asta cu facutl copiilor e o discutie atat de lunga, plus ca nu orice dr poate sa arunce cu afirmatiile asa la un simplu consult...asta doar daca te-ai nascut fara aparat genital si vede la eco, da atunci poate sa spuna. In primul ranad doar 30% din pacientele cu endometrioza sunt infertile,asta nu inseamna ca din ele nu sunt si paciente care au reusit cu metode de reducere asistată. Deci ti-am zis, nu are cum sa stie, aici e nevoie de consultatie pe infertilutate si la specialist pe endometrioza...trebuie sa stii exact ce vrei acum, daxa in planul apropiat e un bebe,se pune problema putin altfel.

Ana Maria  spunea...

Am inteles ! Total de acord! Multumesc frumos 

Deni Nicolae spunea...

Eu de exemplu am auzit clar "sanse aproape 0 de o sarcina".. avand endometrioza operata si recidivata printr-un chist de 5 cm si o malformatie uterina, adica uter dublu. Urmand "chiar daca o sa ramai însărcinată roaga-te sa ajungi la 7 luni macar!!!"
Ei nah...am ramas insarcinata prin fiv la clinica biotexcom (intr-adevar dupa 2 ani de incercari). Am dat peste medici foarte buni. Doamne ajuta.

Anna Maria  spunea...

Frumos să-ți trăiasă bebele si sa dea Domnu si altii. E foarte bine cand nimeresti pe mana unor medici faini..

Denisa Nichita  spunea...

Mulțumesc :)

Anamaria spunea...

Buna,ma puteti ajuta cu un raspuns?eu sunt perfect sanatoasa cu ciclul menstrual ca la carte,dar sotul meu are testiculele coborate prin operatiie,unul coborat in armata la 20 de ani ,ier celelalt la 30 de ani dar l-a putut cobora numai pana in dreptul penisului,asa ca are azoospermie.Sunt sanse prin operatie sa gaseasca spermatozoizi ca sa putem face fertilizare in vitro cu spermatozoizi de le el? Va multumesc!

Monica spunea...

Buna,ma numesc Monica am o problema de infertilitate cu trompele infundate nu se mai pot desfunda !Mi sa spus ca pot ramane insarcinata numai prin fertilizare in vitro…asi dori sa stiu care este pretu in romania ..si cat dureaza ?eu sunt in sp de 8 ani aici lista de asteptare este pana la 2 ani nu asi vrea sa astept atata si prin privat pretul este foarte mare va rog astept un raspuns va multumesc

Adrenalina spunea...

Buna Monica, pretul variaza in functie de clinica, dare u am auzit ca la clinica biotexcom din Ucraina preturile sunt mai ieftine decat in alte parti, plus nu platesti pentru tratament aparte, medicatie aparte (totul e inclus intr-un pachet).

Agnes spunea...

Buna, De ce nu incerci in Ucraina? Cred ca in jumatate de an, maximum vi fi pogramata. Cauta pe internet clinica „Biotexcom”.
Bafta!

Monica spunea...

Buna! ms de raspuns dar asi vrea sa stiu si cat dureaza procesul vin in tara o luna pe an…

Adrenalina spunea...

Depinde de tratamentul si schema exacta pe care o vei urma. Downregulation, stimularea, cultura embrionilor si transferul ar trebui sa se incadreze in 2 luni.

roxana spunea...

Ma numesc Roxana am 27 de ani si nu am nici un copil. Anul trecut am fost operat de chist endometriozic 5, 1 cm la 3 luni dupa operatie mi-a reaparut alt chist de 7 cm. Atunci am inceput tratamentul cu diphereline pe 6 luni, dar totusi nu am scapat si mi s-a adus la cunostinta ca nu voi scapa nici de data asta de endometrioza si ca indicat ar fi la o luna dupa operatie sa fac FIV. Am vrut sa intreb, numai prin FIV pot ramane insarcinata??

Marina Adriana Crăcea spunea...


Buna seara,
Vreau sa va spun si eu povestea mea, si sper din tot sufletul sa primesc sfaturi de încurajare.
De aprox. 3 ani eu (27 ani) si sotul meu(30 ani) incercam sa concepem un copil. Pana acum fara nici o reușită. Am fost la diferiti medici ginecologi in Braila, am facut diferite analize( atat eu cat si sotul) -toate bune, am luat diferite in luna septembrie, in prima zi de CM, seara am avut o scurgere abundenta, cu cheaguri (dar f diferite fata de cheag-urile de sange normale, erau parti rosii cenusii, altele f deschise la culoare, si foarte foarte mari-cum nu am avut niciodata). In acel moment am mers cu mama la materninate ( intrucat mama era la mine). La prima vedere doctorul a spus ca pare a fi avort spontan, insa in urma analizelor (biopsie), se pare ca nu a fost sarcina. Doctorul mi.a facut atunci chiuretaj (primul din viata mea) , mi.a indicat medicamentatie si repaus sexual(neprotejat) 3 luni. Din deembrie ne.a dat mana libera la concepere... dar iata ca a venit luna februarie si tot nimic 
Deja eu si sotul meu ne gandim serios sa mergem la bucuresti (sau orice alt oras) sa incepem procedura de FIV.
Puteti sa imi spuneti exact care sunt pasii de urmat pentru realizarea acestei proceduri, inclusiv factorii de care trebuie sa tin cont atunci cand voi alege clinica? Si cam cat ar dura intreaga procedura, daca maine de ex m.as urca in masina si as merge la clinica?
Va multumesc frumos.
Seara buna fetelor.

Roxana M. Moise spunea...

 Eu iti recomand sa suni la clinica biotexcom..sa-ti faci o programare la un medic .. Si sa mergi sa t vada si apoi iti va explica pasii pt fiv !

Marina Adriana Crăcea spunea...

 Multumesc frumos. Ai facut FIV?

Roxana M. Moise spunea...

 Da ..si am avut reusita din prima !! Este f important sa discuti cu medicul si sa urmezi pasii pe care, el tii da! Sfatul meu ! Acum fiecare face cum doreste !

Marina Adriana Crăcea spunea...

 Pot sa te intreb dupa ce perioada de incercari fara reusita ai apelat la aceasta procedura?

Roxana M. Moise spunea...

Ca si tine 3 ani !

Roxana M. Moise   spunea...

Dar la ea am fost anul trecut si in 6 luni d asteptari si analize ..am ramas

Marina Adriana Crăcea  spunea...

Multumesc ... sunt foarte hotarata sa apelez la aceasta procedura..simt cum trece timpul pe langa mine 

Marina Adriana Crăcea  spunea...

Si toata procedura ( de la prima vizita pana ai ramas) a durat.. ??

Roxana M. Moise   spunea...

Fbn ..e bine sa fii hotarata ..!!

Valeria Simona  spunea...

Dacă ești hotărâtă destul de repede...Eu am facut tot la columna la dr Andreea Veliscu si primul control a fost in martie si in august eram graviduta.

Adri Anne  spunea...

Iti recomand Clinica Biotexcom, din Kiev, dr sunt extrem de buni. Si iti sugerez ca la prima consultație sa mergi cu analizele deja facute la un laborator bun, ( cu exceptia ecografiei, sonohisterografiei si spermogramei sotului, astea trebuie făcute la clinica), pentru a merge mai repede. Analizele hormonale trebuie făcute in a treia zi.

Marina Adriana Crăcea spunea...

 Multumesc frumos. Ti.a reusit FIV-ul?

Adri Anne  spunea...

E gen: operatie reusita, pacient mort am ramas însărcinată, insa am făcut avort spontan la6 saptamani. Acum am facut al doilea fiv, tot la ei, sambata astpt rezultatul( Doamne ajuta, beta pozitiv). Ca o comparatie, primul l.am făcut in noiembrie..

Marina Adriana Crăcea  spunea...

Off imi pare rau ... tura asta vei fi mai norocoasă

Adri Anne  spunea...

Eeeh, Doamne ajuta! Nu ma stresez prea tare, oricum ar fi tot e bine, reusesc la următoarea

Roxana M. Moise spunea...

Multa bafta Adri Anne!!

Elena Irina Spilcă  spunea...

Adri Anne îmi pare rău pentru cele întâmplate. Am citit răspunsurile tale și am fost uluită de prețurile gigantice pe care le-ai plătit.

Elena Irina Spilcă spunea...

Poți încerca de data aceasta la dr. Bafta multă! Eu urmează sa încep din luna aprilie și am emoții. Îmi poți spune ce schemă de tratament ai avut?

Valeria Simona  spunea...

la multe clinici preturile diferă în funcție de ce are fiecare .Eu am facut la Clinica Biotexcom si am platit toar pachetul de 2 fiv-uri, atat. In rest tot e inclus.

Valeria Simona  spunea...

la multe clinici preturile diferă în funcție de ce are fiecare .Eu am facut la Clinica Biotexcom si am platit toar pachetul de 2 fiv-uri, atat. In rest tot e inclus.

Roxana M. Moise  spunea...

Adri Anne ..nu putem sa le sugeram fetelor sa-si faca analize inainte sa le vada un medic !! Sunt banii irositi ! Sunt f multi medici care prefera sa te trimita ei ii anumite locuri unde ei considera ca sunt ok !! Cu o spermograma da t poti duci ..dar nu cu toate pt unele din ele expira f rpd si trb refacute ! ..

Adri Anne  spunea...

Roxana M. Moise, eu m.am referit pentru Clinica Biotexcom, care nu au pretentii sa se faca analizele la un laborator anume. Si spun din proprie experienta, eu de.as fi stiut asta, as fi scutit banii pe o consultație, fii sigură ca niciun medic nu iti poate recomanda fiv/inseminare fara acest set minim de analize

Toea Carmen  spunea...

Teoretic, dacă totul decurge normal, toată procedura ar trebui sa dureze undeva la 14 zile, pe protocol scurt. Dar totul depinde de cum reacționează organismul tău.

Alina Maria Ciocanu  spunea...

Și eu am avut cam aceleași probleme (cu excepția avortului) și intr-un final s-a constatat ca am avut trompele înfundate și endometrioza fără sa pot face nimic chirurgical. Eu urmează sa fac fertilizare în martie.

Marina Adriana Crăcea spunea...

 Anul trecut am.facut histero... rezultat: trompele sunt permeabile…

Alina Maria Ciocanu spunea...

da. Endometrioza mi-a depistat-o când am făcut anexectomie dreapta din cauza unui chist .. Dacă aveti resursele necesare sa faceți fertilizare, eu zic sa începeți de pe acum, ca poate, Doamne ajuta, sa reușiți natural după 

Ioana spunea...

Voiam să vă povestesc puțin despre clinica Biotexcom, din experiența mea personal. Din moment ce nu puteam avea un copil cu soțul meu de 4 ani, am renunțat deja la speranță. Am vizitat multe forumuri dedicate dorinței de a avea copii si infertilitatii. Acolo am întâlnit o femeie care mi-a spus despre încercările ei de a avea copii. Am auzit de fapt despre clinica Biotexcom de la femeia asta. Nu mi-am putut imagina că femeia ar putea rămâne însărcinată la o asemenea vârstă (42). Mi-a recomandat absolut să intru în contact cu clinica. Deci ne-am gândit de două ori și am sunat la clinică. Avem întâlnirea cu doctorul și apoi totul a venit de la sine. Mulțumită clinicii, avem un copil sănătos!

Alina Axinte spunea...

Buna ziua! Dr mi a prescris un tratament pe baza de hormoni,pt endometrioza,dar tratamentul respectiv opreste ovulatia, oare după tratament sunt sanse mai mari de a ramane însărcinată??? Pana acum nu am rămas niciodata..am 36 ani

Clar Isa Iordache. spunea...

 Dupa ce vei opri tratamentul, ovarele isi reiau functiile. Sanatate multa!

Alina Axinte  spunea...

Tratamentul se numeste vissane....

Daniela Schwarcz spunea...

 Dna Axinte, e complicat ! Endometrioza scade fertilitatea, la 36 de ani fertilitatea e oricum mai mica, e dificil de apreciat daca timpul consumat cu tratamentul va conta hotarator pentru obtinerea unei sarcini in viitor. Cred ca ar trebui sa cereti sf unui medic

Alina Axinte  spunea...

Dupa tratament voi încerca Fiv. ..Eu mai sper sa raman însărcinată pe cale naturala

Adela Savu  spunea...

Alina, dupa 35 de ani lucrurile se cam complica pentru o femeie. Evident ca exista si minuni dar nu asa se trateaza infertilitatea, daca e cazul. Deci, dupa 35 ani calitatea ovicitelor scade intr-un ritm accelerat. Tu trebuie sa iei in calcul si profilul tau hormonal, trompele si uterul (histerosalpingografie), monitorizare ecografica a ovulatiei, numarat foliculii antrali si spermograma sotului si daca toate sunt ok, mai poti spera natural. Daca nu, e simplu, specialist in infertilitate. Urgent! Succes!

Aiordăchioaie Laura Daniela spunea...

 Eu am ramas pe cale naturala la 34 ani cu chist endometriotic pe ovarul stang... depinde de la un organism la altul ...sa nu va pierdeti speranta !

Adriana Zaharia  spunea...

ce AMH ai? pana acum ovulai (pe baza eco/teste de ovulatie corect interpretate?). din cate am citit si am vb cu medici, varsta este esentiala, deja dupa 35 de ani sansele scad. poate ar merita o discutie cu un specialist in infertilitate care sa te orienteze spre ce este de facut. Curaj! Sanatate si succes.

Alina Axinte  spunea...

Va multumesc pt sfaturi si incurajari 

Denisa Pop  spunea...

AMH? Urgent specialist in infertilitate. La multe paciente endometrioza este insotita de hidrosalpinx ceea ce impiedica dezvolt embrionului. Varsta nu te avantajeaza. La pacientele cu endometrioza (varsta peste 35) minunile sunt putine. Nu mai astepta! Mult succes!

Anonim spunea...

Buna,din cauza varstei avansate,singura solutie pe care am avut-o la dispozitie pentru a putea ramane insarcinata a fost sa urmez un tratament de donare de mitocondrii. Am fost la clinica din Kiev,acolo mi-au facut analize si m-au lamurit in ceea ce priveste procedura in sine.
Am avut succes si acum avem un bebelus de 1 anisor si o familie completa si fericita.

Alice Foster spunea...

Numele meu este Dr. Ogbidi, m-am născut într-un mic sat din Africa, fiu demn al Maestrului Kebbi. Tatăl meu mi-a încredințat darul sacru al familiei noastre înainte de a muri. În fiecare zi de când aveam 10 ani, mi-am dedicat viața împlinirii datoriei mele și ajutându-i pe toți cei care vin la mine pentru ajutor. Din acest motiv, mințile mele puternice măresc darul meu față de cel al "Ghidului Sacru", cu permisiunea strămoșilor mei. De aceea a trebuit să călătoresc în afară și dincolo de Africa pentru a-mi pune darul în slujba celor care au nevoie. Incase aveți nevoie de ajutorul meu pentru următoarele: vrăjitorie, sarcină și orice alte tipuri de ajutor nu ezitați să mă contactați la adresa de e-mail: ogbidihomeofsolution1@gmail.com sau apelați / ce puteți face prin: +2348052523829
Până în cele din urmă îmi împlinesc datoria și destinul.

Loana spunea...

Soțul meu a cerut divorțul, dar cu ajutorul Dr. Dawn Acuna, eu și soțul meu trăim în pace, cu bucurie și fericire, Dr, Dawn acuna a ajutat-o ​​cu o vrajă de dragoste puternică care l-a făcut pe soțul meu să realizeze cât de specială sunt și acum mă tratează ca pe o regină și mă îmbrățișează toată noaptea, asta este ceea ce mi-am dorit vreodată de la soțul meu, datorită Dr. Dawn acuna, contact pe Whatsapp:{ +2348032246310 }
*Dacă vrei să te împaci cu iubitul tău.
*Dacă doriți ca plante medicinale să conceapă.
*Dacă vrei un inel magic.
*Dacă vrei să vindeci orice fel de boală.
*Dacă vrei să devii celebru în afacerea ta.
Si altii,
Îți promit 💯 la sută rezultat pozitiv, e sinceră, se ține mereu de cuvintele ei.

Fairm spunea...

M-am căsătorit cu dragul meu soț în ultimii 12 ani fără să rămân însărcinată, iar fibromul a fost problema. Am luat diferite medicamente prescrise, dar nu am putut să le vindec, dar soțul meu era atât de încrezător în mine și mă tot încuraja că într-o zi cineva mă va numi mamă. nu s-a odihnit căutând o soluție de la diferiți medici, tot ce au putut vedea a fost o intervenție chirurgicală și mi-a fost frică de asta, o prietenă din cabinetul meu mi-a prezentat doctorul DAWN ACUNA, ea a spus că Dawn acuna a ajutat-o ​​când avea tubul blocat și a ajutat-o ​​și ea. multe dintre prietenele ei să conceapă,
I-am scris imediat pe Whatsapp, mi-a promis ca ma ajuta dupa ce i-am explicat totul, mi-a dat niste instructiuni care am facut totul perfect conform instructiunilor, la 3 saptamani dupa tot am fost la spital si doctorul mi-a confirmat sarcina in 1 saptamana dar chiar acum am copilul meu frumos.
*Dacă vrei să tratezi infertilitatea.
*Daca vrei sa ramai insarcinata rapid.
*Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
*Dacă vrei o căsătorie pașnică.
Și mulți alții îl contactează pe Dr dawn acuna pe Whatsapp:+2348032246310
E-mail: dawnacuna314@gmail.com

Anonim spunea...

Nu am mai văzut un astfel de miracol în toată viața mea.
Soțul meu ne-a părăsit pe mine și pe băiatul meu de 5 ani timp de peste 9 luni,
Am fost atât de traumatizată și frustrată, din cauza dragostei pe care o am pentru soțul meu, am căutat ajutor din diferite locuri pentru a-l aduce înapoi la mine, dar nu a fost nicio diferență. Până când mama mi-a făcut cunoștință cu (DR DAWN), acest doctor mi-a promis că soțul meu se va întoarce la mine în 48 de ore după ce i-am explicat totul și, spre cea mai mare surpriză, soțul meu m-a sunat după 48 de ore și mă implora să iert. el că nu mă va mai părăsi niciodată, toate mulțumesc Dr. DAWN pentru că de peste 3 ani sunt fericită cu soțul meu și mă tratează ca pe o regină,
Contactați DR DAWN, dacă aveți orice fel de problemă.

*Pentru a-ți readuce iubitul.
*A IMPACA
*Pentru a ramane insarcinata
*PENTRU A VINDECA CANCERUL
*A SE răzbuna
*PENTRU A PROMOVĂ AFACEREA
*PENTRU A VOI ÎNAPOI BANI/PROPRIETATE
*PENTRU A VINDECA HIV/SIDA SAU ALTĂ BOLĂ.
Contactați-l: dawnacuna314@gmail.com
Whatsapp: +2349046229159

Anonim spunea...

După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am făcut tot posibilul pentru a schimba situația, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un vindecător spiritual. Dr DAWN mi-a salvat viața și căsnicia. acum am 3 copii. Sunt recunoscător Dr. DAWN și de aceea îmi las mărturia oricărei persoane care suferă de probleme conjugale și de fertilitate. E-mail de contact: dawnacuna314@gmail.com
Whatsapp:+2349046229159

Anonim spunea...

Sotul meu s-a intors!!! După 1 an de căsnicie ruptă, soțul meu m-a lăsat cu doi copii și viața mea a fost spulberată. Am vrut să termin, aproape m-am sinucis pentru că ne-a lăsat fără nimic. Am fost rupt emoțional în tot acest timp și viața pare fără sens. Într-o zi fidelă, în timp ce navigam pe internet, am dat peste câteva mărturii despre Dr DAWN. Unii au mărturisit că și-a adus înapoi fostul, alții au mărturisit că restaurează uterul și vindecă afecțiunile cu ierburi. Pe mine m-a interesat mai mult împăcarea cu soțul meu, pe care dr. DAWN a făcut posibilă aducerea soțului meu înapoi în 3 zile. Acum soțul meu s-a întors și de atunci trăim fericiți. Toate mulțumim Dr. DAWN. Aici, las contactul lui pentru toată lumea. Căci are orice fel de provocări,
E-mail ( dawnacuna314@gmail.com )
Whatsapp: +2349046229159